Mojca- hvala na dobrodoslici. Ne znam da li smijem napisati- Privatna poliklinika u ZG, Dr R. rado cu reci samo ako smijem.
Prezadovoljna! I sa svojom ginekologicom ( zapadna Istra), i sa rodilistem i posebno ginekologom u Izoli- Slo. Svi su reagirali odmah, kontaktirati sam mogla kada sam htjela, objasnili, predlozili....sve super osim jedne bolnice gdje sam bila 2 puta tokom trudnoce- tamo, ne znam sto bih rekla, toliko gresaka, ne slusaju pacijenta niti sekundu ( ne mislim da oni nas trebaju slusati i raditi sta mi kazemo, jer ipak je lijecnik- lijecnik, ali malo ljudskosti ne bi bilo naodmet, a da ne govorim o tome kako se ofrlje cita dokumentacija i dijagnoza). I najveci biser- lezim na stolu pred pobacaj, nesto si mantram da moram biti mirna i ne ispanicariti , da mozda nekim cudom bude sve ok- a doktor me pita- tko je vama rekao uopce da ste trudni! I sta reci- pokazala sam mu sliku koju mi je netom moja ginekologica napravila ( 2,5 sati prije toga) i poslala me odmah u bolnicu, bez stvari, bez icega....i rekla- moja ginekologica ta i ta- evo slike! I cekala strpljivo da pokusa nesto vidjeti- nije uspio i hvala bogu zvao drugog dr koji je vidio i rekao- ne mogu vam nista reci, znate i sami, lezite i cekamo da vidimo sto ce biti....sva je sreca da to nekako izblijedi i ostaju dobra sjecanja.
Moram priznati da sam bila u iskusenju da pokusam ostati prirodno trudna godinu nakon poroda ( obicno biva da bude sve ok nakon trudnoce, te tad postoji velika i realna sansa da ponovo sotanete trudni prirodno). Morala sam se malo trijezniti, jer su me svi pitali da li sam normalna s obzirom na ishod poroda ( carski, pukla maternica, uspjeli me jedva skrpati, jedan dio maternice nisam niti imala vec su stavili neku gazu i cekali da vide da li ce se to primiti ili ne. Tkivo se onda regenerira. 3 dana na aparatima, transfuzije krvi itd- sve dobro proslo na kraju....Mislila sam- idem pa sta bude- ali me je recenica - a sto ako ne zavrsi dobro ovaj puta- sta ce tvoj sin i tek rodena beba? E to me sprijecilo....