-
Misliš reći ICSI?
I mi smo bili slučaj za ICSI, iako ne znamo zašto - spermiji su bili "lijepi", jajnih stanica dostatno, a to smo tek procesno skužili, nakon kravala di se na VV-u nije od 13 jajnih stanica i nešto lošije sperme, ali koja je ful i za inseminaciju, nije IVF-om oplodilo ništa. Rescue ICSI je samo za većinu utješna metoda, kao i zamrzavanje js, u Mariboru bi taj postupak proglasili "abort" vjerojatno, tj. prekinuli bi ga u tom trenu, ne bi iliš na rescue ICSI kao metodu, ako sam dobro skužila što mi je MB profa govorio.
To je još jedan prilog onome kako je to "lijep" tako posredna infomracija, jest da je korelirana, ali nije nikakva presuda... kao ni "ružan", uostalom... iako sam i sama, gledala jednom pun mjesec misleći stila Pišonja i Žuga - eto, to bi bila jedna lijepa jajna stanica, a od mojih nikad ništa (pa je ipak bilo).
Nije niti blastocista sv. Graal itd. - na kraju sam, u 40+, imala milijun blastocista 5.-ti dan, ali po MB kriteriju možda bi objektivno (po njihovim "konzolama") za vraćanje bila jedna ili nijedna.
BTW, meni je u MB-u niti tada u dobi 40+ nisu dali (izravno sam pitala ima li smisla, kad su vidili količine, rekli su ima), ali opet.... meni je postalo besmisleno spottat za šansu od 2-5% uspjeha po transferu mjesecima..., a te su šanse svkaih 6 mjeseci manje zbog starenja.
Tako da... teško je objektivno secnuti "tu i tu je kraj". Ali, smjernica se može dati paru, ako je traži.
Posljednje uređivanje od ina33 : 17.12.2013. at 14:22
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma