Cure sad sam 13 tj trudna, zadnje sam se bojala ne znam kada i već mi je katastrofa,. Iako sam rekla da neću, dolazim u napast da ipak odem frizeru.
Kako ste vi u trudnoći s bojanjem?
Cure sad sam 13 tj trudna, zadnje sam se bojala ne znam kada i već mi je katastrofa,. Iako sam rekla da neću, dolazim u napast da ipak odem frizeru.
Kako ste vi u trudnoći s bojanjem?
Sasvim normalno radim pramenove. Mislim da nije dokazano da farbanje steti a pramenovi i tako ne idu na samo tjeme.
Tu imaš tekst sa Rodinog portala http://www.roda.hr/article/read/bojenje-kose-u-trudnoci
A evo i gotovo identičnih tema http://forum.roda.hr/threads/3146-bo...-trudno%C4%87i, http://forum.roda.hr/threads/31368-f...-trudno%C4%87i
Ja sam čitala ove teme i googlala malo prije nego sam se odvažila farbati.
Ukupno sam se farbala 3 puta, na kraju svakog tromjesečja.
Pokušala sam što manje biti u frizerskom salonu da ne udišem te mirise i pare. Dohovoriš termin s frizerom i napomeneš da te brzo „napravi”.
Ali, naravno, najzdravije je izbjeći farbanje...
Posljednje uređivanje od lulu-mama : 18.12.2013. at 09:32
ja sam sad 13 tjedana i kao to prvo tromjesječje je prošlo, kosu bojam, ali bi se sad ako bi išla odlučila na pramenove. no oni su svijetljiij i ide jači hidrogen pretpostavljam...jedino što da ne ide direktno na tjeme...
Least, ma nije ti samo hidrogen stetan. I te boje imaju kojekave sastojke. Isto kao i bolje iz biljne apoteke
Mozda eventualno su bez stetnih kemikalija bolje tipa kana (ali neka prirodna), ili neka prirodna boja (tipa kore od kestena....)
Ja sam pitala svoju gin i rekla mi je da izbjegavam farbanje do kraja prvog tromjesečja, dok traje organogeneza, a nakon toga mi dala zeleno svjetlo. Uglavnom, ja sam prvi put radila izrast negdje u 13-14 tt i onda još jednom nakon cca 2 mj. Sad u petak idem opet da se uredim za blagdane. S tim da ja ne koristim boju iz salona, nego u biljnoj apoteci kupim boju bez amonijaka i sa minimalno štetnih sastojaka, pa nosim frizerki da mi nanese.
Ja sam bila na farbanju sa 8 tjedana. Ali svaku trudnoću sam se farbala. Nisam imala pojma da je to štetno.![]()
Baš si zloćko, Lulu. Sad sam opet
Šalim se, ipak sam ja jedna cool trudica!![]()
Heheh, ma moja poanta je da iako ima svakakvih sastojaka u tim bojama, ipak (ocito) ne steti. Inace bi zabranili (vljada).
Koliko je stetno hodati prometnom ulicom i udisati smog automobila...ono, to mi se cini ta komparacija. Neke stvari ne mozes kompletno izbjeci, ali je bolje da budu u sto manjoj dozi.![]()
Kad sam išla na praksu u salon,dolazile su nam žene na farbanje,u svim stadijima trudnoče.
A i sve moje plavuše znanice su se sasvim normalno blajhale u trudnoči
Isto tak je kosa neke žene drugačije reagirala kad bi je farbali za vrijeme menge.Tako da...sve je to individualno,ali u globali bi rekla da ne šteti.Pogotovo danas,kad ima raznih boja bez amonijaka..
Least,ti zbog svog mira možeš dogovoriti sa frizerkom da dođeš npr. pred kraj radnog vremena ili u nekom periodu kad baš ne bude največa gužva..pa da ne moraš dugo sjediti,čekati, i udisati sve te mirise na koje inače nisi navikla..da se ne sekiraš.
Ja sam isto davala pramenove u obje trudnoce, nakon 12.tjedna. Vecina boja je danas bez amonijaka, tako mi je rekla frizerka
Žužy thanks, i svim curama naravno..
ja sam danas 12 tt i u petak idem na farbanje jer idem na feštu,a dosta sam već sjeda,rekla mi je prijateljica da mi bude stavila nekakvu laganiju farbu
Ja sam se farbala svakh 5 tjedana. Procijenila sam da bi mi dusevne boli od svakodnevnog gledanja izrasta kudikamo više štetile bebi od farbe.
Ja sam ekstremno sijeda za svoje godine I inace se bojam svako 4 tjedna henna plus bojama ali u trudnoci se nisam bojala do 15.tjedna. Izgledala sam kao strasilo ali sam I onako tih zadnjih 5 tjedana provela doma na strogom mirovanju pa sam strasila samo goste a ne I ptice vanka
I nakon toga sam se bojala jos 3 puta do poroda. U kriznim razdobljima bi nosila sesire, kape, trake za kosu, maskaru za kosu...