Moja beta je 6.6ocekivano. Jos u petak moram ponoviti, ali kaze sestra da ipak premala
Moja beta je 6.6ocekivano. Jos u petak moram ponoviti, ali kaze sestra da ipak premala
Ne znam, meni je to prvi postupak i prva beta ikada pa zapravo ne znam sto ti brojevi znace. No sestra na humanoj nije zvucala optimisticno. Onda valjda biokemijska? Ma za prvi put i nije lose, uspjeh je da sam i dosla do transfera i ova mala betica budi nada za za uspjeh u iducem postupku.
Ja jesam. Nalaz je iza podne. Ali ja vec znam da od trudnoce nema nista jer mi je test jucer bio negativan.
This hvala i također i tebi sretan Dan zena.
Suncokret cekamo betu.
Cure SRETAN VAM DAN ŽENA!!
This,rado bih imala neke riječi utjehe,ali ovo je zaista malena beta...držim fige za daljne uspjehe!
Chiara,hrabro dalje! Odmah idi gore da izaberes doktora i odmah ovaj ciklus nastaviš dalje ukoliko je beta negativna!
Šarlota,simptomčići su super! Moja temperatura nije padala ispod 37.3. u bilo koje doba dana iako su mi rekli da bazalnu nema smisla mjeriti dok smo pod progesteronom...ali ja sam bas imala onako valunge i imala sam osjecaj da gorim...i osjecaj je rezultirao bogovskom betom!!!
Svima ostalima puno sreće dalje!!!!
Drage dame sretan Dan zena!
Kod mene beta radjena 2.3. divna 1096, dva dana nakon 2562.
Medjutim jutros mi blago krvarenje ;( u shoku sam- bila kod ginica, ne moze fino vidjeti jos je to sve minijaturno, dobila injekcije progesteron i mirovanje! Imate li slicna iskustva sa pozitivnim ishodom? Nadam se da nisam offtopic! ?
Ja uvijek pod utrićima imam dnevnu temperaturu 37,1-37,3. Nije mi bila znak ničeg osim progesterona![]()
Pina samo miruj. Trenutno ne mozes napraviti nista osim toga i uzimanja progesterona. Mnoge zene imaju krvarenje pa rode zivu i zdravu djecu. Ne mora to odmah znaciti nesto lose. Probaj misliti pozitivno.
Pina,jel bas krv ili smede?ja sam smedarila nakon izvadenih beta tako da je to normalno, moze bit zaostala krv nakon punkcije,miruj sta vise.
Pina samo miruj ili bolje rečeno "pravi se mrtva". Think pink!!!!
PinaColada ja sam imala krvarenja i to pocelo je ko svjeza krv onako blage crv boje. To je trajalo dva dana i poslije je jos bilo smedeg isjetka nekih tri cetri dana. Ne brini to je normalno al moras mirovati. To ti moze biti i kao ciscenje maternice. Dok nije jaka svjeza krv nije nista strasno. Sretno.
Uz vas je sve lakse, hvala vam
Zanima me kako da koristim utrogestane? Uz manje krvarenje da li da ih popijem ili ipak vaginalno??
Ja sam ih navecer i ujutro stavljala a u podne popila tako mi je gin rekao.
this... baš mi je žaoIdeš odmah u drugi postupak?
Pina čuvaj mrvicu i sebe.
Sretan vam Dan žena!
Žao mi je zbog tvoje niske bete, ako postoji nada da raste ja ti od srca držim fige i šaljem,dobre vibre!!!
Kao sto smo i pretpostavljali, a sad je zvanicno, beta je 0. Imam konzultacije krajem mjeseca za stimulirani ivf. I koliko god se veselim sto to znaci da cemo imati vise sanse za uspjeh, toliko i panicarim jer me strah injekcija.
Chiara, this i druge cure s neg.betama, baš mi je žao![]()
Curkama koje još čekaju držim![]()
Pina - krvarenje ne mora značiti ništa, dobro je da si na progesteronu, samo miruj i miruj i miruj. Dizat se samo na piškenje i to je to.
Chiara - zašto se bojiš injekcija? Nisu strašne, časna izviđačka! Ja sam se panično bojala, možda nisam najbolji primjerali uspjela sam samu sebe istraumatizirati drugi dan pikanja jer nisam mogla stisnuti pen kak se spada i napravila si masnicu. Otada je MM preuzeo pikanje i više nije bilo nikakvih problema, samo mi je žao što mu odmah nisam dala - to ti savjetujem ako možeš izvesti. Neka ti ih on daje, ili neka frendica, mama, sestra, tata, brat, netko. Mene je najviše mučila psihička blokada, ideja da si nešto moram zabiti pod kožu, ali one ne bole, malo peckaju neke određene injekcije, ali definitivno ništa bitno. Sam ubod ne boli! Osim toga, to traje samo par dana, a isplati se jako jednom kad ugledaš drugu crticu
Još te i za punkciju nokautiraju, tak da te to ne boli uopće
![]()
I najbolje - uvijek možeš doći tu po podršku kad te uhvati totalna panika, vjeruj mi kao osobi koja je imala totalni raspad sistema i uspjela - nema toga što ne možeš, a curke ovdje puuuno pomažu!
Joj Sybila bas si me utjesila. Hvala ti.Kako se daje stimulacija? Uvijek u određeno vrijeme, jednom na dan ili? Zaposlit cu dragog da mi to daje. Samo se nadam da se moze navecer. Napisite mi od A do Ž sta me ceka jer nemam pojma.
![]()
I ja iduci mjesec krećem sa pikanjem pa me zanima isto kao i Chiaru, i sto znaci ono kad kažete da miksate jedno s drugim? Ili se uvijek pika samo jedan lijek? Hmm mene frka da tu pripremu ne zeznem, a i pikanje naravno
Sent from my iPhone using Tapatalk
MA BEZ STRAHA! NISAM PROBALA,ALI REKLA SU MI OBJE PRIJATELJICE DA NISU NIŠTA STRAŠNO.
MENI SAMO NIJE JASNO ZAŠTO ČEKATE SAD OPET KONZULTACIJE?! VEĆ SAM ČULA DA TO TAKO RADE...
MENI JE NA ZADNJEM TRANSFERU ODMAH DOKTORICA SŠ NAPISALA TERAPIJU ZA STIMULIRANI DA NE GUBIMO VRIJEME I CIKLUS AKO MJESEČNICA DOĐE...
ODMAH ME PITALA DALI ŽELIM PAUZIRATI JEDAN MJESEC,JA SAM REKLA NE I ODMAH MI JE LIJEPO SVE NAPISALA NA NALAZ. TO MI JE BILO SUPER!!!
Sorry na velikim slovima,krenula pisati pa ostalo tako....
I moja beta je 0!!!!
žao mi je suncokret
curke, imate temu samodavanje injekcija - ima dosta informacija tamo.
sve vam ovisi što ćete dobiti. neke miješate same, neke dođu u injekciji, neke u penu - to ovisi o tome koju vam doktor stimulaciju odredi, nisu sve žene za istu stimulaciju. ja sam imala bemfolu u penu - znači svaki dan, u isto vrijeme, između 16 i 18 sati piknete se u trbuh. nakon nekog vremena ćete uvesti najvjerojatnije i drugu injekciju (ja sam imala orgalutran) za sprječavanje preranog pucanja folikula. tada ćete obje si davati istovremeno, svaku u svoju stranu. imate i dosta youtube videa na temu, tako sam ja učila. ubod treba biti brz, kao da se radi o pikadu, pod kutem od oko 45 stupnjeva ako se dobro sjećam. nakon istiskanja sadržaja ostavite sekundu i onda izvučete, i to je to.
svaka od nas ima svoj "sweet spot" - mjesto na kojem je najmanje peckanje i najlakši ubod. meni je to bio skroz u stranu, iznad kosti kuka. nekima je bliže pupku, meni je koža previše napeta tamo. glavno je da imate dovoljno kože da ju uhvatite među prste, jer igla ide potkožno, dakle ne pikate u mišić.
bitna stvar koju meni nitko nije rekao - injekcije najčešće trebaju biti u frižideru! moje su stajale neko vrijeme vani bile![]()
moja je čak i štoperica išla potkožno, ne sjećam se više kak se zvalainače su intramuskularne i to je najbolje otići na hitnu da vam daju.
bez brige, odradit ćete to bez problema i bude puno lijepih folikula, jajašaca i embrija![]()
Joj cure žao mi je radi negativnih beta![]()
Držite se i polako dalje do drugog, sretnijeg pokušaja..
Sad se i ja zbedirala jer par dana stalno lagano dole probada i osjećaj kao pred ciklus
Je li netko sa simptomima kao pred menstruaciju ostao nakraju trudan??
ajme baš su se zaredale negativne bete...baš mi je žao...
Hvala svima na lijepim riječima i pozitivi!! počela sam ja to od petka oplakivati jer sam jednostavno osjećala da nije uspjelo, no moram priznati da sam više puta pogledala taj nesretni papir jer je malecka nada postojala..
Najteži dio mi je bio reći suprugu.. jadnik nije mogao vjerovati i buljio je u papir barem 10 minuta.. pitao kako to da nema bar jedne pozitivne decimale nakon nule???? e tu se mi slama srce.. zbog njega..
Imam dogovorene konzultacije u petak jer imamo dvije smrznute blastociate.. problem je kaj ja nemam svoje cikluse ni ovulacije pa ćemo opet morati nekako stimulirati ovulaciju..neznam s čim.
sad me svi moji tješe da nas čekaju blizanci kojih sam se oduvijel bojala.. bar da me oraspolože![]()
Da,ja! Sad sam 8+4 i još ih imam....čak i menstrualne bolove!
Uopće se ne zamaraj simptomima...
Osim što su simptomi trudnoće i PMS-a gotovo identični, k tome smo na progesteronu koji nam stvara simptome.
Samo strpljivo...ja sam bila u drugom prirodnom,naš prvi transfer...tu sam čula da 7-stanični embrij nije dobar,kako mora biti paran broj....nisam uopće imala očekivanja od ovog postupka i iedva čekala veljaču i stimulirani...nisam ga dočekala...
Tako da eto,kad se najmanje nadaš eto čuda!
Cure!
6.dan nakon transfera dvije petodnevne blastociste...test Clear Blue digital POZITIVAN!!!!!!!!!!!!
ja znam da je jako rano to, ali zar je to to??![]()
Malo šanse ima da nisam?????
Šarlota to bi moglo biti to, je malo ranije ali transfer je bio 5dan. Daj još provijeri sa nekim drugim testom, ovome ja opčenito ne vjerujem nimalo, jer koliko sam na forumu, nemalo cura je imalo taj kao pozitivan a nije bio....ali opet ne mora značiti jer su šanse velike da imaš pravi+
![]()
Digitalni test je ok6dnt blastica je isto taman dan da se nešto pomalo vidi, ja sam isto na 11 dpo imala plus u prvoj trudnoći
![]()
Sarlota - 6dnt dvije blastice je taman da se vec moze vidjetimozda su se i oba primila! cestitam!
Šarlota bas mi je drago da imas + i da ti je uspjelo..navijam za veliku betu. Vidim da si i ti u Vg, pa se nadam se ce i meni uspjeti isto sam imala fetja cu betu vaditi na 10dnt. Danas mi je treci dan i nista ne osjecam pa me malo brine..
Ehhh pomijesala sam vas sorry,Šarlotu i Sybilu al svejedno uspjelo je jednoj i drugoj
Tooooo Šarlota!!! Rekoh ti ja....
Meni je digitalac u obje trudnoće pokazao točno!
Hvala vam cureNisam mogla zaspati od uzbudjena...a onda sam ujutro opet poovila test (isti Clear blue digital), jer sam odmah dva kupila :D
I opet je pokazao plus
Dr je rekao svjedno da s betom čekam do ponedeljka, sad mi nije jasno zašto?
SYBILA riječi ti se pozlatile, dvojčeki bi bili bajka!
SUNCOKRET jako mi je žao . Ali vjerujemo u drugi puta!
VRCI , i ti si već 11. dan radila test? hihihih Ja sam miskila da sam ja rijetko luckasta :D I trudnoća, bravo
BOND držim fige i na rukakma i na nogamaKad ćeš ti testić napraviti?
SJUSKICA živili digitalci s dobrim vijestima :D
FUSA provjerila sam s istim jer sam unaprijed imala dvaHvala <3
Šarlota jeeeeej!!! Čestitke i sretno![]()
A draga @sjuskica, tebi da kažem da si mi odgovorom uljepšala ne samo dan, nego obasjala cijeli prostor!!
Totalno mi je sad bolji đir..
Vratila si mi nadu u periodu čekanja i na tome ti hvala od <3!!
Sarlota, ja sam nakon plusa na 6dnt betu radila 9dnt i 12dnt, iako je u otpusnom pisala beta za 14dnt. Dr.je komentirao da sam malo uranila s betom, ali nista drugo. Ponedjeljak ti je ok za prvu betu, petak bi mozda bilo malo rano, tek 8dnt, bit ce dosta niska jos uvijek.
Jutro cure! Jeste mozda imale kakva probadanja i slabije bolove od crinone gela?
Meni danas 8dnt, par veceri za redom imam ta neka probadanja na lijevoj strani vise( punkcija je bila na desnom jajniku) i ujutro osijecam malo, tokom dana je ok, zato i mislim da je od gela?!
Inace jos nista od simptoma pms-a, inace ih redovno imam sve 10dana pred M. Sad ce mi se sve poremetit vjerojatno...
Ne ulazem bas puno nade u moj 4stanicni vracen 3dan...
Kako ste vi ostale cekalice bete?
Fusa - ja imam istu situaciju kao i ti. I mene probada na lijevoj strani, pogotovo predvečer i navečer. I to dosta! A bila sam u prirodnom ciklusu (znači nisam pod stimulacijom bila) i punkciju sam imala na desnom jajniku. Razlika je što ja ne koristim crinone gel nego pijem duphastone. Uopće ne mogu shvatiti što me to boli. Nemam nikakve simptome pms - ništa! Nekako mi opadaju pozitivne misli. Meni je danas 10 dnt 6staničnog prebačenog na 3. dan. Beta u ponedjeljak.