Stranica 62 od 310 PrviPrvi ... 1252606162636472112162 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 15499

Tema: Nakon transfera II

Malaguena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj evella prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam 25g,suprug 37. Već 2 godine pokušavamo (zapravo sad će ubrzo i tri nagodinu) u prvih godinu dana pokušavanja imala sam tri biokemijske trudnoće, ja imam problema sa ovulacijom (sve biokemijske trudnoće sam imala uz klomifene), malo je imam pa malo nemam a mm oligozoospermija. Jučer sam dobila termin 11.01 za kontrolu, pa ću tada više znati.. Sada nemam pojma kad bi opet mogla u postupak..
    Draga evella, zašto imaš problema s ovulacijom? Kakvi su hormoni? Ako vučeš na PCOS treba paziti sa stimulacijom, a postoje drugi načini da središ ovulacije. Super je što ostaješ trudna. Razlog biokemijskim trudnoćama može biti disbalans hormona.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Danas mi je 2 dnt i danas ujutro sam primjetila bijeli iscjedak,mozda malo vuce na zuckasto????
    Ima li itko slicno iskustvo?
    Nije bas da mirujuem,secemali ne dizem teske stvari.
    Menstruacija treba doc za 10 dana.
    jel moguce da vec sad zapocinje proces menstruacije?
    jer sam se stvarno nervirala pa mozda dode i prije??Inace je ciklus 27 dana.

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

snelly 85 - rekla bih da ti je takav iscjedak prije od utrogestana, ako njih koristiš.

Nemoj se draga nervirati, tako i tako nikako ne možeš utjecati na konačan ishod. Probaj zaokupit pažnju nečime. Nerviranje ti samo skodi.
    Ako nema krvarenja nema razloga da miruješ, mirovanje ne doprinosi implantaciji.
    Držim za pozitivan ishod.

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj suncokret19 prvotno napisa Vidi poruku
    Evella hvala na savjetu, ali ipak ću napraviti test. Sve sam si isplanirala... samo ne mogu da isplaniram kako ću zapravo reagirati na minus, jer se unatoč svemu ipak nadam..
    Napravi test svakako!
    Meni je Intim plus 8 dnt pokazao "+"
    Ako je trudnoća pokazat će bar blagu crticu.
    Posljednje uređivanje od laura33 : 24.11.2015. at 12:28

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ne koristim utrogestan,dr. me je prepisao duphastone.
    Iako se meni cini da je utrogestan bolji???

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

1 Ivf 4js, jedna se samo oplodila.. Jako malo je jajnih stanica, simulacija bila uz menopur mislim da je bilo oko 20kom i kasnije sam dobila štopericu.. Na prvom AIH-U sam imala hiperstimulaciju (ležala u bolnici) isto stimulacija bila sam na klomifenima i menopurima pa su sad bili malo oprezniji. Ali su se čudili kako je malo jajnih stanica.. Zapravo, uzrok mojih problema neznaju, nalazi su svi uredni. Mužev spermiogram je bio oligozoospermija kažu da je to još i relativno ok nalaz a zadnji put mi nisu rekli dijagnozu nego samo da se jako pogoršao.. U postupak sam išla na Sv.Duh.
    Sve tri biokemijske sam ležala u Petrovoj, jer ja nisam krvarila nego sam samo imala jake bolove. Tamo su mi napravili sve pretrage od hormona, štitnjače i više ni sama neznam cega-svi uredni.. Ali praćenjem uzv se vidi da ja ovulacije nemam.. Oprostite na dugačkom postu ali pokušala sam što u kraćem crtama objasniti..
    Laura što više odmaraj, i pokušaj što više ležati.. Nadam se da će sve biti uredu!

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ja si nekako mislim da Duphastone nije dostatan u ivf-u, meni osobno je bolji Utrogestan. Ja sam pod Duphastonom krvarila vrlo rano nakon transfera.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

a jel ja mogu na svojuvruku si kupit utrogestan pa sad nastavit sa njim?

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Joj za to konzultiraj svog doktora ipak.
    Meni ti je na otpusnom pismu pisalo ili Utrogestan ili Crinone gel pa sam ja izabrala Utrogestan

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

1 Ivf 4js, jedna se samo oplodila.. Jako malo je jajnih stanica, simulacija bila uz menopur mislim da je bilo oko 20kom i kasnije sam dobila štopericu.. Na prvom AIH-U sam imala hiperstimulaciju (ležala u bolnici) isto stimulacija bila sam na klomifenima i menopurima pa su sad bili malo oprezniji. Ali su se čudili kako je malo jajnih stanica.. Zapravo, uzrok mojih problema neznaju, nalazi su svi uredni. Mužev spermiogram je bio oligozoospermija kažu da je to još i relativno ok nalaz a zadnji put mi nisu rekli dijagnozu nego samo da se jako pogoršao.. U postupak sam išla na Sv.Duh.
    Sve tri biokemijske sam ležala u Petrovoj, jer ja nisam krvarila nego sam samo imala jake bolove. Tamo su mi napravili sve pretrage od hormona, štitnjače i više ni sama neznam cega-svi uredni.. Ali praćenjem uzv se vidi da ja ovulacije nemam.. Oprostite na dugačkom postu ali pokušala sam što u kraćem crtama objasniti..
    Laura što više odmaraj, i pokušaj što više ležati.. Nadam se da će sve biti uredu!
    Koliko si imala folikula kad si završila u bolnici radi hiperstimulacije? Jesu odustali od inseminacije kad su vidjeli da ti prijeti hiperstimulacija?

Kolike su ti bete bile kod biokemijskih? U niti jednom slučaju nisu mogli tad vidjeti kakav znak trudnoće?

Čini mi se da trebate vrlo pažljivo i stručnu procjenu vaših dijagnoza i vrlo ozbiljan individualni pristup mpo postupku. Na vašem mjestu, ako imate financijskih sredstava, preporučila bih privatni postupak s iskusnim mpo specijalistom i iskusni embriologom.

Malaguena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko si imala folikula kad si završila u bolnici radi hiperstimulacije? Jesu odustali od inseminacije kad su vidjeli da ti prijeti hiperstimulacija?

Kolike su ti bete bile kod biokemijskih? U niti jednom slučaju nisu mogli tad vidjeti kakav znak trudnoće?

Čini mi se da trebate vrlo pažljivo i stručnu procjenu vaših dijagnoza i vrlo ozbiljan individualni pristup mpo postupku. Na vašem mjestu, ako imate financijskih sredstava, preporučila bih privatni postupak s iskusnim mpo specijalistom i iskusni embriologom.
    slažem se. moj muž ima super spermiogram, ja sam imala ovulacije kako kad. Tri super ginekologa su mi govorila kako je to ok i kako su moje biokemijske zapravo statistika. Tek četvrti mi je dao metformin i gle čuda ja imam ovulaciju 14. dan već treći put za redom.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

X - na preporuku za iskusnog MPO specijalistu i embriologa u privatnim vodama, ali bih oprezno iskreno s Lučingerom - njemu PCOS pacijentice znaju "zglajzati"

Malaguena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    X - na preporuku za iskusnog MPO specijalistu i embriologa u privatnim vodama, ali bih oprezno iskreno s Lučingerom - njemu PCOS pacijentice znaju "zglajzati"
    Zašto ovo prije nisam pročitala . To sam na svojoj koži naučila.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kadauna, da. Evella koja je bila u hiperstimulacije pri stimulaciju za inseminaciju, trebala bi vrlo oprezno pristupiti ideji da ide u privatnika Dr. L. bez obzira na iskustvo tima liječnik - embriolog.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj laura33 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje evo da i tu javim da od 8 dnt imam "+" na testu, a jučer je beta na 9dnt bila 59, 81.....
    Ali sad slijedi onaj ALI....

Krvarenje je i dalje prisutno, svjetlo crvena krv, ponekad malo, ponekad ništa, ponekad i onak kapi ko kod ciklusa.
    Uglavnom doktor kontaktiran i rekao je da nažalost tu ništa ne možemo učiniti vise nego čekati hoće li se zametak izvuci ili neće...

Tako da ja sam vam totalno izvan sebe....ovakav ishod bas i nisam očekivala....
    Vibram za mrvicu da se izbori do kraja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ginger ako ovo citas ti si imala nisku betu cini mi se al neznam koji dan tocno i krvarenje.....znam pisala si nedavno.
    Sto savjetujes lauri???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

laura33 - ajme..... sve je još uvijek moguće, iako ja kao ja uglavnom ne volim ta krvarenja u ranoj trudnoći - i 13dpo beta 59 je možda nešto niža ali sasvim ok rekla bih.... ja ti držim fige... i čekam razvoj situacije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Malaguena, cure rijetko gledaju širu sliku i nemaju puno informacija. Mnoge su sklone radi nađe koju polažu u svog doktora istog dizati u nebesa. Malo je zato ba forumu postova kojibsububzamjenu kritički obojani. To je razumljivo i ljudski, teško je nadati se pomoći od liječnika zadržati objektivnost.

Ali kao i u svakom liječenju potrebno je nepristrano vrednovati rezultate.
    Kad bi javno bili dostupni rezultati mpo postupaka Dr L., moglo bi se vidjeti da on jest stručnjak, ali bi se vidjela i druga strana medalje-koliki je postotak vrlo opasnog sindroma ovarijske hiperstimulacije imao, koliko dvoplodnih i koliko troplodnih trudnoća.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Oprostite, ovaj autokorekt je strašan

Cure, sretno svima!

Malaguena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Malaguena, cure rijetko gledaju širu sliku i nemaju puno informacija. Mnoge su sklone radi nađe koju polažu u svog doktora istog dizati u nebesa. Malo je zato ba forumu postova kojibsububzamjenu kritički obojani. To je razumljivo i ljudski, teško je nadati se pomoći od liječnika zadržati objektivnost.

Ali kao i u svakom liječenju potrebno je nepristrano vrednovati rezultate.
    Kad bi javno bili dostupni rezultati mpo postupaka Dr L., moglo bi se vidjeti da on jest stručnjak, ali bi se vidjela i druga strana medalje-koliki je postotak vrlo opasnog sindroma ovarijske hiperstimulacije imao, koliko dvoplodnih i koliko troplodnih trudnoća.
    Hvala Inesz. Slažem se u potpunosti i dodajem, cure s POCS oprezno. Mislim da treba smiriti jajnike i srediti hormone prije postupka, ispitati inzulin rezistenciju...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Malaguena prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Inesz. Slažem se u potpunosti i dodajem, cure s POCS oprezno. Mislim da treba smiriti jajnike i srediti hormone prije postupka, ispitati inzulin rezistenciju...

čekaj Malaguena - to ništa nije napravio Lučinger kod vas? nego je odmah krenuo u postupak?Kakav, s kakvom stimulacijom?

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Iskreno se ne sjećam koliko sam imala folikula prvi put,a trenutno nemam uz sebe dokumente. Hiperstimulacija je bila nakon inseminacije, Tj. Istu noć nakon inseminacije. Sve tri trudnoće sam potvrdila kod ginekologa jer se vidjela gestacijska, a tek u petrovoj mi je beta bila veća od 100, nakon dva dana 89,pa zatim je padala na 59 i dva dana poslije toga sam prokrvarila.. Sve jedno mi na dokumentima piše biokemijska trudnoća.. I sve tri trudnoće su završile u 6tj. Dakle sve tri završavaju u istom tjednu.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sad sam pitala u ljekarni jer mogu u zamijenu za duphaston dobiti utrogestan.
    Rekli su mi da su to 2 razlicita lijeka i da mi je doktor sa razlogom prepisao duphaston.
    Tako da mi nema druge nego nastavot duphastonom

Malaguena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

čekaj Malaguena - to ništa nije napravio Lučinger kod vas? nego je odmah krenuo u postupak?Kakav, s kakvom stimulacijom?
    Ništa. Sa dva pa tri gonala. Na kraju 25 gonala sve skupa, 18 stanica.

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

To sam i ja čula i znam za nekoliko primjera vrlo teških hospitaliziranih hiperstimulacija.
    Ali ja sam i Radončiću uspjela otići u hiperstimulaciju, a nemam PCOS, tj od tog sindroma imam samo "jajnike nalik policističnima" - tako da to je ipak moguće kod svakog doktora

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Vibram za mrvicu da se izbori do kraja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ginger ako ovo citas ti si imala nisku betu cini mi se al neznam koji dan tocno i krvarenje.....znam pisala si nedavno.
    Sto savjetujes lauri???
    Hvala draga!!!!!

laura33 - ajme..... sve je još uvijek moguće, iako ja kao ja uglavnom ne volim ta krvarenja u ranoj trudnoći - i 13dpo beta 59 je možda nešto niža ali sasvim ok rekla bih.... ja ti držim fige... i čekam razvoj situacije ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ni ja ne volim, ja sam odma nekidan rekla svom doktoru da to meni ne izgleda da će imati dobar ishod. Ali kao što mi je rekao, nema nam druge nego čekati...
    A beta bi po tablici na Rodi trebala bit ok, čak je i malo veća.
    Ali krvarenje danas traje i dalje, a bome i uz grčeve.
    Posljednje uređivanje od laura33 : 24.11.2015. at 14:50

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

laura33 - držim fige i javljaj ishod, dakle preksutra ponavljaš betu?
    nalik policističnim jajnicima... ma moraš ti imati poveći AMH i eventualno povišen pokoji "muški" hormon........ Otići malo u hiper je onako ... ok - podnošljivo - ali "zglajzati" skroz i ordinirati još i hcg kao štopericu unatoč hiperu - i hcg kao booster unatoč težem hiperu je neodgovorno... o tome sam pričala kad sam govorila o Lučingeru.....

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala ti!!!!

Ma znam točno na sto si mislila kad govoriš za njega. Ah neznam sto bih rekla, bas zna pretjerati da.

Sto se tiče hormona AMH mi je 50, a ostali hormoni uredni. Imala sam puno antralnih folikula. Ma ok je prošlo, nije bilo tak strašno!
    Betu ću vadit sutra, da vidim jel se pravilno dupla, ovu sam jučer vadila.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam pitala u ljekarni jer mogu u zamijenu za duphaston dobiti utrogestan.
    Rekli su mi da su to 2 razlicita lijeka i da mi je doktor sa razlogom prepisao duphaston.
    Tako da mi nema druge nego nastavot duphastonom
    Ne znam po čemu si došla do zaključka da je utrogestan bolji lijek od duphastona, a i ideja da na svoju ruku pokušaš promijeniti lijek mi je neobična. To je dosta nonšarlantno ponašanje, a u mpo postupcima je dosta važno pratiti liječnikove upute jer ne propisuju lijekove iz hira nego zato što smatraju da je to za tebe najbolje.
    Nisu to bonboni pa ti jedan okus ne valja, probala bi s drugim.
    Duphaston je itekako dobar lijek, ništa "slabiji" ili neučinkovitiji od utrogestana.
    Oba služe za očuvanje trudnoće i kao potpora, te ako embrij odustane nećemo kriviti lijek koji se uzimao.
    Ja sam u svakom svom postupku pila duphastone, i gle čuda, uspjela sam zatrudniti.
    I u svim neuspjelim postupcima mi nije palo na pamet mijenjati lijek jer MISLIM da bi drugi bio blji, i to još neutemeljeno.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

upravu si Medeja,mozda je nonsalantno ali nekako mi se ucinilo da bi utrogestan mogao imat jace djelovanje,ne znam glupo od mene

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    upravu si Medeja,mozda je nonsalantno ali nekako mi se ucinilo da bi utrogestan mogao imat jace djelovanje,ne znam glupo od mene
    snelly utrogestan ti brze djeluje vec da pijes duphaston.
    Duzi je proces kad pijes vec kad stavljas vaginalno.
    Po meni je bolje vaginalno jer odmah djeluje.
    Drz se draga

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sara79,tako sam si nekako i mislila.
    Vec sam ja uzimala utrogestane od moje 18-25 godine.
    I sijecam sa da sam uvijek imala bolne cice,sto pretpostavljam potvrduje djelovanje progesterona.
    Sa duphastonom se ne dogada apsolutno nista,a i u uputama sam procitala da moji antiepileptici djeluju na razinu duphastona tj smanjuju djelovanje.
    Ali tak svejedno,sad cu to popit jer i ovak statistika o mogucoj trudnoci nije na mojoj strani.
    Ali sljedeci put cu sigurno trazit utrogestan.
    Hvala na odgovoru

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

snelly,slažem se..i ja bi radije utrogestan pored duphastona.
    Utriči su od 100mg a duphići od 10mg i meni je to dovoljno.
    Ajde još kod AIH ali u IVF-u mi je nepojmljivo da se daju duphastoni.
    Ali,ne možeš samo doči u ljekarnu i zamijeniti jer recept je za jedno. Možeš se jedino savjetovati sa ginom koji ti izdaje recept.
    Posljednje uređivanje od žužy : 24.11.2015. at 17:35

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

a sad je gotovo....jucer sam podigla recept,nema smisla se sad vracat i objasnjavat.
    ma ja sam mislila kupit,a kao dokaz da mi je uopce propisana takva terapija odnjela sam otpusno pismo ali nista od toga.
    Nema veze
    Posljednje uređivanje od snelly85 : 24.11.2015. at 18:29

