Pokazuje rezultate 1 do 50 od 421

Tema: MPO trudnoća_rezultati, specifičnosti, nedoumice & uspjesi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    clematis,
    čini mi se da nisi dobro razumjela proceduru kod kombiniranog. najprije se mjeri nuhalni nabor, a onda s tim nalazom ide vaditi krv. kombinirani probir se upravo zove tako jer izračunava rizik kombinirajuću vrijednosti nuhalnog nabora i nekih biokemijksih parametara iz krvi majke.

kombinirani probir ne daje dijagnozu već statističku vjerojatnost za neke kormosomske anomalije.

da radim kombinirani napravila bih ovako:
    -kod dr kosa na mjerenje nuhalnog nabora
    -onda na vađenje krvi u Vinogradsku
    u principu mi je jasno kaj je kombinirani tu bas nemam dileme. Jedina dilema mi je koliko cu cekati kod alebica na pregled, pa koliko cu cekati na vadjenje krvi, koliko se ceka na te nalaze krvi i da li je moguce napraviti samo jedno vadjenje krvi i dva uzv. ( jedan na vv i drugi kod kosa) Procitala sam da uzv mora biti isti max drugi dan nakon vadjenja krvi, pa si tu pokusavam malo logistiku slozit.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[QUOTE=clematis;2563539]u principu mi je jasno kaj je kombinirani tu bas nemam dileme. Jedina dilema mi je koliko cu cekati kod alebica na pregled, pa koliko cu cekati na vadjenje krvi, koliko se ceka na te nalaze krvi i da li je moguce napraviti samo jedno vadjenje krvi i dva uzv. ( jedan na vv i drugi kod kosa) Procitala sam da uzv mora biti isti max drugi dan nakon vadjenja krvi, pa si tu pokusavam malo logistiku slozit.[/QUOTE
    i meni ti je dr Alebić na prvom ultrazvuku poslije pozitivne bete to predložil i ja sam rekla da može,poslije kad sam malo čitala o tome odustala sam i mislila da bum nazvala da otkažem,al sam isti dan bila naručena na ultrazvuk kod soc gin i ja jednostavno zaboravila i nisam ni išla

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj clematis prvotno napisa Vidi poruku
    u principu mi je jasno kaj je kombinirani tu bas nemam dileme. Jedina dilema mi je koliko cu cekati kod alebica na pregled, pa koliko cu cekati na vadjenje krvi, koliko se ceka na te nalaze krvi i da li je moguce napraviti samo jedno vadjenje krvi i dva uzv. ( jedan na vv i drugi kod kosa) Procitala sam da uzv mora biti isti max drugi dan nakon vadjenja krvi, pa si tu pokusavam malo logistiku slozit.
    clematis, uzv NE može biti poslije vađenja krvi - na vađenje moraš donijeti nalaz uzv-a. kad dobiješ nalaz kombiniranog, u njemu ti je kombinacija uzv i biokemijskih vrijednosti. ja bih napravila kako ti Inesz predlaže - Vinogradska je najiskusnija i najbolja opcija za kombinirani.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    clematis, uzv NE može biti poslije vađenja krvi - na vađenje moraš donijeti nalaz uzv-a. kad dobiješ nalaz kombiniranog, u njemu ti je kombinacija uzv i biokemijskih vrijednosti. ja bih napravila kako ti Inesz predlaže - Vinogradska je najiskusnija i najbolja opcija za kombinirani.
    fuck... ja si to nisam tak zamislila

vinogradska mi nije opcija.... daleko mi je, parking je ocajan, mm nemre sa mnom ( a nemam nikog drugog da me vozi) a ja se ne usudim po ovom ledu bauljat okolo vinogradske.
    A ja njima na vadjenje krvi mogu donit samo jedan nalaz uzv, jel tak?
    Nemrem recimo rano ujutro otic kod Kosa na uzv uzet taj nalaz odletit na vv na uzv kod alebice i uzet od njega nalaz uzv i sa ta dva nalaza na vadjenje krvi?
    Ak nista onda cu ici kod kosa i kod alebica pa sta bude. Najbitnije mi je da imam dva misljenja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •