... nakon povraćanja?
oprana je površina, ali sve se uvuklo unutra
smrad se ne može površinski očistiti
ima li neka firma, nešto, koja može dubinski/kemijski očistiti?
... nakon povraćanja?
oprana je površina, ali sve se uvuklo unutra
smrad se ne može površinski očistiti
ima li neka firma, nešto, koja može dubinski/kemijski očistiti?
Vjerojatno svaka firma koja ima servis za ciscenje moze sa onim vodenim usisavacaem.
Znas koji servis mozes i vikendom pitati.![]()
vidim po netu da ima hrpa firmi koje kažu da "dubinski" čiste
koliko je to - dubinski?
ili da ga bacim, iako je skoro nov, malo korišten
a nije da je baš bio badava
Mi smo u istom slučaju bili posudili onaj Kärcher vodeni usisavač, stavila sam još nekog tekućeg deterdženta u vodu i super se opralo.
angie koji Karcher, i za kolko je bilo suho.
Prije par godina meni je doma došao čovjek iz Taskija s nekim ogromnim industrijskim usisavačem koji i pere. Oprao nam je klik klak ležajeve i to savršeno, ali za madrace nemam iskustva. Zvala sam ove baš zato jer ja mogu oprati površinski, ali ne i dubinski. Zafrkavao se dosta, a i poslije se to relativno dugo sušilo, ali se dobro opralo.
Inače, oni tepihe peru u svojoj radionici (i suše, ali to isto dosta dugo traje) pa te stvari radim ljeti dok se može dobro osušiti.
Evo kontakt: http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Ferens...mjestaja-12146
A da li bi upalilo čišćenje sa parnim čistačem, luftanja par dana na minusu i čekati?
Ako nemaš parni, a sigurna sam da poznaješ nekog ko ga ima.
Ja bih tako.
Imaš i tu korisnih savjeta pa vidi:
http://forum.roda.hr/threads/28097-k...madrac-po-zimi
http://forum.roda.hr/threads/36271-K...i-madrac-HITNO
Meni je žena koja čisti tepihe rekla da ona može očistiti madrac, ali da je to zapravo žali bože para.
Mi smo zvali lokalni servis za čišćenje koji je tražio da mu donesemo madrac i ostao je kod njih 2-3 dana. Oprao je sve mrlje s njega, i one stare, a ova friška, od povraćanja, stvarno je neutralizirana - niti se vidjela, niti "čula".
Meni je ona rekla da će se to sve lijepo površinski očistit, al da to mogu i sama. A unutra će ostat sav drek koji je procurio.
Jurana, jeste nosili u SakPak ili onima drugima? Ako su oni drugi u pitanju, daj kontakt na pp.
e, ne brine mene vanjski dio
nego to unutra
Pretpostavljam da je u našem slučaju dubinski očišćeno ako se to moralo 3 dana sušiti. Barem se nadam.
A šta me briga šta je u dubinama?!
Ne smrdi, ne vidi se, nekoliko centimetara madraca i 2 sloja posteljine su između mene i te divote. Malo sam puta popišana, izrigana, pokakana... još od '91. kad sam štene nabavila
Meni su spas madraci sa perivom navlakom (koja se skida u 2 dijela). To nam je najbolja investicija.
Jednom sam otvorila madrac koji je bio za bacanje. Bilo je i povraćanja i svega kroz godine odrastanja.
Ali ništa, ništa unutar njega nije bilo osim đepičaste jezgre i te neke ispune...uglavnom.... ja sam se baš pitala da vidim, ali ugodno sam
ostala iznenađena čistoćom unutrašnjosti
Uglavnom, ako se dijete ispovraća na plahtu, grubi dio se odstrani plahtom, ostane tekućina koja je dospjela preko plahte do površine madraca i upila se površinskim slojem u madrac, ali realno gledajući ručno oprati, parom istretirati i ostaviti da se izlufta sasvim je dovoljan proces za daljnje ugodno i mirno spavanje.
Sve ostalo je u našoj glavi i bacanje novaca.
Probaj ga posuti sodom bikarbonom, onako obilato. Meni je sredila jedan ispišani, mogla bi i rigotinu.
Vidim da si negdje na istoku gradaJa imam jednu tetu koja mi dolazi čistiti kutnu garnituru, ogroman usisavač koji šiba vodu van i velikom snagom je odmah izvlači. Ona čisti i madrace (mislim da j ecijena 80 kn po madracu) , meni čisti i tepih, odnese ga i donese čistog i suhog. Stanuje u Sesvetskom Kraljevcu, samo time se bavi, ako te zanima pošaljem ti kontakt na pp.
eto, već tri dana stoji na terasi, ne usudimo ga se ni pogledati
Moji imaju zastitu na madracu. Ponekad malo izmedju procuri. Pospricam octom i okrenem na drugu stranu. Poparim masinom i nista se ne osjeti.
U Muelleru ima onaj neki špric špric za tkanine, Febreeze ili tako nekako? Plavi u svakom slučaju. Ako si dobro isprala sa krpom i detergentom za veš, ako se posušilo, našpricaj sa tim. Ubuduće, i kad bljuju i kad pišaju, stavi ručnik između madraca i plahte nakon čiščenja-ja sam znala po noći i ne počistiti mrtva pospana, upije ručnik, ujutro našpricam i gotovo. Imam osjetljivu nosinu-madrac mi ne smrdi! A Bog mi je svjedok da su ga i bljuvali i zapišavali! I pas ga je pokenjao! :/
ma nismo znali
dijete se prežderalo na kolinju i lijepo izbacilo višak
prvi put u životu povratio
ok, sad idem staviti sodu
pa ću, kad jednom odem u miler, kupiti to plavo
ako ne pomogne, stavit ću ga pored kontejnera, mamicu mu