Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 139

Tema: OBVEZNA CJEPIVA - PO TKO ZNA KOJI PUT

vtx2004

Početno OBVEZNA CJEPIVA - PO TKO ZNA KOJI PUT

Evo jedan prilog o obveznom cjepivu do 1 godine života, te kako doći do lječničke potvrde za dijete da je zdravo.

Naime, svoje treće dijete do kraja prve godine nisam cijepila niti jednim cjepivom - dobio je cjepivo u rodilištu kao i sva druga djeca.

Prva dvojica su išla redovito te imala problema sa imunitetom. Da ne kažem da je doktorica u Splitu, bez krvne pretrage dala djetetu SUMA MED i nakon 5 dana rekla: A sada ćemo druge antibiotike. Već sutradan sam došla po karton i dijete premjestila kod drugog liječnika.....

Danas sam bila kod xxxxx (Admin editirao ime osobe)pri ministarstvu za prosvjetu, kulturu, šport, znanost i obrazovanje... ona vodi odjele za dječje vrtiće/jaslice, i ima dugogodišnje radno iskustvo, uslužna, pristojna i čini mi se rijetka osoba među ljudima koji rade u ministarstvu a da obavlja svoj posao korektno.

Naime ovako stvari stoje - rekla sam da nisam bila spremna cijepiti dijete do 1 godine života iz cijelog niza razloga - neki su nabrojani u prethodnim topicima (kao da djete ima imunološku zaštitu do 6 mjeseca života preko majke, do podatka da jetra tek počinje funkcionirati oko 1 godine, te je sposobna neke tvari eliminirati iz organizna). Pročitala gomilu stvari i rekla joj da želim neaktivno cjepivo DTP + Polio jer je po programu za 2002 godine, a koji nije mjenjan živo atenuirano. Gospođa mi je priznala da nije niti ona znala da se može na zahtjev dobiti strano - koje je oko 400 kuna. Saznala njena kći koja je došla iz USA i nije pristala cijepiti dijete cjepivom koje je i UNICEF zabranio, ali ga naši pedijatri uredno koriste.

Također mi je rekla da po novom zakonu me može doktorica prijaviti odvjetništvu te socijalnoj skrbi zbog zanemarivanja i ZLOSTAVLJANJA DJETETA, te da mogu ja ili suprug odležati jer se to sprovodi kroz Kazneni zakon.

Nakon razgovora sam otišla do pedijatrice - već je napravila facu i krenula prigovarati - te sam je prekinula i rekla da upravo dolazim sa razgovora sa ministricom i da me interesira zbog čega mi nije rekla da se može dijete cijepiti sa drugim cjepivom koje se plaća. 2002 godine sam rodila drugog sina, 2003 trećeg i da sam znala ne bi niti jednog cijepila do godine dana a onda bi uzela to cjepivo koje vrijedi i koje se plaća.

E sada, izvukla je sa dna listu i popis i cjenik... dogovorile smo cijepljenje, i rekla da otkako su privatnici da imaju tu mogućnost. Konkretan odgovor na upit zašto o toj mogućnosti nisam obavještena - nisam dobila.

Ja razumijem pedijatre s jedne strane, jer ja plaćam kao i moj suprug, kao i druga gomila ljudi zdravstveno a kada trebam ZDRAVO (relativno) cjepivo onda svaku dozu moram platiti 400, ili 300 ili 250 ili 80 kuna - pa zašto onda plaćam zdrastveno???

Uostalom da li je pošteno da netko tko može izdvojiti novce za to cjepivo ima zbog toga zdravo dijete a onaj tko nema financijske mogućnosti da riskira od sindroma smrti u koljevci, do astme, alergija, autizma, leukemije ili raka? Zar ne živimo u demokratskom društvu?

S druge strane ih ne shvaćam - jer zdravlje djece je preduvjet zdravlja odrasle osobe. Cjepimo djecu cjepivom koje je u Africi zabranjeno, koje ima nus pojave kratkoročne i DUGOROČNE, zakonski smo obvezni dijete cijepiti ukoliko ga želimo upisati u jaslice/vrtić/školu, a ako ga ne cijepiš....

I da na kraju IRONIJA OVOG DRUŠTVA bude najveća, da pripadam kakvoj SEKTI (Subotarima, i inim koje su registrirane u Hrvatskoj), bila bi oslobođena od obveznog cijepljenja. Neljubazna gospođa u Ministrastvu Zdrastva mi je rekla neka dijete upišem u vrtić KOD ĆASNIH SESTARA.

Želim napomenuti da sam starija generacija, te da sam kao dijete cijepljena po "protokolu", sa 18 godina sam dobila podušnice i meningitis - dakle malo jača zaštita. Da nije bilo zelenila, ribljeg ulja i jako puno graha, slanutka, raznih žitarica sa kojima me je moja baka hranila pitanje je kakav bi mi bio imunitet.

Eto toliko od mene, koja na žalost moram cijepiti dijete i uništiti njegov normalni razvojni put imuniteta, jer inaće dijete neće ni u jaslice, ni u vrtić ni u školu a bome bih mogla i u ZATVOR JER ZLOSTAVLJAM svoje vlastito dijete.

VTX2004

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam kako se osjecas. U potpunosti.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: OBVEZNA CJEPIVA - PO TKO ZNA KOJI PUT

i ja te u potpunosti razumijem, ali kod nas se i o tome gotovo ništa ne zna, a još manje govori.

ako uspiješ eskivirat cijepljenja, radiš to gerilski, a kad se o tome javno progovori, ispadaš primitivan i ekstreman.
    kao da se radi o nekoj nedodirljivoj dogmi .
    a u pol zapadne Evrope cijepljenje više nije obavezno- zbog gomile kontroverzi i sudskih postupaka koje su pokrenuli, a neke i dobili roditelji oštećene djece.

a ja si mislim da je jedino predrasuda bazirana na neznanju primitivna.

na žalost, čini mi se da dok se ne stvori kritična masa ljudi svjesnih ovog problema, roditelji koji su svjesni toga da cijepljenje može imati i DUGOROČNE posljedice i dalje će morati voziti slalom i, ako ništa drugo, odgađat ga i kupovati kvalitetnija cjepiva, a ne cijepit već s mjesec ili dva.

koji uopće može biti rizik da dijete koje još niti puzi niti hoda zaradi, npr., tetanus???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da su cijepljenja zakonski obavezna,ali koja su sve cjepiva obavezna da se dijete upiše u jaslice?

Jedan doc mi nije htejla dati potvrdu jer je dijete cijepljeno samo tri puta (četiri uz tuberkulozu nakon rođenja) u prvoj godini, dok mi je druga uredno napisala da dijete može u jaslice.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vtx2004

I ja nazalost isto tocno znam kako se osjecas. Ja svaki put kad mi netko spomene cjepivo osjetim grc u stomaku

Stvarno je to fascinantno kako su mnoge zemlje napustile obavezno cijepljenje ili cak ZABRANILE odredjena cjepiva a mi koristimo upravo ta ZABRANJENA cjepiva k'o dobar dan. Hebate, nasa djeca su k'o zamorci

Odoh s ove teme, inace cu dobiti cir na zelucu od sekiracije

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno je mislila da treba primiti i moparu - ali većina pedijatara se sad već slaže da je 12 mjeseci prerano za to cjepivo, jer je imuni sustav još toliko slab da ne stvara antitijela - nema neke štete, ali nema koristi, kao kad se cijepi nekoliko mjeseci kasnije, negdje 14-18 mjeseci. Nama su obične boleštinice (prehlade, kozice) išle na ruku da se nismo morali odmah cijepiti, ali sam bome odjurila 2. siječnja na moparu kad je krenula ona epidemija ospica u Zg.
    Koje je cjepivo zabranio UNICEF? Živo za pertusis ili neko drugo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zalosno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Uvijek nešto novo naučim na Rodi.
    Stvarno nemam pojma o cjepivima i nisam ni slutila da koristimo ona koja su zabranjena od unicefa.
    Istina ne bi me čudilo ni da su donirana jer smo se mi u dbk u ratu stvarno najeli engleske usoljene govedine (corned beef), a da ne spominjem lijekove kojim je bio prošao rok upotrebe pa jadni dr. nisu znali što bi s njima i kako ih bezopasno uništiti.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Znam da su cijepljenja zakonski obavezna,ali koja su sve cjepiva obavezna da se dijete upiše u jaslice?

Jedan doc mi nije htejla dati potvrdu jer je dijete cijepljeno samo tri puta (četiri uz tuberkulozu nakon rođenja) u prvoj godini, dok mi je druga uredno napisala da dijete može u jaslice.
    Kreiranje i predlaganje Programa obaveznih cjepljenja, te praćenje uspješnosti njegove provedbe, je u području djelokruga Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, točnije njihove službe za epidemiologiju.

Sa njihovih stranica prenosim i tabelu kalendara obaveznog cjepljenja za 2003. godinu:

DOB - CJEPIVO
    U rodilištu - BCG
    2 mjeseca - Hib
    3 mjeseca - DTPa, IPV
    4,5 mjeseci - DTPw, OPV, Hib
    6 mjeseci - DTPw, OPV, Hib
    1 godina - MPR, DTPw, OPV, Hib, BCG*
    3 godine - DTPw, OPV
    1. razred OŠ - MPR**, Td, OPV
    2. razred OŠ - BCG*
    4. razred OŠ - MPR***
    6. razred OŠ - Hepatitis B (3x)
    7. razred OŠ - BCG*
    8. razred OŠ - Td, OPV
    18 godina - Td
    60 godina - Ana-Te

* samo za tuberkulinske nereaktore
    ** pri upisu u prvi razred
    *** cijepljenje djece koja, zbog ranijih promjena u Programu, nisu primila MPR cjepivo u prvom razredu OŠ
    Tumač kratica:
    BCG: Bacille Calmette-Guérin- cjepivo protiv tuberkuloze
    Hib: Haemophilus influenzae tip B
    DTPa: Difterija, tetanus i hripavac (acelularno)
    DTPw: Difterija, tetanus i hripavac (cjelostanično)
    IPV: Inaktivirano cjepivo protiv dječje paralize
    OPV: Oralno cjepivo protiv dječje paralize
    Td: Tetanus i difterija za djecu iznad 5 godina i odrasle
    Ana-Te: Tetanus
    Što se tiče upisa djece u predškolske ustanove, obaveza cjepljenja utvrđena je Programom zdravstvene zaštite djece, higijene i pravilne prehrane djece u dječjim vrtićima (NN 105/02), čiji čl. 3 glasi:

Obvezno cijepljenje djece provodi se prema Programu obveznih cijepljenja.

Zadaća dječjeg vrtića je:

– provjera dokumentacije o cijepljenju djeteta

– upućivanje roditelja, skrbnika odnosno posvojitelja djece na obvezu cijepljenja, ako ono nije obavljeno.

Upis djeteta u dječji vrtić uvjetuje se urednim cijepljenjem protiv bolesti iz Programa obveznih cijepljenja, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja.

Iznimno, uz nerizičnu anamnezu, može se odobriti upis djeteta u dječji vrtić bez ožiljka od cijepljenja tj. necijepljenog protiv tuberkuloze, zbog trajanja postupka, a to se cijepljenje može nakon testiranja obaviti naknadno.

Provjeru statusa o cijepljenju vrši liječnik prije ulaska djeteta u dječji vrtić i povremeno, najmanje jedanput godišnje pri obnovi upisa u dječji vrtić.

Cijepljenje zaposlenih u dječjem vrtiću provodi se sukladno epidemiološkim indikacijama.
    Toliko o zakonskoj osnovi. Cijepljenje je kod nas (još uvijek) obavezno, upis u vrtić uvjetovan je cijepljenjem (ali sam po sebi nije obavezan).

Što se tiče dobrih i loših strana cijepljenja, tu na žalost ne mogu pomoći jer nemam ni otprilike dovoljno znanja da bih o tome raspravljala.
    Vjerujem da cure sa "Zdravlja" znaju više.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

nisam sigurna koliko ce ovo pomoci, ali moja mama nije mene ni sestru protiv apsolutno nicega cijepila ( osim rubeola, da ne dobijemo u trudnoci i to tek kad je bilo zadnje docjepljivanje). to sve je bilo prije skoro 30 godina ali ona je morala potpisat da to radi na vlastitu odgovornost.sad vidim da je zakonski propisano drugacije ali mozda je i tad tako bilo ali se izlazilo ovim putem s tim na kraj :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: OBVEZNA CJEPIVA - PO TKO ZNA KOJI PUT

Citiraj vtx2004 prvotno napisa
    ...da riskira od sindroma smrti u koljevci
    Negdje sam našao da je prvenstveni uzrok ovog sindroma gušenje plinovima koji nastaju truljenjem madraca u krevetićima koji imaju zatvorene stranice pa omogućuju njihovo zadržavanje (mislim plinova), a oslobađaju se bitno jače ako dijete ima temperaturu OK, djeca redovito imaju temperaturu nakon cijepljenja i eto ti veze.

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    ili cak ZABRANILE odredjena cjepiva a mi koristimo upravo ta ZABRANJENA
    Dok sam tražio mrvice o sindromu trešenog djeteta našao sam na podatak da pojedina cjepiva hoće izazvati identične reakcije (krvarenje očiju, tupost, koma... treba li još?) i da su vodeći uzrok presuda za zlostavljanje djece, a roditelji zapravo ni krivi ni dužni :shock:

S treće strane, u jednoj knjizi sam našao podatak da su jedini slučajevi zaraze poliom u zadnjih par godina u Europi i Americi uzrokovani cjepivom protiv polia (kakica klinaca cijepljenih protiv polia je zarazna cca tjedan dana nakon cijepljenja - takvo nešto)

Svejedno mislim da je OK djecu cijepiti, ali smisleno. Ja sam, recimo, platio danak neadekvatnoj zdravstvenoj zaštiti - sva cjepiva sam doplatio.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S treće strane, u jednoj knjizi sam našao podatak da su jedini slučajevi zaraze poliom u zadnjih par godina u Europi i Americi uzrokovani cjepivom protiv polia (kakica klinaca cijepljenih protiv polia je zarazna cca tjedan dana nakon cijepljenja - takvo nešto)
    Da ali ja mislim da sam citala da je ovo samo gdje se polio daje jos na usta tj da se popije mislim engleska ili tako nesto ne kad se cijepi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas se polio daje na usta i mislim da je kakica puno duze zarazna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    kod nas se polio daje na usta i mislim da je kakica puno duze zarazna.
    Da ovdje se to dugo vec ne daje tako. Mislim cak i urin da je zarazan kad se daje polio na usta i ja sam citala da su se ustvari roditelji zarazili.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko ja znam, to nije zaraza pravim, tzv divljim tipom polia, nego ovim koje služi za cijepljenje - efekt je isti kao da je ta osoba koja se "zarazila" primila cjepivo. Kod zdravih to nije nikakav problem, dapače, takav način širenja ima za rezultat nehotično docijepljivanje populacije i zapravo zaštitu od prave infekcije.
    Problem nastaje ako je osoba imunokompromitirana, na primjer pod terapijom imunosupresivima (transplantirani, neke autoimune bolesti) ili ima recimo AIDS.
    Jedino ako se desilo da je pitomi soj mutirao u divlji, ali nisam čula za tako nešto.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamazika, znas li gdje mogu doci do popisa dozvoljenih cjepiva u Hrvata?

vtx2004

Početno

Večeras sam razgovarala sa doktoricom iz Splita koja mi je potvrdila da je njena curica iako je cijepljena inaktivnim POLIO nakon 14 dana upravo od toga obolila - srećom bez posljedica.

Nadalje, cjenik za inaktivirani DiTePer + POLIO je 400 kuna. Također imam info iz Splita da sami u apoteci možete kupiti tu stranu ampulu - navodno je oko 170 kuna. Sutra ću imati potpunu potvrdu.

Danas mi je rekla doktorica u Runjaninovoj da oni cijepe sa tim inaktivnim i da po zakonu prvo cjepivo koje dijete prima, dakle nakon što u rodilištu primi BCG vakcinu, je BESPLATNO - to država osigurava besplatno.

Ja sam danas promjenila pedijatricu svojoj djeci (imam ih troje) i ona mi je također rekla da po novom naputku od 09.08.2004. imate pravo otići kod drugog pedijatra ukoliko niste ispod godine dana kod sadašnjeg - praktički ne morate čekati do 12 mjeseca ove godine!

Još da kažem da mi je dosadašnja pedijatrica osim svote od 800 kuna za dva DiTePer + POLIO, rekla da će djete cijepiti svaka 4 tjedna. Pedijatrica u Runjaninovoj me gledala kao da sam pala sa PLUTONA i rekla da ne može to tako, a ja kažem da kod nekih TO TAKO IDE!!!!

Ne bih htjela zatrpati forum ali tekstova na engleskom ima na tonu, počevši od zabrane korištenja DiTePer + POLIO živo atenuirano u USA još 2002 godine jer već od 1975 sumnjaju na njega kao dugoročnog uzročnika svih kasnijih bolesti.

Gospođa ima curicu, 13 godinu staru, ljeći se već niz godina od raka..... znate kako mi je bilo jer ne znam da li se može to dogoditi kao reakcija na cjepiva mojoj djeci ili bilo kojem djetetu. Što sa imunitetom kojeg narušavamo do 1 GODINE ŽIVOTA.

Ja razmišljam što dalje - čekam da mi sve malo slegne, ali vrlo vjerovatno idem dalje - Unicef, pa ako treba i međunarodna medicinska centrala, USA, bilo gdje - koja su uostalom MOJA LJUDSKA PRAVA I PRAVA MOG MALODOBNOG DJETETA????

Nije me briga - slati ću mailove pa će negdje netko reagirati JER SMATRAM DA NAS OVAKVE EVROPA NEĆE - trujemo vlastitu djecu i zarađuju na zdravlju naše djece dvostruko, trostruko i ne znam što da kažem - ili da svi zajedno izračunamo koliko košta liječenje djeteta ili posebna skrb za dijete koje je normalno rođeno a onda u godini dana primi OBVEZNA cjepiva i - gle čuda, u prvoj godini ili gluho ili sljepo ili njemo ili ....

Ono što sam pročitala jest DA OVA CJEPIVA VEĆ U SVOJOJ CIJENI IMAJU URAČUNAT IZNOS KOJI SE KORISTI U SLUĆAJU TUŽBI I DOKAZA DA JE UPRAVO TO CJEPIVO OŠTETILO DJEČJI ORGANIZAM. Nadam se da ste shvatili što sam napisala - dakle već unaprijed znaju da bi moglo biti problema - jer kao i uvijek niti vrsta lijeka ne odgovara svim ljudima. Ok, može, slažem se s time - ali dajmo im barem dobar početak, neka steknu imunitet do prve godine.

Još da napomenem, da zbog toga što smo ljudi i hodamo na dvije noge žene rađaju nakon 9 mjeseci. Da bi dijete sazrijelo treba mu još godina dana. Kada ne bi hodali na dvije noge, dijete bi bilo u majčinoj utrobi još godinu dana. Dok ne seazrije i ne očvrsne toliko da nakon poroda može hodati. I dok mu narastu zubi. Ali kada bi žena nosila još tih dodatnih godinu dana onda dijete ne bi moglo više van - bilo bi preveliko. Ovo nije moja izmišljotina niti fantazija nego emisija BBC- ijevog serijala - o ljudskom tijelu, od prošle godine, koju je moj sin obožavao gledati i komentirati. Pa sada da razmislimo malo o tome što radimo djeci u prvih godinu dana.

VTX2004

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pokušaj na Institutu za ispitivanje i kontrolu lijekova (tak se prije zvalo, ne znam da li se nešto mijenjalo, to je gore na Mihaljevcu, stanica prije zapravo (Ksaverska c.?)
    Sve što se kod nas prodajeez obzira da li na recept ili ovako (osim pojedinačnog uvoza što je poluilegalno) mora proći njihovu kontrolu.
    Nisam 100% sigurna da li su i cjepiva pod njima ili imaju neku posebnu ustanovu (Imunološki zavod i sl.)

vtx2004

Početno

Evo danas sam dobila potvrdu iz Splita, od doktorice koja je za svoje dijete kupovala u apoteci cjepivo.

3 u 1 - strano cjepivo 153 kune;
    5 u 1 - strano cjepivo 240 kuna.

Takvo cjepivo kod pedijatra ima cijenu 400 kuna. Rekla je da nađem nekog doktora da mu dam novce pa da mi on kupi u Medike - oni to mogu na veleprodajnom odjelu. Što više reći osim one pjesme:"Money, money, money...makes the world go around".....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u ljekarni Grabovac u Osječkoj ulici je cjepivo 5u1 332 kune (ako sam točno zapamtila), a ako ćeš ići u privatnu pedijatrijsku ordinaciju (Barakovićeva ul.) onda ćeš ga platiti 300 kuna

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li se taj inaktivirani DiTePer zove kod nas Infanrix? Jel to to?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gospođa ima curicu, 13 godinu staru, ljeći se već niz godina od raka.....
    VTX2004, na koga se odnosi gornji citat?
    ako se odnosi na tvoju pedijatricu, ja moram dodati da imam sasvim drugačije iskustvo - cjepivo sam sama kupovala (nikada mi nije ponudila da ga kupim od nje); kao pedijatar - dijagnostičar je izvrsna i, mogu bez pretjerivanja reći, jedna od boljih u Splitu po onome što čujem od drugih mama o drugim pedijatrima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da li je cijepljenje uvijet samo za drzavne vrtice ili i za privatne?
    Zna li netko koja je logika toga da dijete treba biti cijepljeno ako zeli biti u vrticu? Recimo, oni koji nisu, preuzimaju odgovornost (roditelji) u slucaju da se nesto desi, a oni koji jesu, nemaju se zbog cega brinuti jer su ionako cijepljeni....(Naravno uz uvijet da vrijedi to da cjepivo stiti od doticne bolesti, sto je vrlo dvojbeno prema nekim istrazivanjima)

vtx2004

Početno

Za ime cjepiva ne znam ali mogu saznati!

Drugo, pedijatrica u Splitu slovi kao jako poznata, dobra - no politika rada je pojeljena prema roditeljima i njihovim poslovima, tj. od kojeg roditelja bi mogla imati eventualnu korist. Ne može se dijete lijećiti Suma Medom, jedino je žalosno što kada dijete prebaciš kod drugog pedijatra taj ne pročita prethodne naznake, jer da netko pročita i da može reagirati te ukazati na nepravilno liječenje svog kolege po struci, vjerujem da bi bilo mnogo manje problema.

Što se tiče cijepljenja kao što sam rekla - neljubazna gospođa iz ministarstva zdrastva mi je rekla AKO NE ŽELIM CIJEPITI DIJETE NEKA GA UPIŠEM KOD ČASNIH SESTARA. To jest oblik privatnog vrtića -ali je ujedno i religiozno obojena sredina pa možda to spada pod SEKTE I PRAVO RODITELJA KOJI PRIPADA ODREĐENOJ SEKTI DA NE CIJEPI SVOJE DIJETE!

Mislim da se Kaptolu ne bi baš svidjela ova definicija i u krajnjoj liniji - diskriminacija. Moje najstarije dijete, koje je ove godine krenulo u prvi razred osnovne škole je bilo kod časnih sestara. Uvijek čist, zadovoljan, htio bi što duže ostati u vrtiću, pa čak i subotu i nedjelju pitao da ide. Dok je prve dvije godine bio u državnom - mrzio ga je iz dna duše - da ne pričam o špricama / iglama narkomana koje su obitavale u dvorištu vrtića. Istovremeno je išao popodne u privatni muzički vrtić i toliko ga volio da je htio biti cijeli dan tamo. Ipak za takvo nešto nisam imala financijskih mogućnosti - stoga, vidljiva je razlika između državnih, privatnih i onih koje drže časne sestre.

Cijepljenje i zdravlje djece je vrlo upitna tematika. Pa na primjer kako sam navela iako je dijete cijepljeno protiv POLIA ono dobije Polio. Ne reagiraju sva djeca kao ni ljudi na ljekove i cjepiva isto.

Ono što ja smatram važnim je da se ozbjegne cijepljenje 1 godinu života da bi dijete moglo stvoriti svoj vlastiti zdravi imuni sustav. Naime, porast je majki koje doje barem 6 mjeseci ako ne i godinu dana i smatram iako nisam liječnik niti pedijatar da je priroda učinila majčino mlijeko takvim da štiti dijete.

Malo mi je nejasno gdje dijete može danas pokupiti difteriju? Tetanus može dobiti svatko tko zadobije ranu koja se potom može onečistitit, ali uvijek bez obzira da li ste več ciljepljeni ili ne liječnici preventive radi ponovo cijepe tetanus cjepivom, te zbog čega onda unaprijed cijepiti? Rok trajanja unutar organizma je ograničen zato se djeca u nekoliko navrata cijepe teanus vakcinom - jer je rok zaštite prošao. Smatram da isto vrijedi i za ostala cjepiva (ospice, pertusis, polio, mumps i rubeola). Ružno je na ovom mjestu usporediti ali to je kao kod raka - kada otkaže imuni sustav rak krene. Moguće ga je možda usporiti ali je onda obično sav trud usmjeren na podizanje imuniteta u pokušaju da se tijelo samo odbrani. Lijeka nema - barem za sada. Kao ni vakcine, zar ne?

Evo u prilogu, sa nadom da razumijete dovoljno engleskog:

Autoimmune Reactions to Vaccines

An 11 year old girl received a routine tetanus booster dose and three days later developed blindness in the right eye and light perception only in the left eye. Her optic discs were swollen on exam. Two days later she had partial paralysis of her legs and loss of bladder control, then more widespread sensory loss including a lack of vibrational and positional senses. Seven weeks later she still had some vision loss and decreased muscle power. Within one year she recovered (Lancet, 1992).

A 20 year old woman experienced pain and swelling of her right wrist and fingers 4 days after a hepatitis vaccination. The pain and swelling resolved, but returned again 6 months later with more severe swelling and pain, following a second hepatitis vaccination. Nine years later, X-ray of the hands showed destruction of the bones throughout her wrist joints (Scandinavian Journal of Rheumatology, 1995).

A 4 year old girl developed progressive weakness of the legs, pain in the legs and feet, and gradual inability to walk 10 days after Hib vaccination. On the fifth day she had swallowing difficulties, facial weakness, and a monotonous voice. Her symptoms gradually improved, and within 3 weeks she could walk with help (Journal of Pediatrics, 1993).

A 42 year old man received tetanus toxoid on three separate occasions over a period of 13 years. Following each vaccination he developed acute nerve symptoms diagnosed as Guillain-Barre syndrome, a disease of the nervous system characterized by rapid onset of motor weakness and loss of sensation. A nerve biopsy revealed destruction of the myelin nerve sheath. Following his last injection he continued to experience multiple recurrences, and continued to show abnormal findings on examination 15 years later (Journal of Neurological Science, 1978).

A tu je i link:
    http://www.healthy.net/clinic/family...n/articles.asp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dio Filipovih reakcija na cjepivo Di-Te-Per+ Polio: ukocenost nogu 1-3 dana , Zadne cijepljenje (4 god) - slijedecih 10 dana sepavost.

Moze li se samo polio kupit ? (Mislim taj koji se ne pije nego bocka.)
    Infanrix cjepivo (di-te-per acelularni)=86 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drugo, pedijatrica u Splitu slovi kao jako poznata, dobra - no politika rada je pojeljena prema roditeljima i njihovim poslovima, tj. od kojeg roditelja bi mogla imati eventualnu korist.
    ja sam nezaposlena pa ne vidim kakvu bi to ona korist mogla imati od mene

drugo, mislim da nije korektno od tebe to što si navela o njoj - ako sam je ja prepoznala, prepoznat će je i drugi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cijepljenje je uvjet za upis u državne jaslice ili vrtić.U waldorfskom vrtiću koji se tretira kao privatni,nije potrebno imati potvrdu o cijepljenju.Mnogi se odlučuju za W.vrtić upravo zbog toga.

U svom dugogodišnjem istraživanju kako izbjeći cijepljenje,saznala sam da smo po zakonu svi dužni cijepiti se,ali je ustavno pravo svakog pojedinca odbiti sve vrste medicinskih intervencija na svome tijelu i tijelu maloljetnog djeteta(tu spada i cijepljenje),na vlastitu odgovornost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trimama, uf, gdje spomeneš baš danas taj vrtić
    vidi ovaj članak u Večernjaku
    http://www.vecernji-list.hr/newsroom...86810/index.do

Ono što mene zabrinjava, ne mogu vjerovati i ne mogu vjerovati još jednom. Da našu djecu, a lijepo molim i svoju vlastitu, ova država i naši liječnici cijepe nečim što je zabranio Unicef :/ :?
    Oprostite, ali meni to nikako ne ide u glavu :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da, nisam dovršila misao. Ako imate konkretne podatke, dokaze, zašto se ne obratiti direktnim i otvorenim pismom Ministarstvu zdravstva i Vladi po ovom pitanju?????????

Evo, ja već razmišljam debelo da im pošaljem e-mail sa gore kopiranim uvodnim topicom vtx2004. jer je za mene ovo jako osjetljiva stvar oko koje se ne bi smjelo šaliti. Kad sam to spomenula nekolicini roditelja očito je da se širi panika među svima nama

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jel može netko sigurno reći (dati link po mogućnosti) za to koja je cjepiva Unicef zabranio?
    Nuna, prilično je nevjerojatno da bi oralni polio izazvao takvu reakciju - prvo mora proći inkubaciju, pa dio bolesti koji je u crijevu - ne znam koliko traje, ali nije trenutačno. Vjerojatno su ga loše piknuli (u živac ishijaticus ili bar preblizu).
    Anchie, mislim da je.

vtx2004

Početno

drugo, mislim da nije korektno od tebe to što si navela o njoj - ako sam je ja prepoznala, prepoznat će je i drugi

To što si ti prepoznala o kome se radi je tvoja prednost. Ja nisam napisala njeno ime, ali ako treba ću napisati jer iza toga stoji karton mog djeteta na kojem se vidi što je primilo do 2 godine života - koliko antibiotika, i to KOJIH, a da ne govorim da u kartonu postoji jedna jedina krvna pretraga.

Krvne pretrage postoje iz nekog razloga, samo valjda je ona vidovita pa - eto vidi bez nalaza što se s djetetom događa. Drago mi je da si zadovoljna s njom - ja nisam bila, jer ne možeš djetetu od nepune dvije godine dati SUMA MED, pa poslije 7 dana neki novi antibiotik. Odbila sam dijete puniti antibioticima. Jedna doza Silapen sirupa je riješila taj problem i to ne kratkotrajno nego dugotrajno. Njen kolega me je upozorio da je liječeći dijete antibioticima to isto ostalo nagluho. Ako ti to smatraš nekorektnim, mene to baš i ne interesira jer mogu ja i na lječničku komoru - ne zaboravi - ja dokaz pisani, njenom rukom u kartonu djeteta imam - ovo nije rekla kazala. Mislim da je ovo sada jasno.

I da ti još nešto kažem - mnogi liječnici u Splitu rade na taj način - to je lutrija koga ćeš dobiti. Zbog običnog ultrazvuka arkade desnog oka, gdje je dječji kirurg u Splitu pitao MENE, bez ikakvih nalaza, bez ultrazvuka, da li ćemo operirati ili čekati - ja sam morala u Zagreb. Čula sam se sa rođakom koji radi u Zagrebačkoj bolnici i doslovce je iskočio iz kože - ni slučajno ne diraj ništa u Splitu - dolazi hitno u Zagreb. Iako ja tada nisam to smatrala toliko važnim da bi dijete on nepunih godinu dana vukla u Zagreb, vjerujem da je on imao razloga da tako reagira.

A mogu ti reči da moja prijateljica čije je dijete teško bolesno, i to od 6 mjeseca života, koje je prešlo sve doktore u Splitu i Zagrebu, ne znam kakva snimanja i lijekove, je služilo kao pokusni kunić za testiranje raznih medikamenata jedno isto tako jako poznatoj liječnici u Splitu. Kada je dijete prestalo u potpunosti jesti i piti ona ga je skinula sa lijekova. Poslije mjesec dana, dijete je počelo jesti i piti, živnulo je i počelo komunicirati, tako da je bio dva mjeseca bez lijekova koji su propisani. Kada je došla kod doktorice koja ga liječi ova je bila FASCINIRANA NAPRETKOM, kako je mali napredovao, i vidite gospođo da sam rekla da trebate biti uporni, testovi i nalazi su bili mnogo bolji, i vidite gospođo da smo ipak pronašli što mu odgovara. I na kraju svega, kada je gospođa sve strpljivo odslušala, zahvalila je doktorici i obavijestila je da je dijete već DVA mjeseca bez njenih propisanih ljekova - pa neka joj malo objasni kako je to moguće. Ova je ostala bez riječi teksta ili objašnjenja. Treba li dalje?

vtx2004

Početno

i da, nisam dovršila misao. Ako imate konkretne podatke, dokaze, zašto se ne obratiti direktnim i otvorenim pismom Ministarstvu zdravstva i Vladi po ovom pitanju?????????

Evo, ja već razmišljam debelo da im pošaljem e-mail sa gore kopiranim uvodnim topicom vtx2004. jer je za mene ovo jako osjetljiva stvar oko koje se ne bi smjelo šaliti. Kad sam to spomenula nekolicini roditelja očito je da se širi panika među svima nama

Evo po ne znam koji put link na stranice:

http://www.healthy.net/clinic/family...n/articles.asp

Vaccines: Are they really safe and effective?, Neil z. Miller Printed 2002.
    (CIJEPIVA: DA LI SU ZAISTA SIGURNA i DJELOTVORNA)

Where to find Answers to all your questions about childhood vaccinations, Diane Rozario, Printed 2002
    (GDJE PRONAČI ODGOVORE NA SVA PITANJA VEZANA UZ CIJEPLJENJA DJECE)

Ovo su naslovi sa te stranice:

* Vaccination: A Sacrament of Modern Medicine (Richard Moskowitz, M.D.)
    * Unvaccinated Children (Richard Moskowitz, M.D.)
    * Effects on Immune System (Randall Neustaedter O.M.D.)
    * Vaccines (Harris L. Coulter, Ph.D.)
    * Critique of Government-Funded Epidemiology (Harris L. Coulter, Ph.D.)
    * An Italian Study Finding Biochemical Markers of Vaccine Damage (Harris L. Coulter, Ph.D.)
    * Vaccines and Violent Behavior (Harris L. Coulter, Ph.D.)
    * SIDS and Seizures (Harris L. Coulter, Ph.D.)
    * Influenza
    * Vaccination in Animals

Pa još o POLIO cjepivu:

http://www.fda.gov/opacom/lowlit/shotspf.pdf

There are two kinds of polio
    vaccines: the inactivated polio
    virus (IPV), which is the shot
    recommended in the United
    States today, and a live, oral
    polio virus (OPV).

OPV causes polio in a few people
    and experts believe that using
    OPV is no longer worth the
    slight risk, except in limited
    cases. IPV does not cause
    polio.

Toliko za sada, ostalo ću pronaći i postati.

VTX2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam mislila na ovo

Ako imate konkretne podatke, dokaze, zašto se ne obratiti direktnim i otvorenim pismom Ministarstvu zdravstva i Vladi po ovom pitanju?????????
    možeš i u medije, ako hoćeš

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

raspitala sam se kod svoje pedijatrice, dakle, UNICEF nije ZABRANIO ta cjepiva, nije ih preporucio- a to je velika razlika!!! kod nas je u tijeku prelazak na acelularno i inaktivno cjepivo,rade na tome u odboru za cjepiva, ali nema prema broju djece koja prime u principu negativnih reakcija ni na ovo koje trenutno igra, ali kako smatraju da je ovo drugo bolje rade na tome da se uvede kao besplatno i normalno...
    nadam se da sam relativno tocno prenijela dio njenih rijeci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Nuna, prilično je nevjerojatno da bi oralni polio izazvao takvu reakciju - prvo mora proći inkubaciju, pa dio bolesti koji je u crijevu - ne znam koliko traje, ali nije trenutačno. Vjerojatno su ga loše piknuli (u živac ishijaticus ili bar preblizu).
    Ne znam. svi me uvjeravaju da nije to od oralnog polia jer od njega nema reakcije (bar ne 2 sata nakon cijepljenja) .Ali je onda od obicnog Di-Te-Per cjepiva.Sva 4 puta. Grozno je nositi dijete na rukama i pitati se hoce li opet prohodati. A ako je i ubod bio blizu zivca , ne bi trebao biti oduzet na obje noge , nego samo jednu,zar ne?
    Iris smo cijepili acelularnim cjepivima i nije imal reakciju (osim proljeva 1. cijepljenje). Trenutno je u ST nestasica polio kojeg priprema Zavod za javno zdravstvo (ili Higijenski :? , sto su mi ono rekli?).Dobit ce ga danas-sutra. (Nije ga bilo za nas pa moramo otic po to sad).i je, strah me,strah me od cijepljenja.A starh me i ne cijepit. Mozda ipak nije losa ideja odgodit to do godine dana starosti djeteta. Iako , kazu, reakcije su zesce sto je dijete starije.

vtx2004

Početno

Evo ovako - ministarstvo zdravstva je u rasulu - tog smo valjda svi svjesni.

Unicef NIJE ZABRANIO NEGO JE PREPORUČIO ... da gospodo mame nismo malo naivni. Vjerujem da ovdje ima onih koji su završili koji studij iz marketinga, matematike, pa da malo realno razmislimo. Evo jedne jednadžbe sa nepoznanicama:

Unicef = godišenjeg prihoda? = politička moć?
    Farmaceutske kompanije = godišenjeg prihoda? = politička moć?

Ne želim o ovome dalje uopće razmišljati. Kome da se žalim - Herbrangu ili?
    Ja sam vani živjela gdje se sluša glas naroda ili ako se potpiše peticija onda se nešto i promjeni.

Drugo - kome da se žalim - možda nekom saborskom zastupniku?

Nemojte me krivo shvatiti - ali kada čovjek izgubi zdravlje - gotovo je.

Zbog toga samo penosim strane ekspertize i budite svjesni da iako UNICEF RADI I POMAŽE, on nije ni USA ni Evropa - financijski interesi daleko vrijedniji nego što Unicef ima uticaja (političke ili financijske moći i mehanizama) to zaustaviti. I onako usput, jučer mi u apoteci kažu: Nemojte uzimati Suma Med - uništava imunitet...... Hajdemo se malo otrijezniti i školovati:

http://educate-yourself.org/vcd/vcdd...s15may01.shtml

Educate-Yourself
    The Freedom of Knowledge, The Power of Thought ©

Current News | Introduction | Colloidal Silver | Chemtrails | Emerging Diseases | Forbidden Cures | Immunity Boosting | Nutrition | Mind-Body Connection
    Ozone | Bioelectrification | Story on Drugs | Vaccine Dangers | Cancer | Newsletter | New World Order | NWO News | Pam Schuffert | Reports From Peru
    Phil Schneider | Al Bielek | Trevor James Constable | Mind Control | Brice Taylor | Ted Gunderson | Free Energy | Membership | Help | Discussion | 2003
    Matthew Ward | Kanya Vashon McGhee | Montalk | Cell Phone Towers | Ruth Drown | ZS Livingstone | Red Elk | Dowsing | Don & Carol Croft
    BBB | The Draft | Orgone Generators | Anna Hayes | Gary Wade | Tone Generator | Home | Contact Us | Products | Search | Letters | Links

Vaccines Proven To Be Largest Cause of
    Insulin Dependent Diabetes in Children
    Diabetics Advised to Seek Legal Counsel Now, Before Their Right to Compensation Expires.
    By Dr. J. Barthelow Classen, M.D.
    Published: May, 2001
    http://educate-yourself.org/vcd/vcdd...s15may01.shtml
    Arlington, September 11, 2000: Dr. J. Bart Classen, an immunologist at Classen Immunotherapies, presented data yesterday at
    the International Public Conference on Vaccination which proved vaccines are the largest cause of Insulin Dependent Diabetes
    in Children. His data indicated that vaccines cause approximately 80% of cases of insulin dependent diabetes in children who
    have received multiple vaccines starting after 2 month of life.
    Dr. Classen presented data supporting a causal relationship between many different vaccines and the development of insulin
    diabetes. His data included the pertussis, mumps, rubella, hepatitis B, hemophilus influenza and others. The data indicated
    people with vaccine induced diabetes may not develop the disease until 4 or more years after receiving a vaccine.
    Lawyers attending the conference and who reviewed the data, advise diabetics to seek legal counsel at once. The government
    provides compensation for vaccine induced injuries however there is a statute of limitations. Insulin dependent diabetes cost the
    patient about $1 million over their life time.
    Dr. Classen’s research has been published in numerous journals and featured in national news reports. For the latest
    information on the effects of vaccines on insulin dependent diabetes and other autoimmune diseases visit the Vaccine Safety
    Website (vaccines.net)
    Classen Immunotherapies, Inc.
    6517 Montrose Avenue
    Baltimore, MD 21212 U.S.A.
    Tel: (410) 377-4549
    Fax: (410) 377-8526
    Classen@vaccines.net
    Originating url: http://vaccines.net/newpage18.htm

About vaccines.net
    This site is dedicated to the promotion of safer immunization practices through the application of scientific principles to vaccine
    research. The website highlights research into the long term effects of vaccines and discusses potential harmful effects of
    vaccines. The content of this site is not intended to be anti-immunization but instead to promote the concept that the goal of
    immunization is to promote health not eradicate infections. It is hoped that through the collection and dissemination of
    information about the chronic effects of vaccines, safer immunization practices will become available for those who choose to
    be immunized.
    There is growing evidence that immunization cause a large number of other chronic diseases including autoimmune diseases,
    allergies, asthma, cancers, and Gulf War Syndrome. Data linking these diseases to vaccines includes human and animal data. In
    some cases the increased risk of developing these diseases following immunization exceeds the risk of the infectious
    complications prevented by immunization. Furthermore there is data that these complications are unnecessary and vaccines can
    be given in ways that actually prevent the development of these diseases.
    For more information on vaccine safety and your rights contact The National Vaccine Information Center
    http://www.909shot.com

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vtx, i ovjde se moze nesto promijeniti, ja bar vjerujem u to....
    polako i mi postajemo civilno drustvo, mislim da sto se vise deremo, doci ce neki glas do tamo dokle treba.....

vtx2004

Početno

Draga Zrinka, ja sam davno rekla da dok u saboru i na vrhu sjedi xxx (kao moderator ovog podforuma, ovaj dio sam brisala - vesna72) - da od toga ništa. Premalo je mladih, spremnih da nešto promjene - ne daju im unutra. Ministar za skolstvo i obrazovanje je mlad i vani je živio i naučii kako se "posao" radi. Pa ipak, npr. nije dozvolio školi u koju sam upisala svoje dijete u 1 razreda da zaposle još dva učitelja tako da RRVI RAZREDI IMAJU 30 UČENIKA. Prijateljica mi radi kao učiteljica i to u Splitu, ne vjeruje svojim ušima, danas dolazi a ja je sutra vodim da vidi razred u kojem je moje dijete. Ona ima 22 djeteta u razredu od kojih su 2 sa specijalnim potrebama. Mislim da ne trebam komentirati dalje:

Ali da se vratimo na temu.

Pa malo o cjepivima:

http://educate-yourself.org/vcd/vcdv...hcontrol.shtml

Ovo je izuzetno interesantna studija - tek toliko da se zna što se i kako radi i koga se cijepi. Radi se o isjećku i dovoljan je ovaj dio da ne zatrpam forum. Ostalo pročitajte preko linka:

During the early 1990s, the World Health Organization (WHO) has been overseeing massive vaccination campaigns against tetanus in a number of countries, among them Nicaragua, Mexico, and the Philippines. In October 1994, HLI received a communication from its Mexican affiliate, the Comite' Pro Vida de Mexico, regarding that country's anti-tetanus campaign.

Suspicious of the campaign protocols, the Comite' obtained several vials of the vaccine and had them analyzed by chemists. Some of the vials were found to contain human chorionic gonadotrophin (hCG), a naturally ccurring hormone essential for maintaining a pregnancy.

hCG and Anti-hCG Antibodies

In nature the hCG hormone alerts the woman's body that she is pregnant and causes the release of other hormones to prepare
    the uterine lining for the implantation of the fertilized egg. The rapid rise in hCG levels after conception makes it an excellent
    marker for confirmation of pregnancy: when a woman takes a pregnancy test she is not tested for the pregnancy itself, but for
    the elevated presence of hCG.

However, when introduced into the body coupled with a tetanus toxoid carrier, antibodies will be formed not only against
    tetanus but also against hCG. In this case the body fails to recognize hCG as a friend and will produce anti-hCG antibodies.
    The antibodies will attack subsequent pregnancies by killing the hCG which naturally sustains a pregnancy; when a woman has
    sufficient anti-hCG antibodies in her system, she is rendered incapable of maintaining a pregnancy.(1)

HLI reported the sketchy facts regarding the Mexican tetanus vaccines to its World Council members and affiliates in more
    than 60 countries.(2) Soon additional reports of vaccines laced with hCG hormones began to drift in from the Philippines,
    where more than 3.4 million women were recently vaccinated. Similar reports came from Nicaragua, which had conducted its
    own vaccination campaign in 1993.

The Known Facts

Here are the known facts concerning the tetanus vaccination campaigns in Mexico and the Philippines:

* Only women are vaccinated, and only the women between the ages of 15 and 45. (In Nicaragua the age range was 12-49.)
    But aren't men at least as likely as young women to come into contact with tetanus? And what of the children? Why are they
    excluded?

* Human chorionic gonadotrophin (hCG) hormone has been found in the vaccines. It does not belong there -- in the parlance
    of the O.J. Simpson murder trial, the vaccine has been "contaminated."

* The vaccination protocols call for multiple injections -- three within three months and a total of five altogether. But, since
    tetanus vaccinations provide protection for ten years or more, why are multiple inoculations called for?(3)

* WHO has been actively involved for more than 20 years in the development of an anti-fertility vaccine utilizing hCG tied to
    tetanus toxoid as a carrier -- the exact same coupling as has been found in the Mexican-Philippine-Nicaragua vaccines.(4)

idemo dalje....

vtx2004

Početno

I da ne pomislite da tu nema i drugih problema - naime muslimani imaju svoj izbor vjere koji im zabranjuje: SVINJETINU.

Na linku dolje možete pročitati članak što je pronađeno u cjepivu kojim se cijepe djeca - sva pa i ona koja pripadaju islamskoj zajednici.

Muslim babies’ MMR jabs have traces of pork

By Vicky Collins, The Herald

THOUSANDS of Muslim babies in Scotland have been injected with a derivative of pork contained in a major child vaccine, The Herald can reveal.

One of the two triple measles, mumps, and rubella (MMR) vaccines used by GPs in Britain are made using porcine gelatin, which is forbidden in Islam.

Public health officials in Glasgow admitted that they had only begun informing parents in the last week.

Strict Muslims can only use medicines containing derivatives of pork in a medical emergency when there is no other option.

Ostatak na linku:

http://www.taxtyranny.ca/images/HTML...1Vaccines.html

vtx2004

Početno

I na kraju - za danas - u prilogu web stranica sa nizom tekstova:

http://www.taxtyranny.ca/images/HTML...nes/index.html

Ovdje prilažem sadržaj:

Updated:Sept 08, 2004

1. NEW:GM vaccines recombine into unpredictable hybrid viruses in human and animal cells
    2. There IS a link between the MMR jab and autism
    3. Parents Speak Out About Vaccine Data
    4. Vaccine Death: Alan Yurko accused of SBS - Court Case in Florida
    5. Can DPT/DTaP Alter Immune Function?
    6. The True Story of a Cancer-Causing Monkey Virus
    7. Iatrogenic Death and Disease
    8. Vaccine Information
    9. AUTISM-MERCURY LINK APPEARS TO BE ESTABLISHED
    10. Synthetic Meningitis Vaccine Created
    11. MMR Vaccine: A reaction that they can't deny
    12. Flu shots linked to asthma attacks
    13. Air Force veteran claims smallpox vaccine made him sick
    14. United States Plans to Build Secure Biological Laboratories ...
    15. Charismatic Doctor at Vortex of Vaccine Disp
    16. Vaccine Information Wrong
    17. Diptheria/Pertussis/Tetanus Vaccine Not Risk Free Nor Is It Effective
    18. six American soldiers suffer permanent brain damage after taking anti-malarial drug while on duty ...
    19. New link to autism suggested
    20. G8 Adopts Plan to Speed HIV Vaccine
    21. Muslim babies’ MMR jabs have traces of pork
    22. Vaccine Links To Autism?
    23. Scientific saga tracks taint of polio vaccine
    24. Autism/mercury/vaccine connection
    25. [NVIC] Polio Eradication Faces Setback
    26. Multiple Vaccinations
    27. Iowa becomes the first state to ban thimerosal [Mercury] from vaccines
    28. New Study Supports Possible Link Between MMR Vaccine and Autism...
    29. Study Finds Genetic Link Between Autism, Vaccines
    30. Calls For Congressional Investigation Into Thimerosal (mercury) in Vaccines
    31. PUBLIC HEALTH CONCERNS ON VACCINES TO CONGRESS
    32. Your Bloglet Update from ...
    33. New Book On Polio Vaccine and SV 40
    34. Judge Sees Little Evidence to Support Anthrax Vaccine
    35. The Killer Vaccines - An Honest Physician Warns of Serious Dangers
    36. What They Don’t Tell You About Vaccination Dangers Can Kill You or Ruin Your Life
    37. Wyeth Fires Prevnar Whistleblower
    38. Congressman David weldon, MD, wants mercury out of flu vaccine
    39. Drug firm threatened us, say MMR families
    40. FDA ISSUES RECOMMENDATIONS ON DEVELOPMENT OF DRUGS...
    41. Large amount of flu vaccine unused Japan
    42. NIH Attempts to Revive Diarrhea Vaccine
    43. Forest? What Forest?: Vaccines & autism
    44. CDC's unspoken acceptance of vaccine additive raises furor
    45. SHOULD YOU GET THE FLU SHOT?
    46. Measles vaccine safety
    47. Grains and Disease
    48. The asthma riddle
    49. They got vaccinated, and they still got sick.
    50. Mass measles vaccination may not be wise move
    51. LIVE VIRUS DISCOVERED IN RABIES VACCINE
    52. Acambis smallpox vaccine blow
    53. Limits Urged on Eating Tuna
    54. TAINTED RESEARCH: What's good for Wakefield is good for the rest, too
    55. The Great Flu Scam of 2003
    56. UNICEF Nigerian Polio Vaccine ...
    57. Flu Shots for All?
    58. English Law Firm published a paper reporting over 600 side effects
    59. Doctor's Group Opposes Vaccine Mandates
    60. Medical Elites
    61. Vaccine Epidemic
    62. Vaccinations DATA, on line conference
    63. UPI Investigates: The vaccine conflict
    64. AUTISM EPIDEMIC LINKED TO VACCINE & DENTAL MERCURY
    65. COMPREHENSIVE NONMAINSTREAM ARTICLE CONCERNING VACCINES
    66. Vaccine Whistle blower Kicked Out of Regiment
    67. Chickenpox Vaccine Doesn't Even Work
    68. Advisory Committee on Immunization Practices
    69. Flu Vaccines For All Americans by 2006
    70. Medical Quackery on Anti-Vaccine Web Sites
    71. Doctor's Group Opposes Vaccine Mandates
    72. Sick children untreated due to MMR fears
    73. Pulled Rotavirus Vaccine Proved Dangerous
    74. Follow the Money on Vaccines
    75. The Vaccine Machine Is It A Follow-The-Money Operation?
    76. 'Our Polio Test Was Conclusive' - DR Haruna Kaita
    77. The Smearing Of Andrew Wakefield
    78. Scientists retract study suggesting vaccine and autism link
    79. Wakefield hires a libel lawyer to demand an apology from The Lancet
    80. Dr. Wakefield's complete response to the London Sunday ...
    81. Scientists retract study suggesting vaccine, autism link
    82. Massive overdoses in drug trial killed boy, 4
    83. SCANDAL OF THE ANTHRAX BABIES
    84. Vaccination - Assault on the Species
    85. Personal Health Even With Vaccination,..
    86. The Victim Friendly National Childhood Vaccine Injury...
    87. The Smearing Of Andrew Wakefield
    88. Autism and MMR Vaccine: When the pharmacartels...
    89. You Should Worry About Vaccine Safety
    90. DR. ANDREW WAKEFIELD AND THE MMR CONTROVERSY
    91. Life Expectancy
    92. A Highly Revealing Analysis Of Flu Statistics
    93. Hyping vaccines
    94. Re: Vaccine Data Leads to a Shocking Discovery
    95. Military mandatory anthrax and smallpox vaccinations
    96. CONCERN ABOUT BIRD FLU ...
    97. PERSPECTIVES
    98. Vaccine Data Leads to a Shocking Discovery
    99. New MMR controversy Immunisation
    100. More Parents Refusing to Get Kids Vaccinated
    101. Mass Vaccination Not Needed to Contain Smallpox...
    102. Pharmaceutical Terrorism & The Medical Insanity of Vaccines
    103. Breastfed Baby Exposed to Smallpox Vaccine Virus
    104. A lesson for media
    105. Flu Vaccine Linked to Autism, ADHD etc
    106. Mercury/Autism/Vaccines
    107. NEW Study - Vaccine Additive Linked To Brain Damage
    108. Who are behind the apologists for Vaccine/Mercury safety?
    109. Mercury is not the only problem: Aluminum as an adjuvant in vaccines
    110. Threat of Shingles Epidemic From Vaccine Use
    111. DR. ANDREW WAKEFIELD IS BEING BLAMED FOR THE ...
    112. Judge tells Pentagon to end compulsory anthrax shots
    113. Mercury & Immunization Safety Review
    114. Mass vaccination plans
    115. WHAT DOCTORS DON’T TELL YOU
    116. HYPING VACCINES: AN INVESTIGATION
    117. Anti-vaccine advice worries health officials
    118. Keeping Faith, Losing Job
    119. Flu Secrets You Should Know
    120. The Other Side of Vaccines
    121. Ninety-three Children Dead of Flu - Majority were vaccinated!
    122. Government and the Flu: A Short History
    123. B.C. Vaccine lawsuit
    124. READ THIS BEFORE YOU GET A FLU SHOT OR TAKE ANOTHER PILL
    125. Immunization Safety Review: Vaccines and Autism
    126. Gulf Syndrome linked to 'secret' injections
    127. The Mercury Debate
    128. Government and the Flu: A Short History
    129. U.S. marine punished for refusing questionable anthrax vaccine
    130. Autism, Encephalitis, and Vaccination
    131. Shoot First and Ask Questions Later
    132. Nasal Spray Flu Vaccine Ready for Launch
    133. Why You Should Avoid Taking Vaccines
    134. Influenza Request for information
    135. Panel reluctantly backed flu vaccine to FDA
    136. Another BC Health Ministry response regarding flu vaccine
    137. Medical Liars - Vaccines
    138. Safe Vaccine Lawsuit? Hmm...
    139. U.S. Mandatory anthrax shots stir health fears, sap morale
    140. CHOOSE YOUR POISON....
    141. Is the MMR vaccine a cause of autism - ..
    142. Effectiveness of Influenza Vaccination in different populations
    143. Flu Mist anyone?
    144. U of C injects advice on flu shots
    145. Mother accused of baby murders is freed
    146. IS IT POSSIBLE THAT FluMist®, THE NASAL
    147. PRESS RELEASE FROM THE NATIONAL VACCINE...
    148. HAZARDS OF THE FLU VACCINE
    149. MD questions : Should you get the FLU VACCINE
    150. SARS vaccine may be tested in 2004
    151. Anger over vaccines festers
    152. The Flu Vaccine
    153. Canadian Vaccine Laws
    154. Vaccines: Coasttocoast: Wed nite
    155. Canadians are being fed distortions to ...
    156. INFLUENZA - Flu Vaccine
    157. Think twice about that flu shot....
    158. Flu jab linked to seven-fold increase in killer brain disease
    159. Chapters-Indigo's web site in Canada has a serious problem
    160. Vaccines Eyed In GIs Death
    161. Standard vaccine additive ingredients:
    162. Despite Lacking Latest Virus, Flu Vaccine Is Thought to Work
    163. Study Attempts Cover Up of Autism-Mercury Link
    164. New infection emerges from immunization
    165. Mystery Deaths Fuel Vaccine Anxieties
    166. Data Reveals Threat of Shingles...
    167. Alarming expose of research maniplation ...
    168. Quality Control at Wyeth
    169. Preventing Another SV-40 Tragedy: Are Today's Polio Vaccine
    170. Mercury-laced vaccines a threat, child group says
    171. Focus: The truth about MMR
    172. Nigeria Polio Vaccines Safe, Untainted, says World Health..
    173. The Truth Comes Out- United States Vaccination Rates High
    174. Risks of FluMist Vaccine
    175. Mystery blood clots felling U.S. troops
    176. Anthrax threat shot down early in war
    177. Risks of FluMist Vaccine
    178. FluMist - Before you snort, read the report!
    179. Father of dead soldier claims Army cover up
    180. Vaccine Outrage
    181. Vaccines May Fuel Autism Epidemic
    182. Nasal flu vaccine "FluMist" approved ...[/b]

Vjerujem da vam je dovoljno pročitati naslove i pri tome imati na pameti stanje u našem zdravstvu...

VTX2004

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vtx2004 - razumijem tvoju zabrinutost za zdravlje svoje djece. Svi mi kao roditelji smo zabrinuti, i to je prirodno i normalno.

Samo, molila bih te da se u svojim postovima suzdržiš uvredljivih komentara, upućenih na pojedince ili institucije. Prema pravilima foruma, sve uvrede ću brisati.

Zaista je jedini način da se nešto promjeni obraćanje nadležnim institucijama argumentiranim pismom, peticijom i sl. Ukoliko želiš, mogu ti dati linkove na zakone i pravilnike kojima su cijepljene i upisi u vrtić regulirani.

Vjerujem da su svi tvoji postovi pisani u dobroj namjeri da naučimo nešto novo, ali ujedno moram te upozoriti i da dosta cura ne zna engleski, te se nalazimo na pravnim pitanjima:

Ovaj podforum namijenjen je za postavljanje pravnih pitanja, na koja će vam moderatori ili ostali članovi foruma dati odgovor u okviru svojih znanja i mogućnosti.
    Ukoliko ne znamo odgovor na vaše pitanje, pokušat ćemo vas uputiti na nadležno tijelo odnosno službenike u čiju nadležnost pitanje pripada.
    Koliko god podržavam svaku inicijativu za proširenje znanja, ipak vjerujem da u dobu kad se cjelokupno znanje svakih pet godina udvostručuje jednostavno nisam u mogućnosti sve pratiti, naučiti i znati. I sama medicina podijeljena je na niz grana, baš zbog toga što niti nakon višegodišnjeg školovanja nitko ne može znati sve o svemu.

Ukoliko ima još konkretnih pitanja o pravnom aspektu cijepljenja, samo izvolite.
    Kao što je trimama rekla - kod nas je situacija takva da je cijepljenje protiv obavezno, ali s druge strane svaki pojedinac može na vlastitu odgovornost odbiti medicinsku intervenciju. Za maloljetnu djecu to mogu učiniti roditelji ili staratelji. Ali njihova odgovornost u sebi sadrži i to da nakon odbijanja cijepljenja ne mogu zahtjevati upis u vrtić. Kao i svaka druga odluka, i ova nosi posljedice.

Raspravu o štetnosti i dobrobiti ja na žalost ne mogu niti pratiti, niti moderirati, pa bih sve željne takvih komentara opet uputila da otvore topic na "Zdravlju djece".

vtx2004

Početno

Htjela bih još staviti jedan post, ali ću naglasiti - OVO JE SA USA WEB SITEA I PRIČE SU ZAISTA JAKO TUŽNE. Radi se od djeci koja su cijepljena i koja su rođena prije 2002 godine. Ja imam sina koji je rođen 1997 godine. Ovako je mogao i on završiti.....

Terry is seven years old and stays alive with the help of a respirator and 24-hour nursing care. He can move his eyes and mouth but he can't move his head. Terry was left paralyzed by vaccine strain polio after swallowing live oral polio vaccine at nine weeks of age.

Terry was a beautiful baby, the only child born to parents in Alabama. Blond and blue-eyed with what his mother described as a "healthy pink glow" to his skin, Terry had been a happy, healthy, strong baby from birth. He was lifitng his head and attempting to roll over when he was two months old.

When Terry was nine weeks old, his doctor gave him his first DPT shot and oral polio vaccinations. In the 48 hours after his vaccinations, Terry started to sleep more than usual and his mother couldn't wake him up to eat. Terry's breathing became shallow and the pretty pink glow of his skin turned grey and mottled. When Terry's mother called the doctor's office, she was told to wait until the morning to bring him in. But Terry's mother was so worried she decided not to wait until morning and took her baby into the doctor's office without an appointment.

When the nurse saw the color of Terry's skin, she immediately grabbed him and started oxygen therapy. An ambulance was called to take him to the hospital. When the doctor asked Terry's Mom what had happened to him, she reminded the doctor that Terry had just gotten vaccinated but the doctor said he did not think the vaccines had anything to do with Terry's condition. Still, the doctor wrote on the medical chart that Terry should not receive any more DPT vaccine.

......

Even with the severe injuries that the live polio vaccine left him with, Terry loves Barney and likes to have his parents and therapists read to him. His Dad says he gives you a special look when he wants something. He loves to be picked up and held close but he can't hug you back.

In 1996, the U.S. Court of Claims in Washington, D.C. officially acknowledged that Terry's paralysis was caused by the live polio vaccine he received as a baby.

Sadly, Terry passed away on January 8, 1999.

Today, the only cases of polio in the U.S. are caused by the live oral polio vaccine. The Centers for Disease Control reports that there are eight to ten cases of vaccine associated polio in the U.S. every year but there is a question about how many cases like Terry remain undiagnosed.

OSTATAK PRIČE NA WEB SITEU:http://www.909shot.com/Kids/terry.htm

vtx2004

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    vtx2004 - razumijem tvoju zabrinutost za zdravlje svoje djece. Svi mi kao roditelji smo zabrinuti, i to je prirodno i normalno.

Samo, molila bih te da se u svojim postovima suzdržiš uvredljivih komentara, upućenih na pojedince ili institucije. Prema pravilima foruma, sve uvrede ću brisati.

Prvo, mene vrijeđa da nešto što plaćam iz plaće redovito kao i svi drugi, tj. zdravstveno osiguranje, kada dijete trebam cjepiti netko mi to naplaćuje 400, kuna. Uopće nije problem - donjeti ću ili faksirati cjenik koji se nalazi u jaslicama gdje su moja djeca. Tom istom cjepivu se cijena kreće od 250 do 330 kuna (5 u 1) u apotekama - kako gdje. Zašto ja moram platiti inaktivni POLIO, a ako ne platim dijete mi cijepe živo atenuiranim? Koliko mi je poznato taj program cjepljenja je bio od 2002 godine, i ne vjerujem da je ove godine promjenjen. To je činjenično stanje ne vrijeđanje. Mene vrijeđa da mi netko traži 900 kuna za cjepljenje djece - pa zašto plaćam zdravstveno? Zadnji put sam bila u doktora - kada sam išla roditi. Sve preglede sam sama iz svog džepa platila jer jasno je da nisam mogla čekati na prvi utrazvučni pregled 4 mjeseca - do tada bi se dijete bilo i rodilo.

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Zaista je jedini način da se nešto promjeni obraćanje nadležnim institucijama argumentiranim pismom, peticijom i sl. Ukoliko želiš, mogu ti dati linkove na zakone i pravilnike kojima su cijepljene i upisi u vrtić regulirani.
    Znam dobro o kom zakonu se radi (NN 105/02, čl. 3). Jedini način da izbjegnem cjepljenja su da sam u nekoj sekti - a potom djete može u vrtič kod časnih sestara ali ne i u državni. To ide na temu demokracije - zar ne?

Vjerujem da su svi tvoji postovi pisani u dobroj namjeri da naučimo nešto novo, ali ujedno moram te upozoriti i da dosta cura ne zna engleski, te se nalazimo na pravnim pitanjima:

Ako treba hrvatski - mogu nije problem, jer cilj mi je da ljudi shvate da cjepljenje nije igra. Na jednom sam mjestu naglasila, da je rizik po mom mišljenju i onome što sam pronašla u raznim studijama dijete TAKO RANO cijepiti. Time mu se poremeti imuni sustav, a i djeca koja su kasnije cijepljena su u riziku svih navedenih mogućih zdravstvenih problema.

Ovaj podforum namijenjen je za postavljanje pravnih pitanja, na koja će vam moderatori ili ostali članovi foruma dati odgovor u okviru svojih znanja i mogućnosti.
    Ukoliko ne znamo odgovor na vaše pitanje, pokušat ćemo vas uputiti na nadležno tijelo odnosno službenike u čiju nadležnost pitanje pripada.

Ja sam bila na razgovoru kod zamjenice ministra prošli tjedan i rekla mi je otvoreno da zakon kaže da mogu odbiti ali zakon kaže da ne mogu odbiti -ako dijete hoću upisati u državne jaslice. Isto tako sam iz ministarstva zdravstva u direktnom telefonskom razgovoru dobila isti odgovor. Ne brini, ja kad trebam znam koga zovem, jer prvo provjerim pa onda ovdje nešto postam. Iz jednog jedinog razloga - ne želim da mi netko maže oći ali isto tako ne želim da netko prića o malom nataliteu a onda ti kaže da imaš izbor pa ti zatvori usta nekim drugim zakom. Iskreno rečeno, smatram diskriminacijom da necjepljeno djete mora biti pripadnik sekte i iči u vrtić koje nije državni.

Svaku inicijativu za proširenje znanja, ipak vjerujem da u dobu kad se cjelokupno znanje svakih pet godina udvostručuje jednostavno nisam u mogućnosti sve pratiti, naučiti i znati. I sama medicina podijeljena je na niz grana, baš zbog toga što niti nakon višegodišnjeg školovanja nitko ne može znati sve o svemu.
    S tobom se slažem u ovome u potpunosti. Bilo bi apstraktno sve znati - ali je moje pitanje - što ako se zna pa se i dalje radi po starom iako se zna ne samo iz literature nego iz PRAKSE. Nije Hrvatska na nekoj drugoj planeti - imamo i mi takvih slučajeva - samo mi se čini da se o tome malo zna. Jasno je i zašto.

Ukoliko ima još konkretnih pitanja o pravnom aspektu cijepljenja, samo izvolite.
    Zbog čega moram biti pripadnik sekte pa da imam pravo ne cijepiti dijete. Zbog čega nakon toga moje dijte ne može u državni vrtić, školu...
    Zbog čega moram platiti cjepivo koje je za moje dijete manje riskantno nego ono koje se inače daje?

Kao što je trimama rekla - kod nas je situacija takva da je cijepljenje protiv obavezno, ali s druge strane svaki pojedinac može na vlastitu odgovornost odbiti medicinsku intervenciju. Za maloljetnu djecu to mogu učiniti roditelji ili staratelji. Ali njihova odgovornost u sebi sadrži i to da nakon odbijanja cijepljenja ne mogu zahtjevati upis u vrtić. Kao i svaka druga odluka, i ova nosi posljedice.
    Kao i svaka druga odluka, i ova nosi posljedice.
    Upravo tako - moja odluka je da nanesem minimalnu štetu mojoj djeci sa cjepivima. I osobno, ovakav stav da svaka odluka povlači posljedice za sobom stoji isto tako kao i odluka da se ne štrajka jer bi se mogao izgubiti posao, da se ne protestira protiv nasilja u svijetu jer bi se moglo završiti u zatvor, istko kao i da se ne izlazi na javne skupove jer bi te netko mogao obilježiti te ti onemogućiti normalan socijalan život. Da je tako dosada bilo - direktno prihvačanje zakona i snošenja posljedica bez pokušaja promjena još bi živjeli kao prije 200 ili 300 godina, zar ne?

Raspravu o štetnosti i dobrobiti ja na žalost ne mogu niti pratiti, niti moderirati, pa bih sve željne takvih komentara opet uputila da otvore topic na "Zdravlju djece".
    Ukoliko nije problem, s obzirom da si moderator, premjesti topic - ako hoćeš. Možeš i pobrisati, jer meni nije problem dignuti vlastitu web stranicu i staviti forum - onoga kog intresira naći će.

Ljuta sam jako zbog svega tim prije što već godinama radim i izdvajam za zdravstvo. Muža mi na porod nisu pustili iako je prisustvo oca dozvoljeno u dotičnoj bolnici - jer je bila popodnevna smjena. Godinama šutim i podnosim, jer se ništa ne može, jer je takav zakon, ali mi je pomalo već dosta i pukao mi je film jer od nadležnih dobivam odgovore koji vrijeđaju moju inteligenciju.

Gledam ljude koji potpisuju peticije u nadi da će se nešto izmjeniti - boli me duša za sve one koji su se napatili u ratu, za izbjeglice, za djecu koja nemaju, dam kad god mogu i koliko god mogu, krvavo radim da prehranim familiju, i onda me netko ide oderat za 900 kuna. Jednostavno mi je puklo. S obzirom da je ovo pravni dio - tu sam i postala u nadi da neki pravnik ima dovoljno volje, entuzijazma i znanja te pročitati što strane stručne analize i zaključci kažu i da on piše peticiju svojim kolegama koji donose Zakone vezane za zdravstvo i zdravlje naše i još nerođene djece.

Eto toliko, nadam se da u ovom postu nisam nikog uvrijedila.

vtx2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S obzirom da si ti vtx2004. ovo ovako javno iznijela na forumu, dala sam si slobodu i dio tvojih navoda prenijela instituciji koja bi na iste morala reagirati.
    Predlažem administratoru foruma da se ovaj topic zaključa do daljnjega, ovo više nema smisla jer samo sije paniku.

Htjela sam ti samo napomenuti da nije zgodno navođenje imena i prezimena g. xxxx (Admin editirao ime osobe). s kojom si razgovarala u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.
    Dotična gospođa može se naći u vrlo nezgodnoj situaciji kad se ovako javno iznese što ti je rekla u privatnom razgovoru.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo ću reći slažem se s svakom izgovorenom primjedbom i nadodajem.........sutra idem cijepiti 16 mjesećnu kćer IPV-om, jer ju je pedijatar prvi puta cijepio bez moga dopuštenja i znanja, nakon što sam okrenula ne sekund leđa dok ju je on na prvom sistematskom pregledavao on joj je dao dva cijepiva,.jako sam se naljutila jer sam htijela 5u1.....nakon moje intervencije, kada sam došla sama idući put da se dogovorimo oko cijepljenja koje ja želim, i savjetima jednog doktora s interneta, kako sada da dalje cijepim dijete "jer mi je uištio koncepciju".svaki put se dogovaramo i doktor mr vidno ne podnosi i smatra dosadnom babom koja se pravi pametna....plaćam cijepiva ne dobivam račun....dijete cijepim s razmakom od3-4 mjeseca i da ja sama ne dođem, doktor nas uopće ne bi zvao, nit ga briga..........kod prošlog cijepljenja dobila je Infarix i trebala je dobiti IPV-e, a on mi je objasnio da to treba dobiti posebno ( jer ja sam bila shvatila da Infanrix +IPV-e znači da je sve u jednom cijepivu) pošto ga nisu imali htio joj je dati OPV na usta, da je kao manje puta pika, što sam ja na svu sreću odbila( beba mi je nerorizična i ne želim petljati s živim cijepivima)..kada sam došla doma u knjizi Godine prve, zašto su važne; doktor je napisao da djeca koja su primala IPV, a posljie OPV ne smiju kada dobiju OPV najmanje 6 tjedana primati cijepivo u mišić!!!!!, a njen pedijatar je upravo to htio učiniti..........kada smo bili neki dan zbog prehlade, rekao je da to nije ništa strašno, i da bi joj on dao IPV ali ga je vrati pošto su mu poslali cijepivaKOJIMA JE ISTEKAO ROK TRAJANJA :shock:

Sestra je rekla da su dobili nova, a ja sam rekla, pa možda su vam poslali star samo u kutijicama s novim datumima.

Kako se može dogoditi da se pošalju cijepiva kojima je istekao rok trajanja, i to ona koja se plaćaju!!!!!!!!!!!!!
    I tako se bojim cijepiva, svako je cijepivo samo po sebi čista lutrija, a sada još im je istekao rok trajanja. :shock:
    Odgodila sam cijepljenje i sutra idem i umirem od straha jer mi mala uvijek ima reakcije, osip po cijelo tijelu, napadaji plaća i histerije.....a pedijatar i neuropedijatar se slažu da nema kontradikcija za cijepljenje ( osim što mi se dijetetu sav motorički razvoj unazadi za par mjeseci!)

Priorix će dobiti s 18 mjeseci, što ne znam je li gore ili bolje to što ga prima kasnije???????? Ako je bolje kasnije ja bi joj ga dala s 2 godine? Zašto ne smije dojiti kada prima Priorix?
    Odmah bi potpisala peticiju protiv cijepljenja, ljudi danas zdravije žive ne radi cijepljenja, već higijenski boljih uvjete! I od koga to moje dijete može dobiti kakvu bolest ako smo svi cijepljeni?
    I kako to da smo unatoč cijepljenju i to živim cijepivom, mnogi od nas par godina poslije dobili rubeolu, ospice?

Pošaljite koju vibru sutra za moju Emi da sve prođe u redu!!!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cijepljenje se ne može tek tako obustaviti
    druga strana kolektivnog cjepljenja je kratkotrajni imunitet, koji bi klasičnim preboljavanjem bolesti bio doživotan
    i sad imaš neotpornu odraslu populaciju

da se sva djeca prestanu cjepiti ... počele bi se širiti dječje bolesti i desetkovati radnu populaciju i one pred penziju
    društvo bi stalo, blokalo
    a da ne spominjem da nuspojave dječjih bolesti u odrasloj dobi su daleko teže nego kad oboliš kao malo dijete

budućnost cjepljenja je u kombinaciji sa homeopatijom
    neke od teških nuspojava cjepljenja nisu vezana za samu bolest nego za taloženje teških metala koji su nužni u proizvodnji cjepiva
    druga stvar: cjepivo ide direkt u krv, zbunjuje imuno sustav koji je koncipiran na više linija obrane, a prva je grlo
    cjepljenjem u krv se zaobilazi prva linija obrane i ona postaje tijelu nevažna jer ne funkcionira

homeoptajom bi se mogao izazvati reakcija imunosustava na bolest , a da "dolazak bolesti" ide preko grla i nema potrebe za teškim metalima
    ja nisam med. stručnjak, ovo je samo moje razmišljanje na tu temu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno rok trajanja...

Ivana zg napisa:
    ali ga je vrati pošto su mu poslali cijepivaKOJIMA JE ISTEKAO ROK TRAJANJA
    ...ovo mi nije drago...ali mi je drago što je to napisao netko drugi i to još riječima koje je rekao pedijatar...
    ...drago mi jer možda Mujica pokuša shvatiti situacije KOJE SU MOGUĆE u hrvatskim zbiljama pedijatrijskih ordinacija...
    ...ali ovo je dobro prošlo ...čovjek je VIDIO da je prošao rok trajanja...
    ...krajem 90-tih još su se debelo koristile donirane i ratne zalihe...neke s debelim istekom roka trajanja...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prije nego se rasprava raspali, obratiti pažnju da je ovo prilično stari topic koji se nekim čudom povampirio. Tu još nije bilo mujice, a i ostatak ekipe (uključujući mene) je tek učio o čemu se zapravo radi. Rekao bih da smo napredovali u međuvremenu. Poučno.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davor tko je po tebi napredovao mi, vi na ovome forumu na temi cijepljenja ili društvo?

Ne bih baš rekla da je društvo nešto previše napredovalo, to što se prelazi na strana uvozna cijepiva "ne aktivna" nije nikakav napredak u smislu edukacije populacije, smanjenja nus-pojava cijepljenja, to je samo uvlaćenje u g....u Europi, a s druge strane ta ista Europa na nama zarađuje i šalje nam cijepiva upitne kakvoće i roka trajanja, jer mi smo istočna Europa za njih, Balkan, kao što rade posebne pelene, prašak idr. u Poljskoj za nas tako je i s cijepivima, mi smo pokusni kunići na kojima dobro zarađuju!!!!!!!

U 15h idem cijepiti malu, nisam cijelu noć spavala, a i sada od grčeva u želucu idem svakih 5min na WC. moj strah nikad neće nestati-NIKAD, kao ni sumnja u njihove namjere kada je u pitanju cijepljenje-NOVAC; NOVAC I NOVAC-nikoga ništa drugo ne zanima.

Moj pedijatar kakav god da je, smrzne se svaki put kada uzme cijepivo u ruku, kaže, nikad ne znaš s tim vragom! Za sada hvala Bogu nikad nismo imali problema, ali svaki put kada cijepim, zamislim se-kao da daje eutanaziju...i kako onda da ja budem mirna, kad on nije, kada je za njega cijepljenje malih pilića čista-lutrija!!!!!!!!!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ivana zg, obzirom da si pod takvim stresom, bilo bi bolje da tata vodi dijete na cijepljenje. Mala će sigurno osjetiti u kakvom si stanju, a znaš kako je s djecom - djeca surađuju, iskopirat će tvoje ponašanje i biti će uplašena i plačljiva. Nemoj svoj stres prenositi na nju, to joj stvarno ne treba.
    Sve će biti OK, budi mirna. Od silne brige napuhala si cijelu stvar van svih proporcija. Evo, ako te bar malo tješi, i mi danas idemo na cijepljenje. Nisam u brizi zbog toga, očekujem crvenilo i eventualno oteklinu, ništa više. Meni je veća briga hoćemo li u ambulanti usput pokupiti kakvu virozu.
    I molim te vjeruj mi kad kažem da o imunologiji i cijepljenju znam daleko više od tebe. A MGrubi na temi cijepljenja ne čitaj, ona o tome fakat nema pojma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •