Pokazuje rezultate 1 do 50 od 215

Tema: Perilica posuđa - koju izabrati?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Koliko vam traju perilice posuđa? Ja sam šokirana što mi se Miele pokvarila nakon 9 godina i ne isplati se popravljati. E sad, perilica rublja savršeno radi 24 godine s jednim sitnim popravkom. Zabrijala sam da će tako i suđerica. Koliko uopće izdrže neke druge mašine?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko vam traju perilice posuđa? Ja sam šokirana što mi se Miele pokvarila nakon 9 godina i ne isplati se popravljati. E sad, perilica rublja savršeno radi 24 godine s jednim sitnim popravkom. Zabrijala sam da će tako i suđerica. Koliko uopće izdrže neke druge mašine?
    Pa sad... nikad mi nije palo na pamet kupiti Miele ili neku sličnu skupu (razlog - zagrebačka voda puna kamenca uništi svaku, nema pomoći).

Imala sam Gorenje samostojeću perilicu posuđa od 2001 do 2012. Još je radila, ali renovirali smo kuhinju i uzeli opet Gorenje, ali ugradbenu. Izdržala je puno kraće - malo dulje od sedam godina. Njoj je krepala elektronika. Sad imam neku Beko, ne očekujem čuda.

Vešmašine isto - stara Gorenje mašina imala je dvadesetak godina, a nakon toga imali smo Indesit (cca 5 godina, kombinirana perilica sušilica), pa Gorenje (kombinirana perilica sušilica) i sad imam Candy (isto kombinirana). Svjesna sam da ne mogu uspoređivati običnu mašinu sa kombinirkom, jer ova druga redovito traje kraće, ali simptomatska stvar je da na većini uređaja krepa elektronika, što nema veze s kvalitetom vode. Izdrže taman toliko koliko je jamstveni rok (5 godina) i onda krepaju.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.10.2021. at 08:37

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se prije 2 godine pokvarila Bosch perilica nakon 11 godina od kupnje, a 9 godina korištenja. Bila je kad smo je kupovali jedna od solidnijih Boschevih u ponudi, isto oko 5000kn, i ja sam tada isto računala na 20 godina, pogotovo jer moja baka ima perilicu iz 1989. koja još radi.
    Međutim, u jednom od dućana prodavačica mi je rekla: prosječni vijek trajanja za perilice danas vam je 8-9 godina, to je uobičajeno. Nećete više naći te koje traju 20
    Pola godine kasnije otišla je i mašina za robu, kupljena isto kad i ova za suđe.

Meni je to i dalje problematično, ali kad pogledaš, pod normalno smo prihvatili da je neki prosječni vijek trajanja mobitela 2-3 godine, a raspon cijena im je skoro kao kod perilica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •