Prije sam koristila Vichy Aqualia Thermal (140kn), zadnjih mjeseci sam prešla na AVENE Hydrance optimale larg -rich mi je premasna....(110kn), imam izrazito dehidriranu kože i jedino mi ove kremu odgovaraju....one mjesece kada su mi preskupe uzimam druge jeftinije marke od nive, afrodite, i još nisam našla jeftiniju zamjenu...obično kupim neku zamjensku kremu za suhu kožu i imaju neki sastojak od kojeg mi se koža zacrveni i svrbi i odmah se moram umit.... i koža me jako zateže i čim se umijem , čekam 2 min da se osuši i ne mogu dočekat da se namažem kremom koliko me koža zateže....
Ako mi netko može predložit neke zamjene za ove navedene kreme bila bi zahvalna da ih probam jer si ne mogu baš svaki mjesec priuštit ove....znači imam dehidriranu kožu...
Vichy, Nuxe, Caudalie i ostala svita apotekarskih marki. Od svake mi je nešto dobro, a probala sam ih brdo.
Sve ovisi o specifičnim potrebama kože.
Moja je početkom ciklusa suha, u drugom dijelu ciklusa masna do užasno masna pa čak i do seboreje doguram.
Kako koji mjesec bude i onda ne mogu koristiti stalno istu kremu ili šampon.
Chanel i Dior su mi zakon za anti age njegu. Imaju super serume i maske.
Collistar mi je odličan za zaštitu od sunca.
Shiseido mi ima fantastičan puder, ovog ljeta me spasio od pigmentacijskih mrlja.
E.Arden također ima odličan serum.
Ja imam dosta godina, nemam pretjerano bora, ali primjećujem da mi se lice spušta, polako gubi tonus, a to ne može ni jedna krema spriječiti već samo kirurgija.
Moja mama koristi http://www.coner.hr/ljekarne/kozmeti...tiv%20crvenila
Čitavu godinu koristim Ducray Melascreen Eclat. Onda kad proljeće stigne, koristim još i Ducray Melascreen Creme solaire. Provjereno dobro. Iako mi se ljeti pigmentacija svejedno vidi, ublažena je jako puno. A zimi se više ništa ne vidi.
Kupila sam onu koja mi je trenutno najdostupnije od svih što ste spomenuli-Peterlinina Cien. I mogu reći da mi paše. Bar zasad.
A njihova SOS krema za ruke, isto sam je kupila, mi je pravo otkriće, bolja je od bilo koje koju sam probala (u fazi sad kad mi je koža na rukama tioliko suha da mi se ranice stvaraju)
unazad dvi godine imam problema sa pigmentacijskim flekama. koristim kombinaciju kreme sa c vitaminom, uljnu mjesavinu za noc, zatim 1-2 tjedno kreme-peelinge
sa kiselinama koje gule povrsinski sloj koze. probala sam cak i mlijecnu kiselinu, napravila par tretmana, napravit cu jos par ali samo na celu.
i obavezno krema sa spf za dan.
fleke su dosta izblijedile iako ih ja jos vidim![]()
Ja fleke imam od svoje treće trudnoće (prije 8 godina) a četvrta je dodatno pogoršala stvar. I svašta sam probala (nisam nikakve kiseline, pilinge, niti sam išla kod dermatologa ili kod kozmetičarke zbog toga). A ovo što sam gore napisala mi je pomoglo. sad ih recimo nemam uopće, niti tragova flekama. Ljeti će ih biti ali opet ublaženo za jedno 70%. Slučajno sam otkrila tu kremu, preporučila mi je apotekarka
Kad se sjetim i kad imam vremena, koristim peršin i limun za to. Djeluje, ali trebalo bi redovitije nego ja to činim (ne da mi se jer sam sva nekakva flekava i pjegava, pa me to toliko ne smeta jer bi trebala cijelo tijelo mazati).
Ipak s godinama imam više flekica na nadlanicama i podlakticama, ljeti na čelu i tak, ali takva mi je koža obiteljsko nasljeđe pa se baš ne uzrujavam oko toga.
Evo da sad ne izmišljam (imam doma neku knjigu s "bakinim receptima" protiv flekova) ali ovdje je sve bitno - recepti iz kuhinje: http://magazin.net.hr/ljepota/rijesi...nom-od-persina
Napomena: ja nisam nikad koristila kombinacije s alkoholom da mi ne isuši ionako presuhu kožu. Može se dodati koja kap maslinovog ulja ili bademovog.
Nije mi jasno, pa na slici je vidljivo da polovica lica mazana skupom kremom ima manje bora, posebno oko usta ?
No, evo, ja trenutno koristim ovu ljubičastu: http://www.dermavisc.com/index.php/hyamin i razlika je stvarno očita, to vidim najviše po komentarima ljudi koje sretnem, a nisam vidjela duže, obično me pitaju da kako tako odmorno izgledam? I sada mi se teško vratiti na neku običnu kremu, a za ovu me strah i pitati koliko košta.
hvala, jel mozes pogledati kako se zove ta dm c vit. krema?
tko je green girl?
ja na licu nemam mrlje, ali mm ima par malih, pa za njega trazim nesto ucinkovito (i ne jako skupo)
ali zato imam par flekica po rukama, jel moguce da su to vec staracke pjege
u ranim 40.ima sam
za lice koristim zadnjih par mjeseci Alverde kremu s mrkvom cini mi se (zuta je, u tubi)
i ok mi je
zimi mi je lice suho, i obavezno moram mazati kremom
hidratantne kreme mi ne pasu zimi, celo mi se peruta od njih, mora biti nesto masnije
za ruke mi je najbolje plava Nivea, jedini nedostatak je sto joj treba dugo da se skroz upije
od krema za ruke Neutrogena mi je br. 1
imam u torbi i Kamill za ruke, sa kamilicom, aloe verom i avokado uljem, odlicna je
iduci put kad cu ici u Lidl bas cu kupiti ovu koju preporucujete
emily, ova krema https://www.google.hr/search?q=dm+c+...ml%3B328%3B485
green girl http://kozmeticki-brlog.blogspot.com...kozmetika.html
moze ti napravit i kremu, ne mora biti uljna mjesavina
Peterlin, hvala za persin i limun losion, probat cu jednom
Recept za izradu losiona od limuna i peršina koji osvježava i čisti kožu te smanjuje pore:
1 dl limunovog soka
2 žlice peršina
1,5 dl destilirane vode
0,5 dl 70 postotnog alkohola
● Listove peršina usitnite i prelijte destiliranom vodom i alkoholom. Protresite staklenku, zatvorite te ostavite da odstoji preko noći. Sljedeći dan tekućinu procijedite i dodajte limunov sok. Losion nanosite ujutro na očišćenu kožu lica i vrata. Čuvajte ga u tamnoj bočici.
Učinak: svakodnevnom uporabom pjege i ožiljci nestat će sa kože u dogledno vrijeme.
Losion gotovo istog učinka možete dobiti i spravljanjem tekućine bez limuna i alkohola, a recept glasi ovako:
25 grama svježeg peršuna
2 dl vode
3 dl mineralne vode
● Peršin prokuhajte u dva decilitra vode, pustite da se ohladi u zatvorenoj posudi, a dobivenu tekućinu potom držite na otvorenom kako bi iz nje ispario ugljen-dioksid. Ohlađenu tekućinu procijedite i u nju dodajte tri decilitra mineralne vode. Losion čuvajte u tamnoj bočici na hladnom mjestu, a najbolje bi bilo da ga pohranite u hladnjaku.
Učinak: štiti kožu od slobodnih radikala, sprječava isušivanje kože te osnažuje zaštitnu barijeru kože.
Dugo sam koristila od dr. Hauschk-e kremu s ružom, zbog crvenila lica. Sada sam na Alverde kremi, također od ruže za osjetljivu kožu.
Ruke su mi problem, tu nisam našla odgovarajuću kremu. Jako se suše, područja oko noktiju pucaju do krvi. Pratim savjete s teme.
Meni je Ulola kozmetika odlicna, kao i Biobaza.
Ulola Facelift mi je trenutno super za lice.
moguće da na jednoj strani ima prirodno više bora
lice nije baš poptuno simetrično, pa je logično da je tako
ja npr. imam boru samo s jedne strane usta :tuđman:
on topik, koristim niveu pure & natural, to mi je jedina uz koju mi se ne pojavljuje ljuskanje kože oko nosa i obrva
doduše, nisam nikad probala ove skuplje kreme, možda bi i one djelovale slično, ali dok ova djeluje, koristit ću ju
Posljednje uređivanje od betty blue : 16.12.2013. at 12:57
Trina, po prvom postu, čini se da imam sličnu kožu i slične zahtjeve na kremu.
I sad mi je otkriće od A-derme "Exomega" na bazi zobi, u velikoj tubi. Nevjerojatno mi je da mi je ista krema odlična za jako suha stopala (boja od ijedne dosad) i istovremeno jako ugodna na licu (i to isto bolje od ijedne). Evo je. Mislim da dođe oko 120 kn, 200 ml. Koristim je za sve, os područja oko očiju, do stopala. (A bila sam je kupila za D. kojem bi se zimi ruke znale jako oštetiti.)
Joj, pardon, nisam čitala, sad vidim da ste Exomegu spominjali.
Ja ne podnosim masne kreme i uopće ne kužim kako mi ova nije masna, a na prvu se čini da jest. Jednostavno mi se sva upije i ne ostavlja nikakve ostatke na koži, koje inače stvarno ne podnosim.
Mi uvijek imamo ono veliko mlijeko od Exomege, na pumpicu, i koristim ga za sve i svašta, pa i za lice.
krema samo po danu, biobaza od smilja, za tijelo biobazina od badema
super su a i hrvatski proizvod je
I ja kremu samo po danu koristim,voda mi uopce ne dotice lice jer u protivnom imam instant face-lifting efekt.
Koristim liniju Roseliane (osjetljiva koza sklona crvenilu) od Uriage-a, mlijeko za ciscenje,krema i fluid za pokrivanje crvenila/kapilara oko nosa...
Ruke su mi ocaj,u skoro svakoj prostoriji imam tubu neke kreme za ruke pa na poslu,u torbama...prije navlacenja najlonki obavezno moram namazati ruke da ih slucajno zanokticom ne rasparam....super je kad sam na poslu i ne mocim ruke ali doma...100x sam si rekla da moram pocet koristiti one tanke rukavice dok su ruke u vodi ali nikako....to mi je nespretno i gotovo...
I ja imam takvu kožu kao ti,suhu,dehidriranu,osjetljivu. Koristila sam La Roche Posay Hydrane i Biodrema Sensibio Rich.
Probaj s ovom kremom : http://www.kozmetika-afrodita.com/cr...ijelo/?id=1681
Meni je koža jako lijepo reagirala,nije izazvala nikakve iritacije,a košta oko 25 kn ili manje u Kozmo.
Poslat ću ti pp.![]()
ako se smijem uvaliti s pitanjem - koja krema za masnu dehidriranu kožu? nekad davno je postojao Nivein gel za masnu kožu i bio je savršen, ali to ne postoji već bar 5 godina (prozirni s nekim plavim zrncima)
Baš sam htjela pitati da li je to ona smrdljiva Biobaza, sad znam odgovor.![]()
imam izrazito suhu kožu koja u ovo vrijeme grijanja podivlja i spas sam našla u Aderminoj Exomegi, skupa je ali sa 25 % u Dm-u ispadne oko 110 kuna. meni i djeci to traje oko 2 mj.
za lice koristim i niveu, najobičniju.
Otkrila sam novu kozmetiku, zove se Natura Siberica i baš sam oduševljena. S obzirom da znaju nabiti cijene prirodne kozmetike, ove su relativno pristojne. Krema za lice s kavijarom je odlična i fino miriše.
http://www.biobio.hr/robnemarke/natu...a/?brandID=173
čini mi se dobra po sastavu ova biobaza od smilja (meni smilje jako lijepo miriši)
i ova natura siberica mi se čini dobra, a nije preskupa
nivee i slične kreme ne koristim, sve mi se čine prepune konzervansa, parabena i ostalog
Meni je otkriće Nikel krema od peršina
I sve njihovo mi je super, a pogotovo kako su pokrenuli super uspješnu tvrtku iz ničega.
ah, oprosti, tek sad vidim da je riječ o kremama za lice. dobili smo nekoliko drugih biobazinih mazalica (za tijelo, za ruke, gel za tuširanje, krema za noge itd.) i sve imaju tu neku meni nepodnošljivu "notu", a kako sam u sastojcima pročitala i kamfor, shvatila sam otkud mi je miris poznat (po sredstvu protiv moljaca iz djetinjstva).
isprika opet, bolje da se tipkovnice ne laćam. sad sam išla provjeriti, nije pisalo kamfor, samo me miris JAKO podsjetio na njega.
ja koristim macerat ili melem od smilja...i meni je miris predobar - podsjeća me na ljeto
iako, za vrućine su i jedan i drugi malo preteški, pa se onda prebacim na home-made kremu od lavande...
zadnjih godina sam koristila cijelu niveinu liniju pure & natural, za mazanje i ciscenje, da bi mi ove zime koza pocela nenormalno se susit ( i prije sam imala suhu kozu), te jako crveniti. Dr. opce prakse mi dala tablete za alergiju i da netrebam s nicim posebnim mazati. ali suhoca je bila uzasna. niveaina za suho lice - nula bodova. posto mi je crvenilo bilo katastrofa, po preporuci ljekarnika sam uzela od la roche neku protiv alergije, rjesila se crvenila ali suhoca bila sve gora. spasila me weleda cold cream, ali mi je premasna pa sam se prebacila na aderma exomega i snjome mi je ok. al cim stavim pudera kaos nastane. neznam jeli mi valja exomega za stalno mazanje?
ima li itko slicnu situaciju?
nabrojali ste razne marke na topicu, pa neznam koju da probam
i jos ako mi netko ima za preporuciti neki dobar puder ili nesto sto ce mi prikrit povremena crvenila?