-
OŠ u Sigetu - prošle godine urušen azbestni krov - opet prokišnjava!!!
Krajem prošle godine urušio se dio azbestnog krova u OŠ Većeslava Holjevca u Sigetu, podsjećam člancima
http://danas.net.hr/hrvatska/osnovna...-azbesta?rss=2
a poslije je došlo do prokišnjavanja, u siječnju ove godine
http://www.vecernji.hr/moj-kvart/uci...prekida-500988
i sada, nakon skoro godine dana, krov opet prokišnjava!
Taj dio urušenog krova je saniran u prosincu 2012., a iako je Gradski ured za obrazovanje obećavao skoru obnovu cijelog krova te se također najavljivala renovacija cijele škole koja je stara gotovo 50 godina (to je prije nekoliko godina obećavao i Bandić) a bez ikakvih većih zahvata, tijekom ovogodišnjih ljetnih praznika nije ništa napravljeno ni po pitanju krova a kamoli nešto drugo.
Osim što će sa sljedećom kišom ili naletom snijega doći do daljnje poplave, radi se o „načetom“ azbestnom krovu te postoji opasnost daljnjeg urušavanja, kao laik nagađam da je deka ispod azbestnog krova puna azbestne prašine od prošlogodišnjeg urušavanja te da u školu ustvari curi voda zajedno s azbestom (taj azbestni krov dignut je prije 20-tak godina jer je prvotni ravni betonski krov počeo prokišnjavati).
Rekla bih da je vrijeme da se mi, roditelji djece, zajedno pokrenemo i probamo nešto napraviti!
Zamolila bih da se jave roditelji djece iz Škole, kao i oni čija djeca ne idu u ovu Školu ali imaju prijedloge!
Meni se „vrte“ ove ideje:
- zatražiti izvanredno sazivanje Vijeća roditelja na kojem bi se zatražila informacija o tome što se točno događa i kakvi s planovi te da se zatraži:
prebacivanje dijela nastave u druge škole za vrijeme curenja, da se za vrijeme zimskih praznika svakako sanira taj dio krova (ne za vrijeme nastave) te zatražiti, odnosno inzistirati na promjeni cijelog krova i renoviranju cijele škole tijekom sljedećih ljetnih praznika.
Može li Vijeće roditelja direktno pisati Gradskom ur. za obraz. ili samo putem Školskog odbora ili to samo može ravnatelj? Što nam je činiti?
-
Osoblje foruma
Leelee, imaš li one kontakte od prošle godine?
Jel` se ona žena u GU koja je bila zadužena, prezivala Ritz ili Nagy?
Možemo opet zvati i Ured za graditeljstvo, ali oni uopće nemaju sluha za to, već me zamjenik pročelnika uvjerava kako to nije opasno...
Možda je najbolji put poslati direktno inspekciju.
-
Apricot, hvala.
Ima li roditelja koji bi se htjeli uključiti, da zajedno probamo nešto učiniti?
-
Leelee sori tek sam sad vidjela poziv/poruku. Uključila bih se svakako, pošaljem ti porukom svoj mob.
Nisam pojma imala da prokišnjava.
Znam da je škola u Utrinama identična (možda ih ima još u NZG). Zna li tko kakav je tamo krov? Da pitamo njihovog ravnatelja? Čisto kao informacija koju možemo usporediti sa Sigetom.
Ja nisam u vijeću roditelja, nadam se da to ne znači da ne mogu sudjelovati u radu Vijeća.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma