Pokazuje rezultate 1 do 50 od 421

Tema: MPO trudnoća_rezultati, specifičnosti, nedoumice & uspjesi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

saraleenah, dobro došla na forum.

Bravo za pobjedu maligne dijagnoze. Grabi sretno i zdravo u svoj život i planiranu trudnoću.

Ovdje možeš prolistati Rodinu brošuru "Neplodnost".

Što se tiče broja embrija koje će ti transferirati, o tome ćeš razgovarti sa svojim liječnikom prije transfera.

Suvremene preporuke idu u smjeru transfera 1 blastociste (single embryo transfer, SET).

Transfer 2 blastociste izbjegava se radi mogućih komplikacija višeplodnih trudnoća za majku i bebe.

Ako su 2 blastociste kriopohranjene na jednom nosaču (1 slamčica) nakon zagrijavanja, jedna blastocista može se ponovno zamrznuti, ne moraju se radi toga jer su 2 zamrznute zajedno obadvije transferirati.

Imala si lijep rezultat stimulacije prije kemoterapije, što si i koliko od stimulacije primala? Koliko si imala godina kad je bila stimulacija?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Pozdrav svima!

Nisam bila sigurna gdje da postavim ovo pitanje, al tehnički spada pod trudnoću
    Prvi IVF/ICSI uspio, beta pozitivna zasad i dupla se. Na postupak sam išla privatno (IVF Centar). Trenutno koristim Cyclogest kao potporu, i ako sve bude ok pretpostavljam da ću ga trebati koristiti bar do 9. tjedna, čitam da dosta vas koristi i do 12tog..
    Prve tri kutije sam kupila s receptom koji mi je napisao Dr. L, ali me zanima mogu li sad, kad je u pitanju trudnoća a ne više sam postupak, dobiti recept od svoje socijalne gin? Nije baš jeftin, pa ako mogu uštedjeti 180 kn tjedno koliko me dođe...

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Draga Inesz, hvala ti puno na odgovoru!
    Sad su mi neke stvari malo jasnije
    Znači li to da su veće komplikacije kad su višeplodne trudnoće kod trudnoća nastalih umjetnim putem u odnosu na prirodnim putem, ili su generalno moguće komplikacije čim su višeplodne trudnoće?

Imala sam nekoliko Gonala, mislim da je uvijek bilo oko 250, manje samo u samom početku... imam sigurno doma negdje napisano pa mogu pogledat (sad sam na putu). I neka štoperica kojoj se ne sjećam ime, ali je bila injekcija, bočica s lijekom u prahu i dvije igle, pa sam sama morala miješat i ubrizgavat par dana.
    Bilo je malo drugačije kod mene jer nisu imali vremena. Nakon što je rana od operacija napokon zacijelila onkologica koja mi je vodila radioterapiju (zračenje) je tražila da mi se zamrznu jajne stanice jer se bojala da bi od intenzivnog zračenja mogla imati problema s trudnoćom i da bi bili previše ozračeni. Zato je možda veća doza i drugacije vrijeme. Znam da su prvo rekli da sam došla prekasno i da moram čekati idući mjesec i menstruaciju, da bi se onda predomislili i radi zračenja koje je moralo čim prije početi su sve ubrzali.

Našla sam u rokovniku neke datume:
    2.5. - zvala onkologica i javila da moram na 34. zračenja te izvadit i zaledit jajne stanice
    16.5. - prvi pregled u Vinogradskoj, od onda svakih par dana sam imala UZV i preglede
    2.6. svadba, i 3.6. vađenje jajnih stanica

To je sve bilo ove godine, nedavno sam napunila 32.godine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •