Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: HITNO!!! Mali kavir - ima li toga i gdje kod nas za kupiti?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno HITNO!!! Mali kavir - ima li toga i gdje kod nas za kupiti?

Molim pomoć... ima li kod nas za kupiti nešto poput ovoga?
    http://www.amazon.co.uk/Melissa-Doug...d_sim_sbs_MI_1
    http://www.amazon.co.uk/Melissa-Doug...d_sim_sbs_MI_2

Rađe bi to kupila nego mali sintić... a tek sam jutros skužila da to postoji. A Smjehuljica želi klavir... jako, jako...

Hvala

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne znam za klavir, ali mi imamo kući jednu igračku od ovih Melissa & Doug, kupljenu u Mulleru.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Melisu ti drže u One to play ali neznam dali imaju klavir.
    U lj je baš njihov dućan pa probaj tamo - ima i web shop.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Melisu ti drže u One to play ali neznam dali imaju klavir.
    U lj je baš njihov dućan pa probaj tamo - ima i web shop.
    Čiji, od M&D?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojca, ako ti je već oblik klavira bitan, jako pripazi da zvuk bude primjeren - da je ljestvica kako treba i da funkcioniraju sve tipke, crne i bijele.

Ako to ne nađeš, bolji ti je sintić.

Inače, moji su harmonikaši pa imam oko za to - mala dječja harmoničica (ali prava, funkcionalna, s 8 basova) bila je nedavno na prodaju u Mercatoru. Nije bila jeftina. Ovako nešto: http://www.drvenarija-pospaic.hr/Web...%2CProductName

Ima i skupljih i jeftinijih baš kod Pošpaića, ali baš ovakvu sam vidjela u Mercatoru.

Evo pronjuškaj malo kakve sve instrumente ovi imaju: http://www.drvenarija-pospaic.hr/Web...%2cProductName

Možda bi se našao i klavirić, ali svakako ga isprobaj. Ako ne nađeš, rješenje ti je ksilofon: http://www.drvenarija-pospaic.hr/Web...me,ProductName

Imaš drvenih ksilofona u Melodiji u Masarykovoj, ali mislim da su bili skuplji (oko 400 kn). MOji dečki su imali dječji metalofon. Hitila sam ga kad se raštimao, ali jako su to rado svirali. Mislim da bi i sad s velikim guštom svirali marimbu, he he he...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.12.2013. at 08:33

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala, imamo ksilofon. Našla sam nešto u Ljubljani, ali me strah uzeti na neviđeno... a vremena nema.

http://kakadu.si/search.php?orderby=...I%C5%A1%C4%8Di

Išla je na Klavirčicu, i sad na svemu svira klavir... raširi salvetu na koljenima, kaže da je to klavir i krene svirati...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma nije mi bitan oblik klavira, već zvuk... više mi se sviđa zvuk klavira nego sintića.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo doma dječji plastični klavir, ali on ima sistem zvuka kao ksilofon. Da li si sigurna da ovaj tvoj uopće zvuči kao klavir?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a nisam...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo doma dječji plastični klavir, ali on ima sistem zvuka kao ksilofon. Da li si sigurna da ovaj tvoj uopće zvuči kao klavir?
    To se i ja pitam. Ja bi radije kupila sintić.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Piše da ne trebaju baterije,što bi značilo da nije kao sintić, ali u komentarima ljudi koji su kupili netko se žali da zvuči kao raštimani ksilofon.
    I da se čuje klikanje tipaka kod sviranja.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 20.12.2013. at 09:38

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima li za kupiti i gdje sintic za par sto kuna a da nije igračka?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li za kupiti i gdje sintic za par sto kuna a da nije igračka?
    Prije par dana vidjela u Lidlu standardne i to ne bilo kakve - Yamaha, bili su ispod 1000, mislim 700 kn ako sam dobro zapamtila, ali bez nogara - njih su nudili odvojeno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da napomenem - mi imamo Casio već godinama i to je definitivno najnajnajbolja investicija. Krenulo je s igranjem, a i dan danas se koristi za pisanje zadaća iz solfeggia (peta godina učenja) i za zafrkanciju i zabavu i meni i djeci.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Piše da ne trebaju baterije,što bi značilo da nije kao sintić, ali u komentarima ljudi koji su kupili netko se žali da zvuči kao raštimani ksilofon.
    I da se čuje klikanje tipaka kod sviranja.
    Eto, to je taj sistem. Ne zvuči to stravično loše, ali ispod ti je ksilofon i moraš stisnuti tipku kao manijak da ona lupi po ksilofonu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojca, mi smo naš Casio kupili u Posredniku (Vlaška 27) i tamo ih sigurno ima i sada za ne prevelike novce. Casio ctg 720 ima 5 oktava, 1200 ima 6 oktava (takav nekakav imamo mi, od 6 oktava) i super je.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Peterlin, pliz zguglaj Medeli mc37.
    Kak ti se čini?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin, pliz zguglaj Medeli mc37.
    Kak ti se čini?
    To ti je tipični sintić za početno učenje. Nije loše. Ima kumina kćer nešto slično, možda čak i isto. Naš je malo veći, ali za tvoje malo dijete to je definitivno bolje od malog smiješnog klavirčića s kojim bi se dijete moglo razočarati, baš kako Anemona kaže. Kupuj i riješila si!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Je, u pravu ste, ono što sam prvo tražila je koma. Lol
    Pliz, u gradu sam, ne mogu, Ne znam staviti link, musicmax ima ponudu kućnih klavijatura, molim pogledajte, koja vam se čini ok. Hvala puno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojca a kolko je taj para?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo ti linka: http://www.musicmax.hr/proizvodi/kla...ucnu-upotrebu/

Mojca, ne opterećuj se, svaka ti je dovoljno dobra. Ja možda ne bih uzela najmanju, ali tvoje dijete je malo, možda u tom slučaju prolazi čak i najmanja. Mi smo kupili klavijaturu kad su dečki imali 4 i 5 godina meni je bilo bitno da bude standardna širina tipki. Da smo kupovali za manju djecu, možda bih uzela najmanji, nemam pojma.

Ne možeš tu puno fulati, uzmi ono za što ti osjećaj (i novčanik) govori da je ok. Evo naš Casio je već 9 godina star , u funkciji višemanje svakodnevno (sastavni dio sobe) i drago mi je da je tako - djeci treba pružiti nešto što nisu igrice i tv.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma kad niš ne znam o tome, do jutros sam planirala kupiti igračku sintic, pa sam naišla na mali drveni..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da li odmah široke ili ipak uske tipke?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A kaj je dijete sviralo na klavirčici? Ako je sviralo standardne tipke, možeš ih odmah kupiti s takvima.

Mi smo prvi sintić dobili neki mali na baterije dok su klinci bili još jasličari (bio je odurne roza farbe), baš igračku, završio je u vrtiću kad smo nabavili standardni.

Uostalom, zakaj ne pitaš ekipu s klavirčice kaj oni misle - koji instrument je prikladan za dijete, a da nije koncertni klavir, he he he....
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.12.2013. at 13:57

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Je, to sam na kraju i napravila. Zvala autoricu Klavircice.
    Idemo popodne po jednog Casia u Skalu.
    Hvala svima!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bravo! Dojavi dojmove, iako ne sumnjam da će se dijete oduševiti...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Budem, jedva čekam da ga otvori.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moram ovo podijeliti s vama, za potpunu sliku. Dakle, jučer sam pisala s telefona hodajući gradom, vozeći se u autu, tramvaju, pa je bilo nesuvislo.

Uglavnom, priča ide ovako: Smjehuljica ide na Music together već više od godinu dana i zbilja to voli. Pred par mjeseci u našem Kulturnom centru počela i je Klavirčica i to besplatno, pa sam ju upisala i na to. U klavir, i to koncertni, se zaljubila na prvi pogled, jako rado svira kad dođe njen red, kuži razliku između sviranja "slona" s cijelim dlanom i "ptičica" s jednim prstom.. Lani od svoje Ome (posvojili smo kao omu, kao baku, našu blisku prijateljicu iz Njemačke koja ima 84 godine, a nema djece i unuka, a Smjehuljicina biološka baka je preiminula prije njenog rođenja) koja je glazbenica dobila knjigicu s malom klavijaturom i notama, ta knjiga je sad glavni hit, pa nas podučava: "To su note... to je violinski ključ!" Preslatka je kako je zapamtila pojmove o kojima su pričali na Klavirčici.

I onda sam u baby centru skužila neku igračku klavijaturu, za 170 kn mislim... pa nikako nisam stigla po nju (srećom!)... pa je jučer ujutro došla čuvalica i rekla da je tražila svoj mali klavir (kao iz prvog linka) da joj ga daruje za Božić... ali je odustala jer je propao od 20-godišnjeg stajanja.
    Pa sam se ja zapalila za klavir, kao bolje to nego ovo iz BC, pa otvorila topic

Ostatak znate... ali ono što sam ja tek jutros skužila, je da jučer nisam skužila sve postove i da se ideja o malom sintiću rodila istovremeno na topicu i MD-u i meni u glavama dok se vozimo prema gradu, jer postove od In love i Jurane koje predlažu da kupimo sintić nisam vidjela... znate ono, refresh, pa topic tako stoji otvoren, postovi idu dalje, a ja ih ne vidim.

Pa sam pol sata između kupovanja začina i kiselog zelja birala model, pa Medeli, pa Casio... pa mi tip iz jednog dućana rekao da je Medeli bolji... pa zovem starog, da mi on odabere, jer on svira, imao je puno klavijatura, pa će bolje znati od mene... a njega nema, sastanči.... aaaaa... Pa krenula doma i onda sam pala u dramu oko širine tipki i natovarena svim i svačim, hodajući doma, zvala autoricu Klavirčice, ona je rekla da preporuča široke tipke, ali da nije problem za tako male klince i ako nisu široke. Žena se na brzinu spojila na web i preporučila http://www.skala.com.hr/index.php?p=product&id=879 što smo na kraju i kupili.

I onda sam u dućanu, kad sam kupovala sam skužila da te uske i nisu tako strašno uže.

Tako da... jako sam uzbuđena, već je rekla da želi da joj deda mraz donese klavir, danas mu moramo napisati pismo i nadam se da neće poželjeti nešto drugo.

Hvala vam svima na usmjeravanju, na idejama, na sugestijama. Ovo će definitivno biti dar s pričom, začinjen mljevenim klinčićem, cimetom, kiselim zeljem i trudom divnih žena s ovog foruma i naravno preporukom gđe. Bilić, autorice Klavirčice, koja je ionako "kriva" za sve!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde da te samo pitam jer sam priču čula iz treće ruke, i priča veli da ništ ispod 100 kn i 5 oktava ne valja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i zanima me u kojim centrima ima Klavirčice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i zanima me u kojim centrima ima Klavirčice
    U mom susjedstvu na Peščenici: http://www.kcp.hr/novost.asp?id=106

Kako mi je krivo što toga nije bilo dok su moja djeca bila u toj dobi... ali nema veze, mi smo se snašli.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I onda sam u dućanu, kad sam kupovala sam skužila da te uske i nisu tako strašno uže.

Tako da... jako sam uzbuđena, već je rekla da želi da joj deda mraz donese klavir, danas mu moramo napisati pismo i nadam se da neće poželjeti nešto drugo.

Hvala vam svima na usmjeravanju, na idejama, na sugestijama. Ovo će definitivno biti dar s pričom, začinjen mljevenim klinčićem, cimetom, kiselim zeljem i trudom divnih žena s ovog foruma i naravno preporukom gđe. Bilić, autorice Klavirčice, koja je ionako "kriva" za sve!
    Te uže tipke su ti kao standardne tipke na harmonici. To normalno može svirati i odrasla osoba. Sad sam probala premjeriti (nekim oglodanim trokutom, ne garantiram točnost) i harmonika ima širinu tipke cca 18mm, a sintić 21mm. Sad ti još samo trebaju note za "Tihu noć" i stvar riješena: http://hr.cantorion.org/music/15/Tih...%29-Easy-piano

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    U mom susjedstvu na Peščenici: http://www.kcp.hr/novost.asp?id=106

Kako mi je krivo što toga nije bilo dok su moja djeca bila u toj dobi... ali nema veze, mi smo se snašli.
    Besplatni ciklus je gotov, da li će se ponoviti, ne zna se, sve ovisi o gradu, hoće li dati novce.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Te uže tipke su ti kao standardne tipke na harmonici. To normalno može svirati i odrasla osoba. Sad sam probala premjeriti (nekim oglodanim trokutom, ne garantiram točnost) i harmonika ima širinu tipke cca 18mm, a sintić 21mm. Sad ti još samo trebaju note za "Tihu noć" i stvar riješena: http://hr.cantorion.org/music/15/Tih...%29-Easy-piano

Hvala za mjerenje, ja sam se isto jučer iznenadila, mislila sam da su puno uže.

Hvala i za note. Sreća dolazi deda koji je glazbeno pismen, pa će svirati. Ja nažalost nemam ni znanja ni talenta. A tata još manje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala za mjerenje, ja sam se isto jučer iznenadila, mislila sam da su puno uže.

Hvala i za note. Sreća dolazi deda koji je glazbeno pismen, pa će svirati. Ja nažalost nemam ni znanja ni talenta. A tata još manje.
    Uže tipke bit će ti vjerojatno čak i bolje za malo dijete, stigne ona do standardnih.

Bitno je da dijete ima volje, znanje će doći kasnije, a što se talenta tiče - ja mislila da je moj stariji potpuni antitalent, a sad je već na polovini pete godine harmonike. Upisali smo ga onak, da se bavi nečim što nije računalo + da malo rasteže mijeh (fizikalna terapija - ima asimetričnu prsnu kost). Rezultat: sluh se razvio, a gradivo se naučilo.

Nek ti dijete uživa, a još kad ju deda vidi da ima volje - sreći nikad kraja...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo da zaokružim temu... Oduševljenju nema kraja. Malo je bila suzdržana na početku, ali nakon 10 min se opustila i otpjevala nam sve pjesmice koje zna, a Zvoncice i nekoliko puta s vrlo izraženim 'hej'.

Hvala vam svima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •