Imam oduvijek token, ali sad uz smartphone mogu imati m-bankarstvo, dakle sve preko moba. Prvenstveno mislim na plaćanje računa.
Što koristite, zašto? Nisam sklona gubljenju moba, ali što ako?
Imam oduvijek token, ali sad uz smartphone mogu imati m-bankarstvo, dakle sve preko moba. Prvenstveno mislim na plaćanje računa.
Što koristite, zašto? Nisam sklona gubljenju moba, ali što ako?
Odavno imam token a prije 2tjedna imam i m-bankarstvo. Puno mi je jednostavniji za pregled stanja i slično a pomoću njega još nisam plaćala ništa. Mislim da nemaš razloga za brigu jer ionako u slučaju gubitka mobitela nitko ne može ući na tvoj račun bez pin-a. Čim izađeš iz aplikacije za m-bankarstvo pin se poništi tj. svaki put moraš ukucati pin pri ulasku u aplikaciju.
Ja imam oboje i puno vise koristim bankarstvo preko mobitela, jer mi je uvijek pri ruci, ne treba token nego je dovoljan PIN, brze je... Ali neke ozbiljnije stvari npr. orocenje depozita, prijenos sredstava u inozemstvo i sl. mogu se napraviti samo preko e-bankinga, pa imam i to.
Sad postoji i m-token koji se instalira na smartphone (treba za kupnju preko interneta uz neke kred. kartice).
Ako se mob izgubi, bez PINa ne moze se jednostavno zloupotrijebiti, a vjerojatno banka moze i blokirati uslugu trenutacno.
MD ima m-zabu i super nam je. kad putuješ ne moraš nositi token, kad se na pola puta sjetiš da nemaš novaca na encu pa uplatiš prije nego stigneš do autoputa, kad otmeš prijateljima keš jer je u otočnom mjestu tvoj bankomat prazan pa im odmah uplatiš na račun.
dok ja upalim komp i nađem token, on već dođe do traženog podatke. i tako. mi zadovoljni. što se tiče sigurnosti, on je to razvijao u prošloj firmi i koristi bez ikakve dvojbe
Imam oboje i koristim sve. Kad moram platiti deset računa odjednom onda sjedam za računalo. Inace sve preko moba. Dobro, i transakcije u inozemstvo, oročenja i slično preko kompa.
Imam am zabu i PBZ, a PBZ ima 2D čitač barcoda s računa, jipi, ni brige ni pameti, sve sam ucita!!
Imam citac kartice za Internet bankarstvo, a PBZ mi sad nudi i placanje racuna preko smartphone-a.
Nego, htjedoh pitati: kako funkcionira kada iz inozemstva koristis smartphone za pregled HR-bankovnog racuna/placanje, itd.?
Ja sve preko mobitrla. A najbolje mi je kad na uplatnici imam bar kod kojeg uslikam pa se svi podaci u nalogu sami ispune![]()
Imam i jedno i drugo od kad je izašlo, i mm isto za poslovni račun.
E zabom za građane nije moguće radit doznaku u inozemstvo a za poslovne subjekte je.
Aurora e-banking je klasično internet bankarstvo sa tokenom ili citacem kartica i preko njega se mogu vršiti devizne doznake u inozemstvo. Govorim o Pbz-u. I dostupno je fizičkim osobama.
Ja kao i Charlie najviše koristim mbanking jer je mobitel uvijek uz mene, a sve mogu putem njega.
Elly, normalno kao i kad si u RH, samo da si spojena na internet.
Aurora, sve kako je Gabi napisala. Moras znati IBAN i swift kod banke kojoj placas (mozes ga naci na internetu).
Sad sam ponovo isla gledati i preko e-zaba to nije moguce. Bas mi je krivo, jer bi mi stvarno dobro doslo. Ali mogu se barem nadati da ce prije ili kasnije i Zagrebacka banka to uvesti obzirom da druge banke vec jesu...
Zanima me jos kolika je naknada za transakciju u inozemstvo putem e-bankinga?
Aurora, u PBZu je naknada ovisna o iznosu koji prebacujes a najvise je 30kn. S tim da je iznos koji se moze odjednom prebaciti ogranicen na 3.000 eur (ne znam za druge valute).