Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1176

Tema: 39+ (Klub Q10) II

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga piki prekrasne vijesti, čestitam ti od srca... moju priču već znate, ali ja sam ipak (unatoč tome što gore piše Inesz, ali tal ako si već bila nema potrebe da opet ideš) otišla u četvrtak na HSG (nakon 6 neuspjelih pokušaja MPO na VV). Sve pohvale osoblju OB Karlovac - prekrasni su! E,da se vratim na HSG...oba jajovoda su mi bila zaštopana-sad više nisu...i iako smo se pomirili s tim da je gotovo,tek sad smo shvatili da je očito to bio uzrok svih godina da nije došlo do prirodne trudnoće...znam da imam puno godina i da sam kasno sve krenula-od udaje, pravljenja djece do postupaka MPO, ali eto sada smo konačno saznali da smo se do sada prirodno trudili bez veze tako da sada nada još uvijek postoji
    Posljednje uređivanje od Sandra1971 : 25.01.2014. at 23:18

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

2006 dvije spontane trudnoće - biokemijska i vanmaternična, nakon toga laparoskopija i kažu zbog neprohodnih jajovoda IVF. Prvi postupak 09/2007 privatno - 11 j.s. ali samo dva embrija i negativna beta.
    Drugi stimulirani postupak 02/2009 (potpuno fulana stimulacija na Vuku) 1 j.s. ali nema transfera - triploidan embrij.
    treći postupak s klomifenom 2009 - nema j.s.
    četvrti postupak s klomifenom 2009 - 2 j.s. ali ne dođe do oplodnje IVF-om
    peti postupak - MIlinovićev 2009 - klomifen i par gonala - 2 j.s. i dođemo napokon do transfera - negativna beta
    šesti postupak - Maribor 2010 (s tad 35 godina) - stimulirani postupak ali opet promašena stimulacija - 2 j.s. ICSI - 1 embrij treći dan 8-stanični - trudnoća i porod

U ljeto 2012 odlučujemo da želimo ići na 2. trudnoću, tad već imam skoro 38 godina. Opet MAribor jer se zakon u HR još nije promijenio, meni AMH na visokih 33 pmol/L (optimalna plodnost, ranije nisam niti vadila AMH), svaki jajnik pokazuje između 8-12 antralnih folikula i unatoč ovim nalazima zbog kojih se uglavnom se svi reproduktivci boje hiperstimulacije, ja na normalnu ili slabiju stimulaciju s 1,5 gonala dnevno, ili u nekoj drugoj varijanti 3 menopura dnevno, dođem do 1-2 j.s. u stimulaciji, ostali folikuli jednostavno krenu na početku stimulacije i stanu čim mi dozu stimulacije smanje i ostanu zarobljeni na 10-12 mm.

Maribor 07/2012 opet fulano - opet normalna stimulacija i samo 2 j.s. i 2 embrija 3. dan, biokemijska trudnoća.

Nastavljamo se u Hrvatskoj liječiti i odlučujemo se na vrlo visoku stimulaciju - unatoč mojim nalazima AMH, FSH i broju antralnih folikula. Vrlo je izvjesno da imam neki problem s FSH receptorima.

Primam dozu od 300 IU gonala dnevno i cetrotide - dolazimo do 12 j.s. od toga 8 zrelih, od toga 5. dan nažalost samo 2 embrija, blastica i morula - negativna beta.

Mijenjamo kliniku, 04/2013 (tad imam 38,5 godina), primam dozu od 375 IU puregona dnevno, nešto kasnije malo smanjujemo na 300 IU dnevno plus cetrotide: 14 j.s. , od toga 12 j.s. zrelih za oplodnju, 5. dan na dočeka 7 blastica. Friški transfer s 2 blastice - negtivna beta, 1. FET s 2 blastice - negativna beta, 2. FET s 2 blastice - trudnoća s tad već punih 39 godina.

Ovom postupku je prethodilo 3 mjeseca u kojima sam uzimala Vitamin D, Omega 3 i Q10 kapsule u ovdje spomenutim dozama:

http://forum.roda.hr/threads/83688-K...=1#post2554041

isto tako sam u ciklusu prije stimulacije odradila estrogen priming, više o tome možete naći na google-u.

Ne mogu reći što je točno pomoglo, sigurno dobro pogođena stimulacija, odnosno vrlo visoke doze koje kod mene u mom slučaju sigurno imaju smisla, za mnoge druge iz ovog kluba sigurno neće dovesti do tako velikog broja j.s.

da li je i estrogen priming doprinosio? supplementi Vitamin D i Q10 i omega 3, ne znam ali je ovo bio moj najveći broj dobivenih j.s. i ogromna stopa blastica u odnosu na dobivene j.s. (preko 50%).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •