Meni sada često govore....e kad se odčepilo, odmah će prirodno....

Trudili smo se 5 godina, 6 stimuliranih postupaka, 8 transfera, i porod još uvijek u 41-oj (točno 11 dana prije 42.ročkasa). Ja bi naravno radije da sam rodila kada sam trebala, kako je zamišljeno, kako smo maštali. No, priroda nas je podsjetila da godine i tu igraju ulogu. Razlog prijevremenog poroda je zastoj u rastu i manjak plodne vode, dakle posteljica nije funkcionirala. Patološki nalazi pokazuju nekoliko faktora koji su do toga doveli, ni jedan ne bi doveo do toga da je bio sam : mali edemi na posteljici; loša implantacija (tu kažu da godine mogu utjecati jer je tkivo lošije_ embrij se nije duboko usadio); trombofilija je ostavila lošiju cirkulaciju (iako sam bila na heparinu) a tu je vjerojatno utjecala operacija mioma od prije 6 godina (prerezan trbuh kao i za carski a otvarana i sama maternica). Stalno se spominju godine i loša cirkulacija a ja imam samo "pola" gena za trombofiliju. I tako sve je bilo super dok bebica nije došla do neke veličine kada jednostavno posteljica više nije dobro opskrbljivala hranom.
Sada sam neizmjerno zahvalna na trudnoći i bebi koja će se još dulje boriti, ali moj lavek je hrabar i snažan

I razmišljati o novoj trudnoći, naravno da razmišljam, i opet maštam...no realnost ? Nakon carskog, nakon svega ovoga, mm se vjerojatno spermiogram nije popravio porodom

I opet osjećam veliku sreću što sam majka i poniznost pred svima vršnjakinjama koje se još uvijek bore za majčinstvo