boogie woogie prvotno napisa
evo ja danas lezim doma, ko fol pokusavam "spasit" sto se spasit da..... pa sam stalno na forumu :D
Ina, ja bih rekla da ova tvoja tvrdnja nije dokazana, i definitivno ovisi o dijagnozi pojedinacnog para. A tu onda lijecnici moraju imati odgovornost da nam kazu- sanse su vam dobre, tako-tako, ili cuda se dogadjaju. Ako sam u kategoriji cuda se dogadjaju, onda si u pravu. Al ako je stvar dobiti zdravi embrij iz dvije zdrave stanice, onda je najvjerojatnije stvar lutrije i zakona brojeva, i nekome ce uspjeti iz prve, a nekome iz 31. pokusaja, kao sto smo svjedoci ovdje na forumu. Jer svi mi imamo vecinu stanica za bacit, pogotovo preko odredjenih godina....
Definitivno i bez obzira sto je IVF multimilijardni biznis (2 billion /year in the US) doktori moraju imati odgovornost da nam kod postavljanja dijagnoze kazu koje su nam sanse. Naravno odluka je na nama koliko daleko smo spremni ici. Muz i ja smo odlucili ko fijolica - pokusavat cemo svakih 3,4 mjeseca do negdje 40-e, bez prevelikog stresa. Iju kako smo se presli!! Mislim da je stres maximalan kad je u pitanju iscekivanje pobacaja u ranoj trudnoci ;( Tako da ne znam koliko cemo jos puta pokusavat.