Mona cestitam od srca! Sretno i dalje!
Hvala vam cure moje. Bome sam ovaj postupak prosla svasta ali evo isplatilo se sve
Narancice - hvala tikako ti napreduješ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja se pridružujem cestitkama!
Cure da pitam jeste vi nakon transfera izbjegavale koju hranu, pile kavu?
Monali da ti i ovdje cestitam. Samo hrabro i sretno dalje.....
Ja prakticki ni u trudnoci nisam nesto izbjegavala,pa necu ni sad![]()
nisam znala da se oni nesmiju, vjerojatno su oni jedni od jačih čajeva...ja ih sad ni ne pijem, pijem list maline (primam stimulaciju) a za njega sam čitala da je jako dobar i prije i za vrijeme trudnoće i poslje...čak jedan od rijetkih koje preporučuju...
Mona čestitam! sretno dalje!
Ok hvala,ma neki kazu bolje kava ne al po meni to nema smisla.
Cure, juhu, mona, velike cestitke!
Eto vidis, Mona, da nije bilo prerano za implantaciju![]()
Hvala cure
Pila sam Ness ujutro i jela normalno... mislim da to nemre nista poremetiti. Kaj su sve meni sad u bolnici dali od lijekova i anestezija pa si mislim kaj je kavica u usporedbi s tim.
Cure, imam pitanje jedno . Danas mi je 9dnt, jel sutra rano za test? u pon bi trebala vaditi betu.
Od jucer imam simptome pms-a, bolna leda, 2 pristica, .... pa me strah uopce raditi test..... Uh uzas, danas sam pas nesto pesimisticna....
MonaLi neopisivo mi je drago!!! Neka se hiper smiri sto prije i onda dosadna trudnoca do kraja
Ja sam isto jela normalno, malo vise povrca i voca te dodatno vitamin C, D i folicplus. Nakon nekih 7 dnt ionako mi se kava uopce ne pije, niti mi slatko odgovara.
Jucer sam napravila citavu krvnu sliku i sve je idealno, osim sto su mi leukociti 10.1 (max 9.7). Ne znam sta bi to moglo bit, mozda kakva virozica?
Jel imala neka od vas bol u krizima? Danas mi je 4dnt blastice...
Vrci, jedini simptom koji sam imala u prvoj trudnoci je jaka bol u donjem dijelu leda i to je pocelo bas 4dnt blastice..
Drzim fige da je to to..
Sretno svim curama u postupcima, tuznicama zagrljaj
Vrci to je uz bolne i natecene grudi bio moj rani simptom u 1.trudnoci.
Sad mi prestalo,al pojavi se ponekad. Kao i grudi,krenu pa stanu. Kao da me bas bradavice bole
I sad kad sam legla me pomalo boli i trbuh i leda i grudi. Nikad me kriza nisu boljela.
Strah me ponadati se,cak i malo. Imala sam bol u grudima i prije, progesteronski ocito
Meni je prvi znak trudnoce i poticaj za rano piskenje testa bila krizobolja, 11i dan od punkcije. Cice su na on/off, u trbuhu svasta od menstrualnih to nekakvih reckanja, probadanja kroz rodnicu, preosjetljiv klitoris, ma svasta.
Sretno draga!
Bas me zanima jel se bude nastavilo. Nekad si mislim da sve umisljam..
@snelly85 hvala na info
Tinca, je li pao test? Nije rano.....
MonaLi, nakon puno muke eto sreće najveće. Čestitam, i neka nadalje bude sve super!
Cure hvala jos jednomi dalje ne vjerujem da je uspjelo. U 3 godine prvi put
Moj prvi simptom je bio implantacijsko krvarenje na 2.dpt ujutro, a odmah drugi je bol u grudima ali ne klasična nego sa vanjske strane uglavnom. Bas nekako drugačije. A sve ovo drugo ne znam jer sam zavrsila na operaciji pa sad svasta osjećam i svasta boli
Mona, jel ti sto govore kad bi mogla ici doma?
Mene bole leda sto god da radim...jucer sam jedva zaspala od boli. I kako da se ne ponadam?
Nadaj se, Vrci! Naravno, zašto to ne bi bio novi član! Bez obzira na prošlost! Nadam se i ja s tobom![]()
Napravila sam test i minus na testu, bas sam jako razocarana, a i sad primjetila malo crvenog na papiru, pa znaci nista ovaj put.
Danas mi je 10dnt, sutra bi trebala vaditi betu ali vec osjecam kakav ce biti rezultat.
Nisam vjerovala da ce uspjeti od prve, ali eto čovjek se nada.
Cure sa vise iskustva, kad mogu ponovo u postupak?
Tinca zao mi je zbig minusa.
covjek se uvijek nada, to je bormalno i vazno je da smo pozitivne koliko god tesko bilo.
razmak je id stimuliranog do stimuliranog od 4 do 6mj , ovisi kako ti se tijelo oporavlja.u prirodno mozes odmah ili sljedeci ciklus . konzultiraj se dr o opcijama .
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Cure trebam savijet...imam 18folikula (stimulacija gonalima) e sad mi treba preporuka dali da dam oploditi svih 12 ili kako mi je dr savjetovala 6, da mi ih kao ne ostane previse?! I njena preporuka je da vratimo 1 zametak a ne dva jer sam kao jos mlada(33god) i postoji mogucnost viseplodne trudnoce sto mi ne preporucuje...skroz me zbunila s tim savjetima...
Fusa ja bih sigurno svih 12 trazila za oploditi jer nikad se ne zna koliko ce od njih biti blastica. A i mislim da ti se ne ide ponovno na stimulaciju ako slucajno ostanes bez smrzlica.
Vrci- ostajem do četvrtka jer su me prije par dana opet sivali jer sam malo krvarila iz rane. Uzas!
Fusa- ja bi tražila svih 12, ja sam ih isto toliko imala i dobila 4 blastice, jedna vraćena 3 zamrznute. Tako da je to neki prosjek ako su js dobre, tako je meni reko moj biolog.
Uvijek sam za vraćanje jednog zametka osim kod starijih žena, ne znam, to je moj stav, ja ne bi blizance dosta sam sitna i sve to i meni je doktor isto savjetovao, srećom tako sam i sama htjela.
Tako ce i biti! Dat cu oploditi svih 12 ako ih bude. Hvala vam!
Obavezno svih 12. Jer od toga ćeš, u najboljem slučaju, imati možda 3-4 blastice. Od ovih stanica što ti zamrznu neoplođene su jako velike šanse da ni jedna neće preživjeti odmrzavanje. Profa jako voli brinuti o "višku" smrzlića a realno ih jako rijetko ima. I uvijek zaboravi napomenuti da neoplođene js imaju jako mali postotak preživljavanja nakon smrzavanja.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Isto je "savjetovala" frendici. Tj. obavijestila ju je da su joj oplodili 5-6 stanica (nisam više sigurna u točan broj) a ostale zamrznuli zbog "stvaranja viškova embrija".
Iz tog postupka je uspjela imati jedan transfer 3.dan (bez uspjeha) i zamznute stanice od kojih ni jedna nije preživjela odmrzavanje.
Zakon kaže da imaš pravo na oplodnju 12 stanica, koje si teškom mukom dobila, pa je moj savjet da iskoristiš to svoje pravo.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ja sam od 13js imala 3 blastice. Uvijek bih tražila da mi oplode maksimum.
ako ti uspije od prve, barem imaš smrzliće za FET za drugo dijete
Slazem se sa curama. Ja od 12js imam 2 blastice. Nitko nije ni dovodio u pitanje da ne bi isli na oplodnju svih 12.
Opet ja... Da li je netko imao menga bolove i u ledima,a da je bio minus? Puno mi se tu pozitivnih javilo
Zivcana sam za popizdit, valjda jer sam se ponadala. Sve pomalo bolucka
Vrci i sve druge cure ~~~~~~
Fusa, cure su ti sve rekle - sve jajne stanice koje dobiješ neka idu na oplodnju, odnosno ako dobiješ više od 12 js, neka samo broj iznad toga ide u zamrzavanje.
Pitanje je koji je razlog da prof. S u KBC Rijeka pacijenticama sugerira oplodnju manjeg broja js od 12 maksimalno dozvoljenih? IZ kojih razloga nju brine da bi neplodan par mogao imati koji preostali zametak u kriopohrani? Je li ona svećenik ili liječnica? Je li njena dužnost propovijedati ženama u postupku o takozvanim viškovima embrija ili učiniti sve u skladu s pravilima medicnske struke da neplodan par dobije dijete?!
Ma, upravo je ovo nevjerojatno...
Uostalom, u hrvatskim bolnicama, stimulacije su prilično mršave, tako da većina parova rijetko ima pokoji zametak za zamrzavanje.
O ovoj problematici smo već prošlih godina pisale na temi "Potpomognuta u Rijeci". Pacijenticama je čak bez njihovog pristanka, oplođen samo manji broj js, daleko manje od 12 dozvoljenih, a ostale js su smrzavane. I naravno, nakon odmrzavanja većina jajnih stanica propada, oplodnja je rijetka.... A žene umjesto da imaju transfer zamrznutih embrija, moraju ponovno u stimulaciju...
Ja citam ovo o toj dr. i ne vjerujem svojim ocima :shock:
Imamo vec 4 godine temu:
http://forum.roda.hr/threads/80273-K...te-li-smrzlica
Tko ima potrebe, na vec prilicno velikom broju postupaka, može vidjeti koliko zametaka za zamrzavanje se dobije u postupcima u bolnicama.
Uglavnom, stimulirani ciklusi zavsavaju s malim brojem js i rijetko kojim zametkom za zamrzavanje...
Posljednje uređivanje od Inesz : 23.04.2017. at 21:21
Pa, nije kasno da se preda služenju u samostanu, a humanu reprodukciju prepusti onim liječnicima kojima je medicina i pomoc pacijentima ispred osobnih uvjerenja i svjetonazora.
Cure od ❤️ hvala! Malo mi je bed jer sam pitanje postavila tu, ali na ovoj mi se temi cini da su sve cure koje su prosle stimulaciju pa iz iskustva znaju sto je najbolje. Čekalice nemojte se ljutiti sto sam vam tako upala
Draga Vrci, ja sam dan prije no što sam napravila test (koji je bio negativan) previjala od bolova. Nešt poput jakih menstrualnih bolova ali opet puno žešćih. Čak sam se i onesvijestila u krevetu što sam mislila da je nemoguće. Nisam mogla hodati, probadalo me ko da me netko pika sa iglama u maternici i leđima. Strašno nešto! Dakle, sljedeći dan (mislim da je to bio 11 dnt) je test bio negativan a beta sljedeći tjedan pozitivna.
Nadam se da sam ulila malo nade. Sretno!
Mene plaši što mi većina bolova nestala. Rijetko sad kad nešto osjetim.
Znam da nije pravilo, ali nisam više pozitivna![]()