Vrci kako si?Mene cicke bole i narasle su (a inace mi nisu male )sve kipi!![]()
Vrci kako si?Mene cicke bole i narasle su (a inace mi nisu male )sve kipi!![]()
Joj ja sam koma, jucer nisam spavala i navecer sam lezala u krevetu i plakala koliko mi bilo lose.
Spavala sam poslije od 22-7, i sad od 10 pa do prije 5min.
Ovakav umor nikad nisam dozivjela.
Cice ponekad bole,ponekad ne. Malo su popustile,boljele su jace.
Kakav ti je tsh?
Kod mene opet sukrvica. Luda sam vec...
Nemam pojma vise za koju smo temu :D
Za trudnicku
Fusa, zao mi je![]()
Posljednje uređivanje od Sybila : 09.05.2017. at 13:21
Cure pomazite sa iskustvima,jedan zub me od jucer boli,pa kud bas sad,bas mi se place od muke ,lani me bolio i rekla je zubarica ako se opet javi mora ga vadit,jel se to smije u trudnoći? ?
Posljednje uređivanje od željkica : 10.05.2017. at 07:28
Bas me strah inace se bojim zubara a sad jos vise,a otiću popodne moram.
Ja isto imam paničan strah, u prvoj trudnoći sam zato o svemu pitala i mpo dr i zubarku. I sve riješila uz lokalnu bez frke
Željkice, ja sam prije vađenja bete morala na RTG kod zubara (rtg se ovdje radi preventivno svake 2 godine) i MPO dr. mi je rekao da nema nikakve bojazni jer se radi o malim i lokaliziranim dozama zračenja. Svejedno mi baš nije bilo drago. Beta je na kraju bila 0. Znam da ti se svašta mota po glavi (meni bi sigurno), ali mislim da se ne trebaš brinuti.
Nadam se da se tipkamo na ovoj temi od idućeg mjeseca![]()
zeljkice, ja sam u trudnocama redovno popravljala zube s anestezijom
dobijes onu bez adrenalina, iako kazu da moze i obicna pikica
drz se!
Cure ,pomoć za priju, skupa smo u čekanju uhhh.ona je išla na ciljane odnose i pratila ovulaciju. Imala je jučer blagi plus na testu,i to nije bio prvi već popodnevni urin. I jutros otišla vadit betu ,13 dpo,i rezultat je 60. U petak će opet. Strahuje da je nisko a po meni je sasvim ok. Dajte koju pametnu za utjehu ???a meni tek 5dpt ,užasno sporo prolaziiii
Meni je 14. dpo beta bila 60. Evo me u 27.tt
Sretno vam, cure!
60 je ok beta za 13dpo. Ja sam prvi puta imala manju, pa je sve bilo ok![]()
Stipka, kad si imala transfer? Ja sam imala transfer u subotu embrija starih 4 dana.
Ja u petak 05.05. Dva embrija od 5 dana, nadam se da će i bit za 5.tu smo negdje
curama hvala na odgovoru,nadam se da će bit ok kod prijateljice,a i kod mene uhhh
Stipka, koji ti je ovo IVF i kad vadis betu? Ja zamolila dr da bude 19.05., jer bih trebala slj dan u svatove, pa da znam na cemu sam.
Treći mi je. A Beta bi službeno trebala 14 dana nakon transfera al prije ću je Napravit. Ko će čekati toliko a i čemu se mučiti. Ako šta jest,pokazat će se eto i već 13-14 dana od ovulacije tako da... svakako ću ranije,početkom sljed tjed. A po meni,možeš i ti svakako i prije 19og. Koliko stanični su ti bili embriji ili su bile morule na 4 dan?
Stupka, bile su morule. Sutra ću si dati brevactid, pa treba vremena da se izluči taj lažni hcg. Ne znam tocno koliko mu treba.
A jel znaš od koliko je jedinica bevactid?
Da ,nekih 5 dana. S tim da i 6 može Ostat u tragovima i Dat + ko meni.. al to je minimalna količina bete a morala bi bit puno veća od tog tad,tako da krv će nakon tih 5 dana sigurno pokazat ispravan rezultat bez obzira na sve. Stoga,računaj. 5 dana nakon injekcije po meni možeš vadit betu.![]()
6.dan nakon transfera, primila sam 1500 jedinica brevactida. Tijekom dana mi se jako napuhao trbuh. Skoro cijelu noc nisam mogla spavati zbog nelagode. Danas isto napuhan i napet. Nadam se da je to bar dobar znak, makar znam da i ne mora biti. Mirujem i cekam da se bar malo smanji.
Cure držim palčeve da svi dobijemo zaslužene plusiće! Moj transfer je bio 7.5,rekao je biolog jedna lijepa obećavajuća blastocista. Naime ostala sam bez utrogestana i odem do ljekarne kad ona ne radi,a kako živim na j.. otoku nema druge naravno. Sad me muči to sto cu večeras preskočiti.
Pijuckam vodu, malo po malo i idem na wc. Zasad je to valjda ok. Nista me ne boli, ali je trbuh jako napet i napuhan. Prethodnih dana mi je trbuh bio malo povecan (tesko mi bilo u trapericama) i navecer povećan. A brevactid je to pojacao. Sva sreca pa nisam istisnula svih 1500 jedinica vec mozda 1200. Nije mi stalo u inekciju jer sam usisala u zrak. Nisam od toga pravila dramu jer mi je prosli put dr. L rekao da istisnem pola doze jer sam mu rekla da mi je trbuh malo napuhan.
MTV, ne znam sto da ti kazem. Utrogestani samo pomazu. Kako ostanu zene trudne koje saznaju tek kasnije? A opet, treba se na vrijeme oboruzati. Ja kao bolesnica odbrojavam koliko imam jos, ali ok, koliko god nekad paziš, dogodi se.
Mislim da kod prirodnih trudnoća žena ima žuto tijelo koje proizvodi progesteron ali kod IVF-a toga nema pa je Utrogestan puno bitniji. Bar sam ja to tako shvatila?
Ali MTV mislim da jedan dan nece biti problem ako si do sada uzimala ali nabavi ga sto prije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma joj znam i ja sam za ono da od viska glava ne boli ali eto dogodilo se! Ma u pitanju je samo večeras pa se nadam da nece odmoći.
MTV, ne smije! Samo opusteno. Ne mozes sad nista!
MTV,ako si bila u prirodnom fetu,lucis ti i svoj progesteron,utrogestan je samo dodatak i definitivno ti neće bit ništa šta si preskočila jednu večernju dozu.... ne brini.
Pozdrav cure, ne znam jesam na dobroj temi, preusmjerite me dalje ako trebahtjela sam vas pitati kako "funkcionirate"izmedu postupaka. Pod time mislim dali nastavljate i dalje svaki mjesec ici na pregled tj folikulometrije i ajmo reci blaze stimulacije (klomifen/femara)? Ili? Ja sam u 03 mjesecu bila na 1 ivf i sad planiramo iduci na jesen.
Cekalica123 zavisi kako se dogovorim sa doktorom. Sad nakon stimuliranog ivf-a radim pauzu do jeseni, a u tom cekanju cu obaviti neke pretrage i histeroskopiju.
Kazu poslije punog stimuliranog treba napraviti pauzu 5, 6 mjesec do sljedeceg punog stimuliranog. Ja sam nakon 2 ciklusa od punog stimuliranog isla na FET. Poslije klomifenskog ivf, moze nakon 2, 3 ciklusa. Samo treba pripaziti da li je nastala koja cista koja onda sprječava postupak.
@chiara @marijaxy hvala na savjetu. Prvi ivf je bio puna stimulacija zato smo i odlucili iduci tek na jesen kao sto i same kazete. Malo sam samo bila znatizeljna sto inace cure u meduvremenu rade. Nekak se bojim da mi je uzaludno to pokusavanje izmedu, al opet uvijek se nadam![]()
Čekalice mi smo bili u 1 mj i doktor je rekao da napravimo pauzu mj-dva i evo sad smo u novom postupku! Mislim da sve ovisi o dog i o tome kako se ti osjećaš!
Cure utrogestan je riješenali danas nesto novo, popodne neko lagano krvarenje. Čitam da implantacijsko nema ugrušaka a kod mene ima nesto. Jos je rano za menstruaciju,a sve me sad strah da je uranila.
Napuhanost jos uvijek traje. Koma. Trbuh kao da sam trudna 4 mj. Brevactid primila prije 3 dana. Sva sreca pa vadim betu u petak da vidim na cemu sam. Toliko sam napuhana da sam blago pogrbljena jer se ne mogu ispraviti. Nikakvih bolova nemam. Jedem i pijem pomalo. Jel netko imao tako sto?
Koliko si imala jajnih stanica? Jesu li ti spominjali mogucnost hiperstimulacije? Mirujes li? Svakako izbjegavaj sjedenje i ponavljajuce pokrete poput peglanja, brisanja prasine i sl. I pij izotonik neki - isosport ili nesto slicno.
Prijavljujem 5dnt....nadam se najboljem ovaj put od samog pocetka i do samoga kraja... <3
Drzim fige svim curkama, a tuznicama veliki zagrljaj...![]()
Romeo85, draga zelim ti uspjesnu i bezbriznu trudnocu. Zaista ste prosli svasta, zasluzujete bezbricno docekati maleno stvorenje <3
Kad ste poceli imati simtome trudnoce. Ja sam radila transfer u subotu i jos uvjek nista neosjecam
Imala sam 8 j.s. Ovo mi je 6 IVF i nikad mi nije bilo ovako. Zadnji put je čak bio identičan protokol. Bio mi je blago napuhan trbuh i to je to. Ova strašna napuhanost (zategnuta koža na trbuhu i jako povećan) mi se pojavilo u petak kad sam primila brevactid, čak ne i punu dozu, već malo manje. Mislila sam da će za par dana se smanjiti kako hormon napušta tijelo, ali ništa. Navečer je najgore.
Marijaxy trebala bi pratiti koliko mokris i koliko dobivas na kilazi. Imas li bolove u jajnicima? Prati situaciju, mozda je hiper pa se pogorsalo od doze brevactida a moze ic i na gore ako krene i beta od trudnoce. Javi se doktoru ako vidis da dobivas na kilazi i ne mokris dovoljno. Ja sam kod prvog hipera dobila bromergon i skupa sa strogim mirovanjem se brzo smirilo.
Ja sam imala 14js onda mi je dr odustala od brevactide zbog moguće hiper. Preporučila puno tekućine i mirovanje. Sad sutra kontrola pa cemo vidjeti dali opće idemo na et sad ili za mj dana. Sretno ja mokrim cesto i pijem stalno tekućine.
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Marijaxy - tak je meni bilo u hiperu, jesu ti bili na transferu i povećani jajnici? Miruj sto vise... ako je beta pozitivna simptomi se pogorsaju. Ja sam bila tako napuhana da mi je koža na trbuhu popucala skroz.
Romeo - sretno
Edina - prerano je za simptome jos... ja ih nisam ni imala (osim implantacije, ali to nemaju svi) A drugo bas nista drugačije i bilo je pozitivno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tnx Mona, a kakvi su ti bili simptomi implantacije? Jel kao grcevi neki i tupa bol? Ja sam to osjetila prije koji dan, sad jedino znam osjetiti napetost u trbuhu dolje nisko i onda odmah legnem dok ne prođe.