Onda si po punkciji danas 6+4, a po mengi tocno 6tt. Srce bi se vjerojatno trebalo čuti sad kroz koji dan
Onda si po punkciji danas 6+4, a po mengi tocno 6tt. Srce bi se vjerojatno trebalo čuti sad kroz koji dan
Ne brini, velicina moze varirati par dana. Moze dostici ili tako "kasniti " i dalje. Moja cura je kasnila cca 3-4 dana stalno. Samo ako se krene povecavati postane zabrinjavajuce.
Curke evo link na online kalkulator pomoću kojeg možete točno saznati kolko ste trudne i očekivani termin poroda:
http://www.yourivfjourney.com/baby-c...te-calculator/
drage,ginići sve računaju od zadnjeg dana menstruacije,nista drugo ih ne zanjima.tako računaju i termine i sve.
meni je u ponedjeljak na uzv bilo 6+1 (znaci danas 6+6 odnosno sutra 7 tjedana) zadnja mensteuacija 21.11.
sos ti si tjedan iza mene i po menstruaciji i po transferu koliko se sjecam. tako da je ginic dobro rekao 5+1. ne brini. srce pocinje kucati oko 8mog tjedna trudnoce po svim predavanjima. moze se cuti i od 6og. ja iskreno nisam ocekivala da ce ga cuti ovaj put na uzv nego sam htjela pitat da me naruci za 2 tjedna opet ali eto culo se. bez puno brige sve to varira u par dana i normalno da nije vakome isto
izračunavanje termina: zadnji dan menstruacije oduzmete 3 mjeseca i dodate 7 dana i naravno dodate godinu. tako ginekolozi izracunavaju,jednotavno. a na termin se rodi tek 10% djece....
Meni je doktorica računala i po transferu i po mengi. Ispalo je da se slučajno ti termini kod mene poklapaju![]()
Little ti si u pon.bila 6+2 tt a na pocetku trudnoce je jedan dan jako velik i puno znaci. Da si isla dan ranije mozda ne bi cula srce. Tako i sos da je otisla dan dva kasnije mozda bi se vec culo srce i ne bi se sad brinula bezveze.
Njoj je ginic izracunao po velicini ploda da je 5+2 a onda ako gledaju "svi" po zadnjoj m se to ne podudara.
Ali vec je Sybila napisala svoju situaciju i drago mi je da je se javila jer i ja mislim da velicina ploda i te kako varira a i u vecini slucajeva na kraju beba stigne nadoknaditi tu neku procjenu i velicinu.
Tako je.....samo oni ginekolozi koji se razumiju i imaju iskustva ce pitati kad kad je bila punkcija ( nicky ne transfer) jer je tada zamisljena ovulacija, odnosno doslo do oplodnje. Nekome bude punkcija na 11, 12 dc a nekome tek 18 dc i tu se onda i te kako razlikuju i velicine beba a i datumi poroda pa tako da se ne treba nuzno drzati dana zadnje menstruacije.
Posljednje uređivanje od LaraLana : 10.12.2017. at 08:43
Pravi termin poroda je 266 dana od zaceca. Jel mi ovdje znamo kad je to bilo, to je na dan punkcije jer tad dolazi do oplodnje.
Hvala vam cure. Znam i ja da je to induvidualno, ali opet crv sumnje ne miruje. Pokušavam da razmišljam razumno. Moram čekati 19.12 i nadati se da će sve biti u redu. Moj doktor ne radi mpo, naravno upućen je da smo mi bili u postupku, ali on gleda samo veličinu ploda i kaže da očekuje tek sledece sedmice da se čuje srce. Zato je dogovorio sledeci uzv tek 19.12 jer se do tad mora cuti. Beta je bila prilično visoka na 15. dan, zato sam se ja nadala.
sos to je sve ok. ne brini. ja kad se sjetim prije 4 godine mi prvi put na uzv nije nista cula tek drugi put kada sam dosla nakon 4 tjedna i kad je vec bilo8-9 tj sam cula srce. ne treba puno razbijat glavu. "ljudsko srce pocinje kucat otprilike oko 8mog tjedna" naglasak je na otprilike pa prema tome od 6og do 8mog... manje literature i više pozitivnih misli želim svima....
Ma i da ne nadoknadi velicinu, ima beba koje su sitne i dinamitne
Znam da ti je tesko. I meni bi bilo i ako sam mislila napraviti ultrazvuk sa 6+3, sad više nisam sigurna jer ga ne mogu napraviti nigdje blizu sa kvalitetnijim novim ultrazvukom.
Za svoj mir, odi za koji dan privatno. Kad budes bila bar 6+6 po transferu (punkciji)
Vibriram na najjace da bude sve ok![]()
Posljednje uređivanje od LaraLana : 10.12.2017. at 10:44
Meni su napisali u pragu, 14 dana nakon transfera betu, a uzv 7-10 dana nakon toga.. ovulacija je bila tek 16dc, a kratki su mi, pa ne znam kad cu na uzv, bas kao i sos, da ne idem prerano i nerviram se..a opet, rado bi da mi veli da je sve tamo gdje treba biti, da nije vanmaternicna ili nesto slicno, ne daj Boze..
I ja cu ici 20dnt jer doktorica ne zna sto da radi sa mnom. Ne moze me ni predugo drzati na bolovanju, a za komplikacije je sada bilo rano.
A i taj 6—i tjedan je ona na godisnjem.
Mi u puli nemam kvalitetnog privatnika, prvi je u porecu, a još imam problem sto moj decko ne vozi. Nisam bas raspolozena ikoga pitati da me vozi. Ili mi prijateljice imaju djecu pa nemaju vremena ili nemaju djecu, a htjele bi imati.
Ako se smiri krvarenje, mogu ja voziti do tamo, ali nazad, ako ne bude ok, nije pametno. U zg s busom mi se ne ide, pogotovo jer je guzva zbog adventa i decko mi je bas taj tjedan dezuran na poslu (nema djece pa moze raditi od bozica do sveta tri kralja)
Posljednje uređivanje od maritas : 10.12.2017. at 12:20
Maritas ako se ponovi krvarenje u to vrijeme pravac bolnica[emoji6]. Oni uvijek rade, naprave ti utz da potvrdite srčanu akciju jer ti si trudna sa pozitivnom betom.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Maritas,kak rano za komplikacije? Mene moja prebacila s bo na komplikacije odmah nakon pozitivne bete, rekla je da tak mora po pravilima
Ocito moja malo drukcije radi. Htjela bi bar nesto vidjeti na utz prije nego sto proglasi trudnocom.
Druga stvar je sto bi se ja vratila raditi ako se smiri. Ne zelim toliko izbivati s posla. Sutra idem na dogovor, pa bar dio da odradujem (mozda i od kuce). Imam neke ovlastenja bez kojih se ne moze bez mene, a ako sve otkazu, sto cu raditi kad se vratim... ali za sve to moram prvo prestati krvariti
Sos15,
neke su cure već napisale da si, budući da je IVF trudnoća, u subotu bila točno trudna 6 tjedana i 4 dana. Na žalost, nalaz ovog prvog ultrazvuka sa embrionalnim odjekom od samo 2,1 mm i bez srčane akcije, nije baš najbolji.
Kako se zna točno zna datum punkcije koji je se smatra i danom oplodnje, kod IVF trudnoća sve je puno jasnije nego kod spontanih trudnoća gdje se ne zna točno datum oplodnje. Radi toga kod spontanih trudnoća može se čekati i npr. 9. tjedan trudnoće da se registrira srčana akcija. Međutim, kad smo u IVF-u prostori za nadu ne idu tako daleko. Ljudski zametak do kraja 7 tt (5 tjedana od oplodnje) treba pokazivati srčanu akciju. Kod ovako ranog stadija embrionalnog razvoja svega nekoliko mm zaostajanja znači puno.
Embrij u ovoj fazi razvoja raste oko 1 mm dnevno i sa 4 mm bi uglavnom trebala biti vidljiva srčana akcija. Znači, za koji dan bi mogla puno više znati.
Sigurna sam da bi sve mi jedna drugoj najradije davale nadu, utjehu i podršku, ali mislim da pri tome treba imati i dozu realnosti utemeljenu na osnovnom poznavanju podataka o razvoju ljudskog embrija.
Sos15 hoćeš li čekati 19.12. za 2. ultrazvuk ili ćeš otići prije? Sretno~~~~~~
Posljednje uređivanje od Inesz : 10.12.2017. at 17:56
I meni je moj ginekolog rekao da se do kraja 7tt mora vidjeti srcana radnja i plod.Ali,meni se i poklapala punkcija s ovulacijom,razlika samo 1 dan(punkcija 13.dc).
Maritas,mene je ginekolog bez problema drzao na bolovanju a zatim mi otvorio komplikacije nakon 1.uzv koji je bio 22dnt.Imala sam otvoreno bolovanje od punkcije ali sa sifrom A0.Mozda i zato.
Da, tako je i meni rekla. Nakon pregleda idu komplikacije. Da slucajno ne vidi nista, vjerojatno bi nesto drugo otvorila.
Iskreno kuzim situaciju. Nije da me zakinula za ista. I ne moze svoj godisnji tempirati po meni.
22dnt po njegovom isla sam iskljucivo da potvrdi da je trudnoca u maternici a ne izvanmatericna.I do tad me bez problema drzao na bolovanju dok nije otvorio komplikacije.Vjerujem da se moze kako je i Vrci rekla,svatko radi po svome.Negdje sam citala da neki ni ne otvaraju komplikacije dok srce ne prokuca.Meni je bilo bitno samo da sam na bolovanju zbog tezine posla i nije bilo nikakvih problema.
Ja moram čekati 19.12.
Ovdje se ni kod privatnika ne može ranije dobiti termin. Doktor mi je rekao da bi u toku sledece sedmice trebalo da pocnu otkucaji srca i zato je dao termin tek 19.12 jer do tad bi se već morao čuti ako je sve u redu. Ja sam svjesna da to nije dobar nalaz,ali sa druge strane, doktor je upućen da je mpo u pitanju i kaže da je za sad sve u redu. To mi ostavlja tračak nade. Ne preostaje ništa drugo nego cekati.
S obzirom da se moram psih ići pripremiti za onu lošu stranu, molim vas da mi napišete da li bi trebala imati neke simptome koji ukazuju na to? I sta slijedi tacno u tom slucaju?
Sos ne mora znaciti da ce biti lose,mozda je i do mjerenja.Sto se tice simptoma,evo ja ti mogu reci da sam imala sve simptome i dalje kad je srce stalo kucati.Taj dan kad smo na uzv i vidjeli da srce vise ne kuca ginekolog me cak poslao da vadim betu.Bila je jako visoka i primjerena tjednima trudnoce.Pa vjerujem da radi bete su simptomi i dalje bili prisutni.Cak su me i grudi pocele jace boljeti nego inace prije pregleda pa sam ja mislila kako je to dobar znak.
Pojasni ono ''sta slijedi u tom slucaju''.Mislis,ako ne bude sve u redu ili?
Da. Svu se pripremamo za slučaj da je sve u redu i čitamo o tome. Sad se moram pripremiti i za lose. Hvala Aska sto si podijelila svoje iskustvo
Za slucaj da nije u redu i da srce ne prokuca ide kiretaza ili netko i spontano pobaci.Kod mene nije islo nikako spontano,ja nisam imala cak ni spotting ikakav.Nista.Isla sam na kiretazu s 9tt,prvu,kasnije sam prosla jos 2..sveukupno 3.Ali ja sam specifican slucaj i pisala sam tu na forumu sta se desavalo.
Ja shvacam kako se sad osjecas,ali za utjehu tebi,meni se nije vidio ni embrionalni odjek sa 6+4 a srce je prokucalo kad sam dosla tjedan dana kasnije.Munkica je imala isto neke probleme ali kod nje je sve zavrsilo u reduMozda se javi a mozes i naci medju postovima.Uglavnom,nije kraj dok nije kraj.Kuzis? Imaj nade,vidjet ces
![]()
Sjećam se tvoje priče i koliko se zakomplikovalo. Znam da nisam ni prva, a na žalost ni poslednja kod koje ne ide sve kako treba, ali i pored toga je jako teško to iščekivanje. Iako ništa drugo ne preostaje.
Sos kako se ti osjecas? Dal imas kakvih simptoma, bolova? Ti si jednom vadila betu ili?
Da, vadila sam samo jednom. Doktor je rekao da nema potrebe za vise. Osim povremenih bolova u stomaku, kod mene je bez simptoma. Bolove ne znam čemu bi pripisala. Krvarenja nema uopste, ali i to ne znači ništa s obzirom na utrogestan.
Ovo je igra zivaca
Sos ne znam jedino da odes u bolnicu na hitnu eventualno. To bar ima u svakom gradu i drzavi.
Koliko sam skuzila ti zivis negdje vani.
Ne smiju te odbiti. Ovo govorim cisto radi tvog mira i tebe da znas na cemu si. Kao sto sam vec i pisala u ranoj trudnoci dan dva igra veliku ulogu tako da kad bi otisla recimo sutra na hitnu puno bi vec znala jer to bi bilo 4 dana razlike sad od ovog uzv sto si radila u petak.
Posljednje uređivanje od LaraLana : 11.12.2017. at 08:44
i ja sam vadila samo jednom betu. i nemam apsolutno nikakvih simptoma.
ne valja ni uzv stalno radit.
a mislim da nitko od nas nije miran dok ne prođe ovih prvih 12 tjedana,mozda onda lakse disemo
Ja sam vadila 3 puta, da vidim raste li i da li pravilno raste. S tim je sve ok. A simptoma i dalje nema osim na dodir bolnih grudi. Beta je sad 3300 na 15 dnt blastociste, i ne planiram je vise vadit.
Buduci da sam u bolnici doktor ce mi napravit uzv, a na onaj “pravi” da vidim cuje li se srce, planiram ici kad budem 6+3, taman prije Bozica
LaraLana, hvala! Ja sam se bila prepala. Ponovila betu nakon dva dana, bila je 2.810. Kaže doktor da sam trudna!Ja sam se veselila, sada malo manje. Čekam uzv u petak pa ćemo vidjeti. Nadam se da će sve dobro proći! I da, vraćena mi je skoro pa blastica.
Rekao mi je doktro da nema smisla čekati 5. dan za transfer jer je 99% sigurno da će biti blastica, hihi.
Sos15, na prvom uzv sam bila sa 5+6. Beta je bila 3000 i vidjela su se 3 nepravilna mjehurića (nije bilo ni gv ni žv) i maternica puna tekućine (vjerojatno krvi je rekla dr). Dr nije bila optimistična niti je izgledalo obećavajuće, zapravo je rekla da mogu očekivati krvarenje. Naručili su me na idući uzv sa 7 tt jer je beta ipak rasla (nepravilno, ali je rasla) i tada se vidjelo srce prvi puta.
E da, ni beta mi se nije pravilno duplala. 12 dnt je bila oko 400, 6 dana nakon toga 1000 i tjedan dana nakon toga 3000. Tek je u 9 tt došla na tablične vrijednosti.
Sad sam 16+6 i NIPT pokazuje da čekamo zdravu curku.
Znam kako se u ovom trenutku osjećaš i meni je bilo lakše čekati da prokrvarim nego se nadati jer bih tako izbjegla još veće razočaranje. Ali moj slučaj je "dokaz" da se sve u zadnji tren ipak može preokrenuti. Želim ti sreću
Znam da
Munkice hvala na javljanju. Razmišljam da sacekam ipak do utorka i onda odem na uzv. Strah me je i precesto raditi uzv. S druge strane od sinoc su počeli bolovi i zatezanje u stomaku, danas mi i snage nedostaje. Jedva sam izdrzala na poslu. U par navrata sam mislila da ću se onesvijestiti.
Ako bolovi nastave otići doktoru.
Tvoje iskustvo mi vraća nadu, ali sam svjesna da može biti i drugacije. Već sam se polako pripremila i za taj slucaj.
Inso i pozitiva odlicni rezultati.
Mene je uhvatila panika da nesto ne stima. Otisla izvaditi betu i nije dobro. Ona je velika, ali se nije duplala. Bilo je 8—10—14 dnt —> 156—376—1064. Imala prije vikenda simptome muke, koji su nestali. I nestao je umor. A,sa tim i ja osjecaj da sam trudna.
Vidjet cu jos da li cu ici sutra ili prekosutra ponoviti. Tracak nade mi daje da mozda su bili dva, pa da je samo jedan odustao.
Munkice, nadam se da cu imati srece kao ti.
Sos, jako mi je zao.
I ja isto
Uzmi u obzir da si puna hormona od stimulacije i da su svi ti simptomi vrlo subjektivni.
Munkica, koliko mm je bio embrij u 7 tt kad su utvrdili srčanu aktivnost?
~~~~~~~~~sretno svima
Piše u nalazima CRL 2.47 mm (i mjere u mm 18,74, pretpostavljam gv) i da trudnoća prema uzv odgovara 5+6 tt. To je bilo točno mjesec dana nakon transfera petodnevnog embrija.
Za 12 dana veličina embrija je odgovarala 8+3 tt.
U obitelji imam ginekologa kojeg stalno gnjavim s milijun pitanja. Kaže da kada se radi o tako malim strukturama na UZV je dovoljno pomaknuti onu vaginalnu palicu za uzv samo malo i embrij je par mm manji. I odmah dobijemo da je i nekoliko dana ili tjedan mlađi. To ovisi i o uzv aparatu, o onome tko radi uzv, ali i npr. o tome koliko je mjehur pun, ali da se ne treba brinuti oko toga.
Kod mene je bilo u prvoj t na 21 dnt a to je bilo po ZM 5+3 a po punkciji 5+1 GV 5 mm ŽV 1, 2 mm.
A sada u ovoj t na 21 dnt po ZM i punkciji 5+3 GV cak i veca 5,2 mm. Ova srecica je mrvicu za sada veca.
Al cini mi se da mi je dr rekao da je za 6 tt 2-6 mm sve ok.
maritas, i kod mene koji dan nestane mučnina, pa se opet javi, nekako je možda još sve rano, za baš neke prave simptome, ne znam..
meni danas 14dnt beta 3179, čekam uzv..
Nora eleonora, i tvoja prekrasna beta
Guglam i nadam se da spadam u onih 15% kojima se ne dupla beta.
Nazalost, sto vise guglam, to mi je jasnije da je munkica rijedan slucaj.
Sad mi još ostaje nada da ih je bilo dvoje i jedan da nam je ostao.
Tako sam i ja guglala,slican slucaj kao Munkica..meni je CRL bio oko 5mm i ja sam odmah znala da ne pase za 7tt.Doktor je rekao sanse 50-50%.Kao,vidio je svasta ali znam da sam na svakom uzv kasnila oko tjedan dana.Kod mene je zavrsilo lose,kod Munkice eto ispalo je odlicno.I drago mi je da nije prosla kao ja.
Maritas,mozda i jeste bilo dvoje pa sad ostao jedan.Uzv ce reci sve.Kad ides?
U ponedjeljak popodne ultrazvuk (5+5).
Sutra idem ponovo vaditi betu. Da se pripremim.
Vise ne krvarim (samo povremene tockice), to bi trebao biti plus, ali nedovoljna beta ne da mira.
Shvacam te,mislim da nitko ne bi imao mira.Sretno!
Hvala
Razmisljala sam u odustajanju od svega. Decko mi rekao da bez psiholoske pomoci ne idemo ponovo jer da cu se razboliti od brige.
Samo radim testove i proucavam dal ce potamniti :sramimse:, i zadnji je odlucio biti jako taman kinez. I kinezi su odlucili biti dobri prema meni (ovo je cisto praznovjerje, nemojte to prakticirati kod kuce). Ipak zelim i ako sada ne uspije, ici dalje. Stara sam, al mozda nosim još jedno zdravo jajasce![]()
Posljednje uređivanje od maritas : 12.12.2017. at 15:35