Stranica 95 od 310 PrviPrvi ... 45859394959697105145195 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,701 do 4,750 od 15499

Tema: Nakon transfera II

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Romeo85 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovakvo, zbog ove rasprave sam upravo odlučila da mi je ovo zadnji post na ovoj temi. Vjecito se pljuje po mom doktoru, a ja to više ne želim čitati. Ne zelim da mi netko prenosi lose vibracije, ja sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u pozitivan ishod. Znam da se sve događa s razlogom i da on za sve svoje postupke ima opravdane razloge, i naravno da uvijek može doći do pogreške, jer tko radi taj i griješi. Kao njegova pacijentica ga neizmjerno poštujem i cijenim njegov posao kako god tko mislio kako ga on radi.
    Potpisujem sve što kaže Romeo!!!!! Inesz, već sam dugo na ovoj temi, i ne samo ovoj, i pročitala sam sve sve teme od samih početaka. O tebi znam da si isto sve ovo prošla, ( ne da mi se sad gledat, što i koliko) da pratiš svaki post na ovu temu, reagiraš kad god netko od nas iznese neku tvrdnju, činjenicu itd.I hvala ti na tome.Ovdje smo da bi jedni drugima pružili potporu, a ne da govorimo što dr. trebaju raditi ili ne trebaju. Pa oni valjda znaju što smiju a što ne! Pa daj svoje iskustvo, kao što si i meni o beti, to bi mnogima pomoglo!Pojaviš se svako malo s postom o prikupljanju određenih podataka o klinikama,i ja sam ti u dobroj namjeri davala podatke o svojoj klinici i svom dr., vjerujući da je to u najboljoj namjeri. A kome sam davala podatke? Tko si ti? U čije ih ime skupljaš? Predstavi se. Jer ti sada ne proživljavaš ono što proživljavamo mi!Ispravi me ako nisam u pravu! Prije izbora sam bila žrtva lažnih informatora( upravo na rodinom forumu) i njihovih širitelja glasina da će HDZ i ostala ekipa ukinuti pravo na MPO( čak je otvorena tema na tu temu, strašno!), i tresla se brda rodio se miš! Samo ste mi nabile strah i stres! Nadam se da se nećete opet sad pred izbore služiti određenim političkim idejama i služiti određenim frakcijama(strankama i udrugama), kojima je u interesu da niti jedan postupak IVF- ne uspije, a da bude što više abortusa. Ne dižem ovo na političku razinu, ali i Vas molim da spustite ovo na OSOBNU razinu. Svi mi ovdje samo tražimo potporu u iščekivanju bete, a Vama trudnice čestitam, i želim da se preselite na na drugu temu, jer ovdje je priča o svemu samo ne o onom kako se žena osječa nakonm transfera!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

@draga Golden sretno tebi sutra na beti, mene neće sreća ovaj put.
    Upravo sam dušu isplakala jer sam vidjela da mi upravo došao ciklus
    Nemam riječi, a i zraka mi ponestaje.
    Čujemo se drage moje

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

glow, nema onog tko ti može pomoći u tvojoj tuzi! Prošla sam to već osam puta, plus neuspjeli transferi, plus vanmatrnična..... Odtuguj svoje, i kreni naprijed! Mora jednom uspiti!Moooora!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Hvala Leice...

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Joj, bas mi je zao, draga Glow...
    Vjerujem da ti je sada tesko...izbaci to iz sebe...
    A onda u nove pobjede! Jednom cemo uspjeti! Ne znam kad, ali jednom hocemo!
    Golden, Petra, vama sretno! Javite nam se s veelikim betama
    Pusa svima

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Citiraj glow prvotno napisa Vidi poruku
    @draga Golden sretno tebi sutra na beti, mene neće sreća ovaj put.
    Upravo sam dušu isplakala jer sam vidjela da mi upravo došao ciklus
    Nemam riječi, a i zraka mi ponestaje.
    Čujemo se drage moje
    Glow bas mi je zao, isplaci se, ma znam da ti nista ovo sta pisem ne moze pomoc al evo znaj da bas mislim na tebe...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Cure, Jel koja imala slučaj da su vam neravnomjerno rasli folikuli i da su malo sporije rasli...tipa da ste imale aspiraciju kasniji d.c?
    Naime 14 dc, dva od 17-18mm, ostali po 14-15mm.
    Baš sam tužna...

lolalita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj lea13 prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem sve što kaže Romeo!!!!! Inesz, već sam dugo na ovoj temi, i ne samo ovoj, i pročitala sam sve sve teme od samih početaka. O tebi znam da si isto sve ovo prošla, ( ne da mi se sad gledat, što i koliko) da pratiš svaki post na ovu temu, reagiraš kad god netko od nas iznese neku tvrdnju, činjenicu itd.I hvala ti na tome.Ovdje smo da bi jedni drugima pružili potporu, a ne da govorimo što dr. trebaju raditi ili ne trebaju. Pa oni valjda znaju što smiju a što ne! Pa daj svoje iskustvo, kao što si i meni o beti, to bi mnogima pomoglo!Pojaviš se svako malo s postom o prikupljanju određenih podataka o klinikama,i ja sam ti u dobroj namjeri davala podatke o svojoj klinici i svom dr., vjerujući da je to u najboljoj namjeri. A kome sam davala podatke? Tko si ti? U čije ih ime skupljaš? Predstavi se. Jer ti sada ne proživljavaš ono što proživljavamo mi!Ispravi me ako nisam u pravu! Prije izbora sam bila žrtva lažnih informatora( upravo na rodinom forumu) i njihovih širitelja glasina da će HDZ i ostala ekipa ukinuti pravo na MPO( čak je otvorena tema na tu temu, strašno!), i tresla se brda rodio se miš! Samo ste mi nabile strah i stres! Nadam se da se nećete opet sad pred izbore služiti određenim političkim idejama i služiti određenim frakcijama(strankama i udrugama), kojima je u interesu da niti jedan postupak IVF- ne uspije, a da bude što više abortusa. Ne dižem ovo na političku razinu, ali i Vas molim da spustite ovo na OSOBNU razinu. Svi mi ovdje samo tražimo potporu u iščekivanju bete, a Vama trudnice čestitam, i želim da se preselite na na drugu temu, jer ovdje je priča o svemu samo ne o onom kako se žena osječa nakonm transfera!
    Lea13 Sve si rekla,bravoooo.

lolalita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Glow Jako mi je žao ali nema predaje i idemo dalje do pobjede

Romeo Ne se živcirati i Dr.L je izuzetno dobar doktor

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Glow sve znaaaam, nazalost
    Znaj da nisi jedina....mene to tjesi....jer ponekad se zaista duboko zapuram zasto bas meni i do kada ova razocarenja?
    Idemo opet u nove borbe! Cuvaj se!
    Javni se na pp kad god trebas razgovor

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Glow zbilja mi je zao, sad hrabro naprijed i uzivaj do novog postupka..
    GoldenB sretno i obavezno javi nam betu drzim ti fige..
    LF2 evo iskreno cu ti rec neznam cemu tuga u tebe, meni osobno se folikule ne razvijaju sve isto, isto ih jako maloo dobijem, isto su mi 2 bile nekih 19-20 na dan punkcije i 3 su mi bile 15-16. pa evo ti ishoda plus smrzlice imam. Previse si pesimisticna a to ti nevalja za tebe samu jer ne mora sve biti onako kako se cini... Pogledaj samo koliko cura je imalo po neznam ni ja koliko js pa im je trebalo više puta da dodu do cilja i svega skupa. svi smo jedinke za sebe, svaka nasa prica je prica za sebe. Misli malo pozitivno.. Znam da je tesko ali evo svi mi ovdje pruzamo ti podrsku i s tobom smo u mislima ...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ma nisam pesimistična,naprotiv... nego nema moje doktorice ovaj ciklus i svaki put me netko drugi pregleda i nitko mi ništa ne govori pa me zanimalo.

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Bok curke..ima koja iskustva sa fetom?koliko su vam embrija vratili?Uspjesno ili...

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Evo me, sad mi je dosao nalaz 354 mi je beta

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Citiraj goldenB prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, Golden, čestitam!!!! Baš mi je drago zbog tebe!

Možda si to već negdje pisala, koji ti je ovo ivf?

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Potpisujem sve što kaže Romeo!!!!! Ovdje smo da bi jedni drugima pružili potporu, a ne da govorimo što dr. trebaju raditi ili ne trebaju. Pa oni valjda znaju što smiju a što ne!
    Onog trena kad se neke stvari iznesu na forumu, za očekivati je komentare. Inesz nije napisala ništa krivo - pod pretpostavkom da je sve što je Romeo napisala točno, u ovom je slučaju doktor (neovisno koji) postupio i protuzakonito i protiv dobre kliničke prakse. Žao mi je ako je to Romeo shvatila kao napad na sebe; cilj ovog foruma je da pacijenti budu informirani - o svojoj ulozi u procesu liječenja, samome liječenju, kao i o eventualnim posljedicama. Transfer tri blastociste mladoj, "receptivnoj" pacijentici često vodi do višeplodnih trudnoća. Nažalost, nismo jedne blizance i trigemine oplakali na ovome forumu.

Pojaviš se svako malo s postom o prikupljanju određenih podataka o klinikama,i ja sam ti u dobroj namjeri davala podatke o svojoj klinici i svom dr., vjerujući da je to u najboljoj namjeri. A kome sam davala podatke? Tko si ti? U čije ih ime skupljaš? Predstavi se.
    Ovaj forum omogućuje anonimnost, na koji imaš pravo i ti i Inesz. Ovakvo prozivanje spušta razinu komunikacije na vrlo niske grane. Forumašica Kadauna je otvorila temu čiji je cilj jasno naveden u uvodnom postu, i svaki forumaš i forumašica dobrovoljno mogu upisati svoje podatke. S obzirom da u RH još uvijek ne postoji Zakonom propisani Registar o MPO postupcima i podataka o uspješnosti na državnoj razini nema, ovakva statistika je jedini indikator uspješnosti MPO postupaka. Podaci su se koristili u borbi za povećanje prava pacijenata (veći iznos za MPO preko HZZOa, bolje kliničke prakse, i sl., te kao izvor za jednu prezentaciju u sklopu kongresa reproduktivne medicine). Ne znam što točno insinuiraš, ali ne zvuči lijepo.

Prije izbora sam bila žrtva lažnih informatora( upravo na rodinom forumu) i njihovih širitelja glasina da će HDZ i ostala ekipa ukinuti pravo na MPO( čak je otvorena tema na tu temu, strašno!), i tresla se brda rodio se miš!
    Ne znam jesi li ti prespavala predizbornu kampanju, pa evo jedan mali flash-back: http://www.vecernji.hr/izbori2015/hd...-prava-1035035 Nazivati Inesz (koja je postala najavu izmjene MPO zakona izravno sa stranice vlade) ili bilo koje druge forumašice koja se ravnala stranačkim izjavama lažnim informatorima je kleveta, kao i ovo:

Nadam se da se nećete opet sad pred izbore služiti određenim političkim idejama i služiti određenim frakcijama(strankama i udrugama), kojima je u interesu da niti jedan postupak IVF- ne uspije, a da bude što više abortusa.
    Usput, koje su to točno stranke i udruge s ovakvim svrhama u svom programu i/ili statutu?!!

Ne dižem ovo na političku razinu, ali i Vas molim da spustite ovo na OSOBNU razinu.
    Inesz je upozorila na lošu praksu s ciljem edukacije i zaštite vašeg zdravlja i zdravlja vaše buduće djece. Ako imate potrebu o tome raspravljati, lijepo molim da se ne služite ad hominem argumentima, u protivnom ću biti prisiljena takve postove brisati. Za političke rasprave koristite za to predviđene teme. Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Citiraj mimsi prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, Golden, čestitam!!!! Baš mi je drago zbog tebe!

Možda si to već negdje pisala, koji ti je ovo ivf?
    Prvi mi ke

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Prvi mi ke
    Hvala ti

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

[QUOTE=goldenB;2893635]Evo me, sad mi je dosao nalaz 354 mi je beta [/ Bravo neka je sve po školski dalje..

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Koristim Sprej Suprefact jedan dana i od jučer imam lagane bolove u trbuhu i proljev neznam jel je to od spreja ili imam neku virozu !
    Jeste i vi imale takvih provlema?
    A da ne pričam o promjeni raspolozenja , na to sam ja i moji vec naviknuti

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

@Leona hvala ti

rebecca avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Čestitam!!!! Odlična beta!!

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Usput, koje su to točno stranke i udruge s ovakvim svrhama u svom programu i/ili statutu?!!

Evo, upravo o ovome i govorim. Kada bi ti počela odgovarati na tvoje navode post bi mi imao deset stranica, a ne želim ulaziti u raspravu jer nije ni mjesto ni vrijeme, a i ne želim zamarati cure koje čekaju betu.Njih trenutno interesiraju druge stvari o kojima bi se ovdje trebalo pisati. Nisam klevetala Inesz, ako nisi primjetila i zahvalila sam joj na informacijama koje dijeli, i nisam tražila da se predstavi imenom, ali ako skuplja neke informacije onda treba reći u koju ih se svrhu skuplja.Ovdje se direktno napalo jednog dr. da radi protuzakonito, pa kad već pričamo o kleveti..... da se razumijemo,ja tog dr. niti ne poznajem! Naljutila sam se jer se na taj način tjeraju ljudi s foruma, i to oni koji su bili spremni podjeliti svoje osjećaje, iskustva, uspjehe i neuspjehe.A vi, ako vam se priča o nečem drugom otvorite tu temu pa se svađajte koliko hoćete. Činjenice svi više manje znaju, ali nitko ne zna kroz što trenutno prolazimo, i to se ne može naći ni pročitati u nijednom članku zakona,propisu ili knjizi. Vjeruj mi, već dugo se borim da ne napišem to što sam napisala jer ne želim ulaziti u rasprave, nije ovo rezultat samo onog što se dogodilo jučer, to s Romeom je bila samo kap koja je prelila čašu. Slučajno se koplje slomilo baš na Inesz, nemam ništa osobno protiv nje.
    A što se tiče brisanja postova, samo ti briši. I tako mi je dosta ovog licemjernog liberalizma koji priznaje svačije mišljenje sve dok se ne razlikuje od njegovog!
    Ispričavam se svim čekalicama bete, i želim vam svu sreću svijeta!!!!
    Romeo, sretno! I ako ne želiš otvoreno na forumu bar pošalji PP. Neka ovog puta beta bude najmanje troznamenkasta!

LemonK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Čestitam!!!!

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

goldenB čestitam na prekrasnoj beti!

glow žao mi je jako, drži se, isplači, biti će bolje.

Vezano za drugu tematiku koja se povukla, potpisujem Inesz & BigBlue. Ja sam osobno svaki njihov post shvatila skroz kao podršku curama i edukativno, svaka činjenica koju je Inesz iznijela je bila potkrijepljena.. Iz mog iskustva, zahvaljujući njima, otvorile su mi oči kada sam sasvim očito bila zakinuta u postupku, od strane liječnika. I osim bahatosti liječnika, razlog tome je bilo i moje neznanje. Nakon "buke" i komentara koji su opravdano uslijedili, ja sam izvukla dobru pouku, naučila puno toga.. I pomoglo mi je to izrazito u sljedećim kontaktima sa doktorima, i sa mpo i sa drugima. (ako koga zanima, radilo se o smrzavanju jajnih stanica koje su po zakonu mogle i trebale ići u oplodnju, ovako su očekivano propale).
    Ne vidim da je izostala potpora za Romeo, i sigurna sam da joj sve i jedna ovdje želi školsku i urednu trudnoću.
    Lea, napisala si da doktori valjda znaju što smiju a što ne raditi.. Tako bi trebalo biti u idealnom svijetu, što nažalost nije, a i ovdje je očito bilo potkrijepljeno suprotno.

Isprike na off topicu..

Svim čekalicama želim puno živaca i lijepe i velike bete

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Golden draga, čestitke od srca!! Wupiiii za tebe i sretno dalje!!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

I hvala svim curama koje su mi se javile s podrškom - i ja sam tu za vas!!
    Iako si neutješan, u trenu kad ti se zaljulja tlo pod nogama - puno znači potpora ljudi koji te razumiju.

LemonK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Glow draga nisam skuzila u svemu ovome za tvoju betu...žao mi je!!! Želim ti puno, puno sreće u sljedećem postupku i da taj bude dobitan!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo, sad i ja upadam, al moram
    stvarno mi nije jasno zasto se vrijedjate kada netko, i to dobronamjerno, pokusava ukazati na greske, informirati o necemu, pruziti koju korisnu informaciju
    evo, ja sam majka troje djece rodjene iz tri razlicita ivf postupka
    i jako sam zahvalna svim curam koje su mi na tom putu pruzile informacije i pomoc, jer, ovo je prvenstveno informativni forum
    zao mi je sto u samom pocetku nisam detaljnije proucila tada dostupne informacije, mozda bih izbjegla pokoju gresku
    pa nemojte se vrijedjati kad vam netko kaze da nesto nije dobro
    Inesz nije rekla nista krivo - osim sto stvarno nije pametno vracati tri blastice, stvarno je i protuzakonito, osim u iznimnim slucajevima
    imali smo i previse tuznih slucajeva, takav rizik stvarno nije potreban
    potrazite samo temu "tri andjela" nase forumasice osijek...a bilo ih je jos

i samo kratak odgovor tko je Inesz
    ona, BigBlue, Kadauna, bubekica, amazonka, tetadoktor, Gabi25 i jos podosta divnih aktivistica su razlog sto neke od vas danas imaju 10 blastica
    jer, da nije bilo njih, Milinovicev zakon bi vas jos uvijek ogranicavao na oplodnju samo tri jajne stanice, ne bi bilo zamrzavnja i stosta jos...
    i onda reci da to rade zbog nekakvih politickih ili kakvih vec interesa
    neki od vas stvarno imaju kratko pamcenje...

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Hvala @Lemon draga..

Cure vidite sad ovako, danas cijeli dan kaplje mrlje smeđe pa sam se naručila i odlučila ipak ujutro napraviti betu i da vidim rezultat. Odustala sinoć od vađenja, uvjerena da mi došao ciklus. Nije iskljuceno, međutim, nikad nisam imala na prvi dan sitno smeđih mrljica, već obilno krvarenje.

Znači 2 tjedna su mi nt danas, nije da gajim nadu, ali jel netko od vas možda zna, je li bi moglo biti implantacijsko????

Agonijo moja - znači ne pitajte me kako funkcioniram na poslu danas i sutra....

Javim se.

rebecca avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj glow prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala @Lemon draga..

Cure vidite sad ovako, danas cijeli dan kaplje mrlje smeđe pa sam se naručila i odlučila ipak ujutro napraviti betu i da vidim rezultat. Odustala sinoć od vađenja, uvjerena da mi došao ciklus. Nije iskljuceno, međutim, nikad nisam imala na prvi dan sitno smeđih mrljica, već obilno krvarenje.

Znači 2 tjedna su mi nt danas, nije da gajim nadu, ali jel netko od vas možda zna, je li bi moglo biti implantacijsko????

Agonijo moja - znači ne pitajte me kako funkcioniram na poslu danas i sutra....

Javim se.
    Draga glow, odi izvadi betu sutra. Ne vjerujem da je implantacijsko, kasno je, ali mozda si stvarno trudna i to smedje ti je mozda od hematoma. Ja sam 10 dnt prokrvarila ujutro i stalo je odmah, nakon toga tri dana smeckasto, hematom je bio u pitanju, a kako mi je beta bila pozitivna na 9dnt mislila sam da je sve gotovo. Najbolje ti je izvaditi betu ujutro da budes sigurna. Sretno!!!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Ovo za agoniju naravno nitko neće pogrešno shvatiti, nadam se. Kamo sreće da je sve tužno što prolazimo, ulog i garancija za bebicu. Ali ovo toplo - hladno - čekanje, nada, ciklus, plač, prihvaćanje, pa nema ciklusa, šta je sad, pa opet ne nadaj se - je izuzetno iscrpljujuće..... Teško se fokusiram na bilo što, iako se zbilja trudim.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Hvala @Rebecca, idem da, najbolje.
    I meni se čini da je kasno za impl kako sam negdje pročitala, to bude ranije, al bez bete mi ostaje samo misliti. Sretno ti dalje!! I tenks još jednom ..

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Meninje bio smedjkasti iscjedak dan kad sam vadila betu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

glow, imala sam ja, ne implantacijsko, jer je za to kasno, ali krvarenje je bilo
    i to obilno krvarenje, izvadila betu -14 (mislim da je bio 11 dnt blastica)
    prestala s terapijom, odradila cijelu obilnu menstruaciju
    izvadila opet betu 4 dana kasnije - beta 75
    vratila se na terapiju, beta se uredno duplala, rodila predivnu i zdravu djevojcicu
    al hematom je zezao jedno duze vrijeme...

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Vidim da sam pobrkala slova (kad s mobitela pisem, slova mala a prsti nezgrapni).
    Znaci jucer u noci sa srijede na cetvrtak sam imala smedji iscjedak kao da cu dobiti menzes.

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Draga Glow, i meni je tako počelo..tek 2-3 dana nakon prestanka uzimanja utrića i estrofema mi je počelo smeđi iscjedak koji je trajao 2 dana. Čak su i neki kao komadići išli..a onda je počeo ciklus koji je stvarno oskudan dosta...4 dana slabijeg krvarenja, što mi je čudno jer inače imam nešto obilnije cikluse, a i sada sam se pogotovo nadala tome zbog svih tih hormona. No eto...svaki ciklus otkrijem nešto novo
    Svakako izvadi betu, nemaš što izgubiti. Ovako ćeš izgubiti živce! Mogu mislit kako ti je na poslu... A možeš izmjeriti i bazalnu temperaturu.
    U svakom slučaju, neka agonija što prije prođe, a onda u nove pobjede!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga lea13 - moram se na ovo što si napisala osvrnuti jer je vrlo bitno da na forumu ostanemo otvorene, da ostanemo pri činjenicama (koliko god je to moguće) da ukazujemo na nepravilnosti u zakonu - da ukazujemo isto tako u lošu praksu nekih liječnika, nismo ovdje sigurno samo da bismo „jedni drugima pružili potporu ". Žao mi je lea13, takav Rodin forum nikada nije bio niti će ikada nadam se biti da služi samo jednoj svrsi.

1. Lažni informatori prije izbora: samo zbog javnog raskrinkavanja Ante Ćorušića iz HDZ-a koji je bio siguran kandidat za Ministra zdravlja HDZ-a je isti Ante Ćorušić ostao bez Ministarske pozicije - upravo zato što je puno prije vremena "otkrio" da će zabraniti abortus odnosno ga restrikcijama vrlo ograničiti i zato što je ponovo dirao u MPO zakon i htio omogućiti oplodnju samo dvije jajne stanice i na taj način zabraniti u potpunosti zamrzavanje zametaka. To ga je "koštalo" ministarske fotelje i dobio je utješnu nagradu da bude sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb. Pozdrav Anti ) i zato draga lea13, nemoj misliti da su ovo na Rodinom forumu bili lažni informatori, jake su struje u HDZ-u ali u strankama koje su njihovi koalicijski partneri koje bi vrlo rado ili zabranili MPO postupke posebno "umjetnu oplodnju" u kojoj "ubijamo nerođenu djecu" i "zamrzavamo tu istu djecu na -200 stupnjeva" ili bi bar opet postavili takve restrikcije koje bi dovele MPO postupke (opet) na vrlo niske grane s vrlo niskom uspjesnošću. I dalje treba biti na oprezu i kad se ukaže opasnost - svim legalnim sredstvima pokušati zaustaviti luđake koji bi vrlo rado zabranili liječenje neplodnosti ili ga ograničili jer im to odgovara svjetonazoru. MPO postupci moraju ostati način liječenja a na nama pacijentima je da odlučimo da se koristimo tim pravom ili ne. Lea13, vrlo rado ću te pozvati na reakciju i akcije ukoliko dođe opet do rizika da nam zabrane liječenje, a ti se odazovi ako želiš i možeš.

2. Dr. Lučinger - jeste bio i ostao je "problematičan". Znano je i javno je dostupna informacija da mu je inspekcija (koja je došla ipak zbog drugih nekih razloga) prošle godine zatvorila IVF centar i zabranila rad (što on nije poštivao) jer nije imao dozvolu za rad odnosno obavljanje MPO postupaka i to od početka rada svog privatnog IVF centra nije imao dozvolu. Ovdje rješenje o zatvaranju IVC centra dr. Lučingera iz 2015:
    https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImag...0Lučinger.pdf

Isto tako je poznato da je nemali broj žena zbog hiperstimulacija nakon njegovih smionih stimulacija završilo u bolnici - neke s ozbiljnim posljedicama. To je jedan dio priče - drugi je što dr. Lučinger i dalje vraća po tri embrija - u ovom recentnom sljučaju je vratio čak tri blastice - što je drugi njegov vrlo ozbiljan problem. Iako, lako za njega - nego je problem za majku te nerođenu djecu iz takvih postupaka- napisala je Bigblue - da nismo jednom nažalost oplakali ovdje blizance ili trojke i da su i višeplodne trudnoće rizične koje se vani u drugim modernim europskim centrima izbjegava vraćanjem samo jednog embrija .... ovo je vrlo ozbiljan problem i ovdje Lučinger definitivno krši zakon! i ovo se ne može ljepše izraziti - žao mi je lea13 a bogme i Romeo85. Osim što krši zakon vraćavši tri blastice u pacijentice gdje nemam ama baš nikakve indikacije, on je propustio i jednu drugu stvar - a to je da djeluje u skladu s člankom 12 našeg zakona koji govori o obavezi liječnika ili magistra biologije ili drugog zdravstvenog radnika da informira pacijente o postupku i o mogućim posljedicama istog.

Informiranje o medicinski pomognutoj oplodnji
    Članak 12.
    (1) Bračni, odnosno izvanbračni drugovi ili žene iz članka 10. stavka 2. ovoga Zakona imaju pravo na obavijest o mogućim oblicima prirodnog planiranja obitelji, o mogućnostima liječenja neplodnosti te o drugim načinima ostvarenja roditeljstva (primjerice posvojenjem), a osobito ako su istodobno žena i muškarac neplodni.
    (2) Prije provedbe svih postupaka medicinski pomognute oplodnje liječnik, magistar biologije ili drugi ovlašteni zdravstveni radnik bračnim, odnosno izvanbračnim drugovima i ženi iz članka 10. stavka 2. ovoga Zakona obvezan je objasniti pojedinosti postupka, izglede za uspjeh te moguće posljedice i opasnosti postupaka za ženu, muškarca i dijete..

Možda te je Romeo85 dr. Lučinger informirao o mogućim rizicima trudnoće s trojčekima, pa te molim da me ovdje ispraviš ako je. Uglavnom, ono što je Inezs ovdje pisala je jednostavno istina i s njom se morate moći nositi i u danima kad čekate betu, mora se na ovom forumu pričati o svemu, nije samo davanje podrške. Naša je obaveza da jednu drugu među ostalim informiramo pa i o ružnim stvarima ili rizicima.

Za tebe Romeo85 je nažalost već „kasno“, tebi je Lučinger već vratio tri blastice - i ja ti kao sve ostale ovdje želim mirnu i uspješnu trudnoću - bez komplikacija - no kako kaže jedna naša suborka – za sve one koje tiho čitaju, koje se spremaju možda kod Lučingera u postupak, za njih je ova cijela rasprava vrlo bitna – da mogu kad dođe do transfera odbiti transfer 3 embrija – u prvom redu jer je opasno po njihovo zdravlje ali i zdravlje buduće djece – ali i zato što se time krši zakon.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Bit će punkcija ali neće biti transfera jer je endometrij pretanak.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citam ove postove vec neko vrijeme i moram priznat ne nalazim rijeci.. Gdje smo mi to dosli kada je sve divno i krasno dok se medjusobno tapsamo i skakucemo i uvjeravamo u jednoroge i prolaske ispod duge, a s druge strane kad dodje netko tko ocito zna o cemu prica i skine nam ruzicaste naocale krenu napadi i optuzbe bez utemeljenja?
    Ja sam jako jako zahvalna odredjenim forumasicama koje su pred par postova nabrojane jer zahvaljujuci njihovim iskustvima, savjetima ali i borbi za nas pacijente ja danas jedno cudo imam a drugo iscekujem.
    Puno puta su me spustile na zemlju, upozorile na moja prava , na moguce krive korake lijecnika i na tome im beskrajno hvala.. tko smo mi da sumnjamo u dobre namjere aktivistica koje su nam omogucile danasnji zakon koji ipak ide na ruku nama pacijenticama a opet nas stiti s druge strane od nedobre prakse..
    Osobno moj dr i cijela ekipa na kbc ri meni nikad nije htjela ni 2 embrija odjednom vratiti kako zbog moje sigurnosti i zdravlja tako i zbog potencijalnih tegoba i raznih scenarija viseplodne trudnoce. I iako sam u jednom trenu mislila ali 2 su bolje nego 1 vece su sanse cure ovdje su mi dodatno pojasnile zasto je SET najbolji izbor.. Nemojte se ljutiti na dobronamjerne savjete ma koliko oni strogo zvucali, lijepo je kad netko potpuno nepoznat misli na tvoje zdravlje i uspjeh a nema nikakvu korist od toga..

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Glow jesi vadila betu???

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e da, sad sam se sjetila jedne "stare" ivf-ovke, koja nas je znala onako realisticki spustiti na zemlju, "ispljuskati" cinjenicama i upozoriti na probleme
    mene vise puta
    ina33, zao mi je sto vise ne pises na ovom pdf-u

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Čekalice koje niste dočekale betu: žao mi je, jako ... Znam kako se nadati i koji je osjećaj kad te život pljuskom spusti na zemlju.

glow nadam se da će beta ipak biti dobra ovo smeđarenje je možda od hematoma. Ne bi bila prva koju je u početku zezao hematom. Stoga, stvarno izvadi još jednu betu, a mi ćemo svim srcem navijati da bude dobra.

Moram se nadovezati na temu dr. L i podržavam Inesz koja je uputila pravo pitanje: zašto je vraćeno 3 blastice kad se zna što je zakonom dozvoljeno. Pitanje je na stvarsno na mjestu. Drage moje suborke, morate se dobro raspitati o svemu, nitko vam neće sve govoriti, jer će pretpostavljati da ste upoznati sa svime. Što više znate, moći ćete postavljati pitanja "koja drže vodu", a samim time ponekad i sačuvati svoje zdravlje. Kako fizički tako i psihički. Uvijek postoji mogućnost da se svaka blastica podijeli i da nastanu blizanci, pa ne moram ni reći da postoji teoretska šansa da se sve tri blastice podijele. I, što onda?! Nije li to veliki rizik, kako za majku, tako i za djecu? I tu dolazimo do pitanja zašto je to učinjeno? Pitanja koje stoji i koje je postavljeno s razlogom.

Ovim putem bi se i zahvalila svim curama koje su se borile i izborile da se Milinovićev zakon promijeni i koje su meni (a i drugima) omogućile da ipak lakše dođemo do djeteta, nego što je to bilo za vrijeme Milinovića. Isto tako da se nije pisalo o Ćorušiću, danas bi cure bile u postupcima bez jakih stimulacija (samo na blagima: klomići) i ne bi se ništa smrzavalo. Stoga, kapa do poda svima onima koje su se također izborile da do toga ne dođe.

A ja odoh dresirati živce do idućeg postupka ... Nikako vrijeme proći ... Ufff.... I opet je pitanje hoće li zbog izbora moj doktor dobiti ugovor preko HZZO-a za postupke. Kačili su ga i prošli izbori i čekali smo taj ugovor ko ozebli sunce

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Iz mog iskustva, jako puno žena ide na postupke totalno neinformirane i/ili nezainteresirane za naučiti nešto o onome što prolaze.
    Ležala sam s jednom koja čak nije ni znala na kakav postupak je išla.
    Sretno svim čekalicama!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Nažalost, nije dobro
    (S) Beta HCG < 0.1
    U/L

Bit ce da mi je situacija kao s @mimsi
    Kaj da sad radim? Doktora vise nema do pon, prestanem piti utrice i cekam pravi ciklus? Jer ovo ide smeckasto danas 2.dan

Hvala svima, bilo bi stavrno lijepo......
    Posljednje uređivanje od glow : 24.06.2016. at 16:59

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Glow, žao mi je.

U ponedjeljak se javi svom doktoru, ali uz nalaz negativne bete možeš prestati piti utrogestan. Utrogestan sadrži progesteron koji odgađa pojavu menstruacije.

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Glow bas mi je zao... cijeli dan cekam sta ces javiti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Glow, drz se
    Mozes prestati s terapijom
    Posljednje uređivanje od Ginger : 24.06.2016. at 18:26

Datum pristupanja