Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: Uspješnost IVF-a - kada je dosta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

evo ja danas lezim doma, ko fol pokusavam "spasit" sto se spasit da..... pa sam stalno na forumu :D
    Ina, ja bih rekla da ova tvoja tvrdnja nije dokazana, i definitivno ovisi o dijagnozi pojedinacnog para. A tu onda lijecnici moraju imati odgovornost da nam kazu- sanse su vam dobre, tako-tako, ili cuda se dogadjaju. Ako sam u kategoriji cuda se dogadjaju, onda si u pravu. Al ako je stvar dobiti zdravi embrij iz dvije zdrave stanice, onda je najvjerojatnije stvar lutrije i zakona brojeva, i nekome ce uspjeti iz prve, a nekome iz 31. pokusaja, kao sto smo svjedoci ovdje na forumu. Jer svi mi imamo vecinu stanica za bacit, pogotovo preko odredjenih godina....
    Definitivno i bez obzira sto je IVF multimilijardni biznis (2 billion /year in the US) doktori moraju imati odgovornost da nam kod postavljanja dijagnoze kazu koje su nam sanse. Naravno odluka je na nama koliko daleko smo spremni ici. Muz i ja smo odlucili ko fijolica - pokusavat cemo svakih 3,4 mjeseca do negdje 40-e, bez prevelikog stresa. Iju kako smo se presli!! Mislim da je stres maximalan kad je u pitanju iscekivanje pobacaja u ranoj trudnoci ;( Tako da ne znam koliko cemo jos puta pokusavat.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja danas lezim doma, ko fol pokusavam "spasit" sto se spasit da..... pa sam stalno na forumu :D
    Ina, ja bih rekla da ova tvoja tvrdnja nije dokazana, i definitivno ovisi o dijagnozi pojedinacnog para. A tu onda lijecnici moraju imati odgovornost da nam kazu- sanse su vam dobre, tako-tako, ili cuda se dogadjaju. Ako sam u kategoriji cuda se dogadjaju, onda si u pravu. Al ako je stvar dobiti zdravi embrij iz dvije zdrave stanice, onda je najvjerojatnije stvar lutrije i zakona brojeva, i nekome ce uspjeti iz prve, a nekome iz 31. pokusaja, kao sto smo svjedoci ovdje na forumu. Jer svi mi imamo vecinu stanica za bacit, pogotovo preko odredjenih godina....
    Definitivno i bez obzira sto je IVF multimilijardni biznis (2 billion /year in the US) doktori moraju imati odgovornost da nam kod postavljanja dijagnoze kazu koje su nam sanse. Naravno odluka je na nama koliko daleko smo spremni ici. Muz i ja smo odlucili ko fijolica - pokusavat cemo svakih 3,4 mjeseca do negdje 40-e, bez prevelikog stresa. Iju kako smo se presli!! Mislim da je stres maximalan kad je u pitanju iscekivanje pobacaja u ranoj trudnoci ;( Tako da ne znam koliko cemo jos puta pokusavat.

Boogie, puno je nepoznanica da bi se MPO doktori izletavali oko bilo čega. Npr. - što je to dobar embrij i može li se to u labu vidjet. Ili je kriterij "dobar" - onaj koji se nakači i da zdravo dijete. Npr. ja sam ovdje gazilijun vremena, i sjećam se tiggy, fantazija kao embriji na VV-u super itd., žena mlada, banalan problem (muška neplodnost, ali za ICSI ok) i nikako, ali nikako uspjet. Ne znam više što je sa ženom, biće i svoj izlazak odradila mimo foruma.

MPO doktori donedavno nisu bili suglasni treba li nakon transfera ležat ili ne i koliko. To je takvo područje.

Ima ih koji su temperamentnom direkniji, a ima i onih koji puštaju par da "sam shvati" - u krajnjoj liniji, i nisu oni Bogovi, i neki će par stvarno nakon 30-toga pokušaja uspjet, a neki savršen... kao tiggy, neće i nakon masu pokušaja.

A i drugo je kulturološka stvar - u nas se baš ne komunicira onako "u glavu", majčinstvo je tabu - "dajte dite materi", geni prevažni (predrasude oko posvojenja još uvijek postoje) - to je kulturološko okruženje koje treba prihvatiti i osvijestiti da je takvo. Vani ev. postoji i psiholog koji vodi par ka zaključenju, ovdje psiholozi, barem pred par godina, štancaju potvrde da je par upoznat s učincioma IVF-a i za to čarđaju lovu.... tako da... ono... to je idealna slika, u nekim klinikama (i našima) zaživi, a negdje ne. Opet, privatnici su i u sukobu interesa reći nekom paru da je sad finito. Puno je varijabli. Odlučite se sami i možete i odluku mijenjati.

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •