-
Osoblje foruma
Sandra, ma ok je da si taj nalaz napravila - iako neprohodni jajovodi mogu postojati pola godine a mogu i 6 godina i više. Iako je teško reći da li bi od samog kontrasta postali prohodni, ja bih vrlo oprezno s tim i takvim prognozama.
Meni je HSG radjen 2006 i to rentgen HSG. Jedan je jajovod bio i ostao neprohodan a drugi je bio čudno vijugav, dva puta sam s takvim jajovodima ostajala spontano trudna, jednom prije HSG-a (biokemijska) a drugi put odmah u ciklusu poslije (vanmaternična) nakon čega mi je rađena laparoskopija i dijagnoza je tad bila potpuno neprohodni jajovodi --> IVF.
Ja mislim da šansa uvijek postoji, čuda postoje, u starijih žena mnogo rjeđe nego u mlađih žena, neumoljiva je tu statistika - nažalost. Isto tako parovi s teškim ili težim muškim faktorom mogu spontano ostvariti trudnoću no nažalost će samo vrlo rijetki ostvariti takvu trudnoću.
Ostala sam dužna svoju priču, sad ću je napisati jer i ja imam 39,5 godina ali uistinu mislim da premalo i nevoljko pišemo i pričamo o tome kako su godine žene ključne, kako u spontanom ciklusu tako u IVF-u (osim u slučaju donacije j.s.).
Ovo Sandra1971 ne ide tebe - ovo ide općenito sve žene koje kreću u spontanu trudnoću - posebno prvu - s > 35 godina kao i sve žene koje kreću u MPO s > 38 godina. Mnogo je ovdje žena koje tiho čitaju, i uglavnom volimo čitati (i sama sam takva) o trudnoćama unatoč svim lošim nalazima, unatoč visokim godinama žene, itd. Ali nažalost to ostaje iznimka i iznimni slučajevi.
Zvučim okrutno ali mislim da ne bismo bar mi ovdje na forumu potpomognute trebali živjeti u zabludi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma