Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kako spriječit nestanak mlijeka?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno kako spriječit nestanak mlijeka?

Dakle, kako spriječiti nestanak mlijeka?
    Odnosno kako povečati produkciju da bebi bude dovoljno?
    Naime, pod odvratnim sam stresom neka dva tjedna ( od 21.11.) i odprilike nekih tjedan i pol dana (od 26.11.) maleni ne spava po danu uopće, jako je živčan - plače, vrišti, njurga...od prošle subote 30.11. na cici njurga, plače pa je zgrabi pa povuče i vuče od minute do pet najviše uz stalno prekidanje i plač. jučer sam ga uspjela duze zadrzati na cici jer sam dojila u hodu, ali svejedno je od toga aktivno jeo oko 7 minuta. Jedino kad jede duže je ujutro nakon što se probudi. Kroz noć imamo 1 - 2 dojenja. Naravno da mi dodatan pritisak rade komentari tipa: jedi više, moras stalno piti (ko da strajkam gladu i ne pijem nista...), nemoj se živcirat, i vise komentar nego pitanje : Mozda je gladan, pa daj mu nesto. , vidis kakva si ti jedes a njemu nedaš. ,daj mu vode žedan je....da ne nabrajam bisere.

Bas se grozno osjećam jer mi je puno puno premali i jer bas želim svim silama zadržati dojenje.

Maleni će 4 mjeseca 8.12.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Možda je maleni nervozan jer si i ti nervozna. Možda izbijaju zubići. Može biti svašta nešto, a da nema veze s glađu.

Mlijeka će biti dovoljno ako dojiš na zahtjev. Ne može mlijeko nestati- to nije događaj, nego proces. Ako dijete lijepo puni pelene, ima bar 5-6 popišane pelene (kakati ne mora redovito nakon 6. tjedna), možeš biti sigurna da dobija dovoljno mlijeka. Kad se uvjeriš (i druge ako treba) da nije stvar u količini mlijeka, možeš se posvetiti bebi i vidjeti što ga muči.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja ću samo kratko, nadam se da će se koja savjetnica ubrzo javiti.
    Za početak, produkciju mlijeka ćeš povećati samo što češćim stavljanjem bebe na prsa. To se zove princip ponude i potražnje, dakle kolika je potražnja (nekako ukratko -koliko beba posisa, toliko se mlijeka stvara).
    U tom periodu, oko 3, 4 mjeseca dolazi do intenzivnog skoka u razvoju, bebine potrebe za količinom mlijeka se povećavaju, pa beba traži više sisanja. Jedino kako ono to može tražiti je plakanje/njurganje. Kad ne može joj reći: "Mama daj sise", ali biti će i toga!!
    Uz to beba baš u toj dobi počinje puno intenzivnije doživljavati svoju okolinu i događaju se velike promjene u njihovim malim glavicama. Sve je to normalno. I to vrištanje na sisi, pa je primi pa izbaci, sve to ide u paketu, pa im smeta svaki šum...

Pokušaj ako ikako možeš dojiti negdje u što većem miru, po mogućnosti malo prigušeno svjetlo. Doji šetajući ako bebi tako paše. Puno beba to voli. Ako možeš, nabavi neku maramu/sling, pa će ti biti lakše. I najvažnije- što ti budeš smirenija, to će biti i beba. Ako imaš mogućnost, sve te dušebrižnike trenutno makni od sebe. Nemaju oni loše namjere, ali tebi sada nisu od pomoći.
    Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Vjerujem da ima veze sa zubima jer sve trpa u usta i jako slini.
    Sto se nervoze tice, nisam ja nervozna vec sam jadna.
    Dojim na zahtjev i bez zahtjeva
    Znam ja da to nije dogadaj nego proces zato me i brine, jer mi je produkcija pocela padati od nemilog dogadaja 21.11. A to znam jer se kroz noc i izdajam, do tad sam bez problema iz jedne cice izdojila 80ml a sad jedva da iz obje skupim 60ml.
    Študiram i propagiram dojenje duze no sto dojim
    A pelena ima mokrih 5 po danu, ne racunam nocnu.
    Sto se nosenja tice maleni je nosena beba, koliko se on voli nositi toliko ga ja volim nositi. Voli biti i u maramama i u pouchu i u nosiljci. Jedini je nazovi problem sto ga nikako tako ne znam dojiti. Ne znam ga smjestiti da mozemo papat u maramama :s

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

E da,jedino na sto sam posebno luda kad vidim da mu na silu guraju dudu u usta. Na to pucam po savovima.
    Uz objasnjenje- pa vidis da mu treba, beba je.
    Munje i gromovi

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, kako spriječiti nestanak mlijeka?
    Odnosno kako povečati produkciju da bebi bude dovoljno?
    Naime, pod odvratnim sam stresom neka dva tjedna ( od 21.11.) i odprilike nekih tjedan i pol dana (od 26.11.) maleni ne spava po danu uopće, jako je živčan - plače, vrišti, njurga...od prošle subote 30.11. na cici njurga, plače pa je zgrabi pa povuče i vuče od minute do pet najviše uz stalno prekidanje i plač. jučer sam ga uspjela duze zadrzati na cici jer sam dojila u hodu, ali svejedno je od toga aktivno jeo oko 7 minuta. Jedino kad jede duže je ujutro nakon što se probudi. Kroz noć imamo 1 - 2 dojenja. Naravno da mi dodatan pritisak rade komentari tipa: jedi više, moras stalno piti (ko da strajkam gladu i ne pijem nista...), nemoj se živcirat, i vise komentar nego pitanje : Mozda je gladan, pa daj mu nesto. , vidis kakva si ti jedes a njemu nedaš. ,daj mu vode žedan je....da ne nabrajam bisere.

Bas se grozno osjećam jer mi je puno puno premali i jer bas želim svim silama zadržati dojenje.

Maleni će 4 mjeseca 8.12.
    Ima li uvijek toliko mokrih pelena ili je to prosjek zadnjih dana kad imate problema?
    Možeš li malo napisati (s datumima) kako se kretala težina kod vaganja?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Broj pelena se odnosi na zanje vrijeme, prije ih je bilo oko 6,7, a sada samo 5 do "nocne".
    Vec sam pisala o kilazi. U prvom mjesecu smo kao jako malo dobili (560g) pa se popravilo na sljedeca dva vaganja ali od sredine 10 mj se nismo vagali.
    Mislila sam sutra nazvat patronaznu i zamoliti je da mi posudi vagu ili da ga dode izvagati.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Stala sam na vagu sama i s njim. Po tome mi ispada da ima 6100 a na zadnjem vaganju 16.10.je imao 5300
    Ako je tako onda bi to bilo ok sveukupni dobitak.
    E da sad je poceo i nesto kao grist. Odnosno sise pa kao zagrize i povuce pa pocne plakat i vristat.
    Malo mi je bed da ga ne teroriziram s cicom.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pali smo na 4 mokre pelene i jednu nocnu.
    Danas je samo 2 puta uspio jesti duze od 10 minuta i to ujutro i oko 16. I to tako da sam ga skinula u pelenu i sebe do pasa pa legla s njim. Nakon malo manje od pola sata nam se pridruzio i mm.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

evo neznam gdje da postavim pitanje pa da seubacim kratko u temu...curica nece da doji iz desne dojke koja je uvjekmanje produktivna..nakon 10 dana ne dojenja iz te dojke danas podjem da se izdojim pa da joj dam na flasicu i probam okus mlijeka kad ono slano...a iz lijeve dojke normalno slatko...zasto se to dogadja?dali odbija tudojku radi slanog okusa mlijeka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •