Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Poklon za tete

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Poklon za tete

Možda je glupo pitanje, ali dijete je u vrtiću od ove jeseni pa ne znam kakva je praksa. Je li u redu pokloniti njegovim tetama neku sitnicu za Božić? Nešto home-made u kombinaciji s kupljenim ili se to uopće ne poklanja.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas neki poklanjaju, neki ne. Ja sam jako zadovoljna tetama i mala ih jako voli tako da mi poklanjamo neku sitnicu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je glupo pitanje, ali dijete je u vrtiću od ove jeseni pa ne znam kakva je praksa. Je li u redu pokloniti njegovim tetama neku sitnicu za Božić? Nešto home-made u kombinaciji s kupljenim ili se to uopće ne poklanja.
    Mi smo uvijek poklanjali, ali nismo ništa kupovali nego radili sami doma, ovisno o dječjoj dobi:

- doma izrađene čestitke
    - doma ispečene kolače (za tete, ne za djecu - kuglof je bio posebno omiljen, orehnjača isto, ali i mala kutijica suhih kolača koje inače čovjek peče sasvim je ok)

Od kupljenih stvari neka sitnica tipa bućkuriš kava ili čokolada od 100 g sasvim mi je ok - čovjek se sjeti, znak pažnje je tu, a nije neki trošak niti se osoblje vrtića osjeća neugodno.

Knjige su super prolazile (ništa skupo, više kao znak pažnje, ali to nismo davali serijski nego omiljenim tetama u posebnim prigodama, kad su djeca već bila veća)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.12.2013. at 11:51

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Čokolada, kutija keksa, kava, ili home made čestitka. Uglavnom, sitnica kao znak pažnje .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, uvijek. I tetama u vrtiću i učiteljicama u školi. I za kraj školske/vrtićke godine isto. Razne kombinacije, ove godine me je ispalo cca. 100 kn po poklonu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E da, i nosim pedijatru/ici i sestri, isto taj cjenovni rang.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 16.12.2013. at 13:19

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dobro da sam procitala da se praksa nastavlja i u skoli :D

obicno sam tetama davala nesto HM, zimnicu koju sam radila, domaci limun, mala bi napravila nesto svoje plus cokoladica.

ove godine nisam radila zimnicu :D

sta konkretno pokanjate?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi ne idemo tako visoko sa ciframa, max 50 kn. Znali smo uzeti kakav finiji slatkis ili npr. jedne godine prekrasne figurice andela.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja uzmem one fine kekse u Ikei sto su u poklon kutiji, ili neke slicne,
    I naravo da i uciteljici isto...
    http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40251732/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    dobro da sam procitala da se praksa nastavlja i u skoli :D

obicno sam tetama davala nesto HM, zimnicu koju sam radila, domaci limun, mala bi napravila nesto svoje plus cokoladica.

ove godine nisam radila zimnicu :D

sta konkretno pokanjate?
    U prva četiri razreda osnovne nismo više nosili darove, eventualno isto rukom rađene čestitke, ali često su bile božićne radionice pa smo si znali donijeti klopu tipa kolači, slanci, kuglof i sl. Od te radionice je obično ispao zajednički božićni tulum (izrada čestitki i slično - djeca i roditelji s učiteljicama). Domaće pekmeze bih dala djeci da nose na dane kruha, a za Božić u glazbenoj školi isto čestitke, a tu i tamo i zimnica (minijaturne staklenke, lijepo ukrašene, namjenski napravljene za to) i domaći medenjaci.

U osnovnoj školi ta praksa je kasnije pomalo jenjala kako su djeca krenula u više razrede, ali oni imaju božićni sajam gdje se prodaju rukotvorine i hrana u humanitarne svrhe, pa obično pečem kolače za to, a čestitanje se svodi na usmeno na zadnjim informacijama. Ne nosimo više darove. Pa ne možeš do fakulteta...

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi nista vise ne nosimo u skoli, pogotovo jer su moji decki, pa ih je i sram da oni sami donesu poklon uciteljici.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala svima na idejama. Bit će vjerojatno HM čestitka i još neka kupovna sitnica, ovisno do kojeg me dućana nanese sudbina. Meni osobno je to vrlo lijep znak pažnje i mislim da čak i poklon od 5 kn, tipa mini čokoladica znači puno kad je od srca. Prije podosta godina i sama sam radila s klincima na tečajevima i još se uvijek sjećam sitnica koje sam dobila. Npr. jedan mi je klinac poklonio zdjelicu punu bombona (njih sam naravno pojela, ali zdjelicu imam još uvijek). A na komodi u hodniku mi je običan drveni okvir za sliku koji sam dobila od jedne curke (čak i nakon svih tih godina pamtim imena te djece).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi poklanjamo i za Bozic i za kraj godine i to od srca a ne jer se osjecam obaveznom: odlicne su tete! Prosle godine za Bozic sam sama kupovala bombonijerice i kreme za ruke i to svim tetama pa cak i kuharici, jer je tako curka zeljela. Ove godine nas se skupilo par mama pa su i pokloni bili bolji. Za kraj godine opet cemo se vjerojatno organizirati nas par...

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo tetama ove godine poklonili home made ukrasene boce sa domacim maslinovim uljem, malu cokoladicu i kavu

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi do sada nikad tetama nismo ništa poklonili ali evo ove godine smo čuli da žele neke radne kute, pregače tako da je jedna mama naručila za tete. kada dođu podijelit ćemo trošak i svi sretni i zadovoljni.
    mislim da će ispasti tipa 38,00 kuna po roditelju (mislim da sudjeluje nas 10 mama).

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

da li ste se dogovarali s drugim roditeljima ili svatko za sebe poklanja? meni bi bilo fora da se skupimo mi roditelji, ali ne znam kako kad ih skoro nikoga ni ne poznam
    Bas si gruntam sto i kako pokloniti teti i stričeku
    divni su i svakako bi im nešto poklonila...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    da li ste se dogovarali s drugim roditeljima ili svatko za sebe poklanja? meni bi bilo fora da se skupimo mi roditelji, ali ne znam kako kad ih skoro nikoga ni ne poznam
    ja prošle godine tetam poklonila pregače, i bile su presretne, a ove godine ću nešto slatko

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Skupni poklon obično se daje na kraju pedagoške godine, ali nije loša ideja ni za Božić/NG ako su roditelji složni. Netko se mora time baviti, organizirati, povezati, umrežiti, pokupiti novce, natezati se s onima koji ne daju itd... Nije to za mene.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.12.2013. at 14:19

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo za skupni poklon bili ostavili listu kod teta gdje je svaki roditelj mogao ostaviti svoj mail i mobitel; onda je isao skupni mail i tko je odlucio sudjelovati, dalje mailovi samo na tu grupu. Novceke smo ostavljali u kovertama kod teta za jednu mamu-organizatoricu, kad se sve skupilo kupili su se pokloni i na cestitke su potpisane obitelji koje su sudjelovale. Tako nije bilo problema da netko nije platio, kupljeni su pokloni u okviru budzeta koji se skupio.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kod nas svi poklanjaju zasebno.
    Ja sam ove godine uzela za sinove tete (koje su mlade, moderne i predivne kao tete) remen iz Promoda (na sniženju za 7 EUR), lijep, boje kože s nekim fora detaljima, baš mi je onako za njih dvije, obje imaju neki poseban stil.
    A za kćerkine tete uzela sam lijepu bijelu vazu, modernog dizajna a la Home Sweet Home, samo sam je ja kupila u Kik-u za nekih max. 40 kn.

Inače, prošlih godina sam darivala: mirisne svjećice, za ove mlade tete neki fora šal-marama iz accessoires-a, za kraj godine fora torbe za plažu (iz Offertissime, prekrasne za male novce), ...
    Shvatila sam da ako uzmem onu neku fora šalicu za kavu zajedno s kavom dođe mi više nego ovakvi neki pokloni koji su mi konkretniji i daje se koristit. Jedini kriterij kojim se očito vidim (vidim da nisam bila svjesna dosad ) je da se cijena vrti oko 50-ak kn po poklonu, iako oni zapravo koštaju puno više al lovim neka sniženja i povoljnije dućane.

eto možda sam nekom dala neku ideju....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas svi poklanjaju zasebno.
    Ja sam ove godine uzela za sinove tete (koje su mlade, moderne i predivne kao tete) remen iz Promoda (na sniženju za 7 EUR), lijep, boje kože s nekim fora detaljima, baš mi je onako za njih dvije, obje imaju neki poseban stil.
    A za kćerkine tete uzela sam lijepu bijelu vazu, modernog dizajna a la Home Sweet Home, samo sam je ja kupila u Kik-u za nekih max. 40 kn.

Inače, prošlih godina sam darivala: mirisne svjećice, za ove mlade tete neki fora šal-marama iz accessoires-a, za kraj godine fora torbe za plažu (iz Offertissime, prekrasne za male novce), ...
    Shvatila sam da ako uzmem onu neku fora šalicu za kavu zajedno s kavom dođe mi više nego ovakvi neki pokloni koji su mi konkretniji i daje se koristit. Jedini kriterij kojim se očito vidim (vidim da nisam bila svjesna dosad ) je da se cijena vrti oko 50-ak kn po poklonu, iako oni zapravo koštaju puno više al lovim neka sniženja i povoljnije dućane.

eto možda sam nekom dala neku ideju....
    konkretniji i daju se koristit

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Skupni poklon obično se daje na kraju pedagoške godine, ali nije loša ideja ni za Božić/NG ako su roditelji složni. Netko se mora time baviti, organizirati, povezati, umrežiti, pokupiti novce, natezati se s onima koji ne daju itd... Nije to za mene.
    Ovo nije ni za mene.
    Nekako mi skupni pokloni idu više za učiteljice u školi, nego tete u vrtiću.

iako mama mi kaže da im više u školi skoro nitko ništa ne donosi, kriza vlada, ljudi nemaju, jedino što se obavezno kupuje razrednici na kraju škole.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo nije ni za mene.
    Nekako mi skupni pokloni idu više za učiteljice u školi, nego tete u vrtiću.

iako mama mi kaže da im više u školi skoro nitko ništa ne donosi, kriza vlada, ljudi nemaju, jedino što se obavezno kupuje razrednici na kraju škole.
    Ja u školi nikada nisam poklanjala ništa učiteljicama, osim kada je skupljao cijeli razred.
    U vrtiću poklanjamo za Božić i za Uskrs. I naravno kao grupa ako se dogovorimo.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sada cu ja uletiti kao padobranac ali ja ne razumijem zasto bi tetama ili uciteljicama ili pedijatru i sestri trebala davati pokon.zato sto rade svoj posao?!
    Uostalom to bi mi i po 50 kuna bilo skoro 500 kn i tako tri puta godisnje za tri uciteljice,dvije tete,dva lijecnika i dvije medicinske sestre
    Devet poklona.i to je bez ucitelja stranih jezika, trenera....
    Uostalom sta bi onda pedijatar trebao dobiti 1000 pokona ili koliko vec ima djece.
    Nije mi to bas neka fora
    Ja poklanjam za kraj.zajednicki poklon .ili solo ako nema zainteresiranih.ali cu zato bez beda reci kada smo zadovoljni njihovim radom.tete mog najstarijeg sina ,kada sam im jednom rekla koliko su nam dobre i koliko nam znace su se skoro rasplakale i rekle da ima tako rijetko dodu roditelji s pohvalama.svi dodu razgovarati kada postoji problem

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trenutno ne vidim svrhu tog poklanjanja, možda skočim sama sebi u usta za koju godinu, ali nekako ne vjerujem.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je isto bezveze poklanjati pedijatru i sestri, ali tetama volimo nesto donijeti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je isto bezveze poklanjati pedijatru i sestri, ali tetama volimo nesto donijeti.
    Ja sam starom pedijatru poklanjala za Božić i za Uskrs, ali to je bila takva sredina.
    Novoj pedijatrici ne mislim poklanjati, barem za sada.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kod nas se u vrtuću isto ništa ne poklanja (ili barem ja ne znam za tako nešto). ali zato na individualnom razgovoru uvijek pohvalim tete

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zapravo jesam poklanjala doktoru i to prosle godine. Ali ne pedijatru nego sestrama u privatnoj poliklinici koje se nenormalno ljubazne, jako puno smo bili ko njih i izasli su nam sto puta u susret.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nista, ni tetama ni uciteljicama (osim zajednickih poklona za kraj ukupnog boravka u vrticu ili na kraju 4.)

i, onda sam pomislila da bi ove godine mogla s F izraditi cestitke za tete (kako je mali vrtic, zapravo za sve djelatnike), no nikako se sastat s vremenom, bojim se da i ove godine nis od toga. Ali, dobra je ideja, mogla bi sloziti tanjur kolaca.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam narucila odavdje https://www.facebook.com/pages/%C5%A...54991897930214
    predivni brosevi i salovi i svasta nesto. a povoljno i ne pojede se

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ne poklanjam pedijatru i sestrama jer ih prakticki nikada ni ne vidim (na srecu nema potrebe). Ali tetama bas volim pokloniti, iako je vrtic privatan i masno ga placamo. Svejedno, bas im s veseljem kupim nesto.

Ja pak ne volim te poklone tipa sal, marama, remen....tesko je nekome pogoditi ukus a i tesko je s 50 kn kupiti bas kvalitetnu stvar. Ja bih uvijek prije birala vrhunsku cokoladu pa nek se i pojede i potrosi (budimo realni, koliko djece tetama prodje kroz grupe u radnom stazu, pa da od svih cuva uspomenu...), ili komad domace zimnice, dobru knjigu i sl, pa se ravnam po sebi kad biram

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno ne vidim svrhu tog poklanjanja, možda skočim sama sebi u usta za koju godinu, ali nekako ne vjerujem.
    To ces vidjeti... Ne poklanjas zato jer je netko odgajatelj ili pedijatar ili ucitelj tvog djeteta. Poklanjas osobama s kojima kroz vrijeme izgradis takav odnos da za tim osjetis potrebu. Ja cu i ove godine poslati barem cestitke dvjema osobama u vrtic iako su mi djeca davno izasla iz njega, isto jednoj uciteljici, jos nekim dragim ljudima s kojima sam ostala u kontaktu iako su mi djeca narasla i otisla dalje. Za takve uvijek bude razloga za darivanje, ne zato jer ocekujem da mi bolje paze na djecu (to nikad nismo radili) nego zato jer ih zelim razveseliti, jer su to zasluzile.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Cura je tetama napravila čestitku za BiNG, kupili smo Merci čokoladice i kremu za ruke. Sutra će to malena odnijeti u vrtić

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne volim situacije, npr. ima 20 djece u grupi i 10 mama osjeti potrebu nešto teti pokloniti. U mojim očima to jednostavno nije fer.
    U redu bi mi bio skupni poklon - odlična ideja, ili ako dijete izradi čestitku, nacrta crtež,..., ali pojedinačni pokloni od strane roditelja jednostavno u mojoj glavi nisu ok, jer mi mirišu na protekciju.
    Možda se varam, vjerujem da vi to gledate drugačije, ali meni to nije fer i gotovo.

Čak mogu prihvatiti npr. kad dijete odlazi u drugu grupu i oprašta se s tetom, pa ako je nekome teta draga, da pokloni nešto za rastanak, ali situacije gdje dijete ostaje kod iste tete, a pojedinačni roditelj nešto poklanja, to mi nije ok.

To mi je u rangu kao da sad na poslu od nas 3 kolegice baš ja idem direktorici pokloniti lijepu skupu maramu za Božić. Ne može.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja ne razmišljam na taj način i ne kupujem nešto tetama radi protekcije već čisto iz znaka pažnje prema njima.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne vjerujem da postoji itko tko bi protežirao dijete zbog teglice pekmeza ili čokolade sa smokvama

a, kako Peterlin reče... mi toliko volimo naše tete da im želimo nečime pokazati ljubav
    pa makar najsitnijom sitničicom
    (mirišljavi sapun za jednu i teglica pekmeza za drugu)

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja svake godine poklonim nešto tetama, homemade ušećerene bademe, domaće limune u medu, dječju čestitku, domaći lipbalm, piling, nešto od srca.

Anemona u našoj grupi ima hrpa roditelja koji ne žele ni maramice donjeti iako djeca brišu noseve s wc papirom kad im nestane, od 30 djece u grupi u ovih 5,5 godina hrpu roditelja nisam nikada ni vidjela a na svakom sam sastanku.
    Tako da sam sigurna da ne bi htjeli skupni poklon za bing i uostalom di da ih nađem????

Ja nosim jer smatram da su zaslužile i jer imam blizak odnos s njima. One su te koje su više s djetetom nego ja i na njih se oslanjam u velikom broju nedoumica i stvarno mi pomažu a nekima nisu baš super te iste, meni super tete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Sek@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne razmišljam na taj način i ne kupujem nešto tetama radi protekcije već čisto iz znaka pažnje prema njima.
    Uopće ne sumnjam u vaše namjere, namjere osoba koje iskreno i od srca poklanjaju, samo smatram da bi to trebalo biti zabranjeno na taj pojedinačan način u sredini školske/vrtićke godine.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, još sam nosila i moje sapune, arancine i ostale lijepe domaće stvari.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam. Kad dr. na dogovoru za operaciju zato jer me divno bodrio u svemu i bio vrlo ljubazan i dobar od srca poklonim lijepu domaću puricu, ili nemam puricu, pa mu od srca poklonim nešto eura, to se smatra mitom i kažnjivo je zakonom.
    A kad teti poklonim domaću puricu, jer mi je super prema djetetu, to je ok.

Meni nije. Ok mi je pokloniti dr. nakon operacije nešto od srca, ili teti po završetku druženja s mojim djetetom nešto od srca, "u samom procesu" ne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uopće ne sumnjam u vaše namjere, namjere osoba koje iskreno i od srca poklanjaju, samo smatram da bi to trebalo biti zabranjeno na taj pojedinačan način u sredini školske/vrtićke godine.
    Sorry, draga, baš se vidi da ti dijete nije išlo u vrtić od malena.... Te odgajateljice su zlata vrijedne ako su dobre. Čovjek bi im dao puno puuuuno više nego čokoladu, od srca.

A ovo što kaže sek@ je debela istina - te žene su s našom djecom cijeli dan, dulje ih gledaju u budnom stanju nego mi doma. Tako da vjeruj, mi koji darujemo i kroz godinu imamo debele razloge.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Peterlin, dijete mi ide u malu školu, ima predivnu tetu, jako me je iznenadila. Sve super. Ne pada mi na pamet nešto joj poklanjati za Božić, jer smatram da to nije fer.
    Kad završi mala škola, vjeruj mi biti ću prva za organizirati (zajedničku) kupnju poklona za tetu.

Uostalom ovdje se navode tete, sestre, pedijatri, učiteljice,... gdje je kraj?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kao što poklonim prijateljici, poklonim i teti
    zato što su mi drage
    a ni od jedne, ni od druge, ne očekujem ništa zauzvrat
    ništa više no što su do sada "davale"

u školi ne poklanjamo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš tako, ja recimo tetama u vrtiću nikad nisam poklanjala - jer mi jednostavno nisu bile drage, a pedijatrici i sestri uvijek odnesemo sitnicu jer su nam drage. Poklonimo sitnicu i učiteljici iz engleskog čije instrukcije plaćamo, a poklanjali smo i logopedici - a i one bi donijele sitnicu djetetu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sorry, draga, baš se vidi da ti dijete nije išlo u vrtić od malena.... Te odgajateljice su zlata vrijedne ako su dobre. Čovjek bi im dao puno puuuuno više nego čokoladu, od srca.

A ovo što kaže sek@ je debela istina - te žene su s našom djecom cijeli dan, dulje ih gledaju u budnom stanju nego mi doma. Tako da vjeruj, mi koji darujemo i kroz godinu imamo debele razloge.
    X.
    Anemona nije ni približno mala škola i beba u jaslicama koja još ne zna ni hodat, puže, uspavljuje se nosanjem, na ramenu, nema dudu, tješilicu, a naše predivne tete npr. mog sina nosaju, uspavljuju na ramenu kao mi doma, maze se s njim po cijele dane (kao i s drugom djecom, ovaj moj je posebna maza), ma srce mi se istopi i danas kad se sjetim, s njima su po cijele dane, ma dala bi im puno puno više. volim ih uh do neba

To je samo znak pažnje da ih se razveseli.

Ja se i danas sjećam svoje omiljene tete Lide iz vrtića, obožavala sam je, danas kad razmislim baš sam je voljela na neki način sličan kako se voli baka (ne isti ali sličan).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

onda ispada da ako je protekcija što nekom daš sitni znak pažnje, da oni roditelkji koji se žale na tete/učitelje, na njihov rad da će njihova djeca nadrapat, a to nije točno...dapače tek tad se onda "više pazi" na tu djecu.

Inače da mi tete nisu drage bome im ne bih poklanjala ništa.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

imam frendicu koaj ima dvoje djece: od kćerke tete su koma, a od sina divne (maleni ide u grupu s mojim). Kćerkinim tetama ne poklanja,a sinovim itekako.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lili75, samo pišem kako je to meni posloženo u glavi, ne smatram to univerzalnim svemirskim pravilom.
    Da, u redu mi je pokloniti, ali po "završetku posla".
    Meni je samo upitan moment poklanjanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lili75, samo pišem kako je to meni posloženo u glavi, ne smatram to univerzalnim svemirskim pravilom.
    Da, u redu mi je pokloniti, ali po "završetku posla".
    Meni je samo upitan moment poklanjanja.
    Ma ne znaš kako to ide.... jednostavno nemaš iskustva, nije ti za zamjeriti. Dok je dijete u jaslicama i vrtiću, ŽIVIŠ s tim tetama, nosiš kartone, šmir papir, zemlju za cvijeće, šekretpapir ako treba, bojice, olovke, kekse... sve što god bi svome djetetu dala i da si s njim doma. Krojiš haljinice za priredbe, donosiš kazetofon za razglas, mrežu za bor, odneseš živi bor u teglu, odneseš breskve i jabuke z grunta.... Taj vrtić i jaslice su produžetak tvoje dnevne sobe. Nije usporedivo s malom školom gdje je poslovni odnos prihvatljiv. Ovo nikako nije samo poslovni odnos nego često duboko osobni.

A za kraj, kad se dijete oprašta od vrtića, tada se kupuje skupni poklon. Budući da se osoblje vrtića zna i mijenjati, one odgajateljice koje podmetnu leđa a nisu u zadnjoj godini ili zadnjem mjesecu često bi bile prikraćene. I zato se poklanja za Božić. Isto kao i susjedima i prijateljima darujemo sitnice. Od srca, ne s računicom.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •