Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: nalazi briseva

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno nalazi briseva

Curke, molim pomoć dok ne otidjem dr-u da pogleda ove nalaze ali ja sam nestrpljiva ko mala beba.
    Dakle:

Ureaplasma urealyticum - negativno
    Mycoplasma hominis - negativno
    Chlamydia trachomatis - negativno
    ( ako se ja dobro razumin ovo je dobro, ali ono sto mene muci je sljedeće):
    Aerobno - enterococcus faecalis - ampicilin
    - nitrofurantoin
    - ciprofloksacin
    - norfolksacin.
    Tu ne pise negativno kao sto pise na ostalim nalazima pa pretpostavljam da to nije bas dobro. Cure, ko zna neka mi kaze sto je ovo zadnje?

Thanx!

ivona p

Početno

Očito neka aerobna bakterija za koje ginekolozi obično kažu - ništa strašno, najčešće treba popiti propisani antibiotik!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da, ovo enterococcus faecalis je očito bakterija,
    a doktor će ti prema antibiograamu koji ti je napravljen odrediti antibiotik.
    Trebaš provjeriti s doktorom dali i tm treba koristiti terapiji.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja imam identični nalaz briseva. Ništa strašno. To ti je jedna crijevna bakterija koju nekako brisanjem nakon mokrenja preneseš. Zato je uvijek važno kako se brišeš. Uglavnom izliječi se dozom antibiotika i vaginalnm tabletama, a partner također se maže kremom jer se bakterija prenosi jedno s drugog pa nikad kraja. Po riječima moje ginićke to je tako uobičajena i česta bakterija da oni više ne obraćaju pažnju na nju. Al ja sam svejedno inzistirala da mi prepiše antibiotik. Ne trebaš se pretjerano brinuti oko toga.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

potpisujem LO, jedna kura ntibiotika trebala bi to rješiti 8)

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daisy doktor će ti propisati antibiotik prema antibiogramu, bitno je da se liječite i ti i TM.

A izjavu ove ginićke moram komentirati
    Po riječima moje ginićke to je tako uobičajena i česta bakterija da oni više ne obraćaju pažnju na nju.
    Jel bi to onda značilo da ako bi npr. chlamydia ili ureaplazma bila vrlo česta kod ljudi, na njih ne bi trebalo više obraćati pažnju jer su se "udomaćile"? Svašta!

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da što se tiče moje ginićke ja nju više niti ne komentiram. Ja vjerujem da svaka žena zna kome se daje u ruke što se tiče ginekologa, međutim moja meni služi samo za izdavanje uputnica i uzimanje uzorka za papa test jer neznam šta bi mogla kod njega zeznuti. Ja sve radim kod privatnika pa koliko platiš toliko dobiješ ( a nije da imam love do krova... uz male štednje...). Uglavnom ja sam svoje briseve radila kod privatnika, a papa test kod nje. On je pokazao da imam neku bakteriju, ali opet napominjem po njenom mišljenju to je bakterija koju mi nije trebalo ni spominjati. I jedva sam izvukla antibiotike od nje.
    Zaključak; Samo uputnice kod nje
    Ima ih svakakvih

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam i ja sam kod jedne takve koja mi služi upravo za ono što i tebi tvoja.
    Nažalost tih primarnih je više svakakvih nego nekakvih! :/

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaš šta rvukovi. Ništa od svega toga ne bi me čudilo ali i ona je žena i ginekolog i sama ne može imati djece. Ona se oko tih stvari vezane oko potpomognute oplodnje nije ni trudila nego je na njenu sreću uspjela i posvojila sebi bebicu od dva mjeseca. Da je ona bila na našem mjestu ili bilo koje od nas vjerujem da bi se sasvim drugačije ponašala.
    Po onoj staroj izreci "Tko ne proba ne zna !"

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

fala, cure ipak ste me malo smirile. A ja se pripala ko da cu umriti, cak i proljev od nervoze dobila :shock: .

I jos nesto, jeli se ta bakterija brzo izljeci jer uskoro idemo u zg ( :D ) ?

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ti ne bi znala reći. Ja još svoju kuru nisam počela jer nekako u isto vrijeme kad sam dobila nalaze trbala sam ići na AIH, pa se nisam htjela šopati antibioticima. Mislim da ćeš ti biti ta koja će meni morati reći. Uglavnom sretno s time, a vjerojatno neka od cura zna pa će ti napisati.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Iskreni savjet, pij puno tekućine. I zdravije se hraniti, radi imuniteta.

Ponekada organizam sam po sebi izbaci bakterije, pa i viruse. Vjerojatno se radi o nametniku koji se malo "razbahatio".

Inače, bakterije su sastavni dio flore organizma, i samo za informaciju, neke su potrebne, kao napr. crijevne, da bi uopće mogli opstati.

Ovo ti govorim da ne bi paničarila na gluposti.

Znam da si pod groznim stresom, i taj stres od odlaska u Zagreb, na konačni prag početka ostvarenja velike želje, jer najgora bakterija kojom si se zarazila.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dižem topic i molim sve one koji su imali bliski susret s nesretnim enterococcus-om da mi napišu koji antibiotik ili neka druga metoda su zatukli beštiju.
    Osjećam se kao kakva prljavica s tim e. faecalisom ali eto šta mi je tu i je i sad ga se moram riješiti. Dobila sam sumamed i klimicim kremu. Prethodno sam odradila 26 dana terapije klimicinom i geonsitinom+čajevac, kremiranje donjeg rublja, pažljivo otiranje intimnih dijelova tijela wc papirom (nešto kao "išla koka na pazar" priča), ispijanje velikih količina vrkute (navodi se kao narodni lijek za bijelo pranje)....i tralala a gadna bakterija se utaborila i ni makac!
    Dakle pomagajte!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Joj,kad smo već kod bakterija i sposobnosti ginekologa moram se i ja ispuhati jer sam ljuta ko pas. Trebala sam sad 16.01.krenuti sa stimulacijom prije ins. i u 4mj.IFV-a i naravno još u 11mj.napravila briseve gdje mi je nađena streptokok B,dobila Amoxil,popila i zovem gin.da napravimo ponovo bris,a on kaže ma to se ne radi ponovo,sad je sve u redu kad si popila antibiotike. I ja sad 16.-tog dođem u Petrovu kod dr.Šime,a on kaže,"a gdje su ponovljeni brisevi???"-"pa gin.reko ne treba",-Šime:"..vraga ne treba...,vrati se za 6 tjedana sa svim brisevima i novim PAPA testom". Moj gin.,naravno,na skijanju i sad čekam ponedjeljak pa sve ponovo,a i ne znam hoću li i stići to sve napraviti u zadanom roku,a od insem. više ništa,jer ak Bog da da sve bude u redu,onda već moram u postupak stimulacije za IFV.
    Soory,daisy na ukradenom prostoru,ali morala sam se negdje ispucati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, to ti jako ovisi od doka do doka, pa i od MPO doka do MPO DOKA. Neki ponavljaju briseve nakon baketerija, neki kažu ne treba, nemaš druge nego slušat svog MPO doka. Držim fige da bude sve OK!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zar samo ja imam streptomaniju ili se ostali srame :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Zar samo ja imam streptomaniju ili se ostali srame :?
    kod svakoga drugačije reagira tako da bi trebala napraviti antibiogram i vidjeti koji antibiotik reagira na tu beštiju

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moj regaira na azitromicin-sumamed!
    Nadam se da to ne znači da ako ga sumamed ne umlati, ništa neće!
    Nisam pila antibiotike godinama pa ne znam kad je stigo razvit rezistenciju na osale-ako to uopće tako funkcionira! Ma fuj!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dakle: nova sam na forumu i bojim se da sam malo previše čitala - sve mi je jedna lijepa, neprozirna kaša. U godinu i pol bez zaštite MM i ja shvatili da negdje čuči problem i krenuli u pretrage. U našem slučaju vrijeme je izuzetno drgocjeno jer sam ja prešla 40-tu. Ali, da ja krenem od početka.
    U 12.2005. PAPA negativan, upala. UZV uredan, ovulacija ok.
    1. BC - ureaplazme i još neke beštije, klamidija nije izolirana.
    Reagira na azitromicin, eritromicin i tetraciklin - ovaj zadnji ne smijem jer sam jednom reagirala na njega - možda sam alergična!
    Ezitromicin 16 dana. Oštećenje jetre! Pauza, pretrage na hepatitis B i C - negativno. Stroga djeta, bolovanje mjesec dana. MM sve bakteriološki čisto ko suzica.
    2. BC - ureaplazma, bacteroides spp., Gardnerell, Tissiarell perac. - liječena azitromicinom ukupno 10 dana! MM sve čisto.
    3. BC - beštija još živa i u društvu nekih novih. Uz sve to, gastroskopija otkrila ponovljenu helicobakter pylori (bila na trojnoj terapiji u 10. 2005.) - ponovo trojna terapija (dva antibiotika i pripadajući lijek za želudac).
    Dakle, sluđene i na rubu sloma, odem kod soc. ginića a on meni veli da samo nastavim uzimati još jednu dozu antibiotika... I tu puknem.
    Pokupim se kod privatnice i žena mi veli: odmorite se, popravite imunitet, testirajte se na tetraciklin (imunološka klinika) i vratite mi se za dva do tri mjeseca. U tijeku testiranja na tetraciklin napravljeni 4. BC i gle čuda - beštije nema!!! Gdje je greška?
    5. BC - trenutno u labosu ...
    MM se sprema na ponovne briseve baz pogovora.
    Dakle, sve ovo u godinu dana! Imate li kakvu preporuku za podizanje imuniteta, kakvo oružje za borbu protiv beštija... Sve osim crne magije i vudua je dobrodošlo :?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh uh uh kakva kajla!
    O podizanju imuniteta ćeš podosta naći na pdf Zdravlje odraslih i Prije začeća. Ja bih sosbno preporučila čaj zdravac, vrkutu i marulju-za imunitet i pripremu za bebu (čitala sam da vrkuta pomaže kod nekih problema tipa gljivice i bakterije u rodnici pa eto i za to je ) onda matični mliječ, nativni propolis, riblje ulje, i prehranu korigirati ako već nisi. Multimineralnomultivitaminske formule ne preporučam (osim folne kis i Mg-to mi je OK) jer se s nekim stvarima da lijepo i pretjerati.
    Nemam ništa posebno protiv aloje i nonija ali osobno preferiram ono što možebitno raste u našim vrtovima a ne na nekom drugom kontinentu (pa onda kod nas te biljke uzgoje u nekim "izmišljenim" uvjetima)
    Ipak moram priznati da su mnogi imali pozitvne reakcije na te pripravke pa...
    Eto toliko od mene...e i još nešto mi je palo na pamet-mliječnakiselina lokalno odnosno vaginalete (vagisan ili acidosalus za druge ne znam) da obnove floru i faunu rodnice nako svih tih antibiotika (može i jogurt ali meni draže ono što je baš za određenu namjenu a ne neki jogurt koji je Mm prethodno srknuo )
    I dobro...onda je na redu beba i super!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[quote="mummy_s"]Uh uh uh kakva kajla!

Hvala puno.
    Već sutra odoh u potragu za dijelom preporučenog. Uh, kad se samo sjetim kako sam se nekad smijala mami i susjedama zbog njihovih narodnih lijekova. Grrrr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •