Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: prebacivanje u drugu školu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je jedinica iz biologije ali ja uopće ne vidim problem u gradivu, uče bjelančevine, lipide, ugljikohidrate ali nisam objektivna jer sam biokemičar pa je to meni kao pjesma. No, vjerujem da je to gradivo koje bez problema savlada gimnazijalac koji uči, ovdje je problem što je on gradivo od 50 stranica pokušao naučiti u dva dana - i on tu ne vidi problem. Ja sam uvijek imala sistem, broj strana podijelim s brojem dana i još ostavim dva dana za ponavljanje cijelog gradiva ali tako nešto je njemu nezamislivo ... možda se jednom osvijesti.

Sad sam mu predložila da ispravi tu jedinicu sljedeći tjedan a zatim da sve od sebe iduće polugodište i proba se prebaciti na kraju školske
    godine. Meni bi to bila stimulacija da učim kako treba ali ja volim učiti.

Beti - prijepis ocjena je ovdje najvažniji faktor da ti odobre prijelaz u drugu školu (tj. da te tamo prime ako ima mjesta).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je jedinica iz biologije ali ja uopće ne vidim problem u gradivu, uče bjelančevine, lipide, ugljikohidrate ali nisam objektivna jer sam biokemičar pa je to meni kao pjesma. No, vjerujem da je to gradivo koje bez problema savlada gimnazijalac koji uči, ovdje je problem što je on gradivo od 50 stranica pokušao naučiti u dva dana - i on tu ne vidi problem. Ja sam uvijek imala sistem, broj strana podijelim s brojem dana i još ostavim dva dana za ponavljanje cijelog gradiva ali tako nešto je njemu nezamislivo ... možda se jednom osvijesti.

Sad sam mu predložila da ispravi tu jedinicu sljedeći tjedan a zatim da sve od sebe iduće polugodište i proba se prebaciti na kraju školske
    godine. Meni bi to bila stimulacija da učim kako treba ali ja volim učiti.

Beti - prijepis ocjena je ovdje najvažniji faktor da ti odobre prijelaz u drugu školu (tj. da te tamo prime ako ima mjesta).
    Ufff, ja sam isto svoje nedavno ulovila - jednog iz biologije, a drugog iz geografije... Jesu oni još u osnovnoj, ali su prebistri da bi morali kontinuirano učiti. S druge strane da kažem nešto u obranu te djece: čini mi se da ih nitko ne uči kako učiti, kako sam sebi naći najbolji način, kako izvući bitne činjenice, kako si napraviti sistematizaciju (podcrtati bitno ili ispisati bitno ili napraviti umnu mapu, da se kod ponavljanja gradiva ne mora opet čitati svih 50 stranica). Ja se sjećam da je nas to učio profesor hrvatskog jezika, kao i razne vrste mnemotehnika. U ono vrijeme bilo mi je smiješno, a sad tek shvaćam koliko nam je pomogao time. Spominjali su te tehnike i drugi, ali njega pamtim po dobru. Takvih je danas malo.

Ima djece kojima nije dovoljno reći "idi učiti" jer oni ne znaju kako i ne znaju kako da si pomognu. Problem (koji već vidim i kod svojih) je da se taj trenutak obično poklopi s pubertetom, pa je slušanje roditelja (često i profesora) nisko na listi prioriteta. Joj, sretno svima....

Ont. baš je ohrabrujuće vidjeti postove u kojima se ljudi sjećaju koliku im je konfuziju predstavljala današnja struka, a opet su je kasnije odabrali i sve uspješno savladali.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku

Tko ti je to rekao? Baš u školi? Jer, u Rijeci nije tako. Jedna jedinica u prijepisu nije smetala nikome.
    Treba prvo ići na razgovor sa ravnateljem u novu školu, i ti i dijete mu/joj objasnite razloge za prijelaz. Zatim napišete molbu i čekate da Učiteljsko vijeće odobri upis. Tek nakon toga idete u staru školu, ispisujete se, uzimate dokumente i prijepis ocjena. Nas je pedagogica stare škole zamolila za razgovor i razloge, no nisu radili nikakve probleme.
    Zatim isti dan idete u novu školu, upisujete se i dijete isti dan ide u svoj novi razred. Kod nas se mogao birati razred.
    Naravno, trebalo je kupiti knjige koje su različite, napraviti novi pokaz, te položiti predmete koji se razlikuju od predhodnog razreda. Za rok polaganja se dogovori sa predmetnim profesorom.
    Sve bez problema, osim malo trčanja, ali zadovoljstvo na dječjem licu je nemjerljivo. I napravila bih to uvijek ako je tako djetetu bolje. Ono je mjerilo svega, ne ja, ne profesori, ne ocjene. No, to sam ja, a svatko misli i radi drugačije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •