Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Priorix i intenzivno dojenje

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Priorix i intenzivno dojenje

Našla sam na forumu podatak da su nuspojave Priorixa češće što je dijete mlađe i intenzivnije doji, npr. prije se mogu očekivat nuspojave kod jednogodišnjaka koji često doji nego malo starijeg djeteta. I sad sam na 100 muka. Dijete ima 14 mjeseci i u ponedjeljak se idemo cijepit. Zapravo je bio naručen još sa punih 12 mjeseci ali sam nekako izbjegavala, i sada više nemam puno izbora, jedino da odbijem cijepljenje. Kod nas je situacija da nam dohrana ide šlampavo, i recimo da ima u danu jedan obrok konkretni, drugo sve cica. Prema gore navednoj tvrdnik od nuspojava jeji riz veći. Ima li to smisla?Iskustva?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možeš li, pliz uputiti nas na izvor te informacije prema kojoj dijete ima veći rizik od nuspojava ako je dojeno?

Naime, prvi put to čujem, i stvarno bih to htio provjeriti.

(što se starosti tiče, znam da mlađa dob nema nikakvog utjecaja na rizik od nuspojvava, ali je istina da ako se dijete cijepi s manje od 12 mjeseci imunološki odgovor na cjepivo ovisi o dobi i može biti neadekvatan ako je dijete premlado)

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ne mogu naći.Čitala sam topic na Zdravlju djece, iz 2008., i jedna forumašica se pozvala na tekst na portalu gdje to piše ali ja ne nalazim.

Mujice, molim te za mišljenje kad si već tu, a po postovima vidim da imaš veliko znanje o ovom pitanju; dijete je prošli tjedan bilo bolesno, temp 38.5 i zaštopan nosić, neka viroza. Smirila se temp za 3 dana ali zaštopan nosić je ostao, i to jako, jedva diše i čujem kako mu se slijeva niz grlo, pretpostavljam da su sinusu jer i meni je slično. Pedijatrica je rekla da to nije prepreka za cjepivo i da je dovoljno da od temp prođe 3-4 dana i da se cjepiti može. Po tvom mišljenju,da li sačekati koji tjedan da dijete ozdravi potpuno ili postupiti kako ona kaže?
    Još da napomenem, vidim da to cjepivo može primiti kroz cijelu drugu godinu života a nama od rođendana stigla već dva telefonska poziva da hitno dođemo.Nije mi jasno da se npr. u Zagrebu dijete može cjepiti za 18 mj. a kod nas hitno.hitno sa 12mj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bi pričekala dok dijete bude stabilno najmanje 5 dana, naravno da dete se ne smije pod nus cijepiti ako je bolesno ili se tek oporavilo od bolesti.

dal dijete jede jaja?

od koga su stigli telefonski pozivi?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.12.2013. at 11:01

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jede jaja, nisam primjetila da mu smeta.
    Nakon pregleda sa 12 mj pedijatrica nas je naručila za tjedan dana na cijepljenje. Nismo došli jer mu je također curio nosić i zvala je pedijatrica , rekla sam da neću doč. Rekla je da dođem čim to riješimo.

Nakon 10-tak dana zove medicinska sestra koja radi sa pedijatricom da hitno dođemo, da smo već probili rok, da smo se obavezni cjepit, da se sva djeca cijepe za 12 mjeseci....Svašta mi izgovorila. I rekla sam kao da dolazim slijedeći tjedan, i mali dobije virozu.I vodila sam ga na pregled,sa temp., i kaže ona čim prođe par dana od temp da dođemo na cjepivo. I to bi trebalo biti sada ali ja ne idem dok ne ozdravi potpuno. Tri puta mi je napomenula da šmrkav nosić nije prepreka cjepivo, ali ja po svim iskustvima i savjetima i preporukama drugih pedijatara vidim da traže da dijete bude potpuno zdravo. Samo ja živim u paralelnom svemiru.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cureći nos i nama je razlog da se nismo docijepili, tako da........

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku
    dijete je prošli tjedan bilo bolesno, temp 38.5 i zaštopan nosić, neka viroza. Smirila se temp za 3 dana ali zaštopan nosić je ostao, i to jako, jedva diše i čujem kako mu se slijeva niz grlo, pretpostavljam da su sinusu jer i meni je slično. Pedijatrica je rekla da to nije prepreka za cjepivo i da je dovoljno da od temp prođe 3-4 dana i da se cjepiti može. Po tvom mišljenju,da li sačekati koji tjedan da dijete ozdravi potpuno ili postupiti kako ona kaže?
    Još da napomenem, vidim da to cjepivo može primiti kroz cijelu drugu godinu života a nama od rođendana stigla već dva telefonska poziva da hitno dođemo.Nije mi jasno da se npr. u Zagrebu dijete može cjepiti za 18 mj. a kod nas hitno.hitno sa 12mj.
    Istina je što pedijatrica kaže. Može se cijepiti čim prođe akutna bolest.
    Ali isto tako, može se pričekati da dijete sasvim ozdravi.
    Kod posve zdravog djeteta će imunološki odgovor biti nešto malo bolji nego kod djeteta koje se oporavlja od infekcije.

Protiv ospica, rubele i mumpsa se u pravilu cijepi s 12 mjeseci starosti, a ne bilo kada u drugoj godini života. To što neki odgađaju, pa cijepe s 18 ili više mjeseci je jako moderno, ali potpuno neutemeljeno. Nema nikakve razlike u imunogenosti i reaktogenosti cjepiva primijenjenog sa 12 ili 18 mjeseci. Ali što se kasnije daje, to će kasnije dijete biti zaštićeno. Srećom ospica i rubele kod nas već par godina nema, ali mumpsa ima.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala ti Mujice! Ipak ću tražiti odgodu dok potpuno ne ozdravi. Mjesec dana amo-tamo ne znači ništa.
    Evo samo još jedno pitanje: postoji li mogućnost cijepiti dijete trima cjepivima, posebno Mo, Pa, Ru, i ako da kako i gdje nabaviti ta cjepiva?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti Mujice! Ipak ću tražiti odgodu dok potpuno ne ozdravi. Mjesec dana amo-tamo ne znači ništa.
    Evo samo još jedno pitanje: postoji li mogućnost cijepiti dijete trima cjepivima, posebno Mo, Pa, Ru, i ako da kako i gdje nabaviti ta cjepiva?
    Samo ospice i rubela se mogu nabaviti u monovakcinama. Mumps se ne može.
    Može ih se nabaviti kod svakog pedijatra, koji treba tražiti da mu ih dostave isti oni koji mu dostavljaju MoPaRu kombinirano cjepivo.
    Posljednje uređivanje od mujica : 16.12.2013. at 16:20

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mujice, molim te još jedan odgovor; dijete mi je alergično na proteine kravljeg mlijeka. I ima atopijski dermatitis.Crvenilo i suha koža koja svrbi na vratu i pregibima koljena.Ratujemo s tim, nekad je lošije nekad bolje.
    Brinem se da li je moguće da mu Priorix i nakon njega 5u1 mogu bitno pogoršati stanje? Na više mjesta sam pročitala o povezanosti ad-a i cjepiva i baš mi je muka.
    Što ti misliš o tome?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •