Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: participacije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno participacije

zanima me koje je zaprav pravilo za naplatu participacije?

muž bio kod zubarke da mu prepiše antibiotik koji je dobio na faksu kod tamošnje zubarke, ova uredno naplatila naplatila participaciju, a da nije za njega potrošila više od 2 minute, ni da je zinuo.
    onda on otiđe kod opće po papir za bolovanje , i ona opet naplati svoj dio participacije ( isto manje od 2 minute tam bio).

Šta je najgore u cijeloj priči možda će i dalje morati uzimati antibiotike(dobio sad samo jednu kutiju), i veli sestra da mora osobno doć jer mu to ne smije napisati prek telefona, već mu isto mora naplatiti participaciju, pa otišo u apoteku i tak digo dio pologa ( ispalo da je od cjelokupne prodajne svote lijeka dobio natrag samo 10 kuna).ž

moja zubarka kad radi jedan ztub naplati participaciju, ali kad drugi put radi taj isti zub onda ne naplati.

Da li isti ti doktori i zubari isto tak naplačuju i od HZZo, po dolasku participacije?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mislim da oni mjesečno uzmu za svakog pacijenta bio ili ne bio kod njih, a participaciju plaćaš ako nemaš dopunsko, dopunsko je za sve 70 kn mjesečno osim ako po članu ne prelazi 1700 kn ako se ne varam onda je besplatno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako nemaš dopunsko, plaćaš 10 kn za svaki posjet liječniku (opće prakse ili stomatologu). Za doznaku za bolovanje plaćaš 5 kn.U ljekarni plaćaš 10 kn za svaki recept + učešće ako ga lijek ima (to učešće bi platila i da imaš dopunsko od HZZO, a Croatia dopunsko pokriva i njega).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u principu participacija je za pregled
    za konzultaciju i prepisivanje lijekova ne bi se baš trebala naplatiti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi isto ne naplaćujemo samo pisanje recepata,
    ali mislim da je uz taj antibiotik sigurno napisana kakva povijest bolesti,
    pa je zato išla i participacija

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zubarka ga nije gledala, jer je donio papir s faksa gdi je sve bilo napisano, samo je ona trebala to prekucati da mu izdaju, ma buni me to kaj je sestra rekla da mora doć ak bu još lijekova trebalo, da mu naplati participaciju.

Ima li neki pravilnik gdi se može vidjeti zašto i kako i kada? Do principa mi je jer vidim da svako priča svoje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •