Pokazuje rezultate 1 do 50 od 421

Tema: MPO trudnoća_rezultati, specifičnosti, nedoumice & uspjesi

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj velikavisoka prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje sve vas pozdravljam,

nisam stigla pročitati sve na ovu temu pa se unaprijed ispričavam ako se u čemu ponavljam

Htjela bih se raspitati i savjetovati vas u ovom post-u. Evo prvo moje 2 velike lekcije koje sam naučila kroz svoja dosada 2 IVFa i 2 FETa:
    1. Ukoliko nakon transfera dobijete mengu prije nego što morate vaditi betu - vjerojatno nemate dovoljnu dobru reapsorpciju vaginalnog/oralnog progesterona. Popričati s dr o i.m. progesteronskim injekicijama (npr. talijanski Prontogest 100 mg/ml). Talijanski Prontogest je najprihvatljiviji po dozi i cijeni. Hvala Bogu, ovakvih je slučajeva jako malo. Također, ako ste dobili više blastica i idete na transfer u svježem ciklusu i ako ne postoje druge veće prepreke (tj. ako vam dr ili embriolog nisu drukčije preporučili), toplo preporučam vraćanje 1 blastice, iz vlastitog iskustva. Nama su tako 2 prekrasne otišle niz vodu... Još se embriolog sljedeći put čudio, rekao je da je u njima "vidio trudnoću"...

2. Melatonin - vaš put do lijepih i kvalitetnih blastica, bez obzira na sve ostale faktore. Trebate ga u dozi 3 do 5 mg. Kod nas postoji samo od 1 mg pa ga morate piti po 3 ili 5 tbl/kapsula. Alternativa: dobar stari iHerb. Ja sam si tamo naručila onaj od 5 mg s produljenim oslobađanjem. I da, piti navečer za miran, ugodan san kako bi vaše JS imale lijepi beauty sleep. Šalu na stranu, to je zaista tako. Melatonin je prethodnik snažnog antioksidansa - glutationa koji ubija one zločeste slobodne radikale. Oni oštećuju membrane naših stanica, pa tako i jajnih.

Sada bih se ja raspitala vezano za doziranje Menopura. U fazi sam 3. stimulacije. U dosadašnje 2 broj folikula je svaki put podbacio (9 i 12), prema doktorovim riječima. Stalno govori da sam ja mlada i da trebam reagirati sa barem 15 do 20 folikula. Dakle, godine (33) su ok. Ono što mene brine su kile (86 kg, i visoka sam). Dr mi štopericu dozira po kilama, ali kod FSH/LH ne želi prijeći (maksimalnu) dozu (Gonal, Puregon) od 225 IU. Za Menopur sam našla da je maksimalna dnevna doza do 450 IU pa me zanimaju vaša iskustva s dozažom i kilama...

Nemam PCOS niti kakav drugi poremećaj spolnih hormona.

Unaprijed hvala...

Ja sam imala jako puno sreće, prvo dijete začela sam iz prve (24 godine starosti), drugo iz druge (37 godina starosti, trenutno sam 25 tjedana trudna). I zaista, s obzirom da sam u ovoj priči 15-ak godina i svašta sam vidjela, pročitala a i doživjela, smatram da sam sretnica.

Da se nadovežem na tvoja razmišljanja...

1. U prvom dijelu posta slažem se s Argente. Ja osobno nikad nisam primala nikakve boostere... ni progesteronske ni išta sl. osim klasičnih utrogestana u doduše konjskim dozama. I iskreno, nekako ne vjerujem u sva ta silna dodatna čuda kojim filaju žene, posebice u inozemstvu. Uz dužno poštovanje, sve to smatram papilovom. Od embrioglue, do raznih inekcija i sličnih čuda o kojima čitamo.
    2. Ova izjava tvog dr. da je broj od 9 ili 12 folikula loš...po meni, apsolutno ne stoji. To je fantastičan broj za ženu koja nema PCOS. 15-20 komada imamo mi koje upravo imamo poremećaje hormona. I ostane nam od tog broja eventualno 4-6 blastica za smrzavanje (u prosjeku naravno). Tako da sam totalno zbunjena takvom izjavom tvog dr...rekla bih da je on navikao raditi samo sa PCOS-ovkama.. Sama činjenica da dolaziš do blastica u postupcima je pozitivna.

Više puta sam pročitala izjavu da je u prosjeku potrebno 12 embrija da bi se ostvarila trudnoća. Naravno, to nije uvijek činjenica, i ja osobno pobijam tu statistiku. 2 neuspjela IVF-a još nisu katastrofalno stanje. Razumijem tvoju potrebu za dodatnim istraživanjem, čitanjem, proučavanjem i poboljšanjem mogućnosti začeća na sve načine. Ali... nit najzdraviji parovi ne bi ostvarili trudnoću svaki mjesec/ciklus... to znaš i sama. Neke stvari i neke neuspjehe treba pripisati drugim, običnijim faktorima. Od srca ti želim više sreće u sljedećem pokušaju...
    Posljednje uređivanje od katka22 : 01.02.2019. at 13:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •