[QUOTE=Lota555;3012138]Pise mi u nalazu Crinine gel. Ali ne pise kako ga koristim! Netko?
1 ampula dnevno?
[QUOTE=Lota555;3012138]Pise mi u nalazu Crinine gel. Ali ne pise kako ga koristim! Netko?
1 ampula dnevno?
Ali danas su ti kod transfera trebali već jednog staviti, mislim da danas više ne stavljaš ništa tek sutra navečer. tako su barem meni rekli.
Si i ti imala transfer danas?
Nisam ga koristila.Ali mislim da on ide samo navecer.Javit ce se vec netko tko ce biti siguran.Sta ti tocno pise?Ako je samo 1x onda je to.
Sad vidim da su cure vec odgovorile.Sorry
Posljednje uređivanje od aska : 30.10.2017. at 17:09
Bluebella
Ma znam da se nema sto posebno gledati, ali mene su bez obzira narucivali svakih 2 tjedna....em je ivf, em spontani, ne znam....vise radi opreza valjda....
I rekli su mi da je uzv potpuno siguran, i da se moze raditi kad god....osim color dopplera koji steti plodu prije 12 tj, zato ne ukljucuju doppler prije 12 tt.
Misljenja su podijeljena, svatko od dokt.nesto drugo smatra....
Ali znam da bi ja izludila da cekam toliko...opcenito sam u strahu....
Ja sam u prvoj trudnoci zbog krvarenja koje nije prestajalo bila svaki tjedan na uzv, nekad i dva puta tjedno, imala sam bas jaka krvarenja i velike hematome. U drugoj T sam bila sa 6+0 i slijedeci sa 12+1, jedva izdržala. A sad mi je dr rekao da zapravo dodjem kad god zelim ako ce mi biti tako lakse, vidio je i sam koliko sam u stresu bila kad sam dosla u petak.
Nekako si mislim, dok su mucnine prisutne sve je ok, a ne štede me ni malo....
Bluebella neka mucnina dobre su one ja sam imala cjelodnevne i bilo mi je ajme al sam isto bila mirnija jer mi je sve smetalo,ma bit ce to sve super,sretno!
Bluebella,
Sve ce biti ok kod tebe
I meni.je moja dokt.rekla da dodjek kad se god zabrinem....puno puta sam i na hitnoj bila radi krvarenja, a i isla sam samo jednom mislim ili dva puta kad me panika uhvatila, a i imala sam neke bolove....
Navecer prije nego legnes stavis. Jednom na dan
Sad tek vidim da su ti već odgovorili
Lotta, SexySpru sretno~~~~ SS meni beta 3.11 a dan iza tebe imala transfer blastica ... bas dugo cekanje kod vas u RI
Posljednje uređivanje od darmar : 31.10.2017. at 13:48
ja zaista neznam zašto toliko dugo, razmišljam da odem kod svog gin po uputnicu i odem ranije.. od kucnog testa još ništa.
Jesu ti vratili blastociste ili?
Hvala SS
Posljednje uređivanje od darmar : 31.10.2017. at 14:58
Evo ja sam jos uvijek u bolnici.Kiretaza jutros bila a navecer me pustaju kuci.Mislila sam da me nakon kiretaze nece boljeti ali boli dosta i krvarim dosta.Rekli su mi da cu morati koristiti Doksiciklin i Ergometrin.Nisam jos vidjela otpusno pismo vec mi dr rekao.I da..bas onako kako ste rekle cure.Vec nakon nove godine mogu opet ako zelim raditi na bebici.Dobila sam zeleno svjetlo.Kaze 2 a max 3 mj.Nema potrebe da se duze ceka.
Aska brz oporavak ti zelim i da sto prije skupis snage i u novu borbu,drzi se
Aska nadam se da ćeš se brzo oporaviti i krenuti u novu borbu, sa pitanjima ti nebih mogla pomoći.
darmar, bluebella s obzirom da u RI nisu baš rječiti a meni je prvi IVF i nisam se bas snasla sa pitanjima, meni je treći dan vraćen odličan embrij (tako mi je rekla biologica).
Draga aska, zao mi je sto vam se to dogodilo
Bol nakon kiretaze je individualna, kao i krvarenje. Neke boli jako, neke malo, neke skoro pa nista.
Mene je bolilo malo i nisam puno krvarila. Sjecam se da sam vecer nakon kiretaze osjecala kao neku tresavicu, jezu, bas sam imala ruzan osjecaj u tijelu.
Ergometrin zna biti gadan za podnijeti, iako sam ga ja primila jednom u injekciji u sklopu samostalnog ciscenja, koje ipak do kraja nije uspjelo pa sam isla na kiretazu.
Nemoj se iznenaditi ako budes osjecala bolove nakon desetak dana, meni su se tada malo javili, gin. je rekao da se maternica vraca u svoje pravo stanje i da je to normalno.
Ako si malo osjetljivija, pij probiotike uz antibiotik (barem 3 sata ispred ili iza antibiotika), meni je Doksiciklin bio jak.
Kad budes spremna, tvoji smrzlici te cekaju, ne forsiraj.
Grlim te i zelim ti da se sto prije oporavite i krenete naprijed![]()
Optimist, zasto si ergometrin primila u samostalnom čišćenju? Ili zato sto si ipak isla na kiretazu? Čemu sluzi on, ja sam se samostalno čistila i nisam nista primila.
Kad sam se samostalno cistila, veci dio je izasao van kroz 3 tjedna, vecina u jednom jacem naletu, ostalo se vuklo po malo, beta je padala, ali je i nakon 3 tjedna bila oko 100 pa se gin. vise nije usudio pustiti me bez kiretaze, a i meni je bilo dosta.
Ergometrin sam primila na jednoj od kontrola ne bi li grcenje maternice izbacilo preostali dio, ali nije sve do kraja.
Mozda bi imalo vise smisla da su mi dali ergometrin u tabletama kroz neki period, ali nisu.
Uvijek je u Rijeci tako kao da je onda sigurno da je trudnoc tu!
Zadnji put, u 4.mj nisam ni docekala betu. Prokrvarila preko utrica. Sad se ne nadam nicemu s tim vise sto sam razgovarala s biologicom koja je rekla da je ocijenila moj embrij sa "dobar", kao mogao je biti i bolji!![]()
Lota to nekad stvarno ne mora nista znaciti,nekad se dobar primi a odlican ne..Evo ja sam sad imala odlicne blastice,i primila se ali nazalost lose je zavrsilo,jer i odlicne mogu biti s greskom.Pravilo je da pravila nema.Glavu gore!
Aska,
Slobodno popij tabletu, vjerovatno su ti i dali neki Ketonal.
Meni je svaka kiretaza bila drukcija, kod prve sam krvarila najvise...ali sam ono nakon 8 dana nakon 2.jako prokrvarila....
Sve to zavisi....
Kakvu su ti kiretazu radili? Klasicnu ili vakumsku??
I ja sam bila dobila Ergometrin, nakon prve i nakon 3.kiretaze...osobno nisam imala nikakvih nuspojava od njega, ali cure kazu da jesu, kao Optimist.
Super za dva ciklusa !!!! Mora uspjeti !!!!
Odmaraj i oporavi se sto brzeee !
Ja sam svaki put nakon cca 10 dana bila kao nova, vakumska mi.je bila puno bolja, nisam bas ni imala bolove nakon, i puno sam se bolje osjecala...ali brzo ce to proci.
aska nadam se da si danas bolje.... drži se
Lota555da te embrijić ocjenjen kao dobar iznenadi
Cure da li znate, utječu li progesteroni na kašnjenje/odgodu menstruacije?
Utjecu.Nekome da,nekome ne.
Posljednje uređivanje od aska : 02.11.2017. at 11:31
SS meni nisu nikada pomjerili manzis, preko njih bi prokrvarila. Jedan jedini put kada nisam, jest zadnji kad sam bila trudna. Sretnoooo
Posljednje uređivanje od darmar : 02.11.2017. at 13:32
Meni su pomjerili.Dobila bih menstruaciju 5 dana kasnije nego sto sam trebala.
Darmar jel ima kod tebe lijepih vijesti?
Cure..info za ne daj Boze nekome trebalo.Ergometrina vise nema u RH.
Aska nema nista novo,ja kao i obicno nemam hrabrosti za test, betu sutra radim pa u Bozije ruke !
Aska,
Nema u Hr?????? Ja ga imam doma mislim, doduse ne znam da li je rok istekao, dobila sam ga prosle god u 8 mj.
Zenice moje drage meni dns 8 dt... Dns se probudila bez ikakvih simptoma,iako nisam ih ni do sada imala...osim učestalog piškenja...Mislim da cu od sutta početi piškiti po testovima dok ne ugledam +
Evo obavijesti HALMEDA o ergometrinu:
http://www.halmed.hr/Promet-proizvod...rgometrin/1651
Hope1234 sretno s testicem sutra,~~~ da ugledas plusic
Cure sretno sutra s testovima i betama
Cekamo lijepe vijesti~~~~~~