Da li je dovoljno za djecu samo izraditi osobnu i putovati sa njom u EU
ili ipak treba putovnica? Hvala puno![]()
Da li je dovoljno za djecu samo izraditi osobnu i putovati sa njom u EU
ili ipak treba putovnica? Hvala puno![]()
dovoljna je osobna
za zemlje EU, bosnu i srbiju
Moja bebica sa osobnom putovala u bosnu i u njemačku
uf, odlično, ipak je puno jeftinije, šta jes jes, hvala cure![]()
ispala sam iz štosa po ovom pitanju... moze znaci beba od 3 mjeeca imati osobnu i s njom preko neuma? Koliko kosata izrada osobne?
ajd super. Onda cu maloj napraviti osobnu...a i starijem malome moram napraviti osobnu jer su tete u maticnom uredu skuzili da mi prvo dijete ipak treba imati crticu u prezimenu (ja i muz imamo crticu ali su nas one 2010 uvjeravale da nam sin ne smije imati crticu po novom)... i sad kao ipak je to greska i moramo mu sve dokumente mijenjati...rodni list, domovnicu, putovnicu,,, debilana
a kolko se dugo čeka?
jel može isti odnesti papire i donijeti osobnu doma
Ceka se od 3 tj do mjesec dana.
Moze ista osoba predati i dici, ali sam morala potpisati da sam u braku sa ocem djece. Ne znam kakva je procedura ako nisu u braku.
a slike mogu biti obične, mislim ne treba paziti na svaku sitnicu ko kod biometrijske?
Mislim da moras, ali za dijecu nisu tako rigorozni. U prvom foto studiju nam teta nije htjela napravit slike jer mali nikako nije htio zatvoriti usta. U drugom jesu, ali su rekli da nisu sigurni hoce li na mupu prihvatiti. Kad smo donijeli slike, covjek na salteru ih je pogledao i rekao da nije tako strasno i uzeo ih.
znači li to da i ti imaš ta njegova prezimena, onda mi je logično da je i dete moralo imati ko vi.
Pa da, znaci ja i muz imamo oba ista prezimena s crticom. 2010 nas u maticara uvjerise da sin mora po nekom novom zakonu bit bez crtice. Ajd dobro, sin nema crticu, malo glupo---al sta ces valjda one znaju svoj posao.
2013 prijavljujem malenu-stavljaju crticu.. ja ih pitam pa dobro ko je ovde lud!
Kao 2010.nisu znali dobro tumacit zakon, i sad o svom trosku moramo sinu sve dokumente promjenit. Zasad je jos bez crtice jer nemam kad sad hodat pet dana po institucijama s bebom.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Da li se sada u Veliku Britaniju može putovati samo s osobnom iskaznicom ili je i dalje potrebna putovnica?
dovoljna je osobna.
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-inf...e-informacije/