Stranica 78 od 310 PrviPrvi ... 2868767778798088128178 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 15499

Tema: Nakon transfera II

Romeo85 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Moj dr ne daje anesteziju

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Uh , ja sam imala 7 folikula i neznam kako bih bez anestezije...želim ti svu sreću a cure će ti već reći što da popiješ protiv bolova.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dr. L pretpostavljam?

Uf, neće ti biti lako, to je sigurno. Možda ne bude strašno boljelo, ima cura kojima uopće nije frka. Ja sam od njega otišla zbog punkcija bez anestezije, ali ja sam inače pekmez jelte...

Da li ti je on možda rekao da popiješ što, neki savjet dao?

Romeo85 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala ti Jolica.
    Da Vrci, dr L. Ma znas, posto mi je ovo prvi puta, prva punkcija, prvo sve, danas sam tamo bila kao u oblacima i uopce ga nisam pitala...veceras si dajem stopericu i znam da mi je rekao da ujutro u pon prije punkcije moram obavezno jesti. Nisam sigurna jel moze koji lijek djelovati lose na kvalitetu folikula, planirala sam popiti bar normabel i mozda brufen 400. Ja stvarno mogu trpiti bol, ali za ovu bol nisam sigurna, bojim se da bi mogla pobjeci sa stola

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam na 9 folikula popila mislim dva brufena i normabel, i još kasnije po jedan, jer sam jaaaako dugo čekala punkciju. Al mislim da mi nije baš djelovalo.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Romeo popij ako imas dva normabela i dva voltarena ili lupoceta 1000 ako nemas voltaren. I to mozes popiti dok se najedes. Moja preporuka. Sretno.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Romeo85, draga, ne znam... To je previše folikula. Na tvom mjestu bih otišla u bolnicu još noćas. Sretno, čuvaj se.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Vinogradska, Pertrova, bolnice čiji mpo odjeli rade nedjeljom.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Romeo 40 folikula mi zvuci strasno. Prvo na tu kolicinu ni jedan brufen/voltaren/normabel nece pomoci.. drugo ovo mi zvuci kao jako jako veliki hiper i slazem se s Inesz , ja bi takodjer u bolnicu otisla.. javi nam sta se desava..

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

sultania avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Samo da javim da nista od mene...jucer obilno prokrvarila, betu ni docekala nisam...
    Sad me zanima koliko se ceka na ponovni postupak nakon stimuliranog?
    imam jednog smrzlica pa me zanima kad mogu po njega.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Romeo slazem se s curama, situacija ti nije za igrat se, moze biti i opasna po zivot... Pls javljaj dalje razvoj situacije

Sultanija, zao mi je
    Ja imam filing da ni kod mene ne bude drugacija.
    Mogla bi u fet vec drugi ciklus..

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Romeo, u takvoj situaciji s 40-ak folikula jako je bitno da se ispunktiraju svi folikuli, kako oni primarni (koji daju st.), tako i oni sekundarni (mali) koji kasnije pogorsavaju hiperstimulaciju, a to je bez opce anestezije tesko odraditi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Romeo85,

nadam se da čitaš ovo. Imaš više od 40 folikula, trebalo bi ih sve sve ispunktirati. Na živo se to ne može izdržati. Ako ti ispunktira samo velike folikule na koje cilja da će iz njih dobiti jajne stanice, a ostavi one manje nezrele oni će kasnije voditi ka pojačanju hiperstimulacije. Pod ovakvim, vrlo izglednim scenarijem najprije ćeš trpiti veliku bol aspisracije na živo velikog broja folikula, a kasnije ćeš, na žalost, najvjerojatnije zbog razvoja hipera završiti u bolnici.

Ne pišemo ti ovdje da bi te zastrašili. Situacija u kojoj se nalaziš svakako je za sustavni liječnički nadzor. Zdravstvena si radnica, znaš sve ovo dobro. O ovome te je trebao uputiti liječnik kod kojeg si privatno išla u postupak. Iskreno se nadam da ti je dr. Lučinger sve ovo rekao.

Ako si već otišla u bolnicu, dobro za tebe. Ako nisi, idi danas u bolnicu, molimo te. U bolnici ćeš dobit punkciju pod općom anestezijom, moći će ti ispunktirati sve folikule-i one male i velike i tako smanjiti pretpostavke za razvoj hipera.

Dobila sam na pp preporuku od cura da odeš u bolnicu Sestre milosrdnice (Vinogradska).

Romeo85, sretno. Čuvaj se!

Romeo85 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala vam curke na savjetima...primila sam stopericu tako da je sad mir, dobro se osjecam... Sutra prvo idem na uzv a onda dalje... Dr drzi sve pod kontrolom, rekao je kad vidi uzv da cemo se dog gdje cemo obaviti punkciju, ako ce trebati poslati ce me u bolnicu...hvala na podrsci, javim se sutra kad sve prodje...trenutno si pripremam psihu za sutra...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Romeo,
    na koje sve načine doktor Lučinger drži sve pod kontolom? Jessi bila na pregledu kod njega danas? Je li na pregledu posebnu pozornost posvetio evaluaciji i praćenju mogućih simptoma sindroma hiperstimulacije jajnika? Jeste li razgovarali kako ćeš izdržati toliku fizičku bol pri aspiraciji 40 folikula? Koje lijekova za analgeziju, jer anesteziju nema, će ti ordinirati ako aspiracija bude kod njega?

Više od 40 folikula na jajnicima, vrlo je ozbiljno stanje...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da je već jučer/prekjučer doktor trebao sam reći da je to previše i uputiti te u bolnicu. Glupo je da čeka zadnji čas, jer već zapravo i zna što bi mogao vidjeti na uzv sutra.
    Nadam se da ipak nećeš imati punkciju bez anestezije, mislim da bi to bilo previše

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Romeo, nova sam ovdje ali sam sa nekih drugih foruma i imam ponešto staža u mpo vodama.
    Imala sam 14 folikula i boljelo je jako, toliko da mi je izletila braunila iz šake kad sam stisnula sestru koja to da da joj držiš ruku, jer niti na vv nema anestezije.
    40 folikula je nemoguće punktirati na živo. Ako planira izvaditi samo velike folikule, napravio je sranje od posla, oprosti na riječniku, jer će ovi manji nastaviti rasti pod utjecajem hormona i završit ćeš u bolnici, ne pretjerujem.
    Ja sam sa svojih 14 bila u hiperu i završila u bolnici.
    Dalje, L ima praksu filati sa boosterima, koje u tvom stanju ni u ludilu ne bi smjela primiti.
    Na kraju, sa 40 folikula jajnici su ti veličine dinje i ako ti nije rekao, moraš strogo mirovati jer su ti jajnici tempirana bomba i prijeti ti mogućnost torzije.

Znam da ti ovdje to izgleda ko hrpa gluposti koje ti pišemo jer si na korak do cilja, ali ne pišemo to zato jer se pravimo pametne nego zato jer imamo iskustva i znamo koje ti opasnosti prijete, jednostavno smo zabrinute.

Za kraj, daj nam molim te napiši kakvu si terapiju primala i u kojim dozama?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ja bi još nadodala na sve ovo gore da sam na svaku punkciju morala doći na tašte bez obzira što nisam dobila anesteziju. Na pitanje zašto, dobila sam odgovor da je to radi mjere predostrožnosti za slučaj da se na punkciji dogode komplikacije i treba mi daljni postupak pod ansestezijom.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Romeo, sve su ti cure rekle, nemoj trpiti. Ja sam u sri imala punkciju, samo 10 folikula, ali bilo je pod anestezijom. Od srijede do jucer sam lezala u krevetu, nisam mogla koraka napraviti, otici na wc jer me boljelo ludo. Pila sam lupocet, i na savjet cura pila sam puuuno vode, izotonicna pica, jela slano. Trbuh mi je bio do zuba, jedva sam disala i rekla bih da je to blaga hiper. Zaista, nemoj se saliti. Danas je ned i od srijede sam jucer bila sat vremena na nogama i danas isto, ali i dalje pijem lupocet, jer nakon setnje bolucka.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zašto nema anestezije? Zbog (ne)zapošljavanja anesteziologa? Nehumano, u svakom slučaju.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Romeo zaista ti želim svu sreću, nemoj se igrati i riskirati zdravlje. 40 folikula nije za igru, idi u bolnicu da ti naprave punkciju pod anestezijom. Neodgovorno jako od Mpo liječnika. Što se toga tiče sve pohvale timu iz vinogradske.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Draga Romeo85, sretno i javi kako je prošlo. Kao što su ti cure već napisale, odi u bolnicu i obavi punkciju pod općom

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Željkice, Sultania...žao mi je

Romeo nadam se da je sve ok....javi se...Kako cure kažu 40 folikula stvarno nije za zezanje, ne samo zbog boli nego i svega ostaloga što to nosi...Malo me čudi da je dr.L dozvolio da se to tako razbukta.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Željkice, žao mi je zbog minusa , odmori malo, ponovi nalaze pa kad budes spremna pokušaj ponovno.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Romeo i ja sam jedna od veteranki po pitanju MPO. Suborke su ti vrc sve rekle. Nemoj se igrati zivotom! 40 folikula to nije malo i to sto ti je L. rekao ( ako sam dobro procitala) tu nikako ne moze biti blagi hiper. Prosla sam par hiper stimulacija i 16 punkcija na zivo i znam kroz sto sam prosla. Nadam se da ce kod tebe proci sve kako treba. Lezi,odmaraj sto vise,pij dosta tekucine i izotonicnih napitaka.
    Zeljkice,Sultanija zao mi je...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
    Željkice, žao mi je zbog minusa , odmori malo, ponovi nalaze pa kad budes spremna pokušaj ponovno.
    Pa mislim se ponovit ih kad sam ih radila prije 4 godine sve je bilo uredu osim Tsh al uz terapiju i on je dobar,mozda je došlo do neke promjene .

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zeljkice,meni je rekla mpo da prije postupka opet vadim hormone. Em zbog proteka vremena,em zato sto je u meduvremenu bio porod

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Meni je mpo dr rekao da ne treba Al ja ću tražit od svoje ginekologice da mi da uputnice.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Romeo, jesi ok? Javi se, plz!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moja je razmišljala i kaže da bolje da da, da vidi kakva je sad situacija. U svakom slučaju ne može škoditi jel

Romeo85 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure, evo me...
    Sorryte ali spavala sam dobar bio popodneva, prezivjela sam, mirujem i dalje...
    Od pocetka sam znala sta me ceka, neznam zasto neke cure misle da me dr nije uputio...cak je i ocekivao burniju reakciju, ali ipak je malo drugacije moje tijelo odreagiralo, s tim da sam dobila minimalnu th...ne smatram svog doktora neodgovornim, naprotiv nikad ga nebi mijenjala...
    do daljnjega mirujem, a transfer mozda nece ni biti ovaj ciklus...

Hvala vam svima koje ste brinule,

Romeo85 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Folikuli koji nisu izvadjeni, nisu ostali, vec ih je probusio...ja bi rado koji folikul donirala...( moram se saliti, tako mi je lakse)...
    Puna sam pozitive i mislim da panici nema mjesta, sve je to iza mene... Jos jednom hvala svima... Nisam planirala ovakvu hajku napraviti...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Danas 4 dt ...napetost u stomaku slabija , grudi nabujale al ne i bolne...dal netko ima pozitivne rezultate s osmostanicnim i sestostanicnim

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prijavljujem dvije morulice vracene danas

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Ja imam sa sedmostanicnim..

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Zeljka, Sultanija...zao mi je
    Sultanija, imale smo sve iste simptome. Ja rijetko i imam menge i nikad ne krvarim pod utricima al taj put sam nesto brljavila od 8dpt i 10 dpt prokrvarila. Moguce od terapije da se endometrij stanjio. Na FET mozes sljedeci ciklus.
    Ja cekam konzultacije. Ponovit cu briseve za svaki slucaj.
    Cure, jel postoji neka pretraga di ce mi otprilike vidjet maternicu a da nije histeroskopija (u slucaju da mi nece napravit). Tipa nesto sto bi mogla privatno negdje...neki color doppler? Hoce mi sto pomoc?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Meni uspjelo s cetverostanicnim

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Fabjana, i to vraceni drugi dan..
    Sŕetno!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure, sretno! Tužnicama veliki zagrljaj i neka sljedeći postupak bude uspješan.

______
    Zadnjih dana ovdje smo puno pisale o aspiraciji velikog broja folikula bez anestezije, na živo.
    Draga, samo duze drzis na tekstu oa ti se pokaze copy, eto:

Praksa vršenja aspiracije folikula, koja u biti predstavlja vrstu malog kirurškog zahvata, bez odgovarajuće analgezije/anestezije prvorazredno je pitanje ljudskih prava žena. Ovakvi zahvati na živo mogu se raditi samo ženama, jer žene često obiteljski odgoj i religijsko-drustveni utjecaji pripremaju na trpljenje, poniznost, paćeništvo. Ako tome dodamo i pristup liječnika koji uvjeravaju žene da je potrebno da trpe bol uzrokovanu 20 cm dugačkom i debelom iglom kojom se buše stijenke rodnice, prolazi kroz zdjelicu i probada folikule na jajnicima, kako bi imale svoju bebicu, jasna je pasivnost mnogih žena koje pristaju na punktiranje na živo vjerujući kako je to zalog imanja bebe. Ne, nije. U 21. stoljeću nije normalno da se punkcije rade na živo. Stručne su preporuke napraviti odgovarajući stupanj analgezije ili anesteziju.

Cure, nemojte trpiti bol. Nema potrebe. Tražite anesteziju.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Romeo koliko stanica si dobila? Da li vec znas kolike su se oplodile? Kako si danas?

Fabijana naravno da ima pozitivnih iskustva sa 8-st i 6-st ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da i kod tebe bude poz

Rominka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meni danas 10 dnt 4-stanicnog, cicke bole i nisu napuhane, maternica i jajnici stezu.. A vidjet cemo sutra prekosutra sta kaze test

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

MmEeGgIi jesi radila test bila? I koji dnt?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Vatra jesam, 16 dnt sam vadila betu a 15 sam se popiskila na test jer nisam mogla odoljet ☺

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Izgleda da ni kod mene ništa ovaj put...Pišnula onaj najjeftiniji test 13dnt i negativan je...mislim da je vrlo mala vjerojatnost da će beta biti pozitivna, ali eto odradit ću i to reda radi za koji dan....pa onda malo odmoriti i skupiti snage za još jedan pokušaj nakon čega zatvaramo ovu priču.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Romeo, držim da ih se što više oplodi i da se što prije oporaviš za transfer, sretno!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Destiny zao mi je jako sve znam! Vatrice ajde nas ti razveseli za koji dan! Držim fige!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

U splitu su svi vrlo ljubazni...sestre posebno...venozni analgetik malo ošamuti i sve oke proslo...3 oocite...1 osmostanična i 1 šestostanična vračene...
    Drugi pokusaj...metoda ivf icsi...isli su na sigurno

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

MmEeGgIi kolika ti je bila beta na 16 dnt?
    Destiny bas mi je zao, da na 13 dnt bi se trebalo vec vidjeti..

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Vatra..nesto malo ispod 500

Romeo85 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Vatra, zenii, curke imam jako puno lijepih stanica, zdravih 30-ak, a ostalo su corci, ali samo 12 mi ih mogu oploditi, znate vec zakon...trenutno se lijepo razvijaju, sutra cu znati vise..Budu mi ih zamrznuli sigurno jer nisam sigurna da cu moci na transfer. Danas jos mirujem, samo lagane kretnje, oprala sam sudje i okvacila ves, skoro znaci nista...Danas me boli malo vise nego jucer, nadam se da ce vec sutra biti drugacija prica, trbuh malo napuhnut, nista strasno, mislim da je to vise posljedica punkcije nego hiper... Drzim se, bit ce sve ok...

Zao mi je zbog neg testica i beta...
    Sretno betocekalicama....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hoćeš i onih drugih 20ak js smrznuti kao jajne stanice, kad se već ne smiju oploditi?

Neka bude puno dobrih embrija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •