Results 1 to 6 of 6

Thread: Par pitanja u vezi idejnog nacrta

Trina's Avatar

Default Par pitanja u vezi idejnog nacrta

1. Da li idejni nacrt mora imati pečat i vlastoručni potpis osobe koja ga je izradila?

2. Da li bi arhitekt trebao naplatiti izmjene na idejnom nacrtu? Znači, idejni nacrt postoji, imamo ga već nekoliko godina, ali sad nam ne odgovara pozicija kuće na zemljištu. Umjesto na sjevernom dijelu, kuću bi radili na južnom. Osim toga, smanjili bi gabarite kuće, znam da je to malo veći posao. Da li bi arhitekt te izmjene trebao naplatiti?

3. Koliko ste vi platili idejni nacrt za svoju kuću?

Trina's Avatar

Važno mi je, pa ako netko ima ikakvog iskustva, nek napiše

Superman's Avatar

Evo, dok se ne javi netko upućeniji:
    1) svi dijelovi idejnog projekta (i nacrti) trebaju biti ovjereni potpisom i pečatom projektanta
    2) izmjena gabarita objekta predstavlja novi projekt, tako da si zapravo i sama sebi odgovorila, logično da će nešto koštati
    3) stvarno ne znam

Quote Originally Posted by Superman View Post
    Evo, dok se ne javi netko upućeniji:
    1) svi dijelovi idejnog projekta (i nacrti) trebaju biti ovjereni potpisom i pečatom projektanta
    2) izmjena gabarita objekta predstavlja novi projekt, tako da si zapravo i sama sebi odgovorila, logično da će nešto koštati
    3) stvarno ne znam
    Nismo posebno plaćali samo idejni projekt jer je isti arhitekt radio i glavni projekt (izvedbeni). Bila dogovorena jedna cijena za sve zajedno.

Trina's Avatar

Ovo je samo idejni projekt. Arhitektica nam ga je poslala mailom (?!). S mužem se raspravljam u vezi toga već neko vrijeme i nikako da raspravimo do kraja, nisam se raspitivala a nju nam je nezgodno pitati jer nam je prijateljeva žena. Je, glupi smo, jer smo joj platili i imamo pravo znati jel to kako treba ili nije ali nema žurbe, ko zna kad ćemo početi išta graditi a ona je uvijek tu. I baš me zanima cijena. Ova naša kuća je na kat, svaki kat ima cca 150 m2 (otprilike, nisam sigurna koliko točno)

anabeg's Avatar

Quote Originally Posted by Trina View Post
    1. Da li idejni nacrt mora imati pečat i vlastoručni potpis osobe koja ga je izradila?

2. Da li bi arhitekt trebao naplatiti izmjene na idejnom nacrtu? Znači, idejni nacrt postoji, imamo ga već nekoliko godina, ali sad nam ne odgovara pozicija kuće na zemljištu. Umjesto na sjevernom dijelu, kuću bi radili na južnom. Osim toga, smanjili bi gabarite kuće, znam da je to malo veći posao. Da li bi arhitekt te izmjene trebao naplatiti?

3. Koliko ste vi platili idejni nacrt za svoju kuću?
    Ja sam baš prošle godine bila u ovom..pa ću ti probati odgovoriti onako kako sam ja shvatila ako griješim neka me netko ispravi....

1. mora imati pečat i biti ovjeren od osobe koja ga je izradila
    2. Promjena će se vjerojatno naplatiti, ako se ne varam, bilo kakvo mjenjanje gabarita kuće traži kompletno novi idejni nacrt...
    3. Ja sam idejni i glavni projekt platila 3000eura, mislim da je idejni projekt bio 1000eura, a glavni 2000eura..

Nisam često na forumu ali koliko sam shvatila ti si iz zadra ili okolice? Ja sam se jako namučila oko tih papira, to jest dokumentacije za ishodovanje rješenja o uvjetima građenja..sreća pa smo imali stvarno dobrog arhitektu koji je to sve sam odradio, išao gnjaviti u županiju, pola toga je odradio umjesto njih..mislim da ti je ključno imati dobrog arhitektu koji će se poduzeti oko tvog predmeta..