Iskreno ja bi odgodila ako nije nešto hitno
Iskreno ja bi odgodila ako nije nešto hitno
Misliš odgodila bi operaciju ili postupak.
Negdje sam pročitala da ti upalni procesi isto znaju smetati začeću, i da je bolje riješiti te stvari.
Ne znam jel imaju neke vrste antibiotika u takvim situacijama.
Carmen 77, ja zbilja ne znam što bi bilo pametno, na tvom bih mjestu još pitala MPO dr za savjet.
Cure, odbrojava li još koja do testa? Meni danas 5. dan od transfera 2 dvodnevna embrija. Mislim da sve sto "osjećam" više zelim osjećati nego sto zaista je.. test bi trebao biti 23.7...
Ja bi isto pitala MPO doktora... Mislim da se ne smiju svi antibiotici piti u postupcima i u ranoj trudnoći pa bolje pitati dr.
ERA, mislim bas na tebe.Jesi primala booster?
Opet mi pola poruke poslano, a pola nije
Carmen Odgodila bi operaciju ako nije nešto bas hitno.
Ali svakako se najbolje savjetovati s MPO dr
Era kakve imaš simptome?
Ja sam imala svakakve simptome prva 3-4 dana nakon transfera i onda od 5-8 apsolutno ništa...pa i ako nestanu nemaš brige :D
Mislim na vas i držim fige![]()
Hej curke, evo prije sat vremena me odjednom počelo boluckati kao da me 20 iglica bocka u donji dio trbuha. Krenulo lagano pa jače a smirilo se nakon 2-minute... Skroz čudan osjećaj, nisam to nikad dozivjela. Kasnije je opet počelo na drugom dijelu ali puno, puno slabije.
Trbuh ogroman, nezz kako objasniti ali kao da je sve unutra tvrdi..
Sinoć me nešto lagano boluckalo u krizima ali mislim da to nije vrijedno spomena.
Bubi, nisam nikakve boostere dobila. sad čujem Duphastone 3x1..
Zenapomorca, tebi je 8dpt blastica bio pozitivan test, jelda?
Meni je 8 dnt bio pozitivan, ali ne znam da li je bila blastica.
Bio je trodnevni uglavnom![]()
Ahaaa, još bolje)).
Kako se sada osjećaš? Simptomi se pojačali još ili se povukli?
Kad imas pregled?
Btw.Bubi, mislim da sam krivo napisala gore za taj booster. Dobila sam štopericu Pregnyl 2 dana prije punkcije, znači sad je to već prije 10 dana. Ako je to booster onda sam ipak dobila..
Da se bolje izrazim, booster je isto po sastavu kao i stoperica, ali se stoperica dobiva kad si je dobila i ti, 36h prije punkcije, a booster ako ga dobijes onda je to jos eventualno jedna na dan transfera i jos jedna 5 dana iza...
Ahaaa, nisam znala te detalje. Onda definitivno nisam imala booster nego samo štopericu.
Danas je tek 6dnt, sigurno je prerano...
Ja sam isto dobila štopericu 36 sati prije punkcije, ništa poslije
Nemam apsolutno nikakvih simptoma, osim bolnih grudi i malo sam umorna. Svi simptomi su nestali par dana nakon transfera...
Da ne znam, ne bi ni pomislila da sam trudna...
Ja sam ti privatno vadila betu taj 8 dnt nakon sto sam imala pozitivan testic i bila je malih 33, test je bio Clearblue Iz dm-a (onaj na kojem piše da se može testirati 6 dana prije očekivane menstruacije).
Mene je oko 5 dnt pocelo boluckati kao da cu dobiti.
7 ili 8 dnt sam se pred jutro preznojila i to me probudilo.
Trbuh vjerojatno napuhan od lijekova. Tako je vecini nas.
Oba puta mi je test bio pozitivan na 10 dnt. Radila sam one super osjetljive od 10 miu. Gravignost ultra.
To je poprilicno rano pa ako budes radila da znas. Nekome se tek sjena pokaze na 11 ili 12 dnt.
Meni je 12 dnt beta bila 139![]()
@zena pomorca, bas si dosta si ranije dobila pozitivan test. Dobro pa si mi ovo napisala da su kasnije svi simptomi nestali. Mislila sam da jednom kad dodu ostaju do kraja. Kad imaš prvi pregled?
@laralana, bomeee, super beta na taj dan . Odmah bih potpisala takav rezultat.
Ja sam se isto probudila mokra od znoja prije cca 3 dana, morala sam se presvući ali mislim da je meni samo bilo jako vruće.
Ja se još odupirem kupovanju testova... Mislim da cu izdrzati do ponedjeljka -utorka prije pravog testa. Vjerojatno ću u nedjelju napraviti s jednim prastarim kojeg sam dobila skupa s ovulacijskim trakicama kad smo startali s pokušajima , davne 2016...
23.07. imam prvi ultrazvuk
Za sada se sve čini ok i poprilično mirno pa se nadam da će se tako i nastaviti...
Bit će sve dobro, imat ćeš sigurno jednu mirnu i dobru trudnoću.
23.7.je meni sluzbeni dan za test! Ima da obje dodemo obje s dobrim vijestima!!!![]()
Eto, naravno da nisam izdržala i napravila sam ta dva stara testa i oba su negativna, to je bilo na 8.i 9dnt...
Sad odjednom više nemam ni simptoma .
ERA, ne želim ti ulijevati lažnu nadu, ali to ti je fakat rano za dvodnevne embrije, a i pogledaj jesu li ti testovi u roku trajanja.
Da, da, racionalno mi je jasno da je prerano, ali sam se nadala da moooozda nešto bude...
Nastavljam se dalje nadati. Mislim da ću definitivno vaditi betu i pravi test 23.7. (dali su mi uputu samo da napravim test) ali pijem taj Duphastone pa da budem sigurna što se točno događa..
Bok cure, malo da olakšam dušu, transfer dvije petodnevne bio 8. 7., beta u utorak, sutra ću napraviti test. Ali, počelo me probadati kao pred menstruaciju, a obrisala sam i neke dvije kapi krvi, jedva vidljive ali tak mi uvijek krene... Tak da se ne nadam više ničemu i polako mi kreće stres jer ćemo vjerojatno za dalje mijenjati bolnicu...
Tko još čeka, kak se držite?
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
Hej Kajtebriga pozz, nadam se da ti je malo lakše. Meni uvijek bude kad se izjadam još negdje osim MMu.
Nadam se da griješiš i da će sutra biti pozitivan test.
Javi nam kako prođe
Ja sam gore pisala kako se držim, svakakvih trenutaka bude a dan kao da traje 48 sati...
Ako ima još tko, javite se da skratimo vrijeme![]()
Ma bit će mi konačno lakše kad prođe onaj standardni bolni proces, negativan test, menstruacija, dva dana kome i plakanja i onda se nekak sabereš i skupiš snage i kreneš dalje. Uvijek je ta nova nada bolji osjećaj od ovog da opet nije uspjelo, pomiješanim s onih 1 posto 'a možda ipak'...
Da, novi ciklusi su uvijek nove nade i neki izlaz iz tunela. Ja svejedno držim fige za sutra da ne bude potrebno tražiti novu bolnicu..
Nama je ovo prvi pokušaj a ako ne uspije bit će i zadnji.![]()
Ne možemo to više sami financirati ali sad uopće ne smijem ni razmišljati o tome.
Evo, test negativan, ni naznaka crtice na 12. dan poslije transfera. Otići ću sutra izvaditi betu, čisto da obavim, pa onda na proučavanje kud dalje...
Era, držim fige na najjače!
Kajtebriga, zao mi je, zbilja.
Izbacite sad tugu iz sebe i glavu gore za novi početak u drugoj bolnici.
Tnxxxx
Drage cure, pročitala sam sve vaše postove jer i ja kratim vrijeme do bete.. kako ste se vi ponašale u ta 2 tjedna? Da li ste išle raditi? Ja sam na bolovanju, i dobro mi je došlo jer ja sam osjećala nakon transfera bolove (kao da se dolje nešto zbiva), ali sada sam već bolje.. Radila sam i testove, vraćene su 5dnevne blastice, 2, Testovi su pokazali 2 crtice, iako su neki kineski, a nekom iz dm je prošao rok, ali mislim da nebi svi bili (lažno) pozitivni? U srijedu mi je 14.dan, i Beta..
svima nam želim veliku betu!
Ej, ja sam išla raditi normalno, a još nam se dosta stresnih situacija zaredalo, pa sad kad friško sve vrtimo nekak pripisujemo neuspjeh tome. Ne mora značiti, i nikad nećemo znati. I da sam ostala doma i razbijala glavu vjerojatno bi ishod bio isti...
Od simptoma sam imala dosta pritisak u donjem dijelu trbuha prvih par dana, drugi i treći dan k tome i blaga sukrvica, pa par dana ništa i sad zadnja dva dana standardni pms bolovi.
Makar, nema smisla puno razbijati glavu oko simptoma, svatko je drugačiji... A najteže je je razmišljati o tome jer samo o tome razmišljaš, ja sam baš zato išla raditi da mi bude bar neka distracija...
@lovelife, pa CESTITAM!!!
Ma ne bi svi ti testovi pokazali pozitivno da zaista nije tako!![]()
Beta će samo potvrditi uspjeh!
Ja sam na godišnjem i meni je ovako ispalo odlično. Mozak mi ne radi nikako da bih uspjela biti imalo od koristi na poslu. Prilično sam umorna i iscrpljena od svega tako da sam uglavnom u stanu i slabo idem ikuda. Uglavnom sam stalno gladna i žedna, prestrašno mi je da je to sada glavna preokupacija jer stvarno nisam žderonja :D
@kajtebriga, znam da si potonula, šaljem ti velikiiii hug i puno pozitive za dalje.
Drage cure, Beta 13.dan od transfera 2 blastice 1199.33
Želim i vama isti osjecaj sreće!❤️
Era rano je ovo bilo. Vidjela si sto sam ti pisala prije, da je i 10 ti dan kad sam ja radila rano i da se obicno na 11 ili 12 dnt bude jedva vidljiva crtica.
Kako si? Sutra si 12 dnt ili?
Kupi neki kvalitetan test 10 miu osjetljivost i napravi sutra ili prekosutra ako si danas 11 dnt, Gravignost ultra, Geratherm, i Cyclo test (imaju dva razlicita u osjetljivosti 10 i 20 miu).
@lovelife, bravooo, čestitke od srca!
@laralana, da, da sjećam se da si govorila da je to debelo prerano. Vidjet ću danas u ljekarni imaju li koji od tih koje su navela. Jučer sam uzela u Bipi neki Clear Sign pa nek se nađu 2. Još si razmišljam o vađenju bete u četvrtak ili da s tim malo pričekam. Danas mi je 11dnt.
Hvala LaraLana, Era..
Sretno Era!
@laralana, Nisam uspjela nabaviti te tekstove koje si nabrojala pa sam u ljekarni uzela Clear blue plus, pise da moze 4 Dana prije M. Ja trebam dobiti u petak.
Radila sad ga sad i naravno da je negativan :'( :'( . Uzasno se osjećam... Užasno...
Pitala si me kako se osjećam. Do jučer me držao jak, jak umor i pospanost, ful sam gladna i žedna, pomalo prehlađena i to je to. Ništa posebno drugačije mog redovnog stanja... Znam da su minimalne šanse za uspjeh prvi put ali tako sam vjerovala da će biti makar sjenica...
Posljednje uređivanje od ERA : 22.07.2020. at 06:22
Pitala si me kad su u oni iz klinike rekli da radim betu. Zapravo nisu spominjali betu nego samo test i to sutra, 23.7...
Hej cure, nije me bilo koji dan jer sam imala nekih obiteljskih stvari za rješavati.
Jutros imala ipak ultrazvuk, a ne sutra jer sam pomaknula termin. Plod veličine 10mm lijepo se vidi i srčeko se vidi da kuća tj. treperi
Još je rano za cuti ista, ali lijepo je bilo vidjeti ga.
Era jako mi je zao da su Testovi negativni, bas sam nekako imala pozitivan osjećaj i sad sam se bas rastužila![]()
Era vidim da si gore napisala da je ovo prvi pokušaj, i zadnji...
Nemoj odustajati! Ako nije ovaj puta uspjelo, sljedeći bi moglonikad ne znaš...drži se
![]()
Ajmeee vec vidite maleno srce, predivno. Uzivaj, uzivaj i samo mirno i polako, bit će to prava proljetna beba.
Hvala ti... Ja se još nadam, idem po to betu u petak da sam sigurna jer uzimam heparin i progesteron pa neću prestati s tim dok kroz krv ne potvrdim da je negativno.
Ne mozemo financijski podnijet nove pokušaje. Nemamo pravo na rješenje HZZOa a sami ne možemo toliko skupiti. Ovaj pokušaj nas je izašao 5250e, bez dodatnih troškova koje nisam brojala...![]()
Era, zašto nemate pravo na hzzo, već ste ispucali sve ili? Malo sam se skoro onesvjestila od ove cifre
MM ima dijagnosticiranu azoospermiu, hormone totalno zbrčkane, u djetinjstvu je operirao bruh, nekoliko puta imao dosta visoke temperature (oko 41), pubertet kasno krenuo. Ima tu svega.
Kada smo saznali za dijagnozu i sve ove 4 godine odbija i ne želi ići na punkciju ni biopsiju jer je uvjeren da se ništa neće pronaci. To ga užasava, ma i vađenje krvi je trauma... nikako nema šanse da ode na to, a navodno nam HZZO bez toga neće dati rješenje...
Cao svima
Molim vas za savet i vase iskustvo posto mislim da cu sama izludeti!
radila sam punkciju 13.7. a transfer 17.7 sto je kako sam shvatila 4 dan..2 embrija!
Nakon toga dva dana dobila boost pikice od kojih sam imala napetost u jajnicima i grudima.
Ali od juce nista me ne boli ne zateze..imam jos jednom da se piknem sutra i to je to, betu radim 31.7
Jel to sto sada nemam bolne grudi i ostale simptome koje sam imala pre dva dana dobro ili lose? Ovo mi je prvi ivf i sve sam nade ulila u njega..ne znam vise sta da mislim
Čestitam cure na pozitivnim betama... Era držim fige da te beta iznenadi sutra, u protivnom sjedi sa TM i isptičaj do detalja što si ti prošla... Biopsija testisa se radi pod narkozom, jako mi je žao da uopće ne pokuša. Možda nešto pronađu, ako je imate potvrdu za priložiti uz molbu HZZOu za donaciju. Sretno ti odd srca.
Mrvica sretno i hrabro, simptome sam nakon ETa imala iste kao da cu dobiti mengu sada, beta je bila pozitivna. Dan prije bete svi simptomi su nestali. Nemoj zbog boostera žuriti sa testom. Na FETu sam 6 dana nakon boostera imala lažno pozitivan test, već sutradan je bio negativan.
Hvala ti na odgovoru!
Jel zna neko jel prvi dan transfera nulti dan a racuna se od sutra..meni je transfer bio 17.7 pa sada ne znam da li mi je danas 7 ili 6 dnt?
Nadam se da cemo svi drzati nase mrvice u rukama
Mrvica, dan transfera je 0.dan
Joj Era bas mi je jako zao, razumijem da je iscrpljujuće i psihički i fizički, a i financijski.
Ali stvarno bi trebala pokušati nagovoriti ga na punkciju. Pa bas kako je 1Latica rekla, to se radi pod narkozom, neće ništa osjetiti.
Uostalom, zar i ti nisi prošla punkciju i tko zna koliko toga još? Ako stvarno želite bebu, pa neka se i on bar malo žrtvuje, ne samo ti.
Šteta je stvarno da bas ne želi ni pokušati...
Nisu ni nama ovi postupci dragi ni jednostavni ni ugodni pa stisnemo zube i poduzmemo sve sto možemo jer znamo sto nam je cilj.
Baš ni ne pokušati jer mu je to “trauma”...evo ne znam![]()
Mene bi to smetalo, oprosti ako sam direktna...ali žao mi je kad čujem koliko to želiš, a možda te samo jedna biopsija dijeli od bebice.
@mrvice777, sretno, javi nam najljepše vijesti..
@latice i @zenapomorca, cure sve što ste rekle ste potpuno u pravu. Racionalno znam da je sve tako kako govorite i užasno mi je zao sto neće ni pokušati.![]()
Možda jednom kad se izvučem iz ovog užasnog stanja (jako me ovo pogodilo, jučer nisam bila u stanju ništa vam pisati... ) budemo sjeli i još jednom prošli kroz sve to. Vidjet ćemo, moramo se zbrojiti i sabrati samo dok malo ovo prođe, bila sam uvjerena da je uspjelo, makar jedna bebica ako već nisu obje..
Danas sam vadila betu, nalazi tek u ponedjeljak. Ovo je jednostavno postala uzasno razvlačenje. Sad sam naručila novih 10 doza heparina jer imam do utorka pa nek se nađe viška ako se ikakvo čudo dogodi.
Rekao mi je i dr.koji vodi postupak da bi se već vidjeli da ima nešto i da slobodno prestajem s Duphastonom, ali ne mogu...Znam da sam nerealna, glupa, naivna i živim u oblacima, nadam se čudima i ali ne mogu, ne mogu prestati s tim terapijama dok ne vidim na papiru da nema ništa...
Draga Era, zao mi je. Drži se! Kada se malo oporavis, sjedni sa M, i porazgovarajte jer ovo zahtijeva max.obostranu suradnju. Koliko znaš Tese se radi pod anestezijom, i nitko do sad nije umro od toga. A vidi sto mi, žene, sve prolazimo, od pikanja, punkcija, transfera, i čuvanja tih mrvica, te se bojimo sagnuti, te ići stepenicama, na sve pazimo samo da uspije. Nije fer od TM. Neka se skocka malo. Uf uf
. nedaj se
Lovelife potpisujem![]()