Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: Udovci/udovice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Idem psihoterapeutu i uključila sam se u online grupu podrške. Svi oko mene misle zapravo da se dobro držim, a valjda i je tako. Mislim, stvarno mi je deplasirano non stop vrtiti jednu te istu priču i ljude zamarati. Sve je jasno, svi znaju što se desilo i šta da sad stalno ponavljam da sam tužna, da mi nedostaje, nekako mislim da se to podrazumijeva. Pa onda svako jutro duboko udahnem, nabacim osmijeh i "odradim" svaki dan kao što sam činila i prije. Zato mi je bitno da imam psihića i cure s kojima onda mogu razgovarati o tome kako se osjećam.

Hvala svima na podršci <3

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje su dvije jako bliske prijateljice u zadnjih par mjeseci ostale udovice.
    Nijedna od njih nije nimalo na to bila spremna jer se je dogodilo u sekundi, bez ikakve najave.

I u jednom i u dugom slučaju bio je to uobičajen dan u kojem u jutro ustanemo, odvedemo djecu u vrtić, školu,
    odemo na posao, a navećer njega, mladog i savršeno zdravog, više nema.

Gledajući to iz vrlo velike blizine, vidjela sam da je jako bitno da se, koliko je to moguće okružiš ljudima, da dosta pričaš o tome, plaćeš,
    da iz tebe izlaze sve te emocije. Nemoj se ustručavati o tome pričati pred ljudima koji te okružuju. Nemoj to nijekati jer to je život. I tvoj i njihov i svačiji.

Izlazi puno van sa djecom, idite u posjete, ne odbijaj niti jednog prijatelja ili rođaka koji želi doći k tebi, zovi prijatelje k sebi na druženja.

Vjerojatno si i sama zaključila da život mora ići dalje.
    Znam da je teško i emocionalno i logistički, ali s druge strane djeca će na tebe djelovati terapeutski jer jednostavno zahtjevaju da se njima zaokupiš.
    Sve njihove male "gluposti" koje se svakodnevno dešavaju i koje moraš rješavati tebi odvraćaju misli i nekako stišavaju bol.

I oni nekako brže idu dalje. Mada je bol u njima, život ih brže vuče naprijed, u nove aktivnosti: u parkić, druženje, na rođendan itd.
    Umjesto filmova i priča u kojima se obrađuje tema samog gubitka roditelja, čini mi se da su u ovom slučaju možda bolji oni koji jednostavno obrađuju temu
    normalnog života jednoroditeljske obitelji, tipa crtić dr. Martini (radi se o normalnim i zabavnim dogodovštinama obitelji koja živi sa tatom i djedom, a mama i baka su prije umrle). Ovo je samo primjer, vjerojatno ih ima još puno. Ali treba ih pripremati da će njihov život biti normalan. Jer svaki je život normalan, koliko je i nenormalan.

Nadam se da će ti slijedeće zvučati barem malo utješno:
    Jučer ja nazovem frendicu kojoj se je ova tragedija prvoj desila, dakle prije nekoliko mjeseci, a ona trenutno puno bolje volje nego ja (jer meni je u glavi ova druga tragedija koja se je desila prije samo par dana i sprovod i sve oko toga je još jako aktualno).
    I naš razgovor krene u skroz neke uobičajene životne stvari, male radosti, "gluposti", zezancije i na kraju je ona mene oraspoložila.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, život doista ide dalje. Ali to više nije isti život. Baš je to dobro napisala Eris citirajući svoju mamu "Teško je koračati sam kad si naučio šetati u dvoje." Nisam se zavila u crno, skrila od svijeta - upravo suprotno. I svjesna sam da ima puno tragičnijih situacija od moje, ne samosažaljevam se. Kako reče jedan moj virtualni poznanik - tog dana smo umrli oboje. Njega smo pokopali, a ja još moram ostati ovdje još malo i valja mi to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način. Uvijek mi je pred očima ona zadnja scena iz Titanika, ako se sjećate, kad su u kadru fotke - što je sve Rose vidjela i doživjela u svom dugom životu, a u srcu joj je cijelo vrijeme bilo samo jedno..

Hvala puno na savjetu za crtić, nisam se toga sjetila. Iako, tek sada primjećujem koliko u bajkama i pričama zapravo ima udovaca i udovica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •