Molim nekoga za savjet kako sprijeciti stvaranje kvrga. Beba je stara 6 tjedana. Prvi mjesec je dojenje kako tako islo, dobila sam mastitis ali rijesilo se bez antibiotika. Pa jos jedan zastoj mlijeka bez temperature i kad se to smirilo pomislila sam da ce biti sad ok. Ali zadnjih pet dana meni se kvrge stvaraju svakodnevno, cim razbijem na jednoj - stvori se na drugoj i tako stalno. Sto radim krivo?! Jednu dojku dajem unutar 2 sata jer dojim na zahtjev a to kod nas znaci veci dio dana i noci. Ne sise stalno aktivno, vec voli spavati na sisi - tad lagano cucla. Kad ju hocem staviti u krevetic se probudi i tako ispocetka. Dal onda navuce mlijeko pa ne isprazni do kraja? I nisam sigurna kad je dojka prazna. Dal je 2 sata predugo na jednoj strani? U ta dva sata obicno par puta osjetim let down ako je beba budna. A po noci nemamo neke redovne podoje - nekad spava po 2 sata pa se budi jesti ( makar je to rijetko) a ceste su nam noci kad bi samo na sisi spavala. Buduci da nema nekog reda u hranjenju, dal se zato stvaraju ti zastoji - jer se ne moze formirati ponuda i potraznja? Molim vas za neke savjete jer stvarno vec ovo tesko podnosim. Te kvrge su uzasno bolne, a i bradavice bole zbog stalnog sisanja tako da gubim volju za dojenjem.. Ne mogu zamisliti mjesece dojenja uz svakodnevno masiranje i bol