Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: bankarenje - na mobitelu ili kompu?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno bankarenje - na mobitelu ili kompu?

Imam oduvijek token, ali sad uz smartphone mogu imati m-bankarstvo, dakle sve preko moba. Prvenstveno mislim na plaćanje računa.

Što koristite, zašto? Nisam sklona gubljenju moba, ali što ako?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Imam oduvijek token, ali sad uz smartphone mogu imati m-bankarstvo, dakle sve preko moba. Prvenstveno mislim na plaćanje računa.

Što koristite, zašto? Nisam sklona gubljenju moba, ali što ako?
    mm ima e-zabu preko pametnog telefona, a token ima doma od ranije. Jedno ne isključuje drugo. Ti bankarski sustavi su dobro zaštićeni. Ja to (još) nemam jer imam obični prastari mobitel koji to ne podržava, osim preko skupog interneta.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Odavno imam token a prije 2tjedna imam i m-bankarstvo. Puno mi je jednostavniji za pregled stanja i slično a pomoću njega još nisam plaćala ništa. Mislim da nemaš razloga za brigu jer ionako u slučaju gubitka mobitela nitko ne može ući na tvoj račun bez pin-a. Čim izađeš iz aplikacije za m-bankarstvo pin se poništi tj. svaki put moraš ukucati pin pri ulasku u aplikaciju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam oboje i puno vise koristim bankarstvo preko mobitela, jer mi je uvijek pri ruci, ne treba token nego je dovoljan PIN, brze je... Ali neke ozbiljnije stvari npr. orocenje depozita, prijenos sredstava u inozemstvo i sl. mogu se napraviti samo preko e-bankinga, pa imam i to.

Sad postoji i m-token koji se instalira na smartphone (treba za kupnju preko interneta uz neke kred. kartice).

Ako se mob izgubi, bez PINa ne moze se jednostavno zloupotrijebiti, a vjerojatno banka moze i blokirati uslugu trenutacno.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

MD ima m-zabu i super nam je. kad putuješ ne moraš nositi token, kad se na pola puta sjetiš da nemaš novaca na encu pa uplatiš prije nego stigneš do autoputa, kad otmeš prijateljima keš jer je u otočnom mjestu tvoj bankomat prazan pa im odmah uplatiš na račun.
    dok ja upalim komp i nađem token, on već dođe do traženog podatke. i tako. mi zadovoljni. što se tiče sigurnosti, on je to razvijao u prošloj firmi i koristi bez ikakve dvojbe

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imam oboje i koristim sve. Kad moram platiti deset računa odjednom onda sjedam za računalo. Inace sve preko moba. Dobro, i transakcije u inozemstvo, oročenja i slično preko kompa.

Imam am zabu i PBZ, a PBZ ima 2D čitač barcoda s računa, jipi, ni brige ni pameti, sve sam ucita!!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam citac kartice za Internet bankarstvo, a PBZ mi sad nudi i placanje racuna preko smartphone-a.

Nego, htjedoh pitati: kako funkcionira kada iz inozemstva koristis smartphone za pregled HR-bankovnog racuna/placanje, itd.?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    ...prijenos sredstava u inozemstvo i sl. mogu se napraviti samo preko e-bankinga, pa imam i to.
    Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku
    ... i transakcije u inozemstvo, oročenja i slično preko kompa.

Molim vas, recite mi na koji nacin je moguce placati u inozemstvo putem internet bankarstva?

Charlie spominjes e-banking? Sto je to? Da li je to dostupno i gradjanima ili se mozda odnosi samo na poslovne subjekte?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sve preko mobitrla. A najbolje mi je kad na uplatnici imam bar kod kojeg uslikam pa se svi podaci u nalogu sami ispune

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam i jedno i drugo od kad je izašlo, i mm isto za poslovni račun.
    E zabom za građane nije moguće radit doznaku u inozemstvo a za poslovne subjekte je.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moguće da na e-zabi ne, al na pbzedu sigurno može.

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku

Nego, htjedoh pitati: kako funkcionira kada iz inozemstva koristis smartphone za pregled HR-bankovnog racuna/placanje, itd.?
    Ne kužim, kaj znači iz inozemstva ? Ako si sa hrvatskim brojem onda išćeš wifi, ili plaćaš internet po cijeni koja ide jel. Mislim, bitna je internet veza, ništa drugo.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas, recite mi na koji nacin je moguce placati u inozemstvo putem internet bankarstva?

Charlie spominjes e-banking? Sto je to? Da li je to dostupno i gradjanima ili se mozda odnosi samo na poslovne subjekte?
    Aurora e-banking je klasično internet bankarstvo sa tokenom ili citacem kartica i preko njega se mogu vršiti devizne doznake u inozemstvo. Govorim o Pbz-u. I dostupno je fizičkim osobama.
    Ja kao i Charlie najviše koristim mbanking jer je mobitel uvijek uz mene, a sve mogu putem njega.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Elly, normalno kao i kad si u RH, samo da si spojena na internet.

Aurora, sve kako je Gabi napisala. Moras znati IBAN i swift kod banke kojoj placas (mozes ga naci na internetu).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim, kaj znači iz inozemstva ? Ako si sa hrvatskim brojem onda išćeš wifi, ili plaćaš internet po cijeni koja ide jel. Mislim, bitna je internet veza, ništa drugo.
    Nisam sa hrvatskim brojem, to je i zbunilo bankarice.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora e-banking je klasično internet bankarstvo sa tokenom ili citacem kartica i preko njega se mogu vršiti devizne doznake u inozemstvo. Govorim o Pbz-u. I dostupno je fizičkim osobama.
    Da, ako ste primijetile, sad vise ne pise "devizni racun", nego "tekuci racun u stranoj valuti", pa su i uplate/isplate jednake kao unutar HR, samo treba IBAN i SWIFT.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam ponovo isla gledati i preko e-zaba to nije moguce. Bas mi je krivo, jer bi mi stvarno dobro doslo. Ali mogu se barem nadati da ce prije ili kasnije i Zagrebacka banka to uvesti obzirom da druge banke vec jesu...

Zanima me jos kolika je naknada za transakciju u inozemstvo putem e-bankinga?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sve preko mobitrla. A najbolje mi je kad na uplatnici imam bar kod kojeg uslikam pa se svi podaci u nalogu sami ispune
    objasni! :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Aurora, u PBZu je naknada ovisna o iznosu koji prebacujes a najvise je 30kn. S tim da je iznos koji se moze odjednom prebaciti ogranicen na 3.000 eur (ne znam za druge valute).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora, u PBZu je naknada ovisna o iznosu koji prebacujes a najvise je 30kn. S tim da je iznos koji se moze odjednom prebaciti ogranicen na 3.000 eur (ne znam za druge valute).
    To je fakat povoljno! A o prakticnosti da i ne pricam. Ja sada za uplatu u inozemstvo moram ici na banku i za svaku transakcuju platiti 100 kn!

Da li jos koja banka nudi mogucnost placanja internetom u inozemstvo osim PBZ, zna li tko?

Hvala vam na odgovorima.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    objasni! :D
    ovo ovisi od banke kod koje imas racun. kod m zabe ovo jos nije moguce.

uglavnom bankarim s mobitela, lijena sam koristiti m token.

i jos da nadodam kako mrzim otp internet bankarstvo, to je nesto najkompliciranije sto postoji!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •