Cuj, ak ides na IVF kakve veze imaju jajovodi? Ok, u teoriji nešto uzrokuje sactosalpinx ( e. coli?) ali nisam sigurna da ti mogu garantirati da ces nakon laparaskopije ili što god da još rade da bi to riješili, stvarno imati prohodan jajovod.
S druge strane čak i da ga pokrpaju i da bude savrsen, kaj ides na inseminacije s 15ak% sanse za uspjeh?
Imho ja bi odustala od jajovoda i rekla IVF i to je to.
To kazem zato kaj sam prosla 3 godine pokusaja da me se zalijeci "alternativnim" putem preko sanacije TSH ( koji kao nije visok ali bolje je da je sto nizi) kroz eutyrox i lijecila tu inzulinsku rezistenciju sa bleforminom i gubila kile i bila fizicki aktivna ali ne pre aktivna da se pak opet drugi hormoni ne poremete - i nista.
Da bi mi onda mrtvo hladno rekli - a cujte sad vec imate 35 pa znate... nije to vise idealno - trebali ste mi doci dok ste bili 30. Je bila sam kad sam imala 30 pa sam bila "jos mlada" i "moze to prirodno uz malu pomoc" i "samo se morate malo potruditi" i "zene vasih godina odlicno reagiraju na ovu ili onu tabletu".
Ja sam se osobno osjecala nakon par godina iscrpljeno i onda dođem do tog famoznog IVFa koji je ipak nesto malo fizicki zahtjevniji a nemrem više gledati tablete ni injekcije ni ginekologe ni folikulometrije i jednostavno sam psihicki umorna od svega.
S druge strane, u svom relativno dugom MPO putu bila sam i kod dr. B i kod dr. R. I nemrem reci da su mi jako razlicite prognoze ili terapije davali. Jedino kaj dr. B ipak radi u bolnici i ima neke propisane protokole (prvo inseminacija pa onda dalje) i mora se nekih pravila drzati čisto zbog HZZO i bolnice. (al mozes inzistirati da preskocis AIH, nije to zapisano u kamenu. Mislim da to nude cisto zato kaj su liste ogromne pa kad vec cekas, da bar nekaj pokusate iako su sanse manje )
S dr. R mi se čini da je lakše se dogovoriti da preskocis inseminacije ili dobiješ zericu jacu stimulaciju ako misli da ti je potrebna i sl. Al da to nazalost kosta jer je privatno.
Moje skromno iskustvo, ako mislis da ti moze kaj pomoci.

Odgovori s citatom