Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Nedonošće sa problemima dojenja

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno Nedonošće sa problemima dojenja

Sin mi je rođen u 34. tjednu te smo 9 dana nakon boravka na neonatologiji, pušteni doma. U bolnici je hranjen na bočicu sa mojim izdojenim mlijekom svako 3 sata. Rođen je sa 2300g i 47 cm. Iz bolnice je pušten sa 2520 g te nam je rečeno da ga nastavimo hraniti na bočicu sa mojim mlijekom te da ga stavim na prsi 10tak minuta dnevno, kako ne bi gubio snagu na sisanju budući da je prioritet dobitak na težini. Doma smo 2 tjedna i u početku smo hranili kako nam je rečeno, svako 3 sata i on bi pojelo od 40 - 60 ml po hranjenju. Ja sam ga svaki dan sve češće stavljala na prsi i lijepo je prihvatio dojenje. U zadnjih par dana je on naravno povečao obroke i kad mu damo bočicu sa mojim mlijekom, on je došao do toga da može pojesti od 80 - 145 ml o obroku. Budući da je prešao 3 kg neki dan, odlučila sam ga česće stavljati na prsa. No, od malih problema sa dojenjem i privikavanjem, nastali su veliki problemi. Teško mu je pravilno uhvatiti bradavicu, pa mu je izvučem i pmognem mu da se namjesti i tako nekoliko puta. On u to vrijeme poludi i vrišti i baca se po meni, te na kraju jako halapljivo primi bradavicu i krene sisati no nakon par minuta to dođe na to da sisa samo vrh bradavice (o boli ne moram niti govoriti). Jutros je bilo najgore, sisao je 2 puna sata, sa puno bacanja i plača a ja više ne mogu niti izdojiti koliko je njemu potrebno budući da često sisa. Pogotovo zbog toga što je nedonošće, ne želim niti pomišljati da mu dajem adaptirano mlijeko, a ovako mi se ćini da nismo uspješni te vidim da je dijete isfrustrirano, a naravno i ja.
    U ponedjeljak će navršiti mjesec dana te idemo na pregled a do tada vas molim za bilo kakav savjet....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo da ti ja pokušam pomoći dok ti se ne jave savjetnice.
    Pokušaj ga namjestiti tako da mu lagano palcem povlačic bradicu prema dolje da sto jače zine, a kad bas jako poludi probaj ga prvo smiriti pa ga nakon toga vrati na sisu. A to sto puno sisa te ne treba zabrinjavati, samo mu daj kad hoce jer si na taj nacin navlači onoliko mlijeka koliko mu je potrebno, a i oko prvog mjueseca zivota je vrijeme skoka u razvoju.
    Samo se trudi ispravitiu polozaj i zbog sebe i zbog njega.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za početak, možeš ga stavljati na dojku nakon što mu daš bar malo izdojenog mlijeka, da se umiri i da mu neugoda od eventualne gladi nestane, jer će tako biti voljniji sisati i isprobavati hvatanje dojke.
    Samo hvatanje treba vježbati što češće i vrlo strpljivo. Istovremeno, osiguraj mu puno kontakta kožom na kožu, nošenja i blizine. Sve to potiče refleks sisanja i podržava dojenje.
    Kad ga namještavaš na dojku, dobro podupri sebe i njega u položaju u kojem ga dojiš, kako bi on trošio što manje energije na održavanje položaja, a što više samo na sisanje.

Za izdajanje ti napišem kasnije.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Hvala na odgovorima! Da, palcem mu pomažem više otvoriti donju vilicu, i to ponekada uspije. Danas nam je malo bolje, iako rijetko uhvati iz samo par pokušaja, bolje je nego prethodnih dana. Ja mislim da on isprazni dojku a meni jedini način provjere je da kada on otpusti bradavicu, pokšam ručno istisnuti mlijeko međutim, ne ide ništa. Danas redovito traži odmah i drugu dojku, i nju večinom isprazni. Podoj traje uvijek bar sat vremena jer on često zaspi pa ga moram motivirati da nastavi sisati. Kako je on tako malen i bitan je svaki gram, uvijek brinem da mu nije dovoljno, pa imam spremno AD mlijeko za svaki slučaj....Kako on sve posisa, više nisam u stanju izdajati se, sem par ml, tako da bočica više nije opcija. Kupili smo vagu pa ćemo pratiti stanje svako par dana, da budemo sigurni da dobija na težini...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mirja, jos danas i sutra, od 17 do 21, na SOS telefonu je dezurna savjetnica Andrea koja je vrlo strucna po pitanjima nedonoscadi. Nazovi je, ona ce ti sve objasniti i dati najbolje i detaljne savjete. Ocekuje te.
    091 22 77 220

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •