Tko ti je to rekao? Baš u školi? Jer, u Rijeci nije tako. Jedna jedinica u prijepisu nije smetala nikome.
Treba prvo ići na razgovor sa ravnateljem u novu školu, i ti i dijete mu/joj objasnite razloge za prijelaz. Zatim napišete molbu i čekate da Učiteljsko vijeće odobri upis. Tek nakon toga idete u staru školu, ispisujete se, uzimate dokumente i prijepis ocjena. Nas je pedagogica stare škole zamolila za razgovor i razloge, no nisu radili nikakve probleme.
Zatim isti dan idete u novu školu, upisujete se i dijete isti dan ide u svoj novi razred. Kod nas se mogao birati razred.
Naravno, trebalo je kupiti knjige koje su različite, napraviti novi pokaz, te položiti predmete koji se razlikuju od predhodnog razreda. Za rok polaganja se dogovori sa predmetnim profesorom.
Sve bez problema, osim malo trčanja, ali zadovoljstvo na dječjem licu je nemjerljivo. I napravila bih to uvijek ako je tako djetetu bolje. Ono je mjerilo svega, ne ja, ne profesori, ne ocjene. No, to sam ja, a svatko misli i radi drugačije.