Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: Uspješnost IVF-a - kada je dosta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure želim vas nešto pitati, zanima me vaše mišljenje o tome "kad je dosta" s aspekta ženinog zdravlja.
    Probati ću pojasniti svojim primjerom. Do prve trudnoće smo teško došli, ali na sreću taman kad su u Petrovoj počeli spominjati pripreme za potpomognutu, ostala sam trudna.
    U međuvremenu otkriven mi je Hašimoto i neke druge zdravstvene tegobe da ne navodim po stavkama (ponovno dr. pomalo spominje stimulaciju, pa potpomognutu, sve je to tu negdje "u zraku"), ali moje mišljenje je da na svoje zdravstveno stanje nisam spremna dodatno opteretiti organizam stimulacijom i sličnim situacijama.
    Glupo je reči da smatram da nije pošteno prema djetetu koje imam i prema sebi, nekako svjesno uči u taj rizik.
    (Ne znam bolje pojasniti, nadam se da ste razumjele.)

Naravno da se radi o jedinom djetetu odmah bih ušla u cijeli proces, ovako mislim da moram reči amen i dosta za svoje tijelo i taj način ostvarivanja roditeljstva.

Da li to ima smisla?

Dakle, moje pitanje je kad je dosta u zdravstvenom smislu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Cure želim vas nešto pitati, zanima me vaše mišljenje o tome "kad je dosta" s aspekta ženinog zdravlja.
    Dakle, moje pitanje je kad je dosta u zdravstvenom smislu?
    E, pa to ti fakat mogu reći samo doktori, sveto četvorstvo - tvoj endokrinac, MPO-ovac, opća praksa i, of kors, ti - nema ti to reći niko drugi. Netko će ići dalje unatoč reumatskom artritisu, multipli, a kamoli hashimotu, a netko neće ići dalje zbog psihe ili bilo čega što misli da mu je too much, što osjeća kao too much. Neko neće ići iz straha da mu stimulacije rade loše, meni je na kraju bio totalni nuisance taj spotting koji bi trajao i po 6 mjeseci nakon stimulacije u dobi 40+, ono, nije mi se dalo za šansu od 2-5% spottat 6 mjeseci, cost-benefit mi je rekao moj neki - ma, ciao, đaci, iako neš' ti zdravstvenog problema od spottinga, samo je dosadno - ulošci, gljivice, stalno tamna roba itd. itd., pa hormoni ovi, hormoni oni itd. Za donaciju nisam bila spremna, a posvojenje mi se nije dalo opet teški projekt rovanje, kopanje itd., i onda smo rekli "game over".

Isto tako npr. i za dob - neko se osjeća bolje, neko lošije, sa svojih 40+ npr.

A zakon sječe negdje gdje sječe (oko dobi), oko zdrav. problema nema.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.12.2013. at 13:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •