Ja bih na tvom mjestu mjenjala soc. ginekologa jer to nije u redu na takav nacin prezentirat nesto o ćemu oćito nema dovoljno informacija..
Ja bih na tvom mjestu mjenjala soc. ginekologa jer to nije u redu na takav nacin prezentirat nesto o ćemu oćito nema dovoljno informacija..
Mimsi, utrogestan je puni bolje vaginalno kiristiti jer je bolja absorpcija i lokalizirana je te su manje nuspojave kao vrtoglavica i umor. Inace sve sto ti je doktor dao je dobro i pomaze povecanju endometrija (djelivanje utrogestana) za koji je zasluzan progesteron nakon sto se dogodi ovulacija prirodno. Umjetnim progesteronom se stvara ugodno okruzenje za embrio ako se dogodi implantacija. Mislim da ti je tvoj MPO dao dobru terapiju i cudi me da ga njegov kolega dr tako "blati" i prica gluposti jer to mi samo kaze lose za tog tvog dr...
Na tvom bi mjestu malo porazgovarala sa MPO i mozda se informirala oko nekih nejasnoca.
Mimsi moja frendica je u zadnjem postupku u kojem je i ostala trudna, pila estrofem za zadebljanje endometrija! A za utrogestan svi kažu da ako ide oralno da nema isti učinak kao vaginalno..mislim i da to piše na uputama o lijeku za kaj se pije oralno,a za kaj ide vaginalno..
Hvala vam, cure!
Potvdrile ste mi sve što sam i sama mislila i umirile me
Svakako ću porazgovarati sa svojom mpo dr., ne zato što joj ne vjerujem, nego čisto da budem još mirnija.
Draga mimsi, i ja sam kao i Leona29 trudnica i jos uvijek sam na Estrofemu i Utrogestanu (vaginalno). Jedino sam za vrijeme krvarenja (hematom) uzimala Duphastone oralno umjesto Utrogestana, jer se lakse podnose. Imam 33 godine, a amh mi je 31,5. Stvarno ne znam odakle sve te informacije tvom soc.ginekologu. Ja sam isla u FET uz pripremu endometrija sa estrofemom.
Hvala ti, draga Rebecca!
Nemam komentara na lika...
Cure, žao mi je. Glavu gore i u nove pobjede...
Po nekoj logici estrofem nema veze sa AMH. AMH su rezerve jajnika, ako ste vi dobili lijepe oplođene jajne stanice, to nema veze sa estrofemom koji se uzima za endometrij. Znači, veze s vezom.
Zato socijalni ginekolog nema specijalizaciju za humanu reprodukciju i ne bi se trebao petljat. Meni moja socijalna kaže, ja to ne znam i reci cu ti nešto krivo u što se ne kuzim.
A ovi što nam govore da se opustimo,daj Bože da nikad ne iskuse nešto ovako jer ne bi imali snage za prolaziti sve to što mi prolazimo. Ili kad krenu pricat neke slučajeve ko da smo sve iste. Kako da se opustim ako neki imaju mehanički problem tipa nemaju jajovode, endometrioze....pa nije psiha pitanju. Pa nitko ne želi djecu više od nas....pa sve dajemo sve od sebe.
E da....i ovaj iintramuskularni menopur me svaki dan vraća u djetinjstvo kad smo one injekcije dobivali. Koma.
I ja na VV imam terapiju sa estrofemom i utrogestanom
Mpo dr definitivno zna bolje od običnog. Utrogestan se bolje apsorbira vaginalno. Nek on popije tri put dnevno i hoda ravno. Meni ne uspijeva. Lik lupeta. Ja sam sad koristila estrofem da izbjegnemo ovulaciju (ne znam zasto se jos koristi). Slucajno sam reproduktivno stara, al mi je amh 25. I bebica u trbuhu.
Cure, vadila bih privatno betu jer nisam prije puta, uzela uputnicu kod primarnog gin.
Sad em nisam u svom gradu, em ne znam jel to rade privatne ginekoloske klinike ili kome da se obratim?.
Jel vi znate koji tip privatne klinike da potražim? Hvala
@mimsi samo hrabro narprijed, slažem se s curama da su mpo doktori stručniji od primarnih ginića. Ja bih ga mijenjala čisto da me ne opterećuje u ionako iscrpljujućim psihičkim situacijama koje prolazimo.
Hvala cure, odmah prosurfam!!
Posljednje uređivanje od glow : 19.06.2016. at 12:40
Hvala, cure!
Glow, zelim ti veeeliku betu!
Hvala ti @Mims
I ti sada na mali odmor pa lagano dalje! Da bude sretno...
Utorak je moj d dej. Još uvijek se nadam naravno, samo mi je previše poznato ovo grčenje dole, pred ciklus. Nastojim ne misliti, samo biti pozitivna. Sve znate. Čujemo se!
Posljednje uređivanje od glow : 19.06.2016. at 16:33
Glow, držim fige da bude lijepa beta.
Meni je danas 2dnt...Fet 3blastice... jedna losa, dvije u super stanju,nadamo se pozitivnom ishodu...
Pusa svima...
Posljednje uređivanje od Romeo85 : 19.06.2016. at 19:17
@Romeo hvala ti puno!!..![]()
I ja tebi želim da ti vrijeme brzo prođe i da dočekaš veeeeeliku betu!!!!
Još bi dodala, isto koristim utrice i estrofem...
Hvala ti, idem na more, pa se nadam da će sve biti lakše![]()
Posljednje uređivanje od Romeo85 : 19.06.2016. at 19:21
Pozdrav svima,
meni je ovo prvi postupak icsu i danas mi je 10dnt. Od početka transfera sam imala bolove u stomaku, grudi su me pocele boljeti 3-4dnt i još bole, neku hranu ne mogu jesti. Non stop spavam i jedem ali sve to mogu biti simptomi hormona. Kolilo sam vidjela vecina s ovakvim simptomima je bila trudna, ali nista ne vjerujem dok ne vidim betu.
@petra @romeo di ste radile umjetnu?
@Petra85 dobrodošla i sretno!!!
@Petra i meni je danas 10dnt![]()
Nek bude sretno - svim čekalicama, Bože dragi pomozi, a našim trudnicama, lijepa trudnoća....
Mi smo išli u Samobor kod dr. Škvorc.
GoldenB u ivf centru...
Petra sretno s betom. .. znaš kako mi to obično volimo reći, trudne smo dok se ne dokaže suprotno![]()
Hvala ti Zenii ... i tebi sretno, i samo tako pozitivno, tako treba![]()
![]()
Romeo i Zenii sretno! Sretno svim curama!~~~~~~~~~~~~~
Romeo, zašto je Lučinger napravio transfer tri blastociste?!
Romeo Zeni sriiitno**
Inesz zato jer je jedna loša a dvije dobre...a ja se nebi žalila na blizance..
Posljednje uređivanje od Romeo85 : 20.06.2016. at 22:25
Romeo sretno. Vjerujem da si vrlo blizu trudnoće-mlada si, prošli put je došlo do implantacije...
~~~~~~~~~~~
Ali, zbilje je potrebno se osvrnuti na transfer 3 blastociste
Kada se rutinski i neselektivno vrši transfer 3 blastociste tada se krši ne samo dobra klinička praksa već i zakon.
Znam da je želja za djetetom velika i da da pacijentice imaju pravo na svoje želje i osjećaje, ali liječnik je tu da nas informira i educira o rizicima višeplodnih trudnoća-trudnoća s blizancima i trojkama. Liječnik je u profesionalnoj i zakonskoj obvezi misliti na zdravlje žene i budćih beba.
Transfer 3 blastociste (ma kako god bile ocjenjene njihove morfološke karakteristike - ma kako god ih opisivali kao "dobre" ili "loše") mladoj ženi koja je dobila u prvom stimuliranom postupku velik broj blastocista, u 2. tranferu po redu - predstavlja neodgovorno ponašanje prema pacijentici i kršenje zakona.
Svi želimo dijete, ali jesmo moramo biti svjesni da transfer većeg broja zametaka ujedno povećava i rizike za:
-spontani pobačaj
-prijevremeni porod
-novorođenčad male porođajne mase
-sva stanja kod beba povezana sa prijevremenim porodom i malom porođajnom masom
-preeklampsiju i enklampsiju u trudnoći
-gestacijski dijabetes
-porođaj carskim rezom
https://www.zdravobudi.hr/clanak/833...lodna-trudnoca
Ja sam se isto zacudila kad sam procitala transfer 3 blastociste?!!! Odmah sam znala da je Lucinger, ali sam se nadala da je iz opravdanog razloga. Citala sam i zakon prije nego sam i sama krenula u mpo, a i moj doktor mi je rekao bitno, pa mi je jos cudnije. Nadam se da ce sve biti ok. Sretno!!!
Baš sam koma danas. Ima nekih 8-10 folikula a svi nešto prestali rasti. Endometrij umjesto da raste, smanjuje se. Sad čitam po forumima...pa ne bi htjela prekinuti ciklus. Em to pikanje i.m.
Zar nije ako ostanu tri samo da onda sve tri vrate????
Ovakvo, zbog ove rasprave sam upravo odlučila da mi je ovo zadnji post na ovoj temi. Vjecito se pljuje po mom doktoru, a ja to više ne želim čitati. Ne zelim da mi netko prenosi lose vibracije, ja sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u pozitivan ishod. Znam da se sve događa s razlogom i da on za sve svoje postupke ima opravdane razloge, i naravno da uvijek može doći do pogreške, jer tko radi taj i griješi. Kao njegova pacijentica ga neizmjerno poštujem i cijenim njegov posao kako god tko mislio kako ga on radi.
Pa dobro Romeo ovo su konstruktivne rasprave i uvijek je dobro biti vise nego manje informiran... evo nisam ni ja znala neke stvari. Mislim da ti nitko ne pljuje ja mislim tvog doktora nego navodi cinjenice koje ne bi trebale tako negativno utjecati nego pozitivno. Trebamo uciti jedna od druge. Bar ja tako mislim jer nece ti notko ovdje zlom namjerom nesto reci ili ti ukazati na nesto.
Romeo, nemaš razloga za ljutnju. Forum je javno mjesto na kojem svi mogu pisati, pod uvjetom da je sadržaj u skladu s pravilima foruma. U postovima ne vidim nikakvo kršenje pravila foruma, tako da ova tvoja percepcija o "pljuvanju" na spomenutog liječnika, zbilja nije utemeljena. Uostalom, ako smatraš da vrijeđamo nekog, slobodno možeš prijaviti naše pisanje administratorima.
Stojimo pred činjenicom koju si nam sama iznijela-transfer 3 blastociste ženi u ranim tridesetim, ženi koja ima ukupno 1 prethodni transfer u anamnezi, 1 potvrđenu implantaciju nakon tog transfera. ženi koja je uz minimalnu stimulaciju dobila u prvom i jedinom ivf postupku 10 blastocista.
Ako je su ovo netočno, onda ćeš morati demantirati svoje dosadašnje pisanje na forumu.
A ako je točno da je tvoj mpo liječnik napravio tansfer 3 blastociste mladoj ženi koja je ranije imala samo 1 transfer koji je završio biokemijskom trudnoćom i koja je u prethodom i jedinom postupku dobila deset (10) blastocista, onda budi spremna pročitati da je takvo postupanje suprotno dobroj praksi liječenja i protuzakonito.
Romeo85, od srca ti želim mirnu i zdravu trudnoću.
Ali o ovome mi moramo ovdje pisati i raspravljati.
Posljednje uređivanje od Inesz : 21.06.2016. at 14:38
Cure, imate na podforumu „Važne informacije“ temu „Zakon o pomognutoj oplodnji NN br. 86/12“ i tamo imate link na trenutno važeći zakon. Pročitajte članak 7., točke (2) i (3). Te točke govore koliko najviše jajnih stanica se smije oploditi, te koliko zametaka se smije vratiti. Ono što sam čitala po netu, preporuke kod transfera blastociste su da se ide u SET (single embryo transfer). Mislim da su se po zakonu od 2009-2012 mogle oploditi samo tri jajne stanice i ako bi se sve tri oplodile većinom su ih sve vraćali.
Ne znam je li već spomenuto da se blastociste vole podijeliti u maternici? Što bitno mijenja računicu, a bogami i rizik.
Također treba spomenuti da se i blizanačke trudnoće znaju zakomplicirati, a kamoli one s troje ili više djece... Većina ih završi prijevremenim carskim rezom.
Mladim curama savjet da bez obzira koliko željele gomilu djece odmah i sadaneka ipak stave sigurnost i život i sebe i svog nerođenog djeteta na prvo mjesto. Imat ćete vremena i za drugo i treće.
A Lučinger bi stvarno trebao znati bolje, s obzirom na to koliko se puta opekao s transferom 3 blastice mladim pacijenticama..![]()
@rebecca ja ti od srca želim svaku sreću i ostani pozitivna jer to je ono što ti najviše treba. Cure bi trebale pripaziti na kritike, ma koliko konstruktivne bile.
Ti najbolje znaš za sebe i vjerujem da ste donijeli najbolju odluku. Još jednom, neka je sa srećom!
Posljednje uređivanje od glow : 21.06.2016. at 22:40
Jest, ovo sam posljednja bila uputila za @Romeo85.
BTW, kako ide @Rebecca??![]()
Posljednje uređivanje od glow : 22.06.2016. at 09:55
Pozdrav curke, kako ste mi, kako vam vrijeme prolazi, evo mi imamo novi pregled za 3tj ponovno i onda cemo radit i probir. Kod mene je sve ok za sada zivimo iz dana u dan. Mučnine još nisu stale. Trudnjace moje kako vi izdrzite ove vrucine? Vidim da mi je rebecca najaktivnija..![]()
Ej leona možes mi reći kaj je probir? Malo sam neupućenaInače mene ubija vrućina...nemam zraka, baš mi teško pada..a kaj da smo još jače debele...a kad smo kod toga ja sam se dosta zdebljala, a vi ostale?
Romeo želim ti puno sreće i uspjeha i voljela bih da nam se javis s novostima <3
Pozdrav LemonK probir je uglavnom pregled iz krvi majke na trisomnije i uvz, zapravo ništa posebno jer je to kao statisticki gledano po postotcima. Premda mi je i na ovom uvz rekao da je nuhalni nabor jako malen da se njemu to čini u najboljem redu. Meni isto tako fali stalno zraka. Ja sam doduse radi povračanja došla od poćetka do sada na -4kg.
Znam sada, thnx! Joj sigurno je koma to povraćanje, ja srećom nisam ni jednom, samo mi ponekad bude mučno... Ali kile, par dobila tokom postupka, i još par otkada sam trudna...inače od utrica imam takav apetit...mislim da će mi gin uskoro počet prigovarati na toliko kila..
Trudnice naše, baš mi je drago da vas čujem i slušam o vašim slatkim brigama
Pomalo po ovim vrućinama i puno vodice nosite sa sobom, al to sve ionako znate.
Nemojte nas zaboraviti kako vam kile budu rasle
I naravno, ne zamarajte se njima
@Pina draga, moja je situacija da sam nestrpljivo 8.dan probala kućni test i bio je negativan, jako sam tužna otad i nisam ga više probavala iako imam još 2 kom. u kući.
Odlučila pričekati 14.dan što je sutra, naručena sam ujutro za betu, iako kako sam pisala, prije par dana osjećala sam one kontrakcije kao pred ciklus, a najgore mi što me ni grudi više uopće ne bole
Ali eto sutra stiže ili velika beta ili ciklus kalendarski.... Hijauh, treba preživjeti noć.
Al ako mi nismo borci, tko je?!
Pusa i sretno svim našim trudnicama!!
Pina, brar, mimsi - čujemo se još ovdje!
Baj
Pina, ma koma sam nekako ne da mi se nista bas sam na 3% ovih dana. Satrala me ova vrucina i mali mi ne da spavat nikako. Napravit cu sutra betu jer u petak necu moc (je da je dan ranije al ako ima sta pokazat pokazat ce).
Glow sritno nam sutra![]()