-
Nedonošće sa problemima dojenja
Sin mi je rođen u 34. tjednu te smo 9 dana nakon boravka na neonatologiji, pušteni doma. U bolnici je hranjen na bočicu sa mojim izdojenim mlijekom svako 3 sata. Rođen je sa 2300g i 47 cm. Iz bolnice je pušten sa 2520 g te nam je rečeno da ga nastavimo hraniti na bočicu sa mojim mlijekom te da ga stavim na prsi 10tak minuta dnevno, kako ne bi gubio snagu na sisanju budući da je prioritet dobitak na težini. Doma smo 2 tjedna i u početku smo hranili kako nam je rečeno, svako 3 sata i on bi pojelo od 40 - 60 ml po hranjenju. Ja sam ga svaki dan sve češće stavljala na prsi i lijepo je prihvatio dojenje. U zadnjih par dana je on naravno povečao obroke i kad mu damo bočicu sa mojim mlijekom, on je došao do toga da može pojesti od 80 - 145 ml o obroku. Budući da je prešao 3 kg neki dan, odlučila sam ga česće stavljati na prsa. No, od malih problema sa dojenjem i privikavanjem, nastali su veliki problemi. Teško mu je pravilno uhvatiti bradavicu, pa mu je izvučem i pmognem mu da se namjesti i tako nekoliko puta. On u to vrijeme poludi i vrišti i baca se po meni, te na kraju jako halapljivo primi bradavicu i krene sisati no nakon par minuta to dođe na to da sisa samo vrh bradavice (o boli ne moram niti govoriti). Jutros je bilo najgore, sisao je 2 puna sata, sa puno bacanja i plača a ja više ne mogu niti izdojiti koliko je njemu potrebno budući da često sisa. Pogotovo zbog toga što je nedonošće, ne želim niti pomišljati da mu dajem adaptirano mlijeko, a ovako mi se ćini da nismo uspješni te vidim da je dijete isfrustrirano, a naravno i ja.
U ponedjeljak će navršiti mjesec dana te idemo na pregled a do tada vas molim za bilo kakav savjet....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma