-
-
Osoblje foruma
2006 dvije spontane trudnoće - biokemijska i vanmaternična, nakon toga laparoskopija i kažu zbog neprohodnih jajovoda IVF. Prvi postupak 09/2007 privatno - 11 j.s. ali samo dva embrija i negativna beta.
Drugi stimulirani postupak 02/2009 (potpuno fulana stimulacija na Vuku) 1 j.s. ali nema transfera - triploidan embrij.
treći postupak s klomifenom 2009 - nema j.s.
četvrti postupak s klomifenom 2009 - 2 j.s. ali ne dođe do oplodnje IVF-om
peti postupak - MIlinovićev 2009 - klomifen i par gonala - 2 j.s. i dođemo napokon do transfera - negativna beta
šesti postupak - Maribor 2010 (s tad 35 godina) - stimulirani postupak ali opet promašena stimulacija - 2 j.s. ICSI - 1 embrij treći dan 8-stanični - trudnoća i porod
U ljeto 2012 odlučujemo da želimo ići na 2. trudnoću, tad već imam skoro 38 godina. Opet MAribor jer se zakon u HR još nije promijenio, meni AMH na visokih 33 pmol/L (optimalna plodnost, ranije nisam niti vadila AMH), svaki jajnik pokazuje između 8-12 antralnih folikula i unatoč ovim nalazima zbog kojih se uglavnom se svi reproduktivci boje hiperstimulacije, ja na normalnu ili slabiju stimulaciju s 1,5 gonala dnevno, ili u nekoj drugoj varijanti 3 menopura dnevno, dođem do 1-2 j.s. u stimulaciji, ostali folikuli jednostavno krenu na početku stimulacije i stanu čim mi dozu stimulacije smanje i ostanu zarobljeni na 10-12 mm.
Maribor 07/2012 opet fulano - opet normalna stimulacija i samo 2 j.s. i 2 embrija 3. dan, biokemijska trudnoća.
Nastavljamo se u Hrvatskoj liječiti i odlučujemo se na vrlo visoku stimulaciju - unatoč mojim nalazima AMH, FSH i broju antralnih folikula. Vrlo je izvjesno da imam neki problem s FSH receptorima.
Primam dozu od 300 IU gonala dnevno i cetrotide - dolazimo do 12 j.s. od toga 8 zrelih, od toga 5. dan nažalost samo 2 embrija, blastica i morula - negativna beta.
Mijenjamo kliniku, 04/2013 (tad imam 38,5 godina), primam dozu od 375 IU puregona dnevno, nešto kasnije malo smanjujemo na 300 IU dnevno plus cetrotide: 14 j.s. , od toga 12 j.s. zrelih za oplodnju, 5. dan na dočeka 7 blastica. Friški transfer s 2 blastice - negtivna beta, 1. FET s 2 blastice - negativna beta, 2. FET s 2 blastice - trudnoća s tad već punih 39 godina.
Ovom postupku je prethodilo 3 mjeseca u kojima sam uzimala Vitamin D, Omega 3 i Q10 kapsule u ovdje spomenutim dozama:
http://forum.roda.hr/threads/83688-K...=1#post2554041
isto tako sam u ciklusu prije stimulacije odradila estrogen priming, više o tome možete naći na google-u.
Ne mogu reći što je točno pomoglo, sigurno dobro pogođena stimulacija, odnosno vrlo visoke doze koje kod mene u mom slučaju sigurno imaju smisla, za mnoge druge iz ovog kluba sigurno neće dovesti do tako velikog broja j.s.
da li je i estrogen priming doprinosio? supplementi Vitamin D i Q10 i omega 3, ne znam ali je ovo bio moj najveći broj dobivenih j.s. i ogromna stopa blastica u odnosu na dobivene j.s. (preko 50%).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma