Našla sam par sličnih tema al nije to ono što mi treba...
Naime, guše me komentari, savjeti(neutemeljeni), i svašta još.. nemam s kime pričati o tome, najlakše je reći ignoriraj..
1. Svekrva, mama, tetka - a da, pa ona ti ima 4mj vec, mozes joj vec pocet polako davat bananicu, juhu itd... Ili-ma, neznam mislim da bi joj trebala davat vode svaki dan bar malo(alo vec bi dehidrirala do sad)
-opet sisa?! Kazem ti ja da je gladna, pa prije sat vremena je jela, ne ne nije to normalno vidis da tvoje mlijeko nije dovoljno itd
2. Frendice koje svoje bebe ne doje-a sta nemozes izdojit malo mlijeka pa ponijet kad idemo setat, nije ti bed dojit na svakom cosku? Onda-zasto ti ne prihvaca dudu?koje cudno dijete, probaj umocit u nesto slatko...
3. Mamina frendica ima djete od godinu ipol i trci za njom stalno i svasta joj gura doslovno-smoki, razne sokove, cajeve, cokoladu, svasta... Ja kazem da nece mozda (jer vidim da djete odbija) a ona meni-ali nije jela cjeli dan!mora nesto pojest...mislim u sebi-da al to nesto nije to sta nudis. Ta zena mi govori o plazma,petit i sl.keksima da dodam u bocu sa 7mj, a ja kazem -kakvu bocu,nema ona bocu? -boze dr
agi pa morat ces joj kad-tad dati....
A Da ne pricam o zgrazanju na spavanje s nama-aa nece htjet u krevetic poslje...
Pa autosjedalica-a jadna di su te strpali daj ja cu je drzat ako ti se neda...
Zima joj je, vruce joj je, gladna je, spava joj se itd - uvjek znaju sta je mom djetetu, i to 100% sigurni, JA sam eto JOS MLADA pa neznam (21g imam) itd...
Ok, znam da sam mlada, da mi je prvo djete i da nisam iskusna. Ali neki majcinski instikt me doveo na rodu da citam o dojenju i pobjedio okolinu u startu. Al nemogu vise. Neznam sta odgovoriti, kako se postavit, i najvaznije-biti smirena na sve to. Ponekad pozelim da smo daleko sami nas troje
Kako da na kulturan nacin, kratko i jasno kazem i odgovorim - NE DIJELI MI SAVJETE KOJE NISAM TRAZILA!
Hvala onima koji me uspiju razumjeti :D