Cure imam jedno pitanje da li je normalno da sam napuhnuta cijelo vrijeme od kako sam saznala da sam trudna imam trbuh bas izrazit ....
Cure imam jedno pitanje da li je normalno da sam napuhnuta cijelo vrijeme od kako sam saznala da sam trudna imam trbuh bas izrazit ....
jedna od opcija je poremećaj probave i nakupljanje vjetrova raznih ...tako je meni bilo u vrlo ranoj trudnoći
Da vjerojatno je probava tj crijeva jer imam sada neredovito stolicu a vjetrova niti nemam oprostite na izrazu ...ali bas me to muci![]()
Ja sinoc kupila donat mg i popila casu danas ujutro jednu nataste i moram priznat da nema one neugodne napuhnutosti.Samo mi nesto onako kuha po trbuhu crijevima...
Cak sam primjetila da mi nije niti muka
Uradila sam betu juce u Vojvodini, dakle 4 dana posle prve koja je bila 63, ova je sad 26. Znam dobro sta to znaci, mada mi u laboratoriji preporucuju da je ponovim za par dana jer nije sigirno da koriste isti metod kao u Norveskoj. Ja mislim da je beta 26,23 na 5+0 premala o kom god se metodu radilo. Sad ostaje samo da zovem svoju kliniku i dobijem zeleno svetlo da prekinem sa progesteronom. Mislite da ima sanse da prokrvarim iako sam jos uvek na progesteronu i estradiolu?
vojvodanka žao mi je, ali zaista, radi vlastitog mira ponovi betu za dva dana u istom laboratoriju. terapiju ne prekidaj na svoju ruku nikako. šaljem zagrljaj i nadam se da ćeš idući puta uspjeti!
ipak....razmišljam si...beta bi ti ako se pravilno dupla trebala biti oko 240-250 a ti kažeš da je 26. e sad možda je zaista stvar u iskazivanju jedinica....možda je beta 260 zapravo....ne možeš znati zato odi i provjeri ipak!
Vojvođanka zaista mi je žao. Držim fige da je neka greška i da je samo različito upisano na nalazu. Svakako ponovi betu, a do tad nikako ne prekidaj s terapijom.
Vojvodanka držim foge da je neka greška..svakako ponovi betu sretnoo od srca
vojvodjanka ponovi betu u istom labu i ne prekidaj terapiju. Sretno!
Hvala na podrsci, cure! Ne bih se ja ni usudila prekinuti terapiju na svoju ruku. Javljam kako ide dalje!
Vojvodjanka kako si jesi ponavljala betudržim fige da je velika
Beta od juce mi je 1.76, dakle to je to. Sutra cu zvati kliniku da cujem sta dalje. Nadam se da cemo i iducem postupku imati vise srece.
Vojvodjanka bas mi je zao
~~~~~~~~~~~~~za dalje i sretno
Vojvođanka....samo hrabro dalje...žao mi je..![]()
Vojvođanka![]()
Cure, hvala vam mnogo na podrsci!
Jučer bili na uzv i imamo jedno srčeko![]()
Nažalost imamo i hematom i dvije velike ciste na jajniku. Nadalje strogo mirovanje i dogovor za daljnje praćenje u Petrovoj.
Evo da se i ja javim vec neko vrijeme vas pratim i iscekivam velike bete!
Meni je danas 4dnt i maternica me strasno zateze...
Inace ovo mi je drugi Ivf i ovi put imamo 3 smrzlica!
MallaPlava drži se i samo miruj i ja sam u prvoj trudnoći odmah na početku imala hematom...TinkerBell sretno
Ja danas bila na uvz i kuca nam srce junacko :D
micamaca30 čestitam za srčekosamo neka ona nama kucaju!!
TinkerBell tebi želim sreću i naravno, dobru, veliku betu..
Cure moje da vam se pridruzim, danas su mi vracena 2 embrija. jedan malo bolji a drugi ne. Inace kod muza jako los nalaz bio, svega nadjeno 4-5 spermija lose kvalitete. doktor je rekao da jw Bozije cudo da se ipak oplodila jaja stanica kako je nalaz los.
Vojvodjanka, zao mi je...odtuguj i saberi snagu za dalje!
MallaPlava i Micamaca30, bravo za srceka!
Tin, neka se Bozije cudo nastavi pozitivno i da ugledate uskoro svoj + !!
TinkerBell, zelim da su simptomi implantacija i da ugledate uskoro svoj + !!
Posljednje uređivanje od Bananka : 20.02.2015. at 21:47
Vojvodjanka cuvaj se....drzim ti fige da izdrzis i budes snazna, snaznija, najsnaznija.....
Cure cestitam za srceka (mallaplava & micamaca) i kako se kaze, da budu skolske T......koji dan nakon ET ste isli na prvi uzv? Huh....sad se i to treba cekat....ja jos trebam betu provjeriti za pravilno duplanje aBd![]()
Cure kad mogu najranije napraviti test? P je bila u sub 14.2,treci dan vracena 2osmostanicne mrvice.
I moram jos u pon. primit brevactid,jeli ko isto to primao?
I cestitam svim plusicima i poz betama! Bravo cure!!![]()
I hvala svima na podrsci!! Drukcije je kad si medu svojima koji stvarno ali stvarno znaju sta prolazis. Obitelj je naravno uz tebe ali evo ja sam procitala vase postove i kada vidim da je netko uspio sam sretna da bi tuosobu zagrlila da mogu!!![]()
Cure kako se ponasati nakon transfera, treba li strogo mirovati neka 2 dana. Neko mi je rekao da ni kava nije dobra pit samo caj od kamilice. Ja predhodna 2 transfera nisam bas mirovala. nakon prvog sam isla na more, nakon mirovanja od 2 dana.
Bubekica nemam problema sa jajnicima. Nego sam mislila posto embri nisu bas nesto naj, da je bolje mirovat.
Mirovanje dokazano ne utjece na ishod postupka, naprotiv, preporucaju se lagane setnje zbog cirkulacije.
Ma ko ce bit pametan. Znam da sam sad u citu morala lezat na prsima nakon postupka. prije nije tako bilo, zapravo prije i nije bilo prostora za neko lezanje. sve bilo zbijeno
Ja za niti jedan et nisam ležala dulje od 2dana.Jedino za ovaj sada sam ležalajer sam se osjecala umorno i iscrpljenoi jajnici su mi bili ppovećani.I imali smo 2 blastice odlične kvalitete
Tin, na more??? Meni je prosli postupak koji smo radili u osmom mjesecu striktno napomenuto da nema sunca i mora, moze na more ali jutarnje i nocne setnje, kad nije suncano!
Ja nisam mirovala u smislu lezanja, ali nisam dizala nista teze od 3,4 kg....nisam vozila auto (po prvi put, ranija 3 puta skoro svih 15 dana do bete sam se vozala-gradska kraca voznja), ali su mi ovaj put u klinici rekli ako bas ne moram, da ne vozim auto.
Pa eto, pricuvaj se koliko mozes....ali setnja i manji kucni poslici su ok....dok se ne zapuses, a to brzo bude
Sretno!
Pina cestitke na pozitivnoj beti![]()
Nema ti tu pravila...embrij ako je dobar ce se primit.
Pisale se cure vec ovdje da jedino kod hipera da se miruje.
Ja sam se avionom vracala 1 dnt i vozila auto i isla raditi 2dnt pa tak da je pravilo da pravila nema...
Moj mpo dr je rekao da cak odmah mogu ici doma (avionom) al jedini koji je bio protiv je bio embriolog....pa tak da sam samo prespavala i pravac doma.
Za more su mi rekli da mogu ici i kupati se al samo u moru...u bazenu ne....![]()
cure, imam pitanje!
odlucili smo da idemo na transfer nase 1 blastociste.. pa me zanima kako ide postupak? koja je procedura i lijekovi, odlasci na preglede?
Idemo u petrovu dr.strelecu. krajem tjedna stizu nalazi cervikalnih briseva ako sve bude u redu onda bi se narucila na dogovor.. i smrsavila sam 10kg kako su mi savjetovali. mislili smo krenuti nakon uskrsa ali neda nam se vise cekati!!
ovo moram potpisati, osobno sam uvijek za opciju lagano, nikako strogo ležati (osim naravno u slučaju hipera ili sl). u biti mi je najbolji savjet bio, da, ako je embrio kvalitetan, da će se ugnijezditi ma što god mi radile. isto tako, ako nije, da možemo mirovati i ležati, a opet da neće od postupka biti ništa..
možda zvuči okrutno, ali je meni osobno puno značilo, da skinem sa sebe neko breme krivnje, u slučaju da ne uspije, da kasnije razbijam glava što nisam ležala, što nisam, mirovala, što nisam ovo, što nisam ono.. iovako mi je teško nositi se s neuspjehom i nisam se htjela dodatno opterećivati ovakvim stvarima..
u prvom postupku(3-dnevni 8-stanični) preporuka je bila mirovanje do bete, pa onda do 12.tjedna, a kasnije sam sve radila normalno i trudnoća je bila bezbrižna, a sad drugi put (2 izvrsne blastice) preporuka je bila 2-dnevno mirovanje i onda normalan život, međutim problemi su počeli ubrzo, smeđarenje, bolovi, odumiranje jednog ploda, pa puknuće hematoma, pa strogo mirovanje....i onda sam sama sebi zabrijala da je to zbog toga šta nisam mirovala, a mogla sam, ne bi me ništa koštalo.....želim reć da ne znam ima li kakve veze mirovanje s mrvicama, vjerojatno nema, ali ipak sebi sad predbacujem što i ovaj put nisam mirovala iako bi situacija vjerojatno bila ista....svakako, sretno vam!!!!