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Trebas poceti razmisljati pozitivno i nadat se najboljem ishodu.
    Poslije se traze razlozi eventualnog neuspjeha!
    Probaj se malo opustiti i okupirati misli necim drugim, znam da nije lako, al ovo stanje ti ne pomaze!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Iskreno se ne sjećam koliko sam imala folikula prvi put,a trenutno nemam uz sebe dokumente. Hiperstimulacija je bila nakon inseminacije, Tj. Istu noć nakon inseminacije. Sve tri trudnoće sam potvrdila kod ginekologa jer se vidjela gestacijska, a tek u petrovoj mi je beta bila veća od 100, nakon dva dana 89,pa zatim je padala na 59 i dva dana poslije toga sam prokrvarila.. Sve jedno mi na dokumentima piše biokemijska trudnoća.. I sve tri trudnoće su završile u 6tj. Dakle sve tri završavaju u istom tjednu.
    Ako se ultrazukom vizualizirala gestacijska vrećica u maternici, to više nije biokemijska trudnoća. Imala si rani spontani.
    Biokemijska trudnoća se ne može dokazati ultrazvučnim nalazom već samo vrijednostima Bhcg-a.

Jeste radili kariograme? Jesi ti radila pretrage na trombofiliju?

Hoćeš li pogledati u otpusno koliko si imala folikula kad su ti radili inseminaciju nakon koje si ušla u HS?
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 24.11.2015. at 20:36

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

To što te cice ne bole od duphastona ne znači da on ne djeluje.
    Kada sam ja pila duphastone da dobijem mengu, cice su me uvijek boljele, ali u dobitnom ciklusu me nisu boljele.
    Treba prestati tražiti simptome jer oni mogu biti različiti.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

9dnt prijavljujem minus
    znala sam, osjećala.. nisam tužna.. ne mogu čak ni plakati... nastavljam sa terapijom do ponedjeljka kad vadim betu.

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Suncokret koji test si koristila, mozda je samo bilo prerano jos?
    Samo ti nastavi sa terapijom, beta ce tek donijeti konacni sud, ja u nis ne vjerujem dok te brojke ne vidim!

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

laura33 pogledaj ovdje od ginger betu
    http://forum.roda.hr/threads/30493-U...Et-a?p=2822929

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

9dnt prijavljujem minus
    znala sam, osjećala.. nisam tužna.. ne mogu čak ni plakati... nastavljam sa terapijom do ponedjeljka kad vadim betu.
    suncokret da te beta iznenadi ~~~~~~~~~

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    laura33 pogledaj ovdje od ginger betu
    http://forum.roda.hr/threads/30493-U...Et-a?p=2822929
    Hvala ti!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    snelly,slažem se..i ja bi radije utrogestan pored duphastona.
    Utriči su od 100mg a duphići od 10mg i meni je to dovoljno.
    Ajde još kod AIH ali u IVF-u mi je nepojmljivo da se daju duphastoni.
    Ali,ne možeš samo doči u ljekarnu i zamijeniti jer recept je za jedno. Možeš se jedino savjetovati sa ginom koji ti izdaje recept.
    Žužy, nije to baš tako, ovakav način komparacije miligrama lijeka potpuno različitog kemijskog sastava, a jednake namjene, je kriv, miješanje krušaka i jabuka, ili kao da uspoređujemo miligrame kolmifena i letrozola za istu namjenu.
    Uostalom, 10 mg didrogesterona (Duphastona) je jačeg prog. djelovanja nego 100 mg mikroniziranog progesterona (Utrogestana).
    I zašto bi bilo nepojmljivo da se daju Duphastoni u IVF-u?
    Podrška žutom tijelu nakon IVF-a s Duphastonom je funkcionalna i potpuna kao i s Utrogestanom.

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...XgYClTnXp4XPGA

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Suncokret,pricekaj betu....ja i dalje drzim fige

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

E, ljube, tu sam prezentaciju tražila pa nikako da je nađem!
    Iskreno, meni je drago što nisam koristila utrogestane i što nisu sastavni dio terapije u Vg jer mi nije ugodno tri puta stavljati dolje prste i gurati tablete koje mogu, ovisno o aktivnosti, iscuriti pa mi je onda njihova učinkovitost upitna.
    A i znam nemali broj cura kojima je iziritirao rodnicu i počele su krvariti, uzrujale se (ostvariš napokon trudnoću i počneš krvariti).
    Tada im je rečeno da ga moraju piti oralno, a pnda ima nuspojave poput pospanosti, letargičnosti, itd.

Ne govorim, kao neki, da su dufići bolji ili utrići bolji, oboje su podrška trudnoći i imaju dokazan uspjeh. Ali mi više odgovara način primjene duphastona negoli utrogestana.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Žužy, nije to baš tako, ovakav način komparacije miligrama lijeka potpuno različitog kemijskog sastava, a jednake namjene, je kriv, miješanje krušaka i jabuka, ili kao da uspoređujemo miligrame kolmifena i letrozola za istu namjenu.
    Uostalom, 10 mg didrogesterona (Duphastona) je jačeg prog. djelovanja nego 100 mg mikroniziranog progesterona (Utrogestana).
    I zašto bi bilo nepojmljivo da se daju Duphastoni u IVF-u?
    Podrška žutom tijelu nakon IVF-a s Duphastonom je funkcionalna i potpuna kao i s Utrogestanom.

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...XgYClTnXp4XPGA
    Fala ljube na upučenosti,e taj dio nisam znala kaj se sastava tiče. Znam koje ima kaj i nekak mi je sigurnije izgledao progesteron kod utrogestana nego didrogesteron kod duphastona. Jer nisam znala kaj to znači. Pa mi je sama činjenica na miligrame upučivalo na to da su utrogestani jači. Jer razlika je ogromna. I zato mi je uvijek bilo nedostatno dobiti 'slabe' duphiće pored utrića.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Snelly nemoj brinuti. Duphaston ti je ok. Recimo, ja sam u postupku kada sam ostala trudna koristila samo Duphaston i sve je bilo ok. I znam par žena koje su isto nakon ivf-a koristile samo Duphaston i ostale trudne. Mislim da sve više ovisi o tome kakav embrij vrate.
    Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Napravila sam s intim plusom.
    Žao mi je kaj moram do utorka koristiti terapiju jer tek onda javljam u Petrovu betu. Dosta mi je više svih tih lijekova.
    Ne razumijrm kak se sad nije primilo, a u prošlom stimuliranom postupku, dok sam imala težak hiper, umirala od bolova, bila u bolnici 7 dana na injekcijama i još onim tabletama protiv bolova što sam ih popila doma, e onda se uspjelo primiti. Nažalost,ta je trudnoća završila spontanim u 8tt i još mi je moj soc.gin (naglasio je da je to samo njegovo mišljenje), da je možda maternica bila stisnuta od hipera pa te korionske il kakve već resice nisu bile dobre.
    Nije mi to baš najjasnije.
    A rekao mi je i moj mpo dr.da FET nije za mene, da je bolje za mene stimulacija (nemam cikluse ni ovulacije).. očito je bio u pravu...

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Suncokret zao mi je!

Ja sam isto radila Intim plus i 8 dnt je bio pozitivan, na njemu vi se trebalo vidjeti da, on ima osjetljivost od 25 onih jediica.
    Pa jel možeš napraviti betu odmah, mislim ako je ona 0 onda zaista nema smisla nstavljat sa terapijom.
    Ja sam u prošlom postupku 10 dnt vadila betu i bila je 0 i nism htjela dalje uzimat terapiju, čemu, samo odgađam ciklus.
    I sad ću tako ako se beta ne bude duplala, odnosno počne padati.

iva777 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

9dnt prijavljujem minus
    Zao mi je suncokret za -
    I ja sam isto nastavljala sa terapijom do bete iako mi je to bilo najgore koristiti tablete a znam da nema vise smisla.uvijek se nadam do zadnje ali i valjda znaju dr.zasto nas salju vadit betu odredjeni dan
    Drzim fige da beta iznenadi!!

iva777 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Laura33 , ako se ne varam danas je 2.beta?javi nam se, cekamo dobre vijesti

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Da, da danas je druga beta, predvecer cu imati nalaze, hvala na dobrim zeljama.
    Iako neznam bas da ce biti dobre vijesti...
    Krvarenje je i dalje prisutno, oskudno, ali svjetlocrvena krv, to nikako ne moze izaci na dobro, mislim pa vec danima tako.
    Cini mi se da samo Utrogestani sprecavaju da menga krene u punom opsegu.

Nazalost, tako je kako je, opet si mislim ako mora otici neka to bude onda u ovoj najranijoj fazi a ne kasnije. Svski dan ovako mi je sve tezi i tezi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •