Stranica 67 od 310 PrviPrvi ... 1757656667686977117167 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 15499

Tema: Nakon transfera II

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Curama s pozitivnim testicima i betama, cestitke! A cekalicama drzim fige..

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Pridružujem se čestitkama svima s plusićima i lijepim betama! I ja sam čekalica još do sutra...

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Javljam se dan ranije na ovu temu Naime, sutra imamo zakazan ET i treba odlučiti koliko embrija vratiti... Za sad ih imamo 4. Nisam pametna, jedan ili dva? Bojim se višeplodne trudnoće, iako su nam prošli put (prije 3,5 god) vraćali 3 (2 osmostanična i jedan četverostanični), al tad nije bilo zamrzavanja. Eto, i druga dilema - ići na posao dan nakon transfera ili ne ići? Kako ste vi? Radim uredski posao, ne bi trebalo biti neko stresno razdoblje (predblagdansko ) pa si mislim možda je bolje da idem.... Što vi kažete?

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj BillieJean prvotno napisa Vidi poruku
    Javljam se dan ranije na ovu temu Naime, sutra imamo zakazan ET i treba odlučiti koliko embrija vratiti... Za sad ih imamo 4. Nisam pametna, jedan ili dva? Bojim se višeplodne trudnoće, iako su nam prošli put (prije 3,5 god) vraćali 3 (2 osmostanična i jedan četverostanični), al tad nije bilo zamrzavanja. Eto, i druga dilema - ići na posao dan nakon transfera ili ne ići? Kako ste vi? Radim uredski posao, ne bi trebalo biti neko stresno razdoblje (predblagdansko ) pa si mislim možda je bolje da idem.... Što vi kažete?
    Billie to ce biti sutra trodnevni embriji??
    Ja bi vratila dva....da je blastica jednu.

Nadam se da ce ti se javiti jos cura sa iskustvom i dati ti koji savjet vise.
    Jesi ih pitala zasto se neide na blastice ako vec imas 4 dobra embrija???
    Posljednje uređivanje od sara79 : 14.12.2015. at 09:52 Razlog: tipfeler

marinab1304 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Oba puta su mi vratili dva embrija, prvi put trudnoca, drugi put ...evo me cek betu.
    Ni jedan postupak nisam radila. Imam i ja uredski posao ali jako puno ljudi prolazi kroz njega pa necu riskirati.
    Kako god osjecaj da bi tebi bilo bolje ucini tako.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

BJ,
    imaš samo 31 godinu i uspješan 1. IVF. Ako ne želiš rizik dvoplodne trudnoće, traži transfer 1 embrija. Ostali na zamrzavanje.

marinab1304 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

4dnt grcevi popustili i to nakon sto me je sinoc probudila jaka i ostra bol dolje u trajanju max 5 sekundi. Upaljen mi desni kapak na pola vidim i sva sam bljak.
    Posljednje uređivanje od marinab1304 : 14.12.2015. at 10:01

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Billie prije 3,5 god.cak tri vracena.....vrlo hrabro.....i jos si bila mladja vec sada. Iskreno ja se nebih uopce bojala vratit dva.
    Al to je moje misljenje.....i ipak se ti to dogovori i sa svojim muzem, dr i biologom jer biolog i dr najbolje znaju kakav ti embrij vracaju.
    Posljednje uređivanje od sara79 : 14.12.2015. at 10:14 Razlog: tipfeler

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sara, vjerojatno znaš, 2009-12. tzv. milinovicev zakon ...
    ako su u to doba bila dobivena 3 embrija, parovi su često pristajati na rizik transfera sva 3 jer je zamrzavanje bilo zabranjeno.
    Za milinoviceva zakona netransferirani embriji bili bi bačeni... Nevjerojatno, umjesto da se višak embrija zamrzne za kasnije pokušaje, oni su bacani u ime svjetonazora onih koji misle da je zamrzavanje embrija isto što i ubijanje djece.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Znam Inesz, zato sam i napisala sto ja mislim i sto bi napravila jer ako je tada vratila tri nevidim razloga zasto bi sada upitno bilo vratiti dva.
    Al to sam ja i svakako bi se uvijek savjetovala sa svojim dr.

Ah na taj zakon uopce ne zelim trositi rijeci.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj tal prvotno napisa Vidi poruku
    Opaaaa ....Vucice jupiiiii....sam ti rekla da češ imat poklon za Božić . A kako si počela se sječaš ?! Aj baš mi je drago za tebe i nek ti je beta dupla i uredna . ♥♥♥
    Daaaaa, jesi vidjela Tal....hvala ti,ovo je najljepši poklon za Bozić i Novu..i jos je jučer bila sv.Lucija kad sam piškila...samo se nadam dobroj beti!

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj mila2 prvotno napisa Vidi poruku
    Vučice baš mi je drago.To je to
    Hvala ti Mila2

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Vucica cestitam na plusicu i drzim fige za lijepu betu

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj marinab1304 prvotno napisa Vidi poruku
    4dnt grcevi popustili i to nakon sto me je sinoc probudila jaka i ostra bol dolje u trajanju max 5 sekundi. Upaljen mi desni kapak na pola vidim i sva sam bljak.
    Ja malo malo imam grčeve, te dođu pa odu...evo i danas malo..al kad se umirim smire se.
    Nadam se da će ti taj kapak brzo proći..drži se!

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Vucica cestitam na plusicu i drzim fige za lijepu betu
    Sara79 hvala ti...i ja jedva čekam betu..samo da bude dobraaaa...

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja bi vratila 2. Mi smo i stavili 2 blastociste.. pa što bude...

marinab1304 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj vucica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja malo malo imam grčeve, te dođu pa odu...evo i danas malo..al kad se umirim smire se.

Nadam se da će ti taj kapak brzo proći..drži se!
    Nadam se i ja da ce proci brzo.
    Tako i meni dođu pa odu.
    Jucer su bilo bas konstantni do tada kad me bol presjekla a sada onako laganini. Cak mogu malo i po kuci pospremati. Jucer se nisam mogla pomaknuti od bola.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj marinab1304 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga sretno i drzim fige da je to posljedica implantacije

marinab1304 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Hvala cure na podrsci
    Saljem vam zagrljaje

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj vucica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure meni je danas 11 dnt, test je pokazao +, u srijedu vadim betu..jedva čekam i nadam se da će biti sve u redu.
    Svima puno pozitivnih vibra!

Čestitam draga vucice! Prekrasno!

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Meni danas 7.dnt (fet) jedne blastice ali nekako ne miriši na dobro,čim se počmen jako znojiti(smrdljivi znoj) znam što slijedi

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Billie, svatko ko vraca dva dobra embrija treba biti spreman na blizance, ja sam nakon transfera putovala, radila, sve normalno

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma općenito - tko vraća više od jednog embrija mora biti spreman na blizanačku trudnoću..... ako se to želi izbjeći - ide se na SET... Bilie Jean - ako ne želiš blizanačku trudnoću - traži transfer jednog embrija.... već su ti ranije rekli. I da - mogli su ići na blastice i vidjeti koliko će embrija ostati i transfer onda samo jedne blastice i freezati ukoliko imate što za freeze.

vučice - ovo su divne vijesti - napokon jedna trudnoće opet s KBC-a Split nakon svih onih problema i zastoja u radu od više od godinu dana. Bravo čestitam i sretno dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Vecer drage moje,ja sutra imam prvi ultrazvuk,nadam se da ce biti sve u redu,tako me strah nepisivo,bete su dobre za sada,alme taj neki strah drzi uzas.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Tina, ja vjerujem da ce sve biti u redu!! Ja imam u petak uzv i isto me obuzeo neki strah, ali moramo vjerovati u najbolje!

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Žužydraga hvala punooooo, znam da se pratimo dugoooo.....
    Kadauna ja ću biti peta trudnoća za koju znam s KBC Split kako su krenuli s radom...imam samo riječi hvale za sve dr. i sestre, jako dobar i srdačan tim.
    Tina i Ida puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uzv.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

I ja se nadam,jer mi je 11 dan nakon transfera bila 181,a 15 dan 692,nadam se da ce biti sve ok,sutra mi je 19 dan od ET,zar se to vec moze vidjet na uzv?

mila2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj tina1993 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se nadam,jer mi je 11 dan nakon transfera bila 181,a 15 dan 692,nadam se da ce biti sve ok,sutra mi je 19 dan od ET,zar se to vec moze vidjet na uzv?
    Tina, Ida sretno na ultrazvuku.To se sam može potvrditi trudnoća i ništa više.Meni je danas 15 dt blastice,naručena sam na ultrazvuk 23.12.Tako su me zakazali jer se beta pravilno duplala.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Sutra van javljam kako je proslo,i nadamo se da cemo vidjeti tu svoju mrvu malu na ekranu.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Vele da se na uzv može nešto vidjeti ako je beta iznad 1000.
    Ako se kod tebe nastavi ovako lijepo duplati gin će nešto vidjeti, ali ja ne bih računala da će to biti i srčana akcija.
    Ja sam bila na uzv 25dnt (5+5) i vidjelo se srčeko.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala vam svima na savjetima. Danas cemo onda jos vidjeti sto Dr kaze. Ovo za blastice mi ima smisla sto govorite, ne znam zasto nisu pričekali... Tad bi mi i odluka bila jednostavina (definitvno SET).

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mi nikad nismo išli na blastice jer su svi embriji bili dosta fragmentirani do 3. dana pa su ih tada i vraćali.
    U zadnjem smo postupku imalu 10 oplođenih js, dva trodnevna embrija su vraćena, a samo su dva od svih preostalih na oduševljenje embriologinje došli do blastice.
    Nikad se to prije nije dogodilo.
    Mogli smo riskirati i čekati blastice te izgubiti sve embrije ili vratiti trodnevne.
    I ti trodnevni su rezultirali jednim momkom koji će nam se pridružiti za oko manje od dva mjeseca.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U Mariboru je dobivanje bar 5-6 jajnih stanica uglavnom neki prvi "orijentir" za ići na blastice..... jer bi ih statistički trebalo biti.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo, prema preporuci Dr vraćen 1 embrij, najbolji (vidjeli smo sliku, nije uopce fragmentiran, rekla je da je i vise nego osmostanican). Ostale cekamo jos 2 dana da vidimo kako ce se razvijati i hoce li biti za zamrzavanje. Jedan od ta 3 je isto dobar, ostala dva bas i ne, ali tko zna

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

evo drage moje,na uzv se vidi GV i ŽV,drugi uzv za 7 dana,da vidimo srcanu ritmiju

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Svim friškim trudnicama čestitam i želim školski dosadnu trudnoću!

Pitanje: Postoji li neko istraživanje o povećanju uspješnosti uz boostere nakon transfera? Do sada ga nisma nikad dobila, ali ovaj put bih ga tražila...čisto da znam da sam pokrila "sva polja"
    Čitam ovo o dobivenom br.js i danu transfera, moram reći da sam pomalo iznenađena i u strahu što se kod mene ide na transfer 5. dan kada imam samo 4 oplođene js (od toga je jedna "otpala" već 2. dan), no s druge strane možda i bolje tako - najkvalitetniji opstaju, ove što ne uspiju doći do 5.dana možda bolje da nisu niti vratili 3. dan

mila2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

evo drage moje,na uzv se vidi GV i ŽV,drugi uzv za 7 dana,da vidimo srcanu ritmiju
    Super Tinči!!!!Čestitam

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    najkvalitetniji opstaju, ove što ne uspiju doći do 5.dana možda bolje da nisu niti vratili 3. dan
    Možeš li pojasniti ovo razmišljanje?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa mislim si da te embrije što im nije suđeno doći do blastica bolje niti ne vraćati...i tako bi se prestali razvijati 4. ili 5. dan u nama, čemu onda buditi lažne nade?
    To ne znači da smatram da ne treba ići na transfer 3.dan, već samo da ako se "primi" zametak transferiran 3.dan on bi i tako u labosu opstao do 5. dana tj.postao bi blastica, ali zbog malog broja oplođenih js vraćaju ga 3. dan i ne čekaju do 5. S druge strane zbog takvog razmišljanja dolazi do velikog broja transfera zametaka koji nisu dobri i koji neće dovesti do trudnoće, na neki način to je davanje lažne nade.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mislim da tebi nije jasno da embrij koji dođe do blastice ne mora nužno rezultirati trudnoćom. Isto tako i embrij koji je savršen.
    Vraćanje trodnevnih embrija i nazivati to lažnom nadom je bezosjećajno i ne nalazim razumijevanje za tvoje mišljenje.
    Embrij vraćen u maternicu ima veće šanse za opstanak nego u lab uvjetima i dolazak do blastice ne znači da su oni bolji ili bilo što drugo od ostalih embrija.
    Inače, ono što ti nazivaš lažnom nadom raste u meni i ima 31 tjedan.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, ali tvoj embrij bi svakako došao do blastice pošto je rezultirao trudnoćom...i naravno da znam da blastica ne rezultira trudnoćom (imama osobno iskustvo s tim), ali ima veće šanse da tako bude.
    Nije mi bio cilj biti bezosjećajna već realna, to što se ti ne slažeš s mojim mišljenjem je svakako tvoje pravo...ja sam svakako uvijek prije za brutalnu iskrenost i realne šanse nego uljuljkivanje u lažne nade.

Uostalom kopiram ovu svoju rečenicu gdje se točno vidi što mislim o vraćanju 3. dan To ne znači da smatram da ne treba ići na transfer 3.dan, već samo da ako se "primi" zametak transferiran 3.dan on bi i tako u labosu opstao do 5. dana tj.postao bi blastica, ali zbog malog broja oplođenih js vraćaju ga 3. dan i ne čekaju do 5.

Gdje mogu pronaći neka istraživanja/dokaze da embrij vraćen u maternicu ima veće šanse nego u labosu?
    Posljednje uređivanje od maca2 : 15.12.2015. at 17:29

Malaguena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali tvoj embrij bi svakako došao do blastice pošto je rezultirao trudnoćom...i naravno da znam da blastica ne rezultira trudnoćom (imama osobno iskustvo s tim), ali ima veće šanse da tako bude.
    Nije mi bio cilj biti bezosjećajna već realna, to što se ti ne slažeš s mojim mišljenjem je svakako tvoje pravo...ja sam svakako uvijek prije za brutalnu iskrenost i realne šanse nego uljuljkivanje u lažne nade.

Uostalom kopiram ovu svoju rečenicu gdje se točno vidi što mislim o vraćanju 3. dan To ne znači da smatram da ne treba ići na transfer 3.dan, već samo da ako se "primi" zametak transferiran 3.dan on bi i tako u labosu opstao do 5. dana tj.postao bi blastica, ali zbog malog broja oplođenih js vraćaju ga 3. dan i ne čekaju do 5.

Gdje mogu pronaći neka istraživanja/dokaze da embrij vraćen u maternicu ima veće šanse nego u labosu?
    Tako je maca2. Ne znam za istrazivanja ali da su to pokazali (da je bolje u maternici) pa ne bi nitko isao na blastociste nego bi se svima davala sansa.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Hvala mila2

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bravoooo!

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Hvala vucice,jel sutra beta tebi? drzim fige da bude troznamenkasta

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Je, je..sutra mi je..i ja kazem samo da je dobra..uf..nikako docekati.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

bit ce to sve super,kad ti je i test pokazao pozitivno,znam po sebi

marinab1304 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni danas 7 dnt i bas imam osjecaj da cu dobiti M.
    Nekako imam osjecaj da to nije to i bas sam tuzna.
    Cure s prekrasnim betama čestitam nema lijepseg poklona za Bozic.

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Marina upravo je i meni 7 dan krenulo s bolovima kao da cu dobiti. Isto sam sce bila otpisala. Nemoj gubiti nadu!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

marinab1304 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne znam sto bih pomislila. Bas sam jadna a zasto ukratko cu vam ispricati.
    U potpisu vidite sto mi se dogodilo prva trudnoca iz ivf a ali beba nije prezivjela.
    Sad sam primila 40 ampula mp 10 cetrotida 7 dc uzv 3 folikula samo tri od 8,9,10 mm. Za dva dana uzv oni se nisu mm pomaknuli. Kaze dr. Uzv za 3 dana ako stoje odustajemo. 3. uzv 17,15,14 mm. Punkcija 17 d.c. uspijeli dobiti 2 js sto je super.
    Hocu reci sve nekako naopako od pocetka. Vec sam na drugom uzv isplakala i pomirila se s tim.
    Iskreno bojim se nadati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •