Bernica zao mi je sta drugo reci znam kako ti je
drama_queen,bernica,bubek,žao mi jako cure...
Nadam se da nas vojvodjanka bude razveselila sa lijepom pravom brojkicom,treba nam malo veselja...![]()
Napokon skupila hrabrosti i napisati, 13.dan od transfera beta 2044![]()
Svima koje ste dočekale velike bete čestitam, a ostalima šaljem puno zagrljaja i želim snage za ponovni pokušaj!!
MallaPlava prekrasna beta za 13 dan od transfera Čestitam
drama_queen i bernica
ajme zivote tezak li si....
MallaPlava koja beta....cestitam!!!
Bice da su dvojceki![]()
Moja beta 63, 13. dan od transfera. To je valjda to!
Zamrznuti su ca 48 sati posle punkcije i odmrznuti ca 24 sata pre transfera, tako da se valjda racunaju kao trodnevni. Ovde se duplanje ne proverava, jedino ako je beta jako mala. Ja cu to ipak mozda uraditi jer iduce nedelje putujem za Vojvodinu. A ovde ne mozes otici u laboratoriju bez uputa od doktora, bila ona privatna ili bolnicka.
Baš su strogi...
Ma bit će sve ok,sretan ti put i sretno dalje!![]()
drzim fige da sve bude ok![]()
ja svoju betu isto nisam ponavljala...vidis u potpisu sve.
a kad sam im javila betu moj embriolog kaze to su mozda dve bebe...
na sto sam se ja samo nasmijala...reko s ovom betom sigurno ne![]()
tak da mislim da ti je to ok beta jer imaju oni nekakvu svoju statistiku.
Sretno ~~~~~~~~~~
Zbog toga se i ne brinem, toliko hiljada slucajeva su imali, sigurno su nesto iz toga naucili. Ako kazu da tolika beta nije za zabrinjavanje, onda se i necu brinuti. Prvi UZ tek u 8.nedelji.
jao MallaPlava to su duplići! moja je bila 14.-i dnt jednog trodnevnog 927 i evo gemini....
vojvodanka pa kako ni u privat lab bez uputnice? ok je to beta samo ipak duplanje je najbitnije
ostale cure bila sam uz vas i dalje sam...bit će jednom....
Zao mi je curke kojima nije uspjelo...ali jednom ce biti dobitan
A vojvođanki i malojplavoj cestitke! Uvijek je lijepo cuti da je nekome uspjelo..
Joj cure, hvala vam. Twinolina, ako netko može prepoznati dupliće, vjerujem da si to titnx
Još jednom držim fige svima koje još čekate i sretno, tužnicama puno zagrljaja.. a velika pusa najdivnijoj bubekici koja mi je uz sve svoje nesreće bila najveća podrška. Draga, sve znaš, puno te ljubim!!
Cure betocekalice držim fige ~~~~~
Bubekice, Bernica, drama queen, zao mi je.... cure držite se....
Bubekice, Bernica, drama queen, zao mi je......
vojvodjankabravo....
Ovde ni ne postoje ti mali lab. kao dole, postoji jedan veliki privatni, ali on funkcionise po istom principu kao i bolnicki, dakle moras sa uputnicom otici, placas evt. samo ucesce, ali ne postoji opcija da sam platis neku analizu. Inace, da meni sad pocne neko krvarenje, bolovi, mogla bih da dobijem uput za takvu analizu, ali ako takvih simptoma, cekam do 8.tjedna pa tek onda na UZ. A i to je preporuka za nas IVF-ovke, inace je prvi redovni UZ pregled u 18.tjednu, nema cak ni duo testa za mladje od 38 godina. Naravno, nije to sve tako u praksi, zene odu i ranije, ali ovo sto sam napisala je ono sto zdravstveni sistem predvidja.
Cure s pozitivnim betama još jednom čestitke
A ostalim curkama šaljem hug i želim da sto prije uspijete ~~~~~~~~~~~~~~
Ja danas idem na prvi uvz da vidimo je li sve OK i koliko nas ima![]()
micamaca30, kako je bilo na pregledu? Koliko vas ima?
i mene baš zanima jel se moglo tako rano šta vidit na uzv
Evo me cure imamo jednu bebicu 5+1 smo trudni za 10 dana idemo na još jedan uvz da čujemo srceko
Curke, nakon negativne bete, jel ste se odmah vraćale na posao?
Brine me zato što me ovaj put boli više nego inače, bolovanje sam zatvorila, sutra idem na posao, danas mi je četvrti dan menzesa, a stalno me nešto negdje probada, malo još curi. Sad se brinem, jesam li trebala još mirovati?
Ja sam nakon negativne bete sva tri puta isla odmah raditi drugi dan. Menge nakon toga su mi bile puno bolnije i puuno jace, ali mi je psihicki bilo lakse se vratiti u dnevni ritam. Najbolje procijeni sama. Ako te jako boli da nebi izdrzala na poslu ostani jos koji dan mirovati.
Bananka, hvala na odgovoru.
I meni je ovo bio treći put.
Mene je jucer gin prilikom zatvaranja bolovanja pitala nekoliko puta jesam li dobro i kako se osjecam. Ja sam rekla da sam ok, a onda me danas jako boljelo na poslu, vjerojatno su jajnici jos veliki... Popodne sam cijelo prespavala i sad je bolje. Krvarila sam pod utrogestanima i to je prestalo, sad cu vidjeti dal cu opet prokrvariti nakon prekidanja ili je to bilo to.
Drz se...
Ja konačno počela malo krvariti danas, nakon 33 dana ciklusa. Zasad nije bolno ali ko da se kuha nekaj unutra . I ja idem sutra raditi... Lakše mi je kad se vratim u rutinu...bili jucer kod Šimunića na konzultacijama... Predložil je nekaj sasvim novo i drukčije... Ukazal na stvari koje mi ovi u Petrovoj nisu 3G rekli bas nist... Sve u svemu, idemo ponoviti i obaviti neke nove pretrage i startamo kod njih cim nabavim sve nalaze. Najveći problem kod nas je jaaaako los spermatogram i moramo raditi PICSI i IMSI. To nam niko dosad nije predlozil... Moramo uvesti antibiotike ko preventivu prije svakog transfera je mm uvijek ima leukocite na nalazu... Ni to niko nije opce pogledal...ja moram kod hematologa radi nekih blagih mutacija koje nisu za heparin... E ti su u Petrovoj rekli da moram na heparin...a mm mora raditi bakterioloski ejakulat da vidimo koja beštija je u pitanju... I tak... Da ne spominjem skroz drukčije protokole stimulacije sa puno visim dozama... Novi pristup generalno...
Danas beta 4604.
Ali... naravno, mora biti ali, tumorski marker ca125 mi je prešao iznad granice ( 47.1 ). Dr.je rekla da za sada ne paničarimo, uzv 19.2., pa ćemo nakon toga i markere ponavljati.
ides koja beta![]()
Nismo jos o lijekovima pričali dok ne ponovim neke nalaze ali veće doze definitivno i drukčiji pristup. Dopalo mi se kak razmišlja... Tak da cim obavimo pretrage, idemo k njemu dalje.
wooow čestitam! šta ti se događa sa Ca125, možda si napisala ali nisam vidjela sorry?
Prije nešto više od dvije godine bio borderline tumor jajnika. Kad smo krenuli u postupke, htjeli su čiste prirodnjake, ali obzirom da nismo uspjeli uhvatiti folikul u tri pokušaja, uspjela ih nagovoriti na blagu stimulaciju, ali povećanje markera bi značilo da se vjerojatno opet nešto aktiviralo![]()
mallaplava, držim fige da je samo upala ili blaga hiperstimulacija....markeri se aktiviraju i na upalne procese
čestitam na beturini!
Uh zaista se onda nadam da je samo neka upala! Is is lose!!!
Ma to se i ja nadam. Jučer me mjehur užasno bolio pa se nadam da su markeri posljedica toga. Ali na prvu me jako streslo, nisam očekivala.
Micamaca30, kako se zove specijalni urolog?
Posljednje uređivanje od Bananka : 11.02.2015. at 20:14
Drage suborke, svaka svoju muku muci, no zelim svakoj sto prije ostvarenje cilja i zdravu bebicu ili bebice <3
No zanima me sta radite/ne radite do cekanja bete? Jeste na bolovanju ili na poslu, setate li dosta, ili lezite, jedete li slatkise ili samo zdrava ishrana?
Meni je ovo u 15 mjeseci cetvrti put da cekam betu i vise nisam pametna sta je najbolje za ciniti? Hvala na svakom odgovoru.
Najuredniju trudnocu sam imala kad sam isla raditi nakon transfera (uredski posao)
I radila sam jos duuuuugo
ja sam bila na bolovanju od dana transfera svaki put do bete,u dobitnom ciklusu nisam apsolutno nista radila, izlezavala se,jela svega i svacega. Mislim da nema nikakvog pravila,ako se misli primit,primit ce se
cure koje cekate sretno!!!!!!
Ovaj put nisam radila od punkcije. Znala sam da na poslu kreće užasno stresno razdoblje pa sam ga odlučila izbjeći. Dosta ležim jer me gotovo cijelo vrijeme boli trbuh, više i ne znam koji dio. U danima nakon transfera sam nekoliko puta podigla na ruke nećaka koji ima oko 12kg, a moja mrvica je još ovdje.
Pokušavam što zdravije jesti, povrće i voće, a od vitamina uzimam folnu i prenatal ( pola potrebe folne kroz prenatal, a drugu polovicu samostalno ) i omega 3. Naravno, pojedem nekad i nešto ne baš pametno.
Ali i dalje mislim da je najbitnije da ti se sreća osmjehne.
Sretno![]()
Svaki organizam je drugačiji , kao i svaka od nas...netko ima velik prag boli, netko ne..sjećam se moje prve punkcije i razgovora sa dr R tada i sestrom (koja je dan prije moje punkcije vadila betu i saznala da je T)..rekao mi dr R: imao sam pacijenticu koja se suzdržavala od mokrenja da joj ne bi "izašlo" - pa smo se nasmijali jer...istina, uz MPO se ostaje T na drugačiji način, tijelo je izmoreno od "kemije", psiha nam je načeta...no pogledam žene koje "neuredno" žive pa ostanu T i iznesu T do kraja bez pardona....tako da trebamo poslušati svoje tijelo u danom trenutku, maziti se treba, ali šetnjom i normalnim radom si možemo samo pomoći - jer manje mislimo na krajnji rezultat naše borbe
Nakon svojih punkcija i ET sam išla raditi, naravno pažljivija sam bila, ali sam se osjećala ok - pa zašto onda ležati ako nema potrebe![]()