Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: trudna ili ne?

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno trudna ili ne?

Cao, nova sam na forumi, i imam pitanje tj. trazim odgovore jer vise neznam sto da radim. Posljedna prava menstruacija mi je bila 26.10 ( kasnila 20 dana) nakon toga cijeli 11 nije dosla, te sam sada u 12 mjesecu slabo krvarila ali jako cudno bez menstrualnih tegoba te skoro cistu krv s puno neke sluzi.Inacr imam redovnu menstruaciju, cak i ciklus od 28 dana. Od simptoma imam i mucninu,umor,bol u donjem dijelu leda, bolove u trbuhu, cak i blago povecanje trbuha vec i svi ti simptomi traju od 10 mj skoro ,29.10 beta hcg nrgativna(vadena tokom menstruacije) , jedan + test i dva - . Napravila sam jos jedan test prekjucer i bio je blago pozitivan. Stvarno neznam sta da vise mislim, dode mi da samo cekam hocu li dobiti trbuh i onda cu sigurno znat

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

izvadi opet betu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

otkad su ti testovi?
    svakako izvadi betu!

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    otkad su ti testovi?
    svakako izvadi betu!
    3 testprije bete 1 + , 2 -
    Te jos jedan prije dva dana blago pozitivan

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Prije bete 3 testa, 1+, dva -
    Te prije dva dana blago pozitivan, ne bi se dvoumila oko trudnoce uz sve, ali mebuni ovo krvarenje u 12 mj. Koje je bilo puno slabije od moje mjesecnice cak je i trajalo malo duze, te je bilo punonkakve sluzi

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Prije bete 3 testa, 2 negativna i jedan pozitivan ali tad je beta bila negativna i to je zanemareno, ali sada opet ima dva dana sam radila i pojavila se blaga roza crta.. buni me samo ovo krvarenje u 12 mj. Sta sam napisala gore, nikakvih menstruilnih bolova, manje nego inace i cak je trajalo duze nego inace i puno nekakve sluzi.. jojda znam najbolje je vadit betu, ali ova situacija traje vec 2 mjeseca je-nije , izludilo me

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

zdravo imam jedan problem zadnju mengu imala sam 18 novembra i do danas vise nista radila sam 2 testa i obe negativna da li je moguce da sam trudna iako je test negativan nemam bas neke simptome osim grceva u stomaku veci apetit i iscrpljenost molim za odg hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

emina ako imas nezasticene odnose, uvijek je moguce da si trudna. s obzirom na veliko kasnjenje menstruacije, posjeti obavezno ginekologa. uzv pregledom ginekolog ce ustanoviti o cemu je rijec.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

ne koristim zastitu jer zelim bebu ali mi je cudno test neg a menge nema

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

M ti moze izostati ako si pod stresom ili pak od silne zelje za bebicom. Ja sam ekspert po tom pitanju.kad smo se odlucili na djecu,da dodjemo do njih,dobrano smo se pomucili: za sina (samo) godinu i pol,za kcer 4 godine . A sve zato jer su mi se ciklusi smrdali. Sad su mi opet normalni jer nis vise ne pokusavamo. Cudo jedno je taj nas mozak...
    Posljednje uređivanje od Franny : 18.01.2014. at 00:46

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Menstruacije ne izostaju zbog prevelike zelje za djetetom nego zbog hormonalnog disbalansa.
    Emina jesi li u medjuvremenu posjetila ginekologa ili dobila m?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Menstruacije ne izostaju zbog prevelike zelje za djetetom nego zbog hormonalnog disbalansa.
    Bubekica, ne vjerujem da si ovo napisala!! i te kako mogu izostati. jer, sve je u glavi, sve ide iz mozga, znaš to i sama . hipofiza i te spike. ja sam radila sve hormolane pretrage i sve mije bilo oke, plus da mi je štitnjača bila isto oke i ultrazvučno i hormonalno. tek onu sekundu kad sam zbilja istinski prekrižila u sebi mogućnost da ćemo imati još jedno dijete, ali ono fakat sam definitvno i najjače prekinula s tom željom (a mislim da se sjećaš te moje faze i šizenja na PZ ), tek onda mi se primilo jer sam zbilja istinski bila neopterećena. teško je i preteško postići tu fazu jer je želja za djetetom prevelika i stvarno se jako teško "opustiti" i ne misliti na bebicu....

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zadnja mjesečnica 18. 11., dakle prije vše od 2 mjeseca, žena se čudi tolikom kašnjenju jer je test negativan, ne javlja se ginekologu već traži savjet na forumu.

mi ovdje iskusnije-kažemo-idi ginekologu, neka ginekolog napravi potrebne pretrage.

kakav bi drugi razuman savjet ženi mogli dati?

možemo i podijeliti osobna iskustva u vezi kašnjenja mjesečnice, ali svako osobno iskustvo samo je osobno iskustvo i ne može se primjeniti na druge žene.

kad mjesečnica kasni 2 mjeseca (ne 2-3 dana) ili je u pitanju trudnoća ili pororemećaj vezan uz ravnotežu hormona.

žena kojoj mjesečnica kasni 2 mjeseca ne može zakljutčiti da je to zbog stresa, već bi trebala posjetiti ginekologa.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    zadnja mjesečnica 18. 11., dakle prije vše od 2 mjeseca, žena se čudi tolikom kašnjenju jer je test negativan, ne javlja se ginekologu već traži savjet na forumu.

mi ovdje iskusnije-kažemo-idi ginekologu, neka ginekolog napravi potrebne pretrage.

kad mjesečnica kasni 2 mjeseca (ne 2-3 dana) ili je u pitanju trudnoća ili pororemećaj vezan uz ravnotežu hormona.

žena kojoj mjesečnica kasni 2 mjeseca ne može zakljutčiti da je to zbog stresa, već bi trebala posjetiti ginekologa.

ispravak:
    od zadnje mjesečnice je prošlo više od 2 mjeseca, mjesečnica kasni dakle više od mjesec dana.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

emina, ista stvar se je desila kod mene kad sam 1. puta bila T.

zadnja M mi je bila 18.6.,a testovi negativni početkom i sredinom 8. mjeseca.
    odem ja kod dr. 22.8. niti ne sluteći da bi mogla biti T, kad ono ustanovili da mi je ovulacija kasnila čitavih mjesec dana,
    zatrudnjela sam tek početkom 8. mjeseca, trudnoća mi je bila 4 tjedna manja pa je sukladno tome i beba rođena 10 mjeseci od ZM.

Zanimljivo je da nikada u životu, niti prije niti kasnije, nisam imala produljene cikluse, kasne ovulacije, uvijek pravilan 28-29 dnevni ciklus.

Dakle, moguće je i kod pravilnih ciklusa da ovulacija zakasni, a ako imaš neredovite cikluse to ne bi bilo nikakvo čudo.
    Moji dr. se tome uopće nisu čudili.
    Posljednje uređivanje od krojachica : 20.01.2014. at 11:39

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

još jedan X ko kuća

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

slažem se, Inesz, da je svaka žena priča za sebe. ja sam iznijela svoje iskustvo gdje su hormoni bili u redu, a ipak mi je jedanput ciklus trajao skoro 90 dana dok su mi ostali ciklusi trajai po 45 - 60 dana. totalno su mi se smrdali, od onih školskih do u sekundu. sad, od kad se više ne trudimo, ne pokušavamo začeti i slično, ponovno su školski.
    dakle, u mom slučaju ovo nije potpis velik kao kuća. ako ne treba generalitirazi, onda samo kažem da ne treba niti tvrditi da su isključivo hormoni .
    ali, da, svakako se slažem, treba otići giniću.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Franny napisa:M ti moze izostati ako si pod stresom ili pak od silne zelje za bebicom.
    A hormonalni disbalans nastane I zbog stresa.
    A stres nastane I zbog silne želje za djetetom.

Tako da, obje ste u pravu. Potpuno u pravu

Iako, ako je prošlo osam tjedana od prethodne menstruacije, ako nije trudnoća, moglo bi biti svašta, a nešto od toga i loše. Zato, odmah doktoru, to bi bila pametna odluka.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Franny,
    dobna razlika između tvoje djece je dosta velika. Dugo ste pokušavalali ostvariti trudnoću, ti si provjeravala svoje hormone, ali jeste li provjerili spermiogram?

Smije li se znati s koliko si godina rodila drugo dijete i kakvi su ti bili bazalni nalazi hormona FSH, LH, estrogena, kakav je bio progesteron na 21. dc i kakav AMH kad si provjeravala te hormone radi nemogućnosti začeća i nepravilnih menstruacijskih ciklusa?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj emina123 prvotno napisa Vidi poruku
    ne koristim zastitu jer zelim bebu ali mi je cudno test neg a menge nema
    emina123,
    jesi bila kod ginekologa?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

pozzz...
    ovako zadnja m bila7-13.1,zadnji odnos 19.,ovulacija 21.1 po mome racunanju ,dan poslije sam povracala ujutro fuj,glava boljela i cijeli dan mi bilo muka..e sad 29.1 navecer me zabolio stomak u donjem dijelu trajalo par sekundi,zadnjih par dana malo malo pa mi se zacrni pred ocima i zavrti,leđa bole,svako malo u wc,malo umorna,par puta sam imala cudan okus u ustima kao krv al nema nicega....imam jos 6 dana do m pa me zanima kad bi mogla napraviti test,dali je jos prerano

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

nikki, imaš još 6 dana do datuma kad očekuješ mjesečnicu i ništa ti ne preostaje nego čekati još tih 6 dana i napraviti test na trudnoću.

inače, rano ti je za simptome trudnnoće, a ovo što opisuješ da ti se je dogodilo dan nakon ovulacije-povraćanje, muka, slabost-to je najvjerojatnije neka viroza ili otrovanje bakterijama iz hrane.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

hvala na odg...jos nesto jucer mi je temperatura 37 a jutros 36,7...nista mi ne preostaje nego cekat...a i pazim na prehranu koliko je to moguce...ipak hvala

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Franny,
    dobna razlika između tvoje djece je dosta velika. Dugo ste pokušavalali ostvariti trudnoću, ti si provjeravala svoje hormone, ali jeste li provjerili spermiogram?

Smije li se znati s koliko si godina rodila drugo dijete i kakvi su ti bili bazalni nalazi hormona FSH, LH, estrogena, kakav je bio progesteron na 21. dc i kakav AMH kad si provjeravala te hormone radi nemogućnosti začeća i nepravilnih menstruacijskih ciklusa?
    uh, nisam sad u mogućnosti čačkati po papirima, ali budem provjerila ovo kaj te zanima. a dok ne provjerim, mogu ti odgovoriti na prvo pitanje: nikad nismo radili spermio jer MM nije htio. imao je već jednu kćer iz prvog braka i nije se dao krstiti po pitanju njegovih plivača, da ih odemo malo provjeriti. prvo sam rodila s 34 i pol, a drugo 15 dana prije 40. rođendana. također, u 21. tt mi je dr. Kos na 4D otkrio da imam dvorogu maternicu što nisam znala do onda i to mi je objasnilo mnoge stvari oko muke po začeću. uglavnom, nakon C sam se totalno opustila i ciklusi su mi se opet vratili u one školske, svakih 28 - 32 dana. zbog mnogih otegotnih okolnosti oko svakog začeća, nakon C. i nadalje nismo koristili zaštitu, ali smo pazili da se ne družimo u eventulano plodne dane. prošli vikend sam doznala da nam to baš nije pomoglo - vidi ticker u potpisu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

franny cestitam! ovo je veeeeliko iznenadjenje!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Frannyyyyyyy! Pa, koje lijepo iznenađenje. Neće, neće, pa kad krene-e onda stvarno krene. Čestitam!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Eto i tu ću vas zamoliti za savjet -pomoć...potpis dovoljno govori..
    sad pokusavamo opet...
    zadnja m 06.01.inace neredovita ali u zadnjih par mj svakih 30-32 dana.
    od simptoma ah,skoro sve moze biti i pms....
    Naotecene cice, zgaravica,nadutost temp u svako doba dana 37,2,predvecer vrtoglavica...
    .ovulacija kod mene nemoguca misija za odredit...nekad je ima nekada ne pa sex padne nevezan za plodno ili neplodno...
    trbam vas koji pametan savjet ili barem misljene...imam osjecaj onaj za koji kazu da neke zene imaju...mislim da sam trudna...ali nakon svega ne vjerujem vise nicem

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nivesa, ovi tvoji simptomi su jako obećavajući. Da li osjećaš skoro stalno pospanost, jače slinjenje, da li se vide plave žile po grudima, osjećaš li "metalni" okus u ustima? Da li mjeriš bazalnu temperaturu svaki dan u isto vrijeme? Temp tokom dana nije tako bitna, važna je ona ujutro. Ali ako si ju mjerila cijeli mjesec, inače ne.

Svi ti simptomi mogu biti u ranoj trudnoći, ali mogu biti i bez trudnoće, a to već znaš. A može biti trudnoća i gotovo bez simptoma. Mislim da sutra ujutro već možeš učiniti test sa prvom jutarnjom mokraćom. Ili odi privatno izvaditi krv na BetaHCG i znat ćeš.
    Ili počekaj do 6.2. pa onda radi test ako ne dođe menzis. Sve zavisi koliko si nestrpljiva.

Na kraju, želim ti i trudnoću i bebu i sve neka bude najljepše što može.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    nivesa, ovi tvoji simptomi su jako obećavajući. Da li osjećaš skoro stalno pospanost, jače slinjenje, da li se vide plave žile po grudima, osjećaš li "metalni" okus u ustima? Da li mjeriš bazalnu temperaturu svaki dan u isto vrijeme? Temp tokom dana nije tako bitna, važna je ona ujutro. Ali ako si ju mjerila cijeli mjesec, inače ne.

Svi ti simptomi mogu biti u ranoj trudnoći, ali mogu biti i bez trudnoće, a to već znaš. A može biti trudnoća i gotovo bez simptoma. Mislim da sutra ujutro već možeš učiniti test sa prvom jutarnjom mokraćom. Ili odi privatno izvaditi krv na BetaHCG i znat ćeš.
    Ili počekaj do 6.2. pa onda radi test ako ne dođe menzis. Sve zavisi koliko si nestrpljiva.

Na kraju, želim ti i trudnoću i bebu i sve neka bude najljepše što može.
    u prvoj T ,znam da je svaka razlicita, nisam imala nikakvih simptoma osim pospanosti,cice i laganih vrtoglavica do 6-7 tj a onda je krenulo sve ostalo...povracanje gadenje nervoza tuga bez razloga i slicno.
    test sam vec radila ali je bilo PRERANO i sad mi je to sasvim jasno.... jer sam stvarno nestrpljiva!!! Umornija sam nego inace zato sam krenula mjerit temp jer sam mislila da cu dobit gripu ili neku virozu...nace ne mjerim BT nikad.Cak mi je muz rekao -ti si trudna ,vidi ti se u ocima...to mi je rekao i prvi put kad sam ostala trudna ali mu naravno nisam vjerovala jer mi je to presmijesno...kak se to vidi u ocima?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

metalan okus ne,na slinu iskreno nisam obracala paznju...grudi hm...osim kaj me bole i imam osjecaj da ce puknut svaki cas imaju kao neke tockice-pristice oko same bradavice...to nisam bas primjecivala do sada... a vene po grudima,malo veci problem kod mene jer su mi inace vene izrazenije

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

fala cure. nikome još niš ne govorim jer je em još rano, em sam se ja ko prastara buduća rodilja lomila oko nekih stvari, a i sama još ne vjerujem, plus da baš nemam nekih simptoma ko u prve 2, pa sam jako oprezna....

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    fala cure. nikome još niš ne govorim jer je em još rano, em sam se ja ko prastara buduća rodilja lomila oko nekih stvari, a i sama još ne vjerujem, plus da baš nemam nekih simptoma ko u prve 2, pa sam jako oprezna....
    ajme Frani, ja svake prestupne dođem virnuti kaj ima (a pomalo me počela opsjedati želja za sestrom/bratom za M.) i eto ti što vidim!!! pa to je super truper fantastično nema veze kaj si prastara!!!! to će vas pomladiti
    pusa najveća od mene i moje bolje polovice

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hjooj, štrumfačica, pa ni ja baš nisam nešto ekstra aktivna na Rodi. hvala ti na čestitci .

evo, samo da odgovorim Inesz na pitanja o hormonima pa da više tu ne remetimo temu:
    hormone sam vadila mjesec dana prije zadnje M, dakle cca 2 mjeseca prije nego sam skužila da sam T i rezultati su slijedeći: tsh - 1,9; lh - 2,9; fsh - 5,0; estradiol - 175; testosteron - 0,9; ft - 21,9 (2,4); shbg - 18,1; prl - 6,0; ins - 11,0. a nemrem naći papir na kojem su mi i vrijednsoti dheas.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Franny,
    bravo za novu trudnoću. Čestitam! Kad će prvi uz ili je već bio! Sretno, sretno ~~~~

Veseli me svaka trudnoća u našoj 40+grupi, ali da ne skrećemo sa teme:

Ipak bi se vrtila na temu kašnjenja mjesečnice radi želje za bebom, odnosno uspostavljanje pravilnih ciklusa nakon rođenja druge bebe.

Nisi li ti prije i tijekom druge trudnoće uspjela znatno, znatno smršaviti?

Možda je smanjenje tjelesne mase utjecalao na pravilnost ciklusa?

Najlakše je svaku nepravilnost prepisati psihičkim uzrocima i stresu.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, smršavila sam 20 kg u 2. trudnoći, ali sam vratila 5 i sad nekak uspješno to održavam. možda u ovoj T ode još 20 . jer i dalje imam puno i previše. da, možda i to ima veze s ispravljanjem ciklusa tj. vraćanjem u normalu.

hvala na čestitci. ići ću na uzv kad budem oko 8tt, sad sam oko 6. ali čini mi se da mi je beta dosta mala za te tjedne. kad sam bila 5+2 iznosila je 1526, a s oboje prethodne djee mi je u tim tjednima već bila prek 6000, odnosno preko 7000. ponovit ću ju vjerojatno sutra (ovo sam radila u petak,ali sam rez. dobila tek jučer).

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da li mi mozete reci da li mi je rano za test? Zadnja m 6.1. A ciklusi svakakvi.....pliz savjet

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nivesa napisala sam ti na drugoj temi - mozes probati pisnuti, ako bude minus - uvijek moze biti - PRERANO. ako ovulacija nije potvrdjena 100% UZV, tko zna kad je bila - test bude pozitivan najranije 10-i dan nakon ovulacije, i to ne svaki i ne uvijek. sretno!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala puno bubekica, uopce nisam skuzila na drugoj temi. Ja cu ujutro pisnut pa kaj bude bude.......

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A ovulacija.......hm.... Po kalendaru je kao bila 25.1. Al u ta racunanja ne vjerujem. Prvi put kad sam ostala trudna , koliko god nevjerojatno zvuci , taj mjesec kad sam ostala trudna uopce nisam imala m. Kod mene je sve nesto naopacke.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nivesa, držim fige za sutrašnji testić
    a ovulacija nikad nije po kalendaru. sa sinom mi je bila na 19. dc, a s kćeri na 9. dc. s ovim djetetom pojma nemam jer uopće nisam pratila...

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    Nivesa, držim fige za sutrašnji testić
    a ovulacija nikad nije po kalendaru. sa sinom mi je bila na 19. dc, a s kćeri na 9. dc. s ovim djetetom pojma nemam jer uopće nisam pratila...
    Joj tnx..... nadam se da nece biti jos jedno razocaranje... sve me strah,znate kak,nemoram vam nista govorit

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

dobila m. 29 dan. To mi se nije dogodilo NIKAD! bas sam tuzna :'( :'(:'(

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bila sam sigurna da sam t. Jos uvijek imam sve simptome. Cak Mi se zeludac digo jucer na miris cokolade

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Joj, nivesa, žao mi je :'(. Drž se! Jel ti došla prava M ili neko brljavljenje? Ali ako nije suđeno, bolje da ti je došla i M, nego da ti se desi ovako ko meni sad: izgleda da mi nešto ne valja s bebom, ne razvija se pravilno. A imam sve simptome ko i u prve 2 T: mučnine, zatezanje jajnika, bolne cice... Ni po čemu nemreš zaključiti da nekaj ne štima. A beta se ne dupla pravilno. Već sam se vezala za to malo biće,a ostat ću bez njega :'(.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Franny,
    kako si sigurna da nešto nije u redu? Samo na temelju vrijednosti bHCG-a?

Ti si u tjednima trudnoće kad ja za nevitalnost trudnoće validan samo nalaz ultrazvuka.

Vrijednosti bete mogu se za isti stadij rane gestacije u različitim trudnoćama mogu se razlikovati do 100 čak i do 200 puta.
    Tako npr jedna žena na 5+1 može imati npr betu 500, a druga, ili ista ta žena u nekoj drugoj trudnoći u istom gestacijskom dobu tj u našem primjeru na 5+1 može imati betu npr 50 000.

Evo samo jednog primjera 25 dana nakon transfera 3 dnevnog embrija, dakle na 5+5 tt beta 1860, 26 dana nakon transfera 3 dnevnog embrija tj na 5+6tt beta 1453 i nalaz ultrazvuka 7,3 mm pravilna gestacijska i 3, 2 mm žumančana vrećica. Na 6+5 beta 7921 i nalaz uz embrij od 4 mm sa srčanom akcijom. Zdrava trudnoća, zdravo dijete rođeno u terminu. Niske vrijednosti bete bile su radi gematoma koji je pritiskao jednu stranu gestacijske.

Čim vrijednost bete prijeđe vrijednost 800-1500 transvaginalnim ultazvukom se može utvrditi trudnoća i stanje vitalnosti trudnoće.

Vrijednosti bHCG-a mjerodavne su rano potvrđivanje trudnoće i za praćenje nekih patoloških stanja kao što su npr je vanmaterična trudnoća ili stanje nakon zadržanog pobačaja., nakon kiretaže u ranoj trudnoći...

Utvrđivanjem vrijednosti HCG-a u ranoj trudnoći ne može se potvrditi da li je trudnoća uredna ili ne.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

link beta base, velika baza podataka o vrijednostima bete na kojem žene same prijavljuju vrijednosti bhcg-a

http://www.betabase.info/showBasicChart.php?type=Single
    Posljednje uređivanje od Inesz : 06.02.2014. at 09:23

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jucer mi je bilo na prvi mah normalna m a kasnije brljavi samo, malo krvi i puno sluzi prozirne....moje menge su inace potop! Nis mi sad nije jasno. Franny zao mi je, a mozda ce na kraju bit sve ok.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jooj, Inesz, zaljubila sam se u tebe . da je bar tako kako kažeš. ja se osjećam full trudno, imam sve simptome, ali to nije mjerilo zdravosti i pravilnog razvoja bebe. s obzirom da je beta 31.1. bila 1526, a 5.2. samo 3040 to mi je dalo naslutiti da nekaj s duplanjem i razvojem bebe ne štima. također, ova moja luda ginićka mi savršeno zdravu, pravilno duplajuću bebu i betu nije vidjela na uzv sa 6+3, vidjela je samo gv i odmah me slala na kiretažu, pa me malo trta kaj bu vidla ili ne bu vidla sad...sva sreća da sam s ovom drugom bebom čekala do 8+3 kad se lijepo vidjelo srčeko.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jel mislite da ima sanse da je lazna m?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ima šanse.
    znam da je taj trenutak jesam li-nisam li emocionalni ringišpil, ti procijeni šta je za tebe bolje. Meni je bilo draže da što prije zna je li ili nije, pa ako nije da se kraće nadam. Zato bih ja napravila test u tvojim cipelama.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •