Pokazuje rezultate 1 do 50 od 421

Tema: MPO trudnoća_rezultati, specifičnosti, nedoumice & uspjesi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Citiraj Zulta prvotno napisa Vidi poruku
    Da, jedan jajovod, amh 9 pmol/L, TSH 5,22 (sad ga snižavam), spermiogram odličan. Skroz sam zbunjena, išla sam ponoviti papa test u Beta+ gdje su mi rekli da samo dr. Bračun radi preko HZZO-a i sad bi ponovo trebali kod nje na konzultacije, a već smo platili konzultacije kod dr. Dmitrović koja nam je napisala da idemo preko HZZO-a ukoliko obnove ugovor.Više mi ništa nije jasno. O dr. D imamo samo riječi hvale, ali neće nas sad valjda navlačiti da ponavljamo hrpu tih konzultacija kod raznih doktora unutar Beta+, meni to nema nikakvog smisla. Baš sam ljuta i razočarana s takvim pristupom, kao da već postupak sam po sebi nije dovoljno težak.
    Pozdrav, evo naša priča je dobila nastavak. Bili smo i kod dr Radončića i kod dr. Škvorca. Dr.R je rekao da samo sredimo hormone i da ćemo do kraja godine biti trudni. Nakon toga smo otišli i do dr. Š, on je napravio UZV i vidio sactosalpinx na drugom jajovodu, te je rekao da prvo moram maknuti i drugi jajovod kako bi uopće mogla u ivf. Vratili smo se zatim kod dr.Bolanče koji je rekao da nije nužno ukloniti drugi jajovod, ali da to smanjuje uspješnost ivf-a. Zatim sam bila na pregledu kod dr koji je trebao raditi laperoskopiju desnog jajovoda da bi on rekao da ništa ne vidi i da sactosalpinxa nema.

Na kraju dogovorili s dr B da nas stave na listu za lijekove u 12.mj, do tad možemo pokušati blago stimulirani ivf.

Drage moje, više ni sama ne znam kod kojeg doktora ići i kome vjerovati i što je ispravna odluka u cijeloj priči.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Zulta prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, više ni sama ne znam kod kojeg doktora ići i kome vjerovati i što je ispravna odluka u cijeloj priči.
    Cuj, ak ides na IVF kakve veze imaju jajovodi? Ok, u teoriji nešto uzrokuje sactosalpinx ( e. coli?) ali nisam sigurna da ti mogu garantirati da ces nakon laparaskopije ili što god da još rade da bi to riješili, stvarno imati prohodan jajovod.
    S druge strane čak i da ga pokrpaju i da bude savrsen, kaj ides na inseminacije s 15ak% sanse za uspjeh?
    Imho ja bi odustala od jajovoda i rekla IVF i to je to.

To kazem zato kaj sam prosla 3 godine pokusaja da me se zalijeci "alternativnim" putem preko sanacije TSH ( koji kao nije visok ali bolje je da je sto nizi) kroz eutyrox i lijecila tu inzulinsku rezistenciju sa bleforminom i gubila kile i bila fizicki aktivna ali ne pre aktivna da se pak opet drugi hormoni ne poremete - i nista.
    Da bi mi onda mrtvo hladno rekli - a cujte sad vec imate 35 pa znate... nije to vise idealno - trebali ste mi doci dok ste bili 30. Je bila sam kad sam imala 30 pa sam bila "jos mlada" i "moze to prirodno uz malu pomoc" i "samo se morate malo potruditi" i "zene vasih godina odlicno reagiraju na ovu ili onu tabletu".
    Ja sam se osobno osjecala nakon par godina iscrpljeno i onda dođem do tog famoznog IVFa koji je ipak nesto malo fizicki zahtjevniji a nemrem više gledati tablete ni injekcije ni ginekologe ni folikulometrije i jednostavno sam psihicki umorna od svega.

S druge strane, u svom relativno dugom MPO putu bila sam i kod dr. B i kod dr. R. I nemrem reci da su mi jako razlicite prognoze ili terapije davali. Jedino kaj dr. B ipak radi u bolnici i ima neke propisane protokole (prvo inseminacija pa onda dalje) i mora se nekih pravila drzati čisto zbog HZZO i bolnice. (al mozes inzistirati da preskocis AIH, nije to zapisano u kamenu. Mislim da to nude cisto zato kaj su liste ogromne pa kad vec cekas, da bar nekaj pokusate iako su sanse manje )
    S dr. R mi se čini da je lakše se dogovoriti da preskocis inseminacije ili dobiješ zericu jacu stimulaciju ako misli da ti je potrebna i sl. Al da to nazalost kosta jer je privatno.

Moje skromno iskustvo, ako mislis da ti moze kaj pomoci.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Na kraju dogovorili s dr B da nas stave na listu za lijekove u 12.mj, do tad možemo pokušati blago stimulirani ivf.
    Zulta, vjerujem da znaš da na teret HZZO-a imaš pravo na 4 stimulirana - svejedno potrošila za stimulaciju 5 ili 35 amupula gonadotropina.
    U Vinogradskoj znaju pod blagu stimulaciju pacijenticama nuditi protokol klomifen plus nekoliko ampula gonala, što predstavlja gotovo uvijek suboptimalnu stimulaciju koja sukladno tome donosi i puna manji broj jajnih stanica nego standardna stimulacija. Vinogradska takve ciklus fakturira prema HZZO-u i pacijentice na taj način "troše" jedan od 4 stimulirana ciklusa na koja imaju pravo. (vidi nedavno svjeočanstvo forumašice na temi Potpomognuta u Vinogradskoj)

Ja bih razgovarala s dr. B. i ne bih pristajala na tzv. blagu stimulaciju u kojem god obliku je provodili. Svakako bih tražila da se radi individualno prilagođena standardna stimulacija, nikakva blaga stimulacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •