Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Bojanje/pramenovi u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Bojanje/pramenovi u trudnoći

Cure sad sam 13 tj trudna, zadnje sam se bojala ne znam kada i već mi je katastrofa,. Iako sam rekla da neću, dolazim u napast da ipak odem frizeru.
    Kako ste vi u trudnoći s bojanjem?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sasvim normalno radim pramenove. Mislim da nije dokazano da farbanje steti a pramenovi i tako ne idu na samo tjeme.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam čitala ove teme i googlala malo prije nego sam se odvažila farbati.
    Ukupno sam se farbala 3 puta, na kraju svakog tromjesečja.

Pokušala sam što manje biti u frizerskom salonu da ne udišem te mirise i pare. Dohovoriš termin s frizerom i napomeneš da te brzo „napravi”.
    Ali, naravno, najzdravije je izbjeći farbanje...
    Posljednje uređivanje od lulu-mama : 18.12.2013. at 09:32

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ja sam sad 13 tjedana i kao to prvo tromjesječje je prošlo, kosu bojam, ali bi se sad ako bi išla odlučila na pramenove. no oni su svijetljiij i ide jači hidrogen pretpostavljam...jedino što da ne ide direktno na tjeme...

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam pitala svoju gin i rekla mi je da izbjegavam farbanje do kraja prvog tromjesečja, dok traje organogeneza, a nakon toga mi dala zeleno svjetlo. Uglavnom, ja sam prvi put radila izrast negdje u 13-14 tt i onda još jednom nakon cca 2 mj. Sad u petak idem opet da se uredim za blagdane . S tim da ja ne koristim boju iz salona, nego u biljnoj apoteci kupim boju bez amonijaka i sa minimalno štetnih sastojaka, pa nosim frizerki da mi nanese.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam bila na farbanju sa 8 tjedana. Ali svaku trudnoću sam se farbala. Nisam imala pojma da je to štetno.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Least, ma nije ti samo hidrogen stetan. I te boje imaju kojekave sastojke. Isto kao i bolje iz biljne apoteke
    Mozda eventualno su bez stetnih kemikalija bolje tipa kana (ali neka prirodna), ili neka prirodna boja (tipa kore od kestena....)

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Baš si zloćko, Lulu. Sad sam opet
    Šalim se, ipak sam ja jedna cool trudica!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kad sam išla na praksu u salon,dolazile su nam žene na farbanje,u svim stadijima trudnoče.
    A i sve moje plavuše znanice su se sasvim normalno blajhale u trudnoči
    Isto tak je kosa neke žene drugačije reagirala kad bi je farbali za vrijeme menge.Tako da...sve je to individualno,ali u globali bi rekla da ne šteti.Pogotovo danas,kad ima raznih boja bez amonijaka..
    Least,ti zbog svog mira možeš dogovoriti sa frizerkom da dođeš npr. pred kraj radnog vremena ili u nekom periodu kad baš ne bude največa gužva..pa da ne moraš dugo sjediti,čekati, i udisati sve te mirise na koje inače nisi navikla..da se ne sekiraš.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam isto davala pramenove u obje trudnoce, nakon 12.tjedna. Vecina boja je danas bez amonijaka, tako mi je rekla frizerka

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Žužy thanks, i svim curama naravno..

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Peony prvotno napisa Vidi poruku
    Baš si zloćko, Lulu. Sad sam opet
    Šalim se, ipak sam ja jedna cool trudica!
    Heheh, ma moja poanta je da iako ima svakakvih sastojaka u tim bojama, ipak (ocito) ne steti. Inace bi zabranili (vljada).
    Koliko je stetno hodati prometnom ulicom i udisati smog automobila...ono, to mi se cini ta komparacija. Neke stvari ne mozes kompletno izbjeci, ali je bolje da budu u sto manjoj dozi.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam danas 12 tt i u petak idem na farbanje jer idem na feštu,a dosta sam već sjeda,rekla mi je prijateljica da mi bude stavila nekakvu laganiju farbu

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je stetno hodati prometnom ulicom i udisati smog automobila...ono, to mi se cini ta komparacija. Neke stvari ne mozes kompletno izbjeci, ali je bolje da budu u sto manjoj dozi.
    Da, ili recimo svi ovi detergenti za pranje raznoraznih stvari...pa toga kad se nadises bude ti zlo a kamoli kad si trudna...a o stetnosti da ne govorim...

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ili recimo svi ovi detergenti za pranje raznoraznih stvari...pa toga kad se nadises bude ti zlo a kamoli kad si trudna...a o stetnosti da ne govorim...
    Istina! Živi otrov. Zato ja ne perem ništa od kad sam trudna, muž sve radi. Jadan on.
    Jedino se usudim octom prati. Mašine uvijek 2 put ispirem - ali to je druga priča o dermatitisu.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam se farbala svakh 5 tjedana. Procijenila sam da bi mi dusevne boli od svakodnevnog gledanja izrasta kudikamo više štetile bebi od farbe.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam ekstremno sijeda za svoje godine I inace se bojam svako 4 tjedna henna plus bojama ali u trudnoci se nisam bojala do 15.tjedna. Izgledala sam kao strasilo ali sam I onako tih zadnjih 5 tjedana provela doma na strogom mirovanju pa sam strasila samo goste a ne I ptice vanka
    I nakon toga sam se bojala jos 3 puta do poroda. U kriznim razdobljima bi nosila sesire, kape, trake za kosu, maskaru za kosu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •