Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: Uspješnost IVF-a - kada je dosta?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je vidjeti sva vasa misljenja Jedino se ne slazem s tvrdnjom da je dijete sve u zivotu, najveci uspjeh, itd..... potpisujem Kadaunu. Nije jednostavno fer tako nesto reci, prema svima nama koji mozda nikad necemo imati bebicu. Plus sto zivot nudi toliko toga, i sto je meni npr moj partner/muz moja najveca sreca!
    Evo utjecale ste na mene da pocnem drugacije razmisljat o donaciji jajne stanice, netko od vas je spomenuo, nije sve genetika, ima tu puno i epigenetike. Istina! Moja svekrva je ona tipicna prica: neplodnost 5 godina, pa usvajanje curice iz bolnice direktno, 3 dana stare, i onda prirodna trudnoca jedan sin (moja ljubav), pa drugi sin! Ona mi je rekla da je razlika u pocetku, dok se dijete doji (usvojeno ne), ali kad oni postanu mali toddleri, onda vise razlike nema, razlika je njihov karakter, a ne kako su dosli na ovaj svijet.
    lijepo si ovo rekla..iskustvo iz prve ruke, bas sam se nekako raznjezila.
    i ja sam se pitala kada je dosta? koliko dugo pokusavati, potencirati unistavanje zdravlja stimulacijom, koliko isprasiti (financijski) dzep, koliko se odricati drugih stvari dok se financiraju postupci?
    lako je bilo meni. to kazem jer sam vec imala jedno dijete. ja sam postavila dead line do 40te..tj. napunjene 41. ne samo zbog godina, vec i zbog toga sto bi do tada imali iza sebe kojih 10tak IVF-ova.
    negdje sam procitala a to mi je rekao i jedan MPOvac, da zena treba u prosjeku (necemo generalizirati, netko uspije od prve) otprilike 40 js da bi dosla do trudnoce. sto bi kod normalnih respondera koji mozda po punkciji dobiju 10ak stanica odgovaralo 3-4. pokusaju.
    ja kao low responderica sam uvijek dobivala max 4js, koja je u klubu 39+ i koja se kiti 'prekrasnom' endometriozom.
    pa stoga i ova racunica s 10 pokusaja..
    uspjelo je u 7. IVF-u. mada su me neki doktori vec i prije otpisali, sto me ubijalo u pojam..ne treba pacijentima ulijevati laznu nadu, ali cini mi se da neki doktori previse brzo sude na osnovu loseg amh, jedne mizerne punkcije s losim stanicama, losim odgovorom na stimulaciju, ili nakon spontanog..itd.
    vodila sam se izjavom lucija koji je uvijek govorio 'kad ostane trudni'.

sretno svima, kako god se odlucite!!
    Posljednje uređivanje od spodoba : 10.12.2013. at 10:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •