Curama s pozitivnim testicima i betama, cestitke! A cekalicama drzim fige..
Curama s pozitivnim testicima i betama, cestitke! A cekalicama drzim fige..
Pridružujem se čestitkama svima s plusićima i lijepim betama! I ja sam čekalica još do sutra...
Javljam se dan ranije na ovu temuNaime, sutra imamo zakazan ET i treba odlučiti koliko embrija vratiti... Za sad ih imamo 4. Nisam pametna, jedan ili dva? Bojim se višeplodne trudnoće, iako su nam prošli put (prije 3,5 god) vraćali 3 (2 osmostanična i jedan četverostanični), al tad nije bilo zamrzavanja. Eto, i druga dilema - ići na posao dan nakon transfera ili ne ići? Kako ste vi? Radim uredski posao, ne bi trebalo biti neko stresno razdoblje (predblagdansko
) pa si mislim možda je bolje da idem.... Što vi kažete?
Posljednje uređivanje od sara79 : 14.12.2015. at 09:52 Razlog: tipfeler
BJ,
imaš samo 31 godinu i uspješan 1. IVF. Ako ne želiš rizik dvoplodne trudnoće, traži transfer 1 embrija. Ostali na zamrzavanje.
4dnt grcevi popustili i to nakon sto me je sinoc probudila jaka i ostra bol dolje u trajanju max 5 sekundi. Upaljen mi desni kapak na pola vidim i sva sam bljak.
Posljednje uređivanje od marinab1304 : 14.12.2015. at 10:01
Billie prije 3,5 god.cak tri vracena.....vrlo hrabro.....i jos si bila mladja vec sada. Iskreno ja se nebih uopce bojala vratit dva.
Al to je moje misljenje.....i ipak se ti to dogovori i sa svojim muzem, dr i biologom jer biolog i dr najbolje znaju kakav ti embrij vracaju.
Posljednje uređivanje od sara79 : 14.12.2015. at 10:14 Razlog: tipfeler
Sara, vjerojatno znaš, 2009-12. tzv. milinovicev zakon ...
ako su u to doba bila dobivena 3 embrija, parovi su često pristajati na rizik transfera sva 3 jer je zamrzavanje bilo zabranjeno.
Za milinoviceva zakona netransferirani embriji bili bi bačeni... Nevjerojatno, umjesto da se višak embrija zamrzne za kasnije pokušaje, oni su bacani u ime svjetonazora onih koji misle da je zamrzavanje embrija isto što i ubijanje djece.
Znam Inesz, zato sam i napisala sto ja mislim i sto bi napravila jer ako je tada vratila tri nevidim razloga zasto bi sada upitno bilo vratiti dva.
Al to sam ja i svakako bi se uvijek savjetovala sa svojim dr.
Ah na taj zakon uopce ne zelim trositi rijeci.
Meni danas 7.dnt (fet) jedne blastice ali nekako ne miriši na dobro,čim se počmen jako znojiti(smrdljivi znoj) znam što slijedi
Billie, svatko ko vraca dva dobra embrija treba biti spreman na blizance, ja sam nakon transfera putovala, radila, sve normalno
ma općenito - tko vraća više od jednog embrija mora biti spreman na blizanačku trudnoću..... ako se to želi izbjeći - ide se na SET... Bilie Jean - ako ne želiš blizanačku trudnoću - traži transfer jednog embrija.... već su ti ranije rekli. I da - mogli su ići na blastice i vidjeti koliko će embrija ostati i transfer onda samo jedne blastice i freezati ukoliko imate što za freeze.
vučice - ovo su divne vijesti - napokon jedna trudnoće opet s KBC-a Split nakon svih onih problema i zastoja u radu od više od godinu dana. Bravo čestitam i sretno dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vecer drage moje,ja sutra imam prvi ultrazvuk,nadam se da ce biti sve u redu,tako me strah nepisivo,bete su dobre za sada,alme taj neki strah drzi uzas.![]()
Tina, ja vjerujem da ce sve biti u redu!! Ja imam u petak uzv i isto me obuzeo neki strah, ali moramo vjerovati u najbolje!
Žužydraga hvala punooooo, znam da se pratimo dugoooo.....
Kadauna ja ću biti peta trudnoća za koju znam s KBC Split kako su krenuli s radom...imam samo riječi hvale za sve dr. i sestre, jako dobar i srdačan tim.
Tina i Ida puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uzv.
I ja se nadam,jer mi je 11 dan nakon transfera bila 181,a 15 dan 692,nadam se da ce biti sve ok,sutra mi je 19 dan od ET,zar se to vec moze vidjet na uzv?
Sutra van javljam kako je proslo,i nadamo se da cemo vidjeti tu svoju mrvu malu na ekranu.![]()
Hvala vam svima na savjetima. Danas cemo onda jos vidjeti sto Dr kaze. Ovo za blastice mi ima smisla sto govorite, ne znam zasto nisu pričekali... Tad bi mi i odluka bila jednostavina (definitvno SET).
Mi nikad nismo išli na blastice jer su svi embriji bili dosta fragmentirani do 3. dana pa su ih tada i vraćali.
U zadnjem smo postupku imalu 10 oplođenih js, dva trodnevna embrija su vraćena, a samo su dva od svih preostalih na oduševljenje embriologinje došli do blastice.
Nikad se to prije nije dogodilo.
Mogli smo riskirati i čekati blastice te izgubiti sve embrije ili vratiti trodnevne.
I ti trodnevni su rezultirali jednim momkom koji će nam se pridružiti za oko manje od dva mjeseca.
U Mariboru je dobivanje bar 5-6 jajnih stanica uglavnom neki prvi "orijentir" za ići na blastice..... jer bi ih statistički trebalo biti.
Evo, prema preporuci Dr vraćen 1 embrij, najbolji (vidjeli smo sliku, nije uopce fragmentiran, rekla je da je i vise nego osmostanican). Ostale cekamo jos 2 dana da vidimo kako ce se razvijati i hoce li biti za zamrzavanje. Jedan od ta 3 je isto dobar, ostala dva bas i ne, ali tko zna![]()
evo drage moje,na uzv se vidi GV i ŽV,drugi uzv za 7 dana,da vidimo srcanu ritmiju![]()
Svim friškim trudnicama čestitam i želim školski dosadnu trudnoću!
Pitanje: Postoji li neko istraživanje o povećanju uspješnosti uz boostere nakon transfera? Do sada ga nisma nikad dobila, ali ovaj put bih ga tražila...čisto da znam da sam pokrila "sva polja"
Čitam ovo o dobivenom br.js i danu transfera, moram reći da sam pomalo iznenađena i u strahu što se kod mene ide na transfer 5. dan kada imam samo 4 oplođene js (od toga je jedna "otpala" već 2. dan), no s druge strane možda i bolje tako - najkvalitetniji opstaju, ove što ne uspiju doći do 5.dana možda bolje da nisu niti vratili 3. dan![]()
Pa mislim si da te embrije što im nije suđeno doći do blastica bolje niti ne vraćati...i tako bi se prestali razvijati 4. ili 5. dan u nama, čemu onda buditi lažne nade?
To ne znači da smatram da ne treba ići na transfer 3.dan, već samo da ako se "primi" zametak transferiran 3.dan on bi i tako u labosu opstao do 5. dana tj.postao bi blastica, ali zbog malog broja oplođenih js vraćaju ga 3. dan i ne čekaju do 5. S druge strane zbog takvog razmišljanja dolazi do velikog broja transfera zametaka koji nisu dobri i koji neće dovesti do trudnoće, na neki način to je davanje lažne nade.
Mislim da tebi nije jasno da embrij koji dođe do blastice ne mora nužno rezultirati trudnoćom. Isto tako i embrij koji je savršen.
Vraćanje trodnevnih embrija i nazivati to lažnom nadom je bezosjećajno i ne nalazim razumijevanje za tvoje mišljenje.
Embrij vraćen u maternicu ima veće šanse za opstanak nego u lab uvjetima i dolazak do blastice ne znači da su oni bolji ili bilo što drugo od ostalih embrija.
Inače, ono što ti nazivaš lažnom nadom raste u meni i ima 31 tjedan.
Da, ali tvoj embrij bi svakako došao do blastice pošto je rezultirao trudnoćom...i naravno da znam da blastica ne rezultira trudnoćom (imama osobno iskustvo s tim), ali ima veće šanse da tako bude.
Nije mi bio cilj biti bezosjećajna već realna, to što se ti ne slažeš s mojim mišljenjem je svakako tvoje pravo...ja sam svakako uvijek prije za brutalnu iskrenost i realne šanse nego uljuljkivanje u lažne nade.
Uostalom kopiram ovu svoju rečenicu gdje se točno vidi što mislim o vraćanju 3. dan To ne znači da smatram da ne treba ići na transfer 3.dan, već samo da ako se "primi" zametak transferiran 3.dan on bi i tako u labosu opstao do 5. dana tj.postao bi blastica, ali zbog malog broja oplođenih js vraćaju ga 3. dan i ne čekaju do 5.
Gdje mogu pronaći neka istraživanja/dokaze da embrij vraćen u maternicu ima veće šanse nego u labosu?
Posljednje uređivanje od maca2 : 15.12.2015. at 17:29
Hvala vucice,jel sutra beta tebi? drzim fige da bude troznamenkasta![]()
Je, je..sutra mi je..i ja kazem samo da je dobra..uf..nikako docekati.
bit ce to sve super,kad ti je i test pokazao pozitivno,znam po sebi![]()
Meni danas 7 dnt i bas imam osjecaj da cu dobiti M.
Nekako imam osjecaj da to nije to i bas sam tuzna.
Cure s prekrasnim betama čestitam nema lijepseg poklona za Bozic.
Marina upravo je i meni 7 dan krenulo s bolovima kao da cu dobiti. Isto sam sce bila otpisala. Nemoj gubiti nadu!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam sto bih pomislila. Bas sam jadna a zasto ukratko cu vam ispricati.
U potpisu vidite sto mi se dogodilo prva trudnoca iz ivf a ali beba nije prezivjela.
Sad sam primila 40 ampula mp 10 cetrotida 7 dc uzv 3 folikula samo tri od 8,9,10 mm. Za dva dana uzv oni se nisu mm pomaknuli. Kaze dr. Uzv za 3 dana ako stoje odustajemo. 3. uzv 17,15,14 mm. Punkcija 17 d.c. uspijeli dobiti 2 js sto je super.
Hocu reci sve nekako naopako od pocetka. Vec sam na drugom uzv isplakala i pomirila se s tim.
Iskreno bojim se nadati